Minden idők legdrágább filmje az Avatar?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

yesname
Na ide is eltalált IQ40? Már megyek is tovább 😄

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Cameron = Family drama

Alien = el akarja szakitani ripleyt a macskájától a lény

T1 = blabla sári nénit a gyerekétõl a blalbla

T2 = blabla a gyereket a lényétõl a blabla

Titanic = nem láttam.

Abyss = egyetlen valamirevaló filmje, ami érdekes lett volna, azzal nem foglalkozott, csak felszinesen, mégpedig a katonai doktrinával.

Utolsót leszámitva mind teen kategóriás gyerekfilm.

"Annyi IMAX-os film megy, hogy nem lesz meg az újdonság ereje, anélkül meg félõ, hogy egy újabb gyerekfilmet fogunk látni"
Hány olyan IMAX 3D-s film van, ami nem animációs film (mint pl. a Derült égbõl fasírt vagy a Karácsonyi ének), nem 40 perces rövidfilm (T-Rex - Vissza a Krétakorba, Szafari 3D)? Hány IMAX 3D, hangsúlyozom ÁLYMEX HÁROM DÉ (tehát a Transformers és a Star Trek nem tartoznak ide, mert azok 2D-sek), ami hosszabb, mint két óra nem csak a nyitó 12 perc 3D, mint a Harry Potternek és sci-fi mûfajt képvisel? Tudomásom szerint eddig az Avatar lesz az elsõ IMAX 3D-s PG-13-as korhatár besorolású sci-fi akciófilm, még akkor is, ha kicsit sablonos a történet, ugye popcornfilmtõl nem azt várjuk, hogy felfedezze a spanyol viaszt.
Tetsuo
lol

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
Ja de 70mm-t nem csak Imax hasznal ilyen volt pl a Baraka c film is 84 v 86bol..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Alien!
gondolom Cameron azért várt x évet a film elkészítésével,hogy teletömje azt egy Shreknél butább technológiájú CGI szereplõkkel...mindezt egy 2 perces trailer alapján...vmit tudsz...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Alien!
ehhh....nemtudom...jó pár scifi rajongó haverral vagyok körülvéve,de többször jön fel a beszélgetések alatt egy Aliens vagy T2 mint a Straship Troopers...Vhogy nem éreztem azt a filmet olyan igazi klasszikusnak...Fasza volt,nyugtáztuk,hogy Denise Richard k*rvajócsöcs,a trükkök és a kicsit naturista ábrázolás faszák,aztán csókolom...Nincs benne semmi olyan ami miatt többször levenném a polcról,pedig ott figyel dvd-n,sõt HD-ban is...

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

yesname
"Ebben látod egyetértünk, feltéve ha szigorúan a látványra gondolunk. A sztoriban lehet, hogy elgyepálja majd Cameron bácsit azért."

LOL. Faék sztori az ST (is). Annál egyszerrûbbet nem is nagyon lehet elképzelni.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

yesname
"Sajna nálam Cameron is ez a kategória, hihetetlenül sablonos karaktereket tud kitalálni. Igazi kokakóla stílus, 90%-ban természetellenes összetevõk."

#60 és #64

Akkor a Terminator és az Aliens karakterei is sablonosak? Mert az állítod, hogy Cameron sablonos karaktereket talál csak ki.

Van egy olyan érzésem, hogy eddig sem volt a kedvenc rendezõd, de amikor jött a hír az új filmjérõl mindenki elkezdte hypolni a filmjét és dicsérni. Téged ez nagyon zavart és szerintem ezért lovagolsz ennyit ezen a témán. Attól, hogy neked nem jön be a rendezõ úr nem kéne egy kalap alá venned az összes filmjét azzal, hogy /sablonos karakterek rontják az összképet/.
Ez a film tényleg egy vizuális orgazmus lesz! De a készítõk akkorát akartak dobni, hogy a részletekre már nem jutott figyelem. Nekem végig zavarja a szemem valami. A CGI szereplõk valahogy mesterkéltek, bábszerûek, hiányzik a mozgásukból a fizika. Valahogy súlytalan és steril az egész. Mintha egy videojáték átvezetõ képeit nézném. Nem tud beszippantani. Egyszer csak azon kezdett járni az agyam, hogy ezt most 3DStudio Max-szal vagy Blender-rel renderelték le. Ez így régen rossz. A Shrek már régi és abszolút mese, de abban sokkal élõbbek, karakteresebbek még a mellékszereplõk is, ezért nem olyan mûanyagízû.
NEXUS6
Vigyázz, mer kapsz az arcba a rajongóktól!😄

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Jó régóta készül már ez a film, de szerintem jól elb@szta a T. Rendezõ Úr... most már annyi IMAX-os film megy, hogy nem lesz meg az újdonság ereje, anélkül meg félõ, hogy egy újabb (bár nagyon jól kidolgozott) gyerekfilmet fogunk csak látni.

