4487

Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    "<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/uwQBbKoo4cQ&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/uwQBbKoo4cQ&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>"

Ezt hol látom?
  • Tyia
    http://www.youtube.com/watch?v=32uvEnONB7g

Légyszi a legelső lépéstől mond mi a f...t kell csinálnom, mert én má' néztem az URl kék gombot, a kép beszúrás kék gombot, aztán lóf....

Köszi!

Nem hülye vagyok csak sz első lépést még láttam sehol....
  • kaposi1
    Na itt van egy példa ezt a klippet akarod beszúrni!

akkor ugye ebből az ákombákomból:

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/uwQBbKoo4cQ&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/uwQBbKoo4cQ&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

neked erre van szükséged!!!!

http://www.youtube.com/v/uwQBbKoo4cQ&hl

ami előtte ill. utánna van azt mind törlöd!!!!!!
    és elé teszed azokat a bizonyos AltGr+F lenyomására beírható [flash] szöveget.
    Mögé pedig szintén ezt csak a flash szó elé el ne felejtsd beírni a / karaktert.
  • kaposi1
    Hol van ez a klip mutasd meg nekem a linkjét, és egyszer és mindenkorra megoldom a problémád!
  • Tyia
    Mondom...
  • Tyia
  • Tyia
    Valószinüleg a klippfeltöltés kimarad az életemből....
  • Tyia
" target="_blank" class="bb-link">Cause & Ëffect
  • Tyia
    Madártávlatból szép....a Duna környéke...

Igazából az emberek agyát kellene megreformálni, hogy a kosz és a retek eltünjön. Nem látok rá sok esélyt....

Ha teszek-veszek, akkor kizárólag bringával. A belvárost azt próbálom nagyívben elkerülni...
    Végül is én viszonylag lakható helyen nyomom. Bár most elöbbakkant több tonna kutyaszar....

• uv
    fél évet jártam oda suliba, úgy megutáltam, hogy a mai napig tart.
    ha tehetem (ami sajnos ritka) még olyan munkát sem nagyon vállalok amihez oda kell menni.

igazából nem tudom az okát, de nekem nagyon nem jött be. túl nagy, túl koszos, túl zsúfolt - átláthatatlan.
  • Tyia
    "ámbár én vidéki srác lévén nem nagyon voltam benne a pesti dzsumbujban. nem is hiányzott soha"

Nem csodálom.... én pesti lévén...

• uv
    biztos tudok, ha nem is tudok róla.

ámbár én vidéki srác lévén nem nagyon voltam benne a pesti dzsumbujban. nem is hiányzott soha.
  • Tyia
    Irtad, hogy zenéltél....

Lehet, hogy tudsz olyan infót egyes zenekarokról, egyes zenészekről, amiket nem tudhatunk hivatalos helyekről.
    Nem pletykára gondolok!!!!!!!!!

Erre utalt a kérés-kérdés...
  • uv
    mármint miről?
  • Tyia
    Pedig azt mondják, hogy Észak-Jemen jó hely...
  • Tyia
    Azért igy már érthetöbb...

Nemtom mennyire publikus, vagy mennyire érint jól-rosszul, de nem irnál az akkori "eseményekről"?
    Minden érdekel, emberek, hozzáállások, karrier meg nem születése...mittomén...

Gondolom nem a múlt héten történtek a dolgok...

• uv
    évekig zenéltem egy zenekarban (többek között) ami kimondottan URH-E.K. számokra volt kihegyezve.

az Észak-jemennel engem vallatni lehetne. vagy Bon-si-bon, Küld egy jelet, Jó lesz, + a teljes Szavazz rám album.

Játszani még csak-csak, no de meghallgatni...
  • Tyia
    ""Az URH meg az E.K. - akármennyire is szertem - nálam nem fér bele a"feltétel nélkül" kategóriába (szakmai ártalom lehet).""---

Milyen szakmáról van szó?
  • Tyia
    A Durannal kb. úgy vagyok, mint DM-dal.
    Az 1983-as "Seven and the ragged tiger" albumtól a "Wedding Albumig" terjed a "szertetem". Elötte nem tetszett. A Planet Erth még elment, de a "Rio"-val több napig távol lehetne tartani...
    A késöbbi albumok, mint pl: a Poptrash kimondott rocklemez, igaz amikor készült (2000) nem sok nyoma maradt a New Wave-nek.
    A Timberlake-Timbaland-féle trágyát nem is említem...

Az Arcadia, mint tudjuk a Duran 1,5 éves leállása altt képzödött, csak úgy, mint a Power Station. Végül is rendben van...

1985... a New Wave kifulladása elötti "pillanatok".
    Szerencsére rengeteg jó album készült még ebben az időben is...
  • Tyia
    Megélhetési punk kontra overstream sztár....

A Perfect Name-mel nincs semmi bajom...de ovatosan kezelem öket...is...
  • Tyia
    A Pataki Attila nevét ebben a totyikban a továbbiakban mellőzni sziveskedjék...

