Minden idők legdrágább filmje az Avatar?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
Alien = el akarja szakitani ripleyt a macskájától a lény
T1 = blabla sári nénit a gyerekétõl a blalbla
T2 = blabla a gyereket a lényétõl a blabla
Titanic = nem láttam.
Abyss = egyetlen valamirevaló filmje, ami érdekes lett volna, azzal nem foglalkozott, csak felszinesen, mégpedig a katonai doktrinával.
Utolsót leszámitva mind teen kategóriás gyerekfilm.
Hány olyan IMAX 3D-s film van, ami nem animációs film (mint pl. a Derült égbõl fasírt vagy a Karácsonyi ének), nem 40 perces rövidfilm (T-Rex - Vissza a Krétakorba, Szafari 3D)? Hány IMAX 3D, hangsúlyozom ÁLYMEX HÁROM DÉ (tehát a Transformers és a Star Trek nem tartoznak ide, mert azok 2D-sek), ami hosszabb, mint két óra nem csak a nyitó 12 perc 3D, mint a Harry Potternek és sci-fi mûfajt képvisel? Tudomásom szerint eddig az Avatar lesz az elsõ IMAX 3D-s PG-13-as korhatár besorolású sci-fi akciófilm, még akkor is, ha kicsit sablonos a történet, ugye popcornfilmtõl nem azt várjuk, hogy felfedezze a spanyol viaszt.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)
LOL. Faék sztori az ST (is). Annál egyszerrûbbet nem is nagyon lehet elképzelni.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]
#60 és #64
Van egy olyan érzésem, hogy eddig sem volt a kedvenc rendezõd, de amikor jött a hír az új filmjérõl mindenki elkezdte hypolni a filmjét és dicsérni. Téged ez nagyon zavart és szerintem ezért lovagolsz ennyit ezen a témán. Attól, hogy neked nem jön be a rendezõ úr nem kéne egy kalap alá venned az összes filmjét azzal, hogy /sablonos karakterek rontják az összképet/.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Minden gép füsttel működik?!?
Ebben látod egyetértünk, feltéve ha szigorúan a látványra gondolunk. A sztoriban lehet, hogy elgyepálja majd Cameron bácsit azért.
"Míg az õ filmjeit rengetegszer meg tudom nézni(akár a 80-as évekbelieket is)addig ezeket jó ha a moziban egyszer végigülöm..."
Sajna nálam Cameron is ez a kategória, hihetetlenül sablonos karaktereket tud kitalálni. Igazi kokakóla stílus, 90%-ban természetellenes összetevõk.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Szövegértés!
Ez a szó neked mond valamit?
<#nyes>#nyes>
De tudod, hogy mi a különbség a Magad Oszkár meg az Avatár között?
Csak az, hogy az elõbbi karikatúra szerû animációs film, helyenként nagyon szépen megvalósított látvánnyal, amin a nézõ röhögni akar és nem zavarja az sem, ha esetleg bénább a grafika, a szöveg, más filmekbõl átvett ismétlésekkel van tele a sztori, sõt!
Az Avatoaron, ha röhög a nézõ a béna grafika, a gyermeteg párbeszédek, az ellentmondásos sztori miatt az már régen rossz, azt valszeg úgy hívják bukás.
Szal ajánlom, hogy a hsz-eim hülyeségtartalma mellett tanulmányozd a különbözõ film mûfajok közötti különbséget is.
További munkájához sok sikert és katonaszerencsét kívánok, a magán életben is!
<#hehe>#hehe>
http://www.rottentomatoes.com/dor/objects/800318/avatar/videos/avatar_hardware.html
Szóval tényleg megaLOL :-)
"Hát én meg olyan filmet nem láttam tõle, amin esetleg még percekig ültem volna magam bamélyedve miután megnéztem. Nálam valahol itt kezdõdne a zsenialitás."