Minden gép füsttel működik?!?

NEXUS6
"sztem tök egyszerû a matek,ülj majd be az IMAX 3D-be,aztán döntsd el,hogy jobbat láttál-e mint a Starship Troopers...Sztem a 2 film egy lapon sem említhetõ..."
Ebben látod egyetértünk, feltéve ha szigorúan a látványra gondolunk. A sztoriban lehet, hogy elgyepálja majd Cameron bácsit azért.

"Míg az õ filmjeit rengetegszer meg tudom nézni(akár a 80-as évekbelieket is)addig ezeket jó ha a moziban egyszer végigülöm..."
Sajna nálam Cameron is ez a kategória, hihetetlenül sablonos karaktereket tud kitalálni. Igazi kokakóla stílus, 90%-ban természetellenes összetevõk.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Te meg olyanokat látsz, amiket senki nem mondott!
Szövegértés!
Ez a szó neked mond valamit?
<#nyes>

NEXUS6
Ja, szoktam marhaságokat beszélni, oda se neki!😄

De tudod, hogy mi a különbség a Magad Oszkár meg az Avatár között?
Csak az, hogy az elõbbi karikatúra szerû animációs film, helyenként nagyon szépen megvalósított látvánnyal, amin a nézõ röhögni akar és nem zavarja az sem, ha esetleg bénább a grafika, a szöveg, más filmekbõl átvett ismétlésekkel van tele a sztori, sõt!
Az Avatoaron, ha röhög a nézõ a béna grafika, a gyermeteg párbeszédek, az ellentmondásos sztori miatt az már régen rossz, azt valszeg úgy hívják bukás.

Szal ajánlom, hogy a hsz-eim hülyeségtartalma mellett tanulmányozd a különbözõ film mûfajok közötti különbséget is.

További munkájához sok sikert és katonaszerencsét kívánok, a magán életben is!
<#hehe>

yesname
Néztem, ez még 2D-ben is akkorát üt, kiszakadnak a szemeim. IMAX 3D-ben??? Többször nézõs lesz van egy olyan érzésem 😄

A fanyalgók nézzék meg ezt a cuccot a filmrõl, itt egy rakat uj csata és akciójelent. Akinek ettõl nem esik le az álla, az tényleg menjen mûvészmoziba:

http://www.rottentomatoes.com/dor/objects/800318/avatar/videos/avatar_hardware.html
yesname
Milyen igaz, eszembe sem jutottak ezek a filmek, hogy akkor készültek 😄

+ talán 97-es film a Troopers, nem tudom mi olyan nagy szám megvalósítás szempontjából amikor abban az évben volt egy JP2, Titanic, MIB ezek is simán hozták (sõt) azt a minõséget CG terén + ekkor volt az SW felújitva a mozikban, valószínû Lucas a saját cégétõl az ILM-tõl (ami ha jól tudom a S. Troopersen is õk dolgoztak) nem követelte meg az akkori maximumot
Szóval tényleg megaLOL :-)
Alien!
sztem tök egyszerû a matek,ülj majd be az IMAX 3D-be,aztán döntsd el,hogy jobbat láttál-e mint a Starship Troopers...Sztem a 2 film egy lapon sem említhetõ...

"Hát én meg olyan filmet nem láttam tõle, amin esetleg még percekig ültem volna magam bamélyedve miután megnéztem. Nálam valahol itt kezdõdne a zsenialitás."

én sem,mert akció és sci-fi filmeket csinál többnyire,viszont azokat kellõ mélységgel tudja megtölteni...Hasonlítsd össze a mostani dömpingszerûen kiadott CGI szarságokkal...Míg az õ filmjeit rengetegszer meg tudom nézni(akár a 80-as évekbelieket is)addig ezeket jó ha a moziban egyszer végigülöm...