Ő azok közé tartozik akit feltétel nélkül vagyok képes utálni...
    ---------
  • Musachy
    Ezek közt van jópár, amit én is szívesen hallgatok.
    Az Arcadia és a Duran mennyire jön be?
  • uv
    és milyen történelmi nevekkel nyomultak: Losonci Pál, Baradlay Richárd. szuperhősgyűjtemény.

a pajorban meg az a vicces, hogy megtérése dacára ugyanolyan remek szövegeket ír még ma is, mint szentfazék koraszaka előtt. nem mellesleg: talán ő az egyetlen a szentlélek által megszállt zenészek közül, akinél ez nem elmeroggyant hülyeségekben manifesztálódott, hanem egy nagyon komoly életmódváltásban. és nézegetve a vele készült (sajnos nagyon ritka) riportokat, nem is áll neki rosszul.

nem úgy, mint amikor a vígmisi tántorgott egyik szektából a másikba. a síkhülye patakiattiláról és degenerált társairól nem is beszélve.
  • Zephyr Retiring
    a perfect name természetesen már szóba került -bár valóban nem ebben a totyikban- de gondoltam azért megemlítem
    van egy eső(cseppes) daluk, amit imádok, de vagy 15 éve tuti nem hallgattam már
    annak idején a rockkalapács című tévéműsorban mutatta ba feró bátyánk, és szintén ebben a műsorban szerepelt pajor tamás "hitbéli" forradalmasítása is (jézus szeret téged..etc..)

..azok voltak ám a szép idők
    hosszú haj, rövid ész
    mára igaz, hogy kopaszodom, de legalább az eszem megvan...

..valahol..az előbb még legalábbis megvolt
  • uv
    ejbazd!

a Neurotic tényleg kimaradt.

Az URH meg az E.K. - akármennyire is szertem - nálam nem fér bele a"feltétel nélkül" kategóriába (szakmai ártalom lehet).

A Bonanza? Hümmm. Annak idején nagyon szertettem az első két lemezüket - ma már iszonyú gázosnak érzem. Persze - mivel a zene nem változott - valószínűleg én változtam. Nemrég hallgattam újra majd' 15-20 év után, még a dalszövegeket is rettenetesnek találtam, a zenét meg még inkább. Az öcsém meg még ma is tolja ezerrel a Bonanzát.
  • kaposi1
    Helló Belló!
    Néha én is böffentek valamit ha úgy gondolom hogy talán befér ide.
    Óvatosan járok mint elefánt a porcelán boltban.
  • Tyia
  • Tyia
    Mindenképpen a Neurotikot említeném elsőként.
    -Európa Kiadó
    -URH
    -Kentaur

"Kicsit" más:
    Bonanza Banzai

Külföldről:
    KAJAGOOGOO és utódai
    Talk Talk
    Propaganda és utódai
    Andy Taylor
    FGTH
    Howard Jones
    Naked Eyes
    Pseudo Echo
    Dolphin Brothers
    Power Station
    Thompson Twins

• kaposi1
    Synth-pop....(1980 - Napjainkig)

Erasure - Phantom Bride EP (2009)

Performer: Erasure
    Album: Phantom Bride EP
    Genre: Synth-pop
    Year: 2009
    Format: APE (image + .cue)
    Bitrate: lossless
    Covers: in an archive
    Amount of tracks: 8
    Size RAR: ~ 308 mb

Tracklist:
    ---------------------------
    01. Phantom Bride (2009 Re-master) 3:33
    02. Hallowed Ground (Vince Clarke's Big-Mix) 4:02
    03. Chains of Love (Almighty 12" Essential Mix) 7:12
    04. Phantom Bride (Ghostly Groom Dub by FrankMusic) 3:46
    05. A Little Respect (Wayne G & Andy Allder Hurdy Gurdy Club Mix) 7:34
    06. Heart of Stone (Joebot's 'Ounce of Bounce' Remix) 6:26
    07. Phantom Bride (Dogmatix's 12" 'Tearless' Mix) 6:12
    08. Chains of Love (Plastic Operator Remix) 5:53

Download
    Jelszó ha kéri: Erasure
  • uv
    Kézi-Chopin
    Rés
    Quimby
    F.O.System
    Vidámpark
    Mask
    Sexepil (Hegyi-féle verzió)

feltétel nélkül. sok van még amit szeretek, de itt-ott erős fentartásaim vannak. ezeknél nincs (természetesen csak a megjelent hanghordozók alapján -mondjuk a Quimby Morzsák és szilánkok című fasztudjamijét nem veszem figyelembe)
  • Tyia
    Azon gondolkodtam a minap, hogy melyek azok a zenekarok, amelyek életművét feltétel nélkül eltudnám fogadni...(természetesen a totyik témájához igazodva)

Egyet már találtam....
  • Tyia
    Hunydi Károly...az leginkább Hunyadi Karoly...

(Úgy látszik ma is megártott a sok bringás ügyintézés...)
  • Tyia
    Legalább körülnézett...
  • Musachy
    Nálam volt... Kölcsönvettem, visszaadtam.
  • Tyia
    A Balaton zenekar

1979-ben alakult. Hunydi Károly, Vigh Mihály alkotja a zenekar megvát.
    A koncerteken többen is segitették öket a szinpadon, nem mindig egyidőben.....
    Pl.: Königh Péter!!!, Hajnóczy Árpád és Salamon András...
    Melankolikus, szomorkás hangulatu szerzeményeik hatását gyakran diavetítéssel fokozták.
  • Tyia
    Nick Beggs
  • Tyia
    Na lerobbantottam.
    Reggel egyik sem indult el...

Mos' má' újra megvan....Köszi.

Hogy hova lett...?
  • Musachy
    Pedig mások is rákaptak...
  • Tyia
    Ne jön.....most

majd még késöbb megpróbálom...

• Tyia
    A Cro Magnon-i Cola érdekes volt, szivesem venném HA lenne új albumuk...
    Szász György valószinüleg nem éleszti ujra a zenekart...kár.
    Legalább a Test Department-et elhozta újra Mo.-ra...
    Meg asszem kiadott pár anyagot...Talán a Lacht el Bahhtar-ét?