én sem,mert akció és sci-fi filmeket csinál többnyire,viszont azokat kellõ mélységgel tudja megtölteni...Hasonlítsd össze a mostani dömpingszerûen kiadott CGI szarságokkal...Míg az õ filmjeit rengetegszer meg tudom nézni(akár a 80-as évekbelieket is)addig ezeket jó ha a moziban egyszer végigülöm...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
LOL"...Nem az zavar, hogy szép, csilivili a jelenet, hanem hogy marhára látszik, hogy renderelt. És ha ezt egy átlagnézõ is látni fogja, márpedig manapság már a Madagaszkáron, Jégkorszakon, 2012-õn stb. edzõdött szemével látja, akkor bizony nem hiszi el, nem csodálkozik rá, és nem lesz siker sem..." kicsit sántít az okfejtésed, mert ezek a filmek is rendereltek az Avatar pedig ugyanolyan renderelt csak jobb. Aki ezt kétségbe vonja, idióta kész ennyi és csak fikáz.
pl: 2012 nagy siker látni, hogy renderelt -Avatar ugyanúgy látni, hogy renderelt de az nem lehet siker???
Mióta pénz van, a szórakoztatásban, szolgáltatásban, iparban minden üzlet. De szerintem még elõtte is az volt, csak mást kaptál viszont 😊
Nem mûvészfilm, hanem közönségfilm lesz. Én csak annyit várok el, hogy megfogjon és szórakoztasson. Ennyit a filmrõl.
Az, hogy sok helyen érzõdik a rendereltség azért még normális. Sok-sok évnek kell eltelnie ahhoz, hogy ez ne így legyen. Ettõl függetlenül máér csak a trailerben van jó pár perc, ahol meg nem mondanám hogy CGI és nincs is meg az az érzetem. Ha nem kékség lenne Neytra, hanem ember nincs az aki meg tudná állapítani róla, hogy CGI. Még mozgás közben sem!
De merem azt állítani is, hogy ha nem egy idegen világot képzelt volna el Cameron, akkor még úgysem lenne meg a rendereltség érzete más jelenetekben sem.
(De akkor minek a CGI 😊)
Hiszen valljuk be, hogy egy az általunktól teljesen különbözõ világról van szó, ami akárhogy kinézhetne.
Szóval véleményem szerint itt is meg van a nagy ugrás, csupán ez már nem egy erõs technológia váltás, hanem annak a nagyléptékû fejlõdése.
No comment
De momentán az Avatar még lájtos erekciót sem okoz nálam, de hát ez inkább annak tudható be, hogy örexem.😉
Szal pl 2001-ben megpróbálkoztak már egy teljes egészében CGI grafikára épülõ filmmel a Final Fantasy: The Spirits Within személyében.
Akkor egyszerûen nem volt ott a technika, hogy az animációs film szintjét meghaladja. Ennek ellenére nem volt egy rossz film.
Ahhoz képest viszont nem látom a közel 10 évnyi fejlõdést.
Nem az zavar, hogy szép, csilivili a jelenet, hanem hogy marhára látszik, hogy renderelt. És ha ezt egy átlagnézõ is látni fogja, márpedig manapság már a Madagaszkáron, Jégkorszakon, 2012-õn stb. edzõdött szemével látja, akkor bizony nem hiszi el, nem csodálkozik rá, és nem lesz siker sem.
Én szereztem az ilyen filmeket, értékelem az alkotók erõfeszítését. De ha egy filmre ennyit költenek az már nem mûvészi alkotás, hanem üzlet elsõsorban. Egy esetleges ekkora bukást egyszerûen nem engedhet meg magának a studió és Cameron sem! Ez nem egy támogassuk a mûvészetet jellegü, "ha nem hoz a konyhára az se baj" történet.
Másrészt lehetõség, mert ekkora pénzbõl bizony tényleg nagy dolgokat lehet létrehozni.
Én sajnos nem érzem, hogy ez az lenne.
De remélem én tévedek!
Megnézném a latexfejedet, hogy csinálod meg vele ezt ilyen jól. Ha azt mondanád, hogy Gollamnél is meg volt ez igazad van. Hozzátéve, hogy ott is az Image Metricset használták és még csak egy karakteren.