Molnibalage
Kolyan nem értem, hogy mit sztárolod az ST-t. Az a film a legnyagyobb megalol a szememben. Mind történet, mind megvalósítás szintjén. Valami nagyon fura szemüveget hordhatsz, ha te ott forradalmit látsz és olyat, ami azóta sem volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

azért ritka nagy marhaságokat beszélsz! :-)
LOL"...Nem az zavar, hogy szép, csilivili a jelenet, hanem hogy marhára látszik, hogy renderelt. És ha ezt egy átlagnézõ is látni fogja, márpedig manapság már a Madagaszkáron, Jégkorszakon, 2012-õn stb. edzõdött szemével látja, akkor bizony nem hiszi el, nem csodálkozik rá, és nem lesz siker sem..." kicsit sántít az okfejtésed, mert ezek a filmek is rendereltek az Avatar pedig ugyanolyan renderelt csak jobb. Aki ezt kétségbe vonja, idióta kész ennyi és csak fikáz.
pl: 2012 nagy siker látni, hogy renderelt -Avatar ugyanúgy látni, hogy renderelt de az nem lehet siker???
yesname
Korrekt, bár én máshogy látom. Ekkora összegnél éppen, hogy óriási a kockázata a megtérülésnek. Köztudott, hogy itt inkább Cameron az aki kiharcolta, hogy megcsinálhassa amit már X éve elképzelt. Sokáig kellett gyõzködnie a stúdiókat róla. És ha jól tudom (bár lehet ez a Titanic volt) lemondott a gázsijáról és részesedésérõl is ennek érdekében. Az meg, hogy a forgalmazó viszont szeretné látni ezt a temérdek lóvét, szerintem teljesen rendben van.
Mióta pénz van, a szórakoztatásban, szolgáltatásban, iparban minden üzlet. De szerintem még elõtte is az volt, csak mást kaptál viszont 😊
Nem mûvészfilm, hanem közönségfilm lesz. Én csak annyit várok el, hogy megfogjon és szórakoztasson. Ennyit a filmrõl.
Az, hogy sok helyen érzõdik a rendereltség azért még normális. Sok-sok évnek kell eltelnie ahhoz, hogy ez ne így legyen. Ettõl függetlenül máér csak a trailerben van jó pár perc, ahol meg nem mondanám hogy CGI és nincs is meg az az érzetem. Ha nem kékség lenne Neytra, hanem ember nincs az aki meg tudná állapítani róla, hogy CGI. Még mozgás közben sem!
De merem azt állítani is, hogy ha nem egy idegen világot képzelt volna el Cameron, akkor még úgysem lenne meg a rendereltség érzete más jelenetekben sem.
(De akkor minek a CGI 😊)
Hiszen valljuk be, hogy egy az általunktól teljesen különbözõ világról van szó, ami akárhogy kinézhetne.
Szóval véleményem szerint itt is meg van a nagy ugrás, csupán ez már nem egy erõs technológia váltás, hanem annak a nagyléptékû fejlõdése.

NEXUS6
LOL
No comment

NEXUS6
Nézd, a Starship több mint 10 éve volt. 10 évvel azelött a 80-as évek végén, jó ha statikus tárgyakat, ûrhajókat tudtak számítógéppel létrehozni. Ahhoz képest a ST bogárinváziója, törmelékre széthulló ûrhajói, a renderelt és kamerávalt felvett jelenetek közötti finom átmenet maga volt a vizuális orgazmus.

De momentán az Avatar még lájtos erekciót sem okoz nálam, de hát ez inkább annak tudható be, hogy örexem.😉

Szal pl 2001-ben megpróbálkoztak már egy teljes egészében CGI grafikára épülõ filmmel a Final Fantasy: The Spirits Within személyében.
Akkor egyszerûen nem volt ott a technika, hogy az animációs film szintjét meghaladja. Ennek ellenére nem volt egy rossz film.
Ahhoz képest viszont nem látom a közel 10 évnyi fejlõdést.

Nem az zavar, hogy szép, csilivili a jelenet, hanem hogy marhára látszik, hogy renderelt. És ha ezt egy átlagnézõ is látni fogja, márpedig manapság már a Madagaszkáron, Jégkorszakon, 2012-õn stb. edzõdött szemével látja, akkor bizony nem hiszi el, nem csodálkozik rá, és nem lesz siker sem.

