Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
Kérem szépen!
Zenei utazásokat teszek már vagy 25 éve.
Hallgattam nagy ritkán metál zenét abból a témából a Running WEild ugyahogy bejött.
Hallgattam rock zenét, ebből a műfajból tetszik jó néhány előadó (már csak azért is, mert jó széles a paletta). Pl.:Whitesnake, Z.Z. Top...
Hallgattam un. pop zenét. Na innen nem sok jó tapasztalatom van. Talán az A-ha-t tudnám kiemelni...
Hallgattam euro-italo discot. Van egy pár kedvencem, de a SAW-gyár termékeit kimondottan utálom. Tetszik Fancy, a Camaro's Gang, a Tie Break, "Den Harrow"....
Igazából egyik fentemlített fűfaj képviselője sem okozott akkora örömöt, mint amikor 1-1 New Wave előadót hallgatok.
Pl.: Ha a Kajagoogoo szól az valami olyan zenei élményt nyújt, amit nem könnyű megfogalmazni. Mondhatnék jó sok példát. (Már korábban megtettem)
A New Wave filozófia annyit jelent a megszokottól eltérő, az uralkodó treddel ellentétes irányú gondolatiság. Nagyon sok dal szól politikáról, háborúról, rasszizmusról, szegénységről, társadalmi kérdésekről, polgárpukkasztásról...csupa kényes téma. Rengeteg ironikus, és mégtöbb cinikus szöveg irodott.
Talán még egy "irányzatocska" érdekel az elektronikus zene világából: A chill out - downtempo. Azonban elég ingoványos a talaj, ovatosan mozgom...
Remélem nem volt unalmas a mini-monográfiám...
Ha igen az sem baj...majd irok másikat.
Annyira jól ki lehtne ezt a témát tárgyalni, hogy ihaj...
De nem bővül a csapat, sehogyan se nem.
Pedig a topon tartom most már 2 hónapja. Nem látszik elég jól, vagy csak ennyiünket érdekel ez a nem mainstream zenei műfaj.
Még mindig nem vágom mi a péló van.
Hejj Duranosok, Talk Talkosok, Kajagoogoosok, Alphavillesek, Bronski Beatesek, Level 42-sok ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐŐŐŐ!!
Tessék hozzászólni, storizni mert én sem tudok egy csomó mindent...
Na kijött.
Jó éjt!