Abban igazad van, hogy valóban nem trágyáztad le az Avatart azon hozzászólásoddal, de talán én ezt nem is állítottam.
Mondjuk én látok akkora ugrást a számítógépes grafikában, ami indokolja. Starship óta elõször Gyûrûk Urában láttam ilyent (Gollam és tömegjelenetek), és most úgy gondolom hasonló lesz.
Szal had idézzek egy klasszikust:
"Megmondom õszintén én az 1997-es Starship Troopers óta nem nagyon láttam olyan hihetetlen technológiai ugrást a számítógépes grafikában, ami indokolna ekkora hírverést, vagy költségvetést, vagy akármit."
Szal kicsit hûtsd le magad, nem azt mondtam, hogy a Zavatar egy trágyaság CGI szempontból, mera Sztársiptrúpersz a zisten, feltéve ha jól értelmezem a hsz-emet.
A ST 100 millióba került ez meg kb 500 millióba. És kb annyival is néz jobban ki. Pont.
Motion capture akkor is volt, meg nagyjából minden ami most is. Hihetetlen arcmimika, itt? Na amit eddig láttam a Zivatarból azt egy gombfestékkel kiszínezett latex fejjel is meglehetne csinálni.
Az emberi szereplõket, meg izé hogy is csinálták? Ja, emberi szereplõkkel játsszák! Hát errõl szerintem ennyit.
Ott van Pl a Beowulf. Ott megpróbálták teljesen levenni a színészek arcát, és legyünk õszinték, nem sikerült. Hiába a kiváló színészek, ha mindegyik olyan teljesítményt nyújt mint Gábor Zsazsa az utolsó botox kezelése után.
Ezért nem érdemes embereket lerenderelni, még nem.
Cameron nem is tette, ez jó pont neki. De ettõl most ûberfasza a film technikailag? Na neee!
"Hogy bizony van technológiai ugrás és ott már az embereket illesztik bele a CGI-be, ami szintúgy nehéz, ha nem nehezebb. Hiszen minden mozdulat, érzelem, mimika átvitelre kellett kerüljön. És nem csak egy szereplõrõl van szó, hanem sokról."
Amennyit én értek hozzá, szerintem pont hogy könnyebb. Greenboxban felveszik a jeleneteket mûteremben. Megvan a kamera mozgás, minden megvilágítási érték. Aztán tökéletesen lerenderelik hozzá a az akármilyen bonyolult környezetet. A modellezõk, meg az effektezõk kedvükre kiélhetik a kreativitásukat. Egy valós környezetbe, valós szereplõkhöz bekopizni egy CGI karaktert viszont kb a purgatóriumi kínokkal érhet fel. Az eredmény, ha nem lehet újraforgatni az esetleg elbaxott jelenetet meg kb az amit Han Solo meg Jabba Mos Eisley-i beszélgetése mutat. Izé, elég ciki na.
Ilyen volt
Ilyen lett
"Olvasd csak el az aláírásomat, most adtál egy bizonyítékot hogy vannak olyanok 😄"
Nájsz trály!<#eplus2>#eplus2>
Mostanában monnyuk többet jáccok pécén. Lehet, hogy azért vagyok ilyen okos, hogy vitába merek veled szállni!
<#hehe>#hehe>
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Tudom, hogy nem lehet összehasonlítani, de mégis.
MW2: 40-50 + 150 marketing
Avatar kapcsán olyan információ is világot látott, hogy azért a Weta kapta a megbízást, mert egy fix összegért vállalták el, míg az ILM keményen megkérte volna az árát az újabb és újabb re-rendereknek.
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Hogy bizony van technológiai ugrás és ott már az embereket illesztik bele a CGI-be, ami szintúgy nehéz, ha nem nehezebb. Hiszen minden mozdulat, érzelem, mimika átvitelre kellett kerüljön. És nem csak egy szereplõrõl van szó, hanem sokról.
Starship Trooperst kíváncsiságból most beraktam és hát úgy elüt az egész a nem CGI-tõl hogy öröm lenne szidni. Sokkal jobban, mint Avatarban a CGI az emberektõl. De attól még jó film (szerintem) és a maga idejében valóban meglepõ mutatvány volt.
