299
  • totoro
    Rendezői szemmel Lucas filmjei? Az első Star Wars beletrafált rendesen, elismerem. A második kettőt nem ő rendezte. Az utolsó három meg csak arra volt jó, hogy lerombolja a saját image-ét. Ha ez utsó 3 torzszülött szánalmas szenny nem született volna meg, akkor most is nagyon magasan trónolna nálam, de így ehhh....
  • yesname #218
    Ok. Bár én csak erről és a Star Warsról tudok igazából, ami említésre méltó. Na meg írt Indiana Jones cuccokat sokat. De munkásságának nagy részét ez a 2 frenchise teszi ki. Ezért mondom, hogy lufi. Spielberget sokkal többre tartom. Igaz Lucas SW-je epikus cucc.
  • semmikozod
    Erről beszéltem. :) Majd olvass utána mit csinált Lucas és miért csinálta. Ugyanakkor rendezői szemmel is nézd meg filmjeit. Talán nem fogsz ilyen butaságokat írni. :)
  • yesname #216
    Akkor két különböző dologról beszéltünk, én a THX minősítésről, Te meg a filmről. Attól még lufi.
  • semmikozod
    Mi a fenéknek linkelgeted nekem a THX minősítési rendszer linkjét? Én THX 1138-ról beszéltem, amit Lucas irt és rendezett.
    A THX-nek semmi köze a THX filmhez.
  • yesname #214
    Miért kéne? http://en.wikipedia.org/wiki/Tomlinson_Holman
  • semmikozod
    Szerintem fuss neki még egyszer. :)
  • yesname #212
    Tied a legangyobb EPIC FIL felirat LOOOOOOOOOOL

Ez a film, ami alapján a THX nevet kapta a minősítés, melynek kiagyalója Tomlinson Holman volt és Lucas cégénél való munkássága alatt hozta létre. Ennek köszönhető, hogy fenti film alapján adta neki a THX nevet.

EPIC FAIL pici buti LOOOOOOOOOOOL
  • semmikozod
    http://www.imdb.com/title/tt0066434/

Mekkora EPIC FAIL feliratot szeretnél butuska? :)
  • yesname #210
    Én meg ha jól tudom arról beszéltünk, hogy mi az a THX, nem pedig arról hogyan lehet hozzájutni. A THX minősítést kapott eszközök egyébként pedig teljesítik az előírt követelményeket.
    Vista Ready matricákat a gyártók, forgalmazók csak őgy ragasztgatják. Leszarta az MS, semmit nem ellenőrzött. Intel inside-ot meg csak nem ragasztanak AMD-s gépekre :)
    Viszont a THX minősítésre odafigyelnek. De akárhogy is figyelnek kínaiak mindent megoldana úgyis :)
  • readswift
    Hogy őszinte legyek, nem hibáztatlak, sok ilyen dolog van. Pl. Vista ready, intel inside ... csak körül kell nézni.
    Regélnék miről szólna a cinema sound , csak nincs kedvem.
  • yesname #208
    Csak a szokásos puffogásod és kötözködésed IQ40. Mást nem tudsz :D
  • readswift
    Nem mindegy neked mi az, úgy sem értesz hozzá.
  • yesname #206
    Akkor nézz utána mi az a THX pubi :D Egy minőségtanúsítvány, melyet nem Geroge Lucas talált ki. Buktad ezt is. (http://en.wikipedia.org/wiki/THX)
  • readswift
    Ebből is látszik mennyit ér a te "tudásod" ... :DD