Én szereztem az ilyen filmeket, értékelem az alkotók erõfeszítését. De ha egy filmre ennyit költenek az már nem mûvészi alkotás, hanem üzlet elsõsorban. Egy esetleges ekkora bukást egyszerûen nem engedhet meg magának a studió és Cameron sem! Ez nem egy támogassuk a mûvészetet jellegü, "ha nem hoz a konyhára az se baj" történet.

Másrészt lehetõség, mert ekkora pénzbõl bizony tényleg nagy dolgokat lehet létrehozni.

Én sajnos nem érzem, hogy ez az lenne.
De remélem én tévedek!

yesname
No nem egészen. Az Avatarban a kék lények nem emberek, hanem CGI és az arcmimika az Image Metrics nevezetû eljárásnak köszönhetõen ilyen jó. Sehol sem volt ez a technológia még 1997-ben. A Motion Capturet nem használják hozzá 😊 Ami mellékesen szintén óriási fejlõdésen ment keresztül azóta.
Megnézném a latexfejedet, hogy csinálod meg vele ezt ilyen jól. Ha azt mondanád, hogy Gollamnél is meg volt ez igazad van. Hozzátéve, hogy ott is az Image Metricset használták és még csak egy karakteren.
Abban igazad van, hogy valóban nem trágyáztad le az Avatart azon hozzászólásoddal, de talán én ezt nem is állítottam.
Mondjuk én látok akkora ugrást a számítógépes grafikában, ami indokolja. Starship óta elõször Gyûrûk Urában láttam ilyent (Gollam és tömegjelenetek), és most úgy gondolom hasonló lesz.

NEXUS6
Kezd egy kicsit félremenni a dumcsi , olyan faxságokat próbálsz a számba adni, ami nem oda való. Bocsi de rossz helyen kopogtatsz ezzel, én nem vagyok egy <#kocsog>.

Szal had idézzek egy klasszikust:
"Megmondom õszintén én az 1997-es Starship Troopers óta nem nagyon láttam olyan hihetetlen technológiai ugrást a számítógépes grafikában, ami indokolna ekkora hírverést, vagy költségvetést, vagy akármit."

Szal kicsit hûtsd le magad, nem azt mondtam, hogy a Zavatar egy trágyaság CGI szempontból, mera Sztársiptrúpersz a zisten, feltéve ha jól értelmezem a hsz-emet.

A ST 100 millióba került ez meg kb 500 millióba. És kb annyival is néz jobban ki. Pont.
Motion capture akkor is volt, meg nagyjából minden ami most is. Hihetetlen arcmimika, itt? Na amit eddig láttam a Zivatarból azt egy gombfestékkel kiszínezett latex fejjel is meglehetne csinálni.
Az emberi szereplõket, meg izé hogy is csinálták? Ja, emberi szereplõkkel játsszák! Hát errõl szerintem ennyit.

Ott van Pl a Beowulf. Ott megpróbálták teljesen levenni a színészek arcát, és legyünk õszinték, nem sikerült. Hiába a kiváló színészek, ha mindegyik olyan teljesítményt nyújt mint Gábor Zsazsa az utolsó botox kezelése után.
Ezért nem érdemes embereket lerenderelni, még nem.

Cameron nem is tette, ez jó pont neki. De ettõl most ûberfasza a film technikailag? Na neee!

"Hogy bizony van technológiai ugrás és ott már az embereket illesztik bele a CGI-be, ami szintúgy nehéz, ha nem nehezebb. Hiszen minden mozdulat, érzelem, mimika átvitelre kellett kerüljön. És nem csak egy szereplõrõl van szó, hanem sokról."
Amennyit én értek hozzá, szerintem pont hogy könnyebb. Greenboxban felveszik a jeleneteket mûteremben. Megvan a kamera mozgás, minden megvilágítási érték. Aztán tökéletesen lerenderelik hozzá a az akármilyen bonyolult környezetet. A modellezõk, meg az effektezõk kedvükre kiélhetik a kreativitásukat. Egy valós környezetbe, valós szereplõkhöz bekopizni egy CGI karaktert viszont kb a purgatóriumi kínokkal érhet fel. Az eredmény, ha nem lehet újraforgatni az esetleg elbaxott jelenetet meg kb az amit Han Solo meg Jabba Mos Eisley-i beszélgetése mutat. Izé, elég ciki na.
Ilyen volt
Ilyen lett