Nem fognak éhenhalni 😊
Szerintem meg, ez is egy divat kezd lenni legalábbis nekem annak tûnik, vagy nekem van nem túl magas elvárásom, szóval divat, hogy akármilyen film is jöjjön, sok a negatív hosszászólás a lehúzás. Be sem mutatnak egy filmet, de elõtte már 2 hónappal is arról megy a vita, hogy sokak szerint rossz lesz meg stb, nem hogy megvárnánk, megnéznénk és aztán lehet véleményt alkotni. Ráadásul, (hogy ennél a filmnél maradjak) aki nem szereti a scifit, vagy a CGI-t, vagy nem tudom még mit, az miért nem hagyja figyelmen kívül a dolgot, ahelyett hogy fikázza. Engem legjobban ez idegesít, és ez az élet sok más területén így van, Mo.-n pláne manapság, hogy az összes ember olyan okos, és mindent leszól, amihez semmi köze, vagy nem kellene hogy leszólja, mert ha nem az õ inge ne foglalkozzon vele, mint mondtam ahelyett hogy fikázza.
Szóval hogy lehet az én elvárásom nem túl magas, mert ha elmegyek egy moziba, és megnézek egy filmet ami arra az 1,5-3 órára kis kikapcsolódást nyújt, és élvezem a látványt, sztorit, zenéjét, színészi játékot, vagy ezek ne adj isten kombonációját akkor számomra megéri. De ismétlem magam, mindíg csak belekötnek, az addig rendben, hogy tényleg lehet elrontani vagy nem olyan jót csinálni mint vártuk vagy lehetett volna (T4, Transf2, ésatöbbi) de én úgy érzem sokan divatból fikázzák egy egy filmet. (de lehet rosszul látom)
"Engem momentán a Modern Warfare 2 majd 200 millás költsége jobban meglepett ."
tényleg ennyi? ez sem rossz szám, kíváncsi leszek végére a bevételnek. Halo rajongóként, abból is vártam volna egy jó filmet, ha más nem egy jó CGI-st vagy CGI sorozatot, amit jól meg lehet csinálni és nem elrontani mint sok játékból-filemet manapság... Szerintem mostnaásg sok olyan játék van aminek elég jó a sztorija és jó filmet lehetne belõle, való igaz sokszor egy játék nagyobb élvezetet tud nyújtani mint egy film, és ha az ember végigjátsza, végigküzdi az adott játékot, belemerül abban a világba, önmagán múlik hogy hogyan viszi végig a sztorit, ezek után egy abbl készült film nem biztos hogy akkora élvezet lesz mint maga a játék.... de ez már off, hadjuk más témához 😊
Hát Avatarban nem nagyon. 😄 Az egészet egy nagyon nagy Greenboxos stúdióban vették fel, a jelenetek jó részében nemcsak a környezet vagy a bútorok, de még az emberek is CGI-vel készültek.
- Akkor sem csinálják meg, nem volt hozzá technológia
- "Az viszont, ahogy akkor összedolgozták a CG grafikát a valós környezettel az azóta is példaértékû. Sajna minnél csilivilibb a renderelt grafika annál nehezebb ezt megcsinálni, pusztán mert a valóság nem olyan esztétikus és izgalmas, mint a virtuális világ."
- Pl. Avatarban, LOTR-ban ez nincs meg? Sõt, ahogy mondod minnél csiLliviLlibb annál nehezebb...
- A részletesebb, kidolgozottabb környezet, textúrák, kifejezõ mimika, mozdulatok az nem minõségi és technológiai ugrás?
Olvasd csak el az aláírásomat, most adtál egy bizonyítékot hogy vannak olyanok 😄
Cöcö!
<#nevetes1>#nevetes1>
Nem igaz, egészen konkrétan a Titanic eljöveteléig volt igaz, addig tényleg az volt minden idõk legdrágábbja 😊
Nem tudom pontosan, de egyes helyeken a marketing NÉLKÜL 460 millára saccolták az Avatar költségeit.
