299
-
Másról kezdtél el beszélni, mint amivel kezdted és mint amire én válaszoltam. És a mennyiséget sem keverem a minőséggel, olvasgass csak vissza. Cöcö. -
Inquisitor #55 "Minden idők legdrágább filmje a Bondarcsuk Háború és békéje."
Nem igaz, egészen konkrétan a Titanic eljöveteléig volt igaz, addig tényleg az volt minden idők legdrágábbja :)
Nem tudom pontosan, de egyes helyeken a marketing NÉLKÜL 460 millára saccolták az Avatar költségeit.
(Engem momentán a Modern Warfare 2 majd 200 millás költsége jobban meglepett ...)
Azért voltak olyan sikeres filmek amiknek volt története, sőt. Ott van pl. a Matrix is. A T4-nek meg szvsz nem volt, sőt szerintem forgatókönyve se ;) -
-
És a Casablankának milyen sztorija van?
Mai szemmel persze zéró, egy Barátok között elvontabb.
Szal változnak az elvárások, azonban szerintem elmondható, hogy Cameron eddig soha nem csinált olyan filmet, ami az aktuálist csúcsot mondanivalóban, sztoriban, a karakterek kidolgozottságában csak megközelítette volna.
Ott volt pl. az Abyss, amikor a csajt újraélesztették, na az a jelenet szerintem nagyon jó volt, majdnem besírós!
Azonban attól kezdve a film ilyen szempontból olyan meredek zuhanásnak indult, mint a MountEverest északi oldala.:) -
sandor8206 #52 valószínű az aki most csokorban szo*atja a luvnyákat Hawaion, pezsgőben fürdik és kaviárral etei a macskáját és arany WC-be kakil
Hát ha nem érted akkor nagyon egyértelmű, hogy azok miért keresnek egy valag pénzt te meg az SG irogatsz -
sandor8206 #51 és a Volt egyszer a vadnyugatnak olyan hatalmas története, sztorija volt???
D9-nek sztem meg nagyon sztorija se volt, bár jó film :-) -
Hát én meg olyan filmet nem láttam tőle, amin esetleg még percekig ültem volna magam bamélyedve miután megnéztem. Nálam valahol itt kezdődne a zsenialitás.
De talán a Titanic volt ilyen! Asszem akkor azon gondolkodtam, hogy ki volt az a hülye, aki erre a forgatókönyvre ennyi pénzt adott, hogy megcsinálják!?
-
Jogos, hiszen az olyan filmek is mint a Casablanka, a Volt egyszer egy vadnyugat, vagy a SW, illetve a District9 is művészmoziban kerültek levetítésre.
Őööö izé, vagy talán még sem?
Persze, hát végül is lehet aggódni a sztori miatt, de manapság sztori hiányában még nem nagyon maradt el siker. Lásd pl 2012, aminek a roppant magvas mondanivalója az, hogy: Minmeghalunk!!!!
-
Höhöhö!
Ok. Tényleg sokat romlott a szemem az utóbbi időkben ez tény. (Köszönhetően annak hogy éjjel nappal monitor előtt ülök, és nézem ezeket a számítógéppel generált játékokat, filmeket.)
Szal én gyak vak vagyok, OK.
Te meg gondolom nem tanultál filozófiát, és összetéveszted a mennyiséget a minőséggel.
Ha a Starship Troopers készítőinek lett volna 500 mrd $-juk, akkor gondolom már akkor megcsinálják a Zavatárt és nem egy sivatagos bolygót választanak színhelyül, amit eleve nem kell modellezni, mert sivatag van mindenhol a Földön is.
Az viszont, ahogy akkor összedolgozták a CG grafikát a valós környezettel az azóta is példaértékű. Sajna minnél csilivilibb a renderelt grafika annál nehezebb ezt megcsinálni, pusztán mert a valóság nem olyan esztétikus és izgalmas, mint a virtuális világ. -
gulyasandras #47 Minden idők legdrágább filmje a Bondarcsuk Háború és békéje.
A 2012 is legalább 260 millióba került (iparági források szerint), itt pedig jóval több CGI-t használnak, tehát biztosan többet kellett beleölni. (2012: a bevétel 25%-át Emmerich kapja, van esze neki is + ezzel felzárkózik Bay mellé. Vajon mennyi jár Cameronnak?)
Állítólag a Dune Entertainment and Ingenious Media 60%-át állta a költségeknek, tehát min. ezt vissza is "követelik". És bár annyira jól nem megy egyelőre a Fox-nak, hogy a Bond filmekhez hasonlóan már hetekkel a bemutató előtt 20-30 milliós bevételre tegyen szert csak a szerződött partnerektől, özönleni fog a pénz itt is.
A valóságot persze sohasem tudjuk meg, hiszen "papíron" sem az SW, sem pedig a Lotr nem volt nyereséges.