"Olvasd csak el az aláírásomat, most adtál egy bizonyítékot hogy vannak olyanok 😄"
Nájsz trály!<#eplus2>
Mostanában monnyuk többet jáccok pécén. Lehet, hogy azért vagyok ilyen okos, hogy vitába merek veled szállni!
<#hehe>

yesname
Na ezt most nem egészen értem mire is írtad. Azt akarod mondani, hogy ha pl. nekem nem tetszik a krimi és ha ennek ellenére elkezdek fikázni egy krimit, akkor azt azért teszem, mert pisztoly tartanak a fejemhez hogy nézzem meg? Vagy mi?

Ömlik a szar orrba-szájba, ez még nem is lenne nagy baj, régen is így volt, de mostanában már nagyon erõltetik lefelé az emberek torkán, ami viszont sokaknak nem tetszik.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

"Director/star/co-writer Sergei Bondarchuk’s adaptation of Leo Tolstoy’s classic remains the most expensive movie ever made ($100,000,000 in 1960s dollars — multiply by almost 7 for 2007 equivalent) and arguably the most spectacular, as the camera swoops over gigantic battle scenes (over 100,000 pre-CGI extras culled from the Soviet army)."

Tudom, hogy nem lehet összehasonlítani, de mégis.

MW2: 40-50 + 150 marketing

Avatar kapcsán olyan információ is világot látott, hogy azért a Weta kapta a megbízást, mert egy fix összegért vállalták el, míg az ILM keményen megkérte volna az árát az újabb és újabb re-rendereknek.

It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/

Teljesen IGAZAD van, végre egy értelmes ember! Ritkaság vagy
yesname
Én is így gondolom. Mai világban azok fikáznak valamit, amihez közük sincs, nem is felel meg ízlésüknek a mûfaj/stílus. Sõt, sokan a hibákat keresik! Ahelyett, hogy élveznék az összhatást keresik az apró dolgokat amikbe bele tudnak kötni. Trollszaporulat van na. 😊

Tényleg Starhip tropersbõl volt CGI sorozat😊 nah egy olyat megnéznék szívesen Haloban, persze nem gyerekeknek valót, 18ast pl.
yesname
Éppen errõl van szó 😄
Hogy bizony van technológiai ugrás és ott már az embereket illesztik bele a CGI-be, ami szintúgy nehéz, ha nem nehezebb. Hiszen minden mozdulat, érzelem, mimika átvitelre kellett kerüljön. És nem csak egy szereplõrõl van szó, hanem sokról.
Starship Trooperst kíváncsiságból most beraktam és hát úgy elüt az egész a nem CGI-tõl hogy öröm lenne szidni. Sokkal jobban, mint Avatarban a CGI az emberektõl. De attól még jó film (szerintem) és a maga idejében valóban meglepõ mutatvány volt.

OFF: "A legújabb, minden eladási rekordot túlszárnyaló Modern Warfare 2 az elsõ öt nap alatt 8 millió példányban kélt el, ami 550 millió dolláros bevételt hozott az Activision számlájára ..."
Nem fognak éhenhalni 😊

"a közönség leginkább a remake-ekre és a sokadik részekre vevõ" - lehet, hogy ez igaz, csak akkor nem értem, hogy ahány remake, folytatás film jön, az összes hozzászólás az adott filmhez miért negatív, éppen e miatt merthogy remake, folytatás, és nem pedig valamii új eredeti? Legalábbis amit én olvasok (persze ha nem lenne rá vevõ a közönség, nem azt csinálnának, hisz a pénzrõl szól ez is)
Szerintem meg, ez is egy divat kezd lenni legalábbis nekem annak tûnik, vagy nekem van nem túl magas elvárásom, szóval divat, hogy akármilyen film is jöjjön, sok a negatív hosszászólás a lehúzás. Be sem mutatnak egy filmet, de elõtte már 2 hónappal is arról megy a vita, hogy sokak szerint rossz lesz meg stb, nem hogy megvárnánk, megnéznénk és aztán lehet véleményt alkotni. Ráadásul, (hogy ennél a filmnél maradjak) aki nem szereti a scifit, vagy a CGI-t, vagy nem tudom még mit, az miért nem hagyja figyelmen kívül a dolgot, ahelyett hogy fikázza. Engem legjobban ez idegesít, és ez az élet sok más területén így van, Mo.-n pláne manapság, hogy az összes ember olyan okos, és mindent leszól, amihez semmi köze, vagy nem kellene hogy leszólja, mert ha nem az õ inge ne foglalkozzon vele, mint mondtam ahelyett hogy fikázza.
Szóval hogy lehet az én elvárásom nem túl magas, mert ha elmegyek egy moziba, és megnézek egy filmet ami arra az 1,5-3 órára kis kikapcsolódást nyújt, és élvezem a látványt, sztorit, zenéjét, színészi játékot, vagy ezek ne adj isten kombonációját akkor számomra megéri. De ismétlem magam, mindíg csak belekötnek, az addig rendben, hogy tényleg lehet elrontani vagy nem olyan jót csinálni mint vártuk vagy lehetett volna (T4, Transf2, ésatöbbi) de én úgy érzem sokan divatból fikázzák egy egy filmet. (de lehet rosszul látom)

