299
  • gulyasandras
    Elnézést a megkésett válaszért.

Itt arra az agymosásra gondoltam, ami például a Twilight könyveket "szépirodalomként" tünteti fel. "De hát a hipermarketekben irodalom cím alatt vannak kiállítva!" Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. Illetve megemlítik, hogy "ja igen az az irodalom drága." Ehhez képest a nyáron 1000 Ft/db áron árulták a következő köteteket: S. Beckett: Összes drámái, T. Williams: Drámák, Hunyadi: Válogatott drámák stb. Üzletvezető ismerősöm majdnem sírt, amikor elmondta, hogy állandóan felhívták a figyelmet erre az akcióra, de alig fogytak a könyvek. (Pedig az egyik legnagyobb hálózatról van szó.)

Vagy amikor "megfenyegetnek", hogy rám küldik a gyermekvédelmiseket, mert felemelem a hangot a napi 1,5-2 órás videózás ellen a lányom óvodájában. "A gyereket nem lehet kiszakítani a való világból, a mesék/egyszerű játékok ma már nem kötik le őket ..." Nem tudom, szerintem ez már nem normális.
  • Molnibalage
    Biztos, hogy ugyanazt a filmet láttad, mint mi?
  • kriszwells
    "meg a ki szivárgott, pl. Hell Yeah video" ez milyen videó, linket küldesz:)

"alapján lesz benne elég csavar és meglepetés is, pedig ha jól sejtem a film második feléből egy képkocka se volt még bennük."

Legyen igazad
  • Inquisitor
    "jól szórakozom a klisés, unalmas történeten"
    Hála Istennnek az eddig kiadott matériák (meg a ki szivárgott, pl. Hell Yeah video) alapján lesz benne elég csavar és meglepetés is, pedig ha jól sejtem a film második feléből egy képkocka se volt még bennük.
  • kriszwells
    Úgy értem pozitív-negatív, hogy akinek tetszik és aki fikázza hozzászólás... Egyébként természetesen nem ezek alapján ítélek, mikor először olvastam róla, utána néztem, láttam a trailert, akkor eldőlt, hogy megnézem-e vagy sem.
  • sandor8206
    te miről beszélsz, hol ment pozitív vagy negatív írás? Arra meg hogy a fórumozok mit írnak előre, arra alapozni egy filmet? Majd lesz valahogy megnézzük a moziban és akkor lehet értékelni
  • yesname #173
    Lehet. A filmet még nem láttam, de ha egy eszméletlen látványorgiát kapok és jól szórakozom a klisés, unalmas történeten az már az év filmje lesz nálam :)
    Az unalmas, klisés dolgora pedig neked is #7.
  • kriszwells
    Akkor te vagy a maradék 1% (62+27+10=az 99%) :)
  • yesname #171
    Egyikre sem :)
  • kriszwells
    Persze. Már nagyon várom a filmet. (62%)
    Igen, ha már ekkora a felhajtás. (27%)
    Nem, nem érdekel. (10%) <--- :) hehe, én amúgy csak olyan cikket olvasok el ami érdekel is, nem tudom mások minek olvasnak olyat ami nem érdekli őket, hogy belekössenek?
    Összesen 1956 válaszadó.
  • cateran
    Ehh ha a Wild Cardsra gondolsz,akkor az sci-fi,ha a Song of Ice and Fire-re,akkor az fantasy és van benne mágia..meg sárkányok..az első pedig 1 alternativ föld,mágia nélkül..amolyan szuperhősös..nem tudom mit akartál kihozni...
    Az Avatar 1 sima akció/sci-fi ami a látványra és nem a szinészi játékra,sem pedig a történetre épül...igy lesz nagy látványorgia,unalmas és klisés helyzetekkel és párbeszédekkel..(ne legyen igazam,de a trailer erősen erre hajaz..)
  • kriszwells
    Bár azt hiszem ennek van egy előnye, mikor elsőre olvastam meg hallottam az Avatarról milyen is lesz, akkor tényleg jó filmet vártam meg minden, és ha eddig csak a pozitív írás ment volna róla, akkor lehet a film megnézése után esne pofára az ember ha netán mégsem jó, ami azért jobban fáj. De így hogy a fele ember azt hajtja hogy nem lesz jó, nem tetszik neki, így azért korántsem állok olyan nagy elvárásokkal a film elé, szóval ha mégsem jó, hát akkor ez van.
  • kriszwells
    "és most írjatok további 150 komentet, hogy milyen egy hiperfaxa film is lesz ez, ha tudtok!"

