4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#847 Jó kérdés...
Kölcsön link....
Én nem töltöttem le, mert engem nem érdekel... -
upet #846 Épp lopom a GM-t, mire számíthatok? ? ? ? -
#845 Egy kis vicc:
GM49 - Digitális majális (pepita, 1985)
01 - Brékó brékó (2:24)
02 - Távirányitós robin hood (3:12)
03 - Kozmikus álom (3:28)
04 - Elektromos gyalogos (3:56)
05 - Komputeres üzenet (2:02)
06 - Horror-video (a vámpir) (2:19)
07 - Digitális majális (3:36)
08 - Egy szintetizátor meséi (2:57)
09 - Lézer iskola (2:20)
10 - Ürrandevú(3:05)
11 - Hívjuk a Földet(2:52)
12 - Videosztár (3:00)
13 - gépregény (3:27)
14 - lopott robot (3:08)
jelszó:newdjwarez.protect.hu
link -
#844 Imhol egy kis magyar Wave
Spenót a Közgáz Klubban /1981/
01 - Spenót-intro.mp3
02 - Mint a hal a vízben.mp3
03 - Élek-félek.mp3
04 - Kopj le már.mp3
05 - Versike.mp3
06 - Budapest.mp3
07 - Spenót.mp3
08 - Farkas Berci.mp3
link -
#843 Kipróbáltam korábbi kalandozásaim során több olyan zenekart amelyeket annak elötte még csak nem is hallottam, még névről SEM.
Nagy örömömre voltak olyanok is amelyek átmentek a többrétegű szűrőlistámon. Pl.:DeFilm (akik asszem dánok), Stabilizers...
Azonban többen fennakadtak már az elején, főleg az olyanok amelyekben elviselhetetlen hangú nő vonyított: Divinyls. A Berlin 1-2 dala bejött, de Tery Nunn nem mindig állt a helyzet magaslatán...A Pretenders is fura nekem, mert van néhány kifejezetten jó daluk, meg egy rakás szar.
És bizony a U2 sem nyerte el a tetszésemet, egy kicsit se.
Viszont a "hasonszőrű" Simle Minds igen kellemes élményt nyújt...
Volt idő amikor a Talking Heads nagyon bejött, aztán mintha elvágták volna. Hasonlóan vélekedem a Culture Clubről (bár nem kimondottan New Wave zenekar). Fiatal koromban megőrültem a Carma Cameleonért, de ma már kimondottan idegesít. Boy George-tól van 3 dal ami viszont nagyon ott van: Generations of love, Sold, After the love...
Úgy gondolom, hogy a Go West, az Animotion, az Everything But the Girl,
a Visage, az Ultravox vagy, hogy egy beteg német példát is említsek, a DÖF kimondottan a zenerajongók idegesítésére letrehozott árnyékzenekarok...Az Erste Allgemeine Werunsicherung (valahogy igy kell írni) nevű paródiaegyüttest már ne is említsem.
Mert pl. a Go West hol van zenében, énekben, gondolatiságban mondjuk a Talk Talkhoz képest...Na pont ott.
Vagy az Ultravox a Thompson Twinshez képest. Th. Twins rettenetesen változatos, magasan jobban hangszerelt dalokat nyomott, az már biztos...Nem véletlen, hogy ma is léteznek, persze kissé átalakitott formában...
Nagyon sokan léteznek az akkori zenekarok közül még, vagy újra... -
#842 Hoppáré, ez hulla.
Nincs jobb a saját feltöltésnél..... -
#841 Egy nagy kedvencem:
ABC - Night you murdered love ( The whole story) mp3 - kölcsön link -
#840 Nyelvtanulással nekem is kellene foglalkoznom, tele vagyok angol cumóval, de nem nagyon visz rá a lélek, hogy nekiugorjak... -
#839 Szőlő- és gyümölcskertész -
#838 Valószínűleg az olvasás hasznosabb a saját szempontodból, amúgy meg a new wave ismeretterjesztés sem biztos, hogy hiábavaló, mert többen olvassák, mint ahányan hozzászólnak, az biztos.
Én is így vagyok ezzel, lényegében a legtöbb számomra fontos zenével rendelkezem, felesleges időpocsékolás az, hogy fórumozással töltöm az időmet, helyette nyelveket kéne tanulnom.
Mi a hiányszakma? -
#837 Ez volt mindig a bajom, hogy olyan dolgokat favorizáltam amit sokan nem.
Lehet, hogy ettől a többségnek nem vagyok normális?
New Wave imádat, kerékpárral mindenhova, egy hiányszakma gyakorlásának eröltetése, ennek a topiknak a fenntartása...
Lassan egy sajátos blog lesz ebből.
Én irom a baromságaimat és senkit nem érdekel....
Lehet, hogy mégis időpocsékolás?
Lehet, hogy inkább olvasással kellene töltenem ezt kis szabadidőt?
Majd még eldöntöm...
Kár, hogy egy csomó embernek fogalma sincs arról, milyen értékes zenék mellett megy el...
Asszem itt is érvényes a 20/80-as szabály....sajnos.
Az a jó, hogy ezeket a sorokat a házigatda nem törli ki...
A modikat meg nem zavarja....gondolom. -
#836 Kérem szépen!