(Engem momentán a Modern Warfare 2 majd 200 millás költsége jobban meglepett ...)
Azért voltak olyan sikeres filmek amiknek volt története, sõt. Ott van pl. a Matrix is. A T4-nek meg szvsz nem volt, sõt szerintem forgatókönyve se 😉
Mai szemmel persze zéró, egy Barátok között elvontabb.
Szal változnak az elvárások, azonban szerintem elmondható, hogy Cameron eddig soha nem csinált olyan filmet, ami az aktuálist csúcsot mondanivalóban, sztoriban, a karakterek kidolgozottságában csak megközelítette volna.
Ott volt pl. az Abyss, amikor a csajt újraélesztették, na az a jelenet szerintem nagyon jó volt, majdnem besírós!
Azonban attól kezdve a film ilyen szempontból olyan meredek zuhanásnak indult, mint a MountEverest északi oldala.😊
Hát ha nem érted akkor nagyon egyértelmû, hogy azok miért keresnek egy valag pénzt te meg az SG irogatsz <#eplus2>#eplus2>
D9-nek sztem meg nagyon sztorija se volt, bár jó film :-)
De talán a Titanic volt ilyen! Asszem akkor azon gondolkodtam, hogy ki volt az a hülye, aki erre a forgatókönyvre ennyi pénzt adott, hogy megcsinálják!?
<#hehe>#hehe>
Õööö izé, vagy talán még sem?
<#eplus2>#eplus2>
Persze, hát végül is lehet aggódni a sztori miatt, de manapság sztori hiányában még nem nagyon maradt el siker. Lásd pl 2012, aminek a roppant magvas mondanivalója az, hogy: Minmeghalunk!!!!
<#hehe>#hehe>
Ok. Tényleg sokat romlott a szemem az utóbbi idõkben ez tény. (Köszönhetõen annak hogy éjjel nappal monitor elõtt ülök, és nézem ezeket a számítógéppel generált játékokat, filmeket.)
Szal én gyak vak vagyok, OK.
Te meg gondolom nem tanultál filozófiát, és összetéveszted a mennyiséget a minõséggel.
Ha a Starship Troopers készítõinek lett volna 500 mrd $-juk, akkor gondolom már akkor megcsinálják a Zavatárt és nem egy sivatagos bolygót választanak színhelyül, amit eleve nem kell modellezni, mert sivatag van mindenhol a Földön is.
Az viszont, ahogy akkor összedolgozták a CG grafikát a valós környezettel az azóta is példaértékû. Sajna minnél csilivilibb a renderelt grafika annál nehezebb ezt megcsinálni, pusztán mert a valóság nem olyan esztétikus és izgalmas, mint a virtuális világ.
A 2012 is legalább 260 millióba került (iparági források szerint), itt pedig jóval több CGI-t használnak, tehát biztosan többet kellett beleölni. (2012: a bevétel 25%-át Emmerich kapja, van esze neki is + ezzel felzárkózik Bay mellé. Vajon mennyi jár Cameronnak?)
Állítólag a Dune Entertainment and Ingenious Media 60%-át állta a költségeknek, tehát min. ezt vissza is "követelik". És bár annyira jól nem megy egyelõre a Fox-nak, hogy a Bond filmekhez hasonlóan már hetekkel a bemutató elõtt 20-30 milliós bevételre tegyen szert csak a szerzõdött partnerektõl, özönleni fog a pénz itt is.
A valóságot persze sohasem tudjuk meg, hiszen "papíron" sem az SW, sem pedig a Lotr nem volt nyereséges.
Valaki említette a "mûvészmozikat". Manapság, amikor pár hónappal a film bemutatója után már a kezünkben lehet a dvd, sokan meggondolják, hogy elmenjenek-e moziba, ahol ált. gyenge a kép, hideg van, telefonálnak stb. (Idézõjel: halkan jegyzem meg, hogy én is azok közé tartozom, akik azt vallják, hogy nincs közönség- ill. mûvészfilm, hanem vannak jó és rossz filmek.)