A thx kérlek egy olyan szabvány , amit megveszel, utána ráragaszthatod a terméked dobozára, ennyit ér, egy stampli.
    Inkább ne menj visza 1800-ba azért hogy megtudjuk mekkora köbkáosz van a fejedben a káoszon túl.
  • yesname #204
    Lucas szerintem is nagy lufi és túlzás azt állítani, hogy a filmesek neki köszönhetik hogy filmezhetnek. Szerintem az 1800-as évek végi feltalónak köszönhetik. A THX amúgy semmi más csupán egy szabvány, nem új technológia. Nem kellett nagyon kitalálni.
  • yesname #203
    Pá. Neked is #60. Ha nem a stílusod, illetve nem tudsz valamilyen szinten azonosulni a kékségekkel, nem kell fikázni. Mondjuk Te nem is tetted, ha jól emlékszem. Csak elmondtad szépen a miérteket. Korrekt.
  • sandor8206
  • yesname #201
    Na jó. Tény és való, hogy a fax is nagyobb és Te is elavult vagy :D
  • semmikozod
    Valaki belinkelt itt valami videót erről a bigyóról. Hát nemtom én ezekkel a kék izékkel nem tudok együttérezni, nem érdekel a film. A sztori is bugyutának hangzik. Ha ez az évtized legjobb filmje akkor köszöntem, inkább nézem előző évezred alkotásait.
  • semmikozod
    #152 totoro
    Ne csinálj hülyét magadból, jobban jársz. Javaslom olvass utána hogy Lucas mit tett le az asztalra ... Kicsit segítek.

"Lucas egy nagy lufi, az SW-vel el is lőtte az összes petárdáját."
    Lucas egy zseni, akinek a mai filmesek köszönhetik, hogy gyárthatnak filmeket. Nekiment a filmes multiknak és igaza lett.
    Egyébként Lucas inkább író mintsem rendező, de ha a filmjeit nézzük olyan technikákat talált ki, amit mai napig tanítanak a filmeseknek. Ajánlom neked megnézésre: THX, American Graffiti.

Spielberg egy jó rendező, se több, se kevesebb. Számtalan szar filmet csinált, de volt néhány jobb feldolgozása. (JP pl.)

Inkább a D9-ra mondanám, hogy fényévekre kiemelkedik az utóbbi évtized tucatfilmjeiből.

Igazából Camerontól csak a Titanicot és a két Terminátort láttam. Utóbbiak elég jók, a Titanic meg egy nagyon igényes feldolgozása egy katasztrófának.

winnie #183: De jó, hogy tudod, hogy honnan értesülök a filmekről. :)
    A hype az amikor valamit agyba-főbe magasztalnak valamilyen ok miatt pl. be akarnak szedni egy csomó lóvét.

Amiket szeretek nem a hype miatt láttam.
    A másik kérdésem: Esetleg valami válasz vagy csak ködösitessz tovább? :D
  • NEXUS6
    Tudod, hogy nem arra gondoltam kicsifiú!
  • yesname #197
    Na de máér nagyon offolunk. Nyissunk külön topicot inkább erre :)
  • yesname #196
    Nem szoktam faxolni. Elavult technológia, mint Te :D
  • kriszwells
    Azért megnézném hogy T4, Transformers 1-2, D9 Die hard 4 hogy lett volna 89-ben B kategóriás?
  • NEXUS6
    Hát persze, ha úgy mérjük a fejlettséget, hogy kinek a faxa nagyobb, akkor feltétlenül!
  • yesname #193
    Tudom hát. Ami vígaszttal, hogy még így is feletted állok az evolúciós létrán :D
  • NEXUS6
    Egzotikus retardált animális genitália vagy ám, azt ugye tudod!?
  • yesname #191
    Így van IQ40 :D
  • readswift
    -na igy kell kiugrasztani a nyulat a bokorból
  • yesname #189
    Tége nem moderáltak még? Valaknek a valakije vagy netán?