Zenei utazásokat teszek már vagy 25 éve.
Hallgattam nagy ritkán metál zenét abból a témából a Running WEild ugyahogy bejött.
Hallgattam rock zenét, ebből a műfajból tetszik jó néhány előadó (már csak azért is, mert jó széles a paletta). Pl.:Whitesnake, Z.Z. Top...
Hallgattam un. pop zenét. Na innen nem sok jó tapasztalatom van. Talán az A-ha-t tudnám kiemelni...
Hallgattam euro-italo discot. Van egy pár kedvencem, de a SAW-gyár termékeit kimondottan utálom. Tetszik Fancy, a Camaro's Gang, a Tie Break, "Den Harrow"....
Igazából egyik fentemlített fűfaj képviselője sem okozott akkora örömöt, mint amikor 1-1 New Wave előadót hallgatok.
Pl.: Ha a Kajagoogoo szól az valami olyan zenei élményt nyújt, amit nem könnyű megfogalmazni. Mondhatnék jó sok példát. (Már korábban megtettem)
A New Wave filozófia annyit jelent a megszokottól eltérő, az uralkodó treddel ellentétes irányú gondolatiság. Nagyon sok dal szól politikáról, háborúról, rasszizmusról, szegénységről, társadalmi kérdésekről, polgárpukkasztásról...csupa kényes téma. Rengeteg ironikus, és mégtöbb cinikus szöveg irodott.
Talán még egy "irányzatocska" érdekel az elektronikus zene világából: A chill out - downtempo. Azonban elég ingoványos a talaj, ovatosan mozgom...
Remélem nem volt unalmas a mini-monográfiám...
Ha igen az sem baj...majd irok másikat.
Annyira jól ki lehtne ezt a témát tárgyalni, hogy ihaj...
De nem bővül a csapat, sehogyan se nem.
Pedig a topon tartom most már 2 hónapja. Nem látszik elég jól, vagy csak ennyiünket érdekel ez a nem mainstream zenei műfaj.
Még mindig nem vágom mi a péló van.
Hejj Duranosok, Talk Talkosok, Kajagoogoosok, Alphavillesek, Bronski Beatesek, Level 42-sok ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐŐŐŐ!!
Tessék hozzászólni, storizni mert én sem tudok egy csomó mindent...
Na kijött.
Jó éjt! -
#835 Nem néztem utánna....teljesen ásításnak tűnik...
De most már akkor tudom mi lehetett az ok... -
#834 Az... is lehetne, de #nevetes2 néven szerepel a szmájlik között. -
#833 Ez ásítozás?
-
#832 -
#831 Hali!
Tuti biztos ismered....Ő énekelt az Ultravoxban...
Mai is aktiv, mint nagy nehezen kiderítettem a filmből...
Nagy szerepe volt a Band Aid-dal létrehozásában, Geldof mellett.
Emberként rendben van.... -
#830 Szia Tyia!
Nekem lehet hogy tetszene ha halottam volna már.
De természetesen őt sem ismerem.
Mint majdnem senkit akiket te kívül belül! -
#829 Há' nem'tom, de a hangja még mindig nem tetszik... -
#828 Délután a m2-őn Midge Ure portréfilm volt.... -
#827 mi? -
#826 ÖÖÖ... ...nem(?) -
#825 Egy nagyon jó és kellemes dal:
China Crisis - Everyday the same .flac -
#824 Akarsz róla beszélni? -
#823 Nem t'om. -
#822 Há' mi van veled....Tavaszi fáradtság?
Zenei csömör? -
#821 Egy kis melankólia
Power Station - Still in your heart .flac -
#820 Azt hittem tudod... Ha nem találod, akkor majd segítek. Mostanában semmihez sincs kedvem. Egyébiránt az egy jó szám, szeretem hallgatni én is. -
#819 -
#818 -
#817 Szoktam játszani.
Van amikor Bigivannal nyomjuk napokig... -
#816 Látom a "Zene játék" hangulata itt is kezd erőt venni rajtad. -
#815 Elnézést... -
#814 Azért nem kell túlzásba vinni ezt a minőségi hóbortot! -
#813 A mai Italo és a New Wave totyik szorosan együttmükődik... -
#812 Fade To Grey - Visage
(64-es mono ) -
#811 Kösz a szándékot Kaposi kolléga, de ne fáradj miattam, nem egy ritka zenéről van szó, előkerül majd valahonnan anélkül, hogy különösebben keresném. -
#810 Jó estét itt is!
Én már kerestem de ha Wescone kollega kiírná mégegyszer normálisan (előadó,cím) talán könnyebb lenne megtalálni! -
#809 Minden oké!
Görgetgetjük itt 3-asban 4-esben néha többen a totyikot.
A "nagy szétválás óta" - biztos tudod mire gondolok - 2 v. 3 szálon folyik a mindenféle. Viszont itt minden gond nélkül mondhatunk olyan dolgokat ( persze civilizáltan )amit a korabeli gyüjtő helyen nem biztos...
Csak nézz bele 1-1 oldalba és meglátod...
Viszonyleg keveset linkelünk, inkább infót cserélünk... illetve én szoktam ismeretet terjeszteni... New Wave zenekarokról... -
#808 ...néha ahhoz is támad kedvem.
Hogy's'mint kolléga?