Oldies Music 1.0

'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje

Flag Counter

Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,

Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....

A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
  • Tyia
    Kipróbáltam korábbi kalandozásaim során több olyan zenekart amelyeket annak elötte még csak nem is hallottam, még névről SEM.

Nagy örömömre voltak olyanok is amelyek átmentek a többrétegű szűrőlistámon. Pl.:DeFilm (akik asszem dánok), Stabilizers...

Azonban többen fennakadtak már az elején, főleg az olyanok amelyekben elviselhetetlen hangú nő vonyított: Divinyls. A Berlin 1-2 dala bejött, de Tery Nunn nem mindig állt a helyzet magaslatán...A Pretenders is fura nekem, mert van néhány kifejezetten jó daluk, meg egy rakás szar.
    És bizony a U2 sem nyerte el a tetszésemet, egy kicsit se.
    Viszont a "hasonszőrű" Simle Minds igen kellemes élményt nyújt...
    Volt idő amikor a Talking Heads nagyon bejött, aztán mintha elvágták volna. Hasonlóan vélekedem a Culture Clubről (bár nem kimondottan New Wave zenekar). Fiatal koromban megőrültem a Carma Cameleonért, de ma már kimondottan idegesít. Boy George-tól van 3 dal ami viszont nagyon ott van: Generations of love, Sold, After the love...

Úgy gondolom, hogy a Go West, az Animotion, az Everything But the Girl,
    a Visage, az Ultravox vagy, hogy egy beteg német példát is említsek, a DÖF kimondottan a zenerajongók idegesítésére letrehozott árnyékzenekarok...Az Erste Allgemeine Werunsicherung (valahogy igy kell írni) nevű paródiaegyüttest már ne is említsem.
    Mert pl. a Go West hol van zenében, énekben, gondolatiságban mondjuk a Talk Talkhoz képest...Na pont ott.
    Vagy az Ultravox a Thompson Twinshez képest. Th. Twins rettenetesen változatos, magasan jobban hangszerelt dalokat nyomott, az már biztos...Nem véletlen, hogy ma is léteznek, persze kissé átalakitott formában...
    Nagyon sokan léteznek az akkori zenekarok közül még, vagy újra...