Amúgy olvasgass vissza. Én meg fogom nézni a filmet, és szeretem a sci-fi/fantasy műfaját, sőt előzetes alapján tetszik is, de hol is hyepoltam annyira? A hülyeségre válaszolgattam. Szóval akkor újra csak Neked: #7, #60 és #64.
    Mit keresel itt, ha nem a Te ízlésed a sci-fi és hasonló filmek?
    Más fórmukon is csak a kötözködésed és alaptalan fikázásod meg.
    Szóval valami SG-s ahverja kell legyél :D És nyugodtan modráljnak, tilthatnak is. Hány mail címmel és IP számmal reggeljek?
  • readswift
    Már moderálták pár beszólásodat ha nem tűnt volna fel, de azért hajrá, remélem nem éred be ennyivel :D.
    Egyébként tudod ki az iq40, az akivel kiskanállal etetik meg a hypeot, aztán fogja a kiskanalat és magának kanalaz belőle , mint TE : )
  • yesname #187
    illetve 60 és 64. Mi a francért nem lehet itt szerkeszteni?
  • totoro
    Ez egy internetes adatbázis, a közizlést tükrözik, és nem a kritikusok ítéletét. Mivel az egész uszkve tízegynéhány éve született, ezért a mai közizlés, és megítélés alapján rangsorol. Ez természetesen kedvez az újabb filmeknek.

Az imdb lista csak azért került elő, mert volt itt aki kifejezetten leszarozta Cameron előző filmjeit. Aki elvitatja hogy a műfajon belül klasszikusokat, értéket tett le az asztalra az butaságot beszél. A filmes eszközök természetesen teljesen mások mint egy művészfilmben, de ezeket az eszközöket használni kell tudni, mi sem mutatja jobban hogy az utóbbi években válságát éli a műfaj. A technikai fejlődés miatt efektorgiákat látni,a rendezők egyszerűen nem tudják az új eszközöket a helyükön kezelni, és néhol már parodisztikussá válnak komolynak szánt filmek ( die hard 4, T4, Transformers stb.) Cameron viszont ebben is nagy, megvan a helyes egyensúly az eszközök és a tartalom között.
  • yesname #185
    Még mindig #7 IQ40 :D
  • yesname #184
    Szerintem igazad is van, meg nincs is :)
    A világ változik. 100 év múlva mást fogunk szépirodalomnak hívni, más lesz a gyerekek szabadidő eltöltése, máshogy fogjuk látni akkor a mai világot és megint csak lesznek dolgok amelyek nem lesznek normálisak :)
    Én úgy vagyok vele, amíg valaki nem árt másnak azzal amit csinál tőlem mazochista is lehet.
  • winnie
    "A hypeot meg mindig utáltam."

pedig rengeteg kedvencedről )film, zene, étel, könyv, miegymás) hype útján értesültél. kár utálni.

"Kettő, sose értette meg mi a jó élet fasza került egy filmbe több 10 több 100 millióba."

hmm, pedig ezt tényleg nem nehéz megérteni. de tény, hogy mindenki más, mindenki mást ért meg.
  • semmikozod
    Először is, faszom se tudja mi az az avatar és kurvára nem érdekel. A hypeot meg mindig utáltam. Kettő, sose értette meg mi a jó élet fasza került egy filmbe több 10 több 100 millióba.
    Ennyire nem jó a rendezők szervezőképessége, hogy minden munkára 30 fő kell?
    Ez csak elöljáróban ( most még olvastam a kommenteket, most pótolom).
  • readswift
    Igazad van, az ingerküszöböt mesterségesen szoritják lefelé!
    Ami 1989-ben B kategória volt, az ma már a világ legdrágább filmje. Sajnos.

Mint emlitettem, a megoldás erre az, ha hollywood alól kirúgjuk a sámlit, és jöhetnek azok akiknek még maradt mondanivalója, kina / taiwani megbékéléshez sok reményt fűzök. Hátha ebből lecsapódik nálunk is valami.
  • gulyasandras
    Ezzel a listával csak az a baj, hogy olyan rendezők, mint Kieslowski vagy Bunuel, egy filmmel sem szerepelnek rajta. (Legalábbis mikor legutóbb néztem.)