"Engem momentán a Modern Warfare 2 majd 200 millás költsége jobban meglepett ."
tényleg ennyi? ez sem rossz szám, kíváncsi leszek végére a bevételnek. Halo rajongóként, abból is vártam volna egy jó filmet, ha más nem egy jó CGI-st vagy CGI sorozatot, amit jól meg lehet csinálni és nem elrontani mint sok játékból-filemet manapság... Szerintem mostnaásg sok olyan játék van aminek elég jó a sztorija és jó filmet lehetne belõle, való igaz sokszor egy játék nagyobb élvezetet tud nyújtani mint egy film, és ha az ember végigjátsza, végigküzdi az adott játékot, belemerül abban a világba, önmagán múlik hogy hogyan viszi végig a sztorit, ezek után egy abbl készült film nem biztos hogy akkora élvezet lesz mint maga a játék.... de ez már off, hadjuk más témához 😊
"- Pl. Avatarban, LOTR-ban ez nincs meg?"
Hát Avatarban nem nagyon. 😄 Az egészet egy nagyon nagy Greenboxos stúdióban vették fel, a jelenetek jó részében nemcsak a környezet vagy a bútorok, de még az emberek is CGI-vel készültek.

yesname
"Ha a Starship Troopers készítõinek lett volna 500 mrd $-juk, akkor gondolom már akkor megcsinálják a Zavatárt és nem egy sivatagos bolygót választanak színhelyül, amit eleve nem kell modellezni, mert sivatag van mindenhol a Földön is."
- Akkor sem csinálják meg, nem volt hozzá technológia

- "Az viszont, ahogy akkor összedolgozták a CG grafikát a valós környezettel az azóta is példaértékû. Sajna minnél csilivilibb a renderelt grafika annál nehezebb ezt megcsinálni, pusztán mert a valóság nem olyan esztétikus és izgalmas, mint a virtuális világ."
- Pl. Avatarban, LOTR-ban ez nincs meg? Sõt, ahogy mondod minnél csiLliviLlibb annál nehezebb...

- A részletesebb, kidolgozottabb környezet, textúrák, kifejezõ mimika, mozdulatok az nem minõségi és technológiai ugrás?

Olvasd csak el az aláírásomat, most adtál egy bizonyítékot hogy vannak olyanok 😄

NEXUS6
De igen!
Cöcö!
<#nevetes1>

yesname
Másról kezdtél el beszélni, mint amivel kezdted és mint amire én válaszoltam. És a mennyiséget sem keverem a minõséggel, olvasgass csak vissza. Cöcö.

"Minden idõk legdrágább filmje a Bondarcsuk Háború és békéje."
Nem igaz, egészen konkrétan a Titanic eljöveteléig volt igaz, addig tényleg az volt minden idõk legdrágábbja 😊
Nem tudom pontosan, de egyes helyeken a marketing NÉLKÜL 460 millára saccolták az Avatar költségeit.
(Engem momentán a Modern Warfare 2 majd 200 millás költsége jobban meglepett ...)

Azért voltak olyan sikeres filmek amiknek volt története, sõt. Ott van pl. a Matrix is. A T4-nek meg szvsz nem volt, sõt szerintem forgatókönyve se 😉

NEXUS6
<#nyes>

NEXUS6
És a Casablankának milyen sztorija van?
Mai szemmel persze zéró, egy Barátok között elvontabb.
Szal változnak az elvárások, azonban szerintem elmondható, hogy Cameron eddig soha nem csinált olyan filmet, ami az aktuálist csúcsot mondanivalóban, sztoriban, a karakterek kidolgozottságában csak megközelítette volna.