Valaki említette a "művészmozikat". Manapság, amikor pár hónappal a film bemutatója után már a kezünkben lehet a dvd, sokan meggondolják, hogy elmenjenek-e moziba, ahol ált. gyenge a kép, hideg van, telefonálnak stb. (Idézőjel: halkan jegyzem meg, hogy én is azok közé tartozom, akik azt vallják, hogy nincs közönség- ill. művészfilm, hanem vannak jó és rossz filmek.) -
tyuklepes #46 Tudtommal az worldwide bevétel, a gyártó szempontjából a 'hazai' (USA) bevétel a mérvadó, nemzetközi forgalmazásnál a forgalmazó vágja zsebre a nagyobb lét ... -
Harry Potter bevétele 1 milliárd dollár felett volt... Szóval. -
Barakukk #44 Amúgy költségről én úgy tudom, hogy 230 millió volt a gyártási költség és ehhez jön még 150 millió globális marketing, illetve állítólag még nem fizettek ki egyes filmen dolgozó munkásokat. Ezt én sose fogom megérteni, elvégre nálunk minden munkát követő hónapban van fizetés, de hogy kiket nem fizettek ki?
Szerintem egyszerűen csak 500 milliót kellene hoznia, hogy sikeresnek titulálhassuk, bár anno a Titanic-ra is ugyanez volt a jellemző. -
sandor8206 #43 ezeken a történetet hiányolós faszságokon mindig olyan jót röhögök, T4 TÖRTÉNETILEG fényéveket ver a T2-re még is egy rakás s*ar, mert a többi filmtényezője meg egy f*s
Aki meg megváltást vár az Avatartól az menjen templomba, minőségi popcorn-mozi lesz, ahogy az eddigi összes Cameron-film (talán a Titanicot kivéve, ott már lépett egy szintet Cameron)
Szóval az év filmje lesz, remek szórakozás, remek látvány, remek sztori (könyvben rengeteg ilyen van de filmben még nem láttam hasonlót) -
De lehet, hogy ez a gázsis dolog az Avatarnál van és még a részesedésről is letett. Hogy most melyik filmnél már nem emlékszem, utánanézek. -
De túlzás, ha jól tudom az valójában 300 milla körül van. Cameronnak amúgy meg mindent szabad és engedik neki. Eleget bizonyított. Sőt, a Titanicnál azt hiszem lemondott a gázsijáról, hogy elkészíthesse. -
Ott a pont. -
tyuklepes #39 Kicsit talán vissza a cikkre is :) : szerintetek nem túlzás ez az 500 milla? Van/lenne olyan stúdió, aki ezt bevállalja? -
Barakukk #38 Érdekes, hogy sokan a történetet hiányolják, de akkor miért nem mennek Művészmoziba? A helyi non-profit művészfilmeket vetítő intézményben, ha 6-an vagyunk egy előadáson, az már tömegnek számít, de csak ha minden harmadik ember elmenne kétszer egy művészmoziba, akkor durván megugrana a nézettség. Közönségfilmet fogunk látni emberek!!! Nem a történet eredetiségéről van szó, hanem arról, hogy milyen formában, milyen minőségben prezentálják azt. Egyrészt a hossza miatt, ami nem 166 perces, csak az IMAX kópia, mert több nem férne be a vetítő terembe, de a realD és a 2d-s verziók kb. 190 perc terjedelműek lesznek a hírek szerint. -
Van benn még elírás :) Pl. "700mm film, de nem 2D-s" helyesen "70mm film, de nem 3D-s" :) -
grobs #36 70mm lesz az a 700.
"Fura" a cikk. Aggodik a történet eredetisége miatt? Mintha James Cameron eddig spanyolviasz filmeket rendezett volna. A filmeinek nagyrésze vagy folytatás, vagy remake ... vagy egy remake folytatása. Mégis remek filmei vannak eddig. Majd kiderül ez milyen lesz, de a költségek jelentős része k+f volt, ergo más filmekben is gyümölcsöző lehet ahogy a LoTR miatt kifejlesztett technológiák más filmekben is sok pénzt hoznak a WETA-nak.
Trailer alapján egyébként szerintem nagyot üthet majd a film, de a technika főleg a 3D mozikban lesz áll keresős. Úgyhogy mindenki keressen egy közeli 3D mozit.
-
Ja. Rossz Cameron filmet eddig nem láttam. Zseniális az ipse. -
cateran #34 Trailer..elmondja az egesz filmet...csunya rossz bacsik mennek 1 masik bolygora,helyiek morcosak,fohos agyilag athussan 1 idegen osszemixelt testebe (toloszekes a csoka),megismerkedik 1 igazi kekboru amazonnal,lamour-kezcsok-habcsok,robbanasok,lovesek,marcang,csitt-csatt-piff-puff...tartok tole,hogy a happy end garantalt (ne legyen igazam..)
Szvsz olyan lesz mint a 2012...fasza latvany olyan 20 percben,a maradek ido maga a hanyinger es tomeny unalom... -
kalapos01 #33 Végre egy olyan 3D-s film, ami egyben IMAX is. Eddig az IMAX-mozi csak a 45 perces természetfilmekkel volt kihasználva, meg a nem IMAX 3D-filmekkel. Ez viszont valódi IMAX lesz. -
700mm? -
szvsz az év filmje lesz....hisztizett mindenki annó a Titanic miatt is,aztán annyi kib*szott pénzt termelt a készítőknek,hogy nem győzték számolgatni...
Cameron nem rendez sokat,viszont amit csinál az egytől-egyig fasza film...mind technikailag,mind mélységben,mondanivalóban....
Perpill az Aliens után 20-22 évvel sem tudtak mindenféle CGI támogatással olyan filmet forgatni a témában mint ő(AVP 1-2)....A mostani Terminátorokat nem is említem,mert egykalapszar az összes...
Mondanám,hogy Bay hasonló,de ő rendre elkomolytalankodja a filmjeit...technikailag ott van,csak kicsit több bennük a felesleges buta poénkodás mint kéne,ezáltal kevésbé hitelesek a filmjei.... -
Hát akkor jegyüzérek paradicsoma jön le. Én nagyon sokat hajladó leszek fizetni egy jegyért. Vagy akkor én leszek a jegyüzér? :) -
VinczeLacz #29 Apple oldalán a HD trailer megnézése után azt kell mondjam, jó lesz ez. Ha nem csak egy jól összevágott trailert raktak fel, hanem meglesz a film hangulata, mindenképp megérdemli majd a min 9/10-et. -
Az a film az én szemeben a megalol kategória. Aki szerint azóta nem fejlődött a CGI kicsit nyissa ki a szemét. -
Egy ilyen terem van és van IMAX is és IMAX 3D is. A sima IMAX az a nagyfelbontás 700mm film, de nem 2D-s, az IMAX 3D pedig ugyanez,de sztereószkópikus, vagyis 3D. Avatar IMAX 3D lesz :) -
Most akkor tisztázzunk valamit. IMAX vagy 3D? A bátyus azt mondta, hogy az IMAX az csak nagy vászony lejtés és csá, de nem 3D-s.
Én még egyetlen 3D-s filmet sem láttam, ezért ezt ott szeretném megnézni, de el tudom képzelni, hogy milyen sorok lesznek a moziban, mert van talán két ilyen terem az egséz fővárosban... -
totoro #25 Egy korai forgatókönyv kering a neten. Egyébként meg az év filmje lesz. -
Honnan lehet tudni a sztorirol? Megjelent konyvben?
En vmi giga fantasy eposzra szamitottam sci-fi kontosben, ami (ha minosegi), akkor erdekel is..
de ha maga sztori langyi, akkor kihagyom.
Engem mar nem erdekelnek a demok.
-
Fel sem merül az, hogy esetleg itt beszél valaki idegen nyelvet is? -
Természetesen, mivel sikergyanús, ezért szinkronizált lesz
Basszák meg... -
Még egy vak. Starship troopersben hol láttál érzelmeket visszatükröző arcokat és mimikát, mozdulatokat? Hol láttál olyan szintű részletező textúrázást, mint Gollamnál vagy itt az Avatarban? Hol láttál ilyen fényviszonyokat és részletes faunát?
Ne csak a régi emlékek alapján beszélj, mert a film nagyon jó volt, nekem is egyik kedvencem. De vedd már elő és nézd meg a mai CGI-k mellé téve mozgásban... -
kalapos01 #20 "A film pedig oltári jó lesz!"
Aki ilyet ír és el is hiszi azt, az nyilván kicsit sem elfogult és pontosan tudja, hogy a közönségnek milyen az elvárása. LOLLER.
Cameron eddig nem hibázott, remélem most sem fog. De egyszer minden sorozat megszakad, szóval aggódom. -
emile zola #19 Pls. VILÁGBÉKE!!!! -
akirsch #18 Jó lenne, ha a cikkíró nem folytatna negatív kampányt a filmmel kapcsolatban. A közönség nem adott lejjebb az elvárásaiból! Ez hülyeség. A film pedig oltári jó lesz! -
Lipi1980 #17 A sok kételkedő csak addig fog kételkedni, amíg meg nem nézik a filmet IMAX moziban :D
Amikor először megláttam a YouTube-on a első trélert, csak legyintettem, hogy oké szép meg minden, de nem nagy vaszisz! Aztán ugyanazt a trélert megláttam Real3D-ben a moziban (ami még közel sem IMAX), és az alatt a másfél perc alatt durván megváltozott a véleményem! Manapság vadászom a második trélert 3D-ben, de perpill nem nagyon van olyan film a legközelebbi 3D-s moziban, ami elé beraknák az előzetest...
IMAXos megnézős lesz az tuti!