Ott volt pl. az Abyss, amikor a csajt újraélesztették, na az a jelenet szerintem nagyon jó volt, majdnem besírós!
Azonban attól kezdve a film ilyen szempontból olyan meredek zuhanásnak indult, mint a MountEverest északi oldala.😊

valószínû az aki most csokorban szo*atja a luvnyákat Hawaion, pezsgõben fürdik és kaviárral etei a macskáját és arany WC-be kakil
Hát ha nem érted akkor nagyon egyértelmû, hogy azok miért keresnek egy valag pénzt te meg az SG irogatsz <#eplus2>
és a Volt egyszer a vadnyugatnak olyan hatalmas története, sztorija volt???
D9-nek sztem meg nagyon sztorija se volt, bár jó film :-)
NEXUS6
Hát én meg olyan filmet nem láttam tõle, amin esetleg még percekig ültem volna magam bamélyedve miután megnéztem. Nálam valahol itt kezdõdne a zsenialitás.

De talán a Titanic volt ilyen! Asszem akkor azon gondolkodtam, hogy ki volt az a hülye, aki erre a forgatókönyvre ennyi pénzt adott, hogy megcsinálják!?
<#hehe>

NEXUS6
Jogos, hiszen az olyan filmek is mint a Casablanka, a Volt egyszer egy vadnyugat, vagy a SW, illetve a District9 is mûvészmoziban kerültek levetítésre.
Õööö izé, vagy talán még sem?
<#eplus2>

Persze, hát végül is lehet aggódni a sztori miatt, de manapság sztori hiányában még nem nagyon maradt el siker. Lásd pl 2012, aminek a roppant magvas mondanivalója az, hogy: Minmeghalunk!!!!
<#hehe>

NEXUS6
Höhöhö!
Ok. Tényleg sokat romlott a szemem az utóbbi idõkben ez tény. (Köszönhetõen annak hogy éjjel nappal monitor elõtt ülök, és nézem ezeket a számítógéppel generált játékokat, filmeket.)
Szal én gyak vak vagyok, OK.

Te meg gondolom nem tanultál filozófiát, és összetéveszted a mennyiséget a minõséggel.
Ha a Starship Troopers készítõinek lett volna 500 mrd $-juk, akkor gondolom már akkor megcsinálják a Zavatárt és nem egy sivatagos bolygót választanak színhelyül, amit eleve nem kell modellezni, mert sivatag van mindenhol a Földön is.
Az viszont, ahogy akkor összedolgozták a CG grafikát a valós környezettel az azóta is példaértékû. Sajna minnél csilivilibb a renderelt grafika annál nehezebb ezt megcsinálni, pusztán mert a valóság nem olyan esztétikus és izgalmas, mint a virtuális világ.

Minden idõk legdrágább filmje a Bondarcsuk Háború és békéje.

A 2012 is legalább 260 millióba került (iparági források szerint), itt pedig jóval több CGI-t használnak, tehát biztosan többet kellett beleölni. (2012: a bevétel 25%-át Emmerich kapja, van esze neki is + ezzel felzárkózik Bay mellé. Vajon mennyi jár Cameronnak?)

Állítólag a Dune Entertainment and Ingenious Media 60%-át állta a költségeknek, tehát min. ezt vissza is "követelik". És bár annyira jól nem megy egyelõre a Fox-nak, hogy a Bond filmekhez hasonlóan már hetekkel a bemutató elõtt 20-30 milliós bevételre tegyen szert csak a szerzõdött partnerektõl, özönleni fog a pénz itt is.

A valóságot persze sohasem tudjuk meg, hiszen "papíron" sem az SW, sem pedig a Lotr nem volt nyereséges.

Valaki említette a "mûvészmozikat". Manapság, amikor pár hónappal a film bemutatója után már a kezünkben lehet a dvd, sokan meggondolják, hogy elmenjenek-e moziba, ahol ált. gyenge a kép, hideg van, telefonálnak stb. (Idézõjel: halkan jegyzem meg, hogy én is azok közé tartozom, akik azt vallják, hogy nincs közönség- ill. mûvészfilm, hanem vannak jó és rossz filmek.)