Szerintem ilyen alapon írhattok 150 komentet is hogy milyen szar film lesz, és utána lehet majd a mellet verni hogy mi megmondtuk.
    Szerintem aki várja a filmet, az ha majd tetszik neki, akkor örülni fog hogy lát egy jó filmet, amit várt és nem a mellét veri majd hogy ugye mi megmondtuk hogy jó lesz (feltéve ha jó lesz és tetszik neki, mert bármi lehet)

Még mindíg nem értem akinek nem jön be egy műfaj, vagy egy rendező az miért fikázza, ahelyett hogy értelmesebb dologgal foglalkozna. Akinek tetszik az film, az menjen és írjon meg terjessze akinek akarja hogy szerinte ez jó nézd meg te is, ne maradjon ki... De ennek ellenkezőjét miért csinálják az emberek? Ha neki nem tetszik akkor figyelmen kívül hagyja, nem pedig terjeszti fórumon meg mindenhol h szerinte rossz, ne nézd meg, ebből neki még haszna se nagyon lesz (mert akkor azt mondom)
    Ez megy minden más dologban az országban és világban is, azért tart ott ahol.
  • sandor8206
    ha nem tűnt volna fel az egész világ egy guanó tejszínhabbal megöntve :-) sajnos
  • sandor8206
    amúgy ha végig nézed senki szerint nem isteni kinyilatkoztatás, csak a te meg a hozzádhasonló fikázokra reagálnak értelemes kommentekkel, tényekkel. Ezzel szemben te csak puffogsz, ha valaki rávilágít, hogy mekkora egy balfasz vagy mert amit mondasz az az évszázad marhasága és fórumba irogatsz de , hogy használd is a netet, hogy utánanézz dolgoknak az már megerőltető.
    Ha tévedsz továbblépsz, le van szarva, írod a másik hülyeséget.
    Idióta :-)
  • Atisz #164
    Azért nem árt ha egy korrekt kis történetet is sikerül aládobni, csak úgy mellékesen.
    Ha egy kis adag guánóra rányomsz egy csomó tejszínhabot meg belenyomsz néhány pálmafás szívószálat, az attól még ugyanaz marad ami volt...
  • Alien!
    figy,hogy őszinte legyek,nem érdekel,hogy a Terminátor melyik buta ismeretlen scifi továbbgondolása...Azt tudom,hogy a VHS korszakban mennyire le tudott nyűgözni,és kész...És ezáltal válik a szememben klasszikussá....
    A Rambo 2-t mint társ-forgatókönyvíró írta,és ott is csak az akciójeleneteket,talán a Piranha 2 lehet a kakukktojás a filmjei között,illetve a számomra közömbös True Lies...A többi nálam klasszikus..

A T2 nálam az egyik legjobb akciófilm....Szar látni,hogy a témából ilyen pocsékszar komolytalan CGI parádé-folytatásokat tudnak csak csinálni...Sőt magát a sztorit a T2-vel gyakorlatilag lezártnak tekintem,a többi rész az különálló blődség...Az azért nem elhanyagolható,hogy 92-ben az Oscaron elvitte a látványért felelős szobrokat,csakúgy mint 86-ban az Aliens,és 90-ben az Abbyss...

A Titanic pedig nagyon egyéni ízlés kérdése,ha vki rühelli a romantikát az nem rajong érte...Én simán végigseggeltem a moziban a 3 órát,azóta is kipörgettem párszor...Teljesen jó adaptáció,leszámítva a kitalált személyeket/szerelmi szálat....nyert 11 oscart és annyi lét kerestek vele,mint még filmmel soha...jelent valamit.
  • NEXUS6
    Amúgy filyúk, hát ne szívjátok már ennyire mellre, ez csak egy film lesz, nem az isteni kinyilatkoztatás maga!

Majd ha az Avatarból készül a második rész is, és azt nem Cameron rendezi, hanem átengedi egy feltörekvő fiatalnak, akkor nyilvánosan elismerem a tévedésem. Addig viszont egy geci fikagép maradok, telve rengeteg előítélettel.

Na csá további jó szórakozást és most írjatok további 150 komentet, hogy milyen egy hiperfaxa film is lesz ez, ha tudtok!
  • Atisz #161
    Lol, ez tényleg így helyes.
  • Atisz #160
    "Titanic. Óh anyám, had ne kelljen róla semmit se írnom!"

Hát ne is, mert zseniális. Más rendező egy unalmas katasztrófafilmet csinált volna belőle, ehelyett Cameron egy love story-t tálalt elénk, ami mellé - mintegy mellékesen - társult maga a főtéma, a Titanic elsüllyedése, amit olyen precizitással és alázattal vitt filmre, hogy hihetetlen. Azon kevés filmek egyike, amit elnézve tényleg minden egyes dollár elköltését indokoltnak láthatjuk.
  • NEXUS6
    Ja bocs ezt jól elírtam. Csak közben néztem Carpenter mozijait is.
    Rambo2 forgatókönyvét írta, a csinálásba gondolom belefér.

Köszönöm a jókívánságokat, csak azt szeretném, hogy ugyan azt adja a sors neked is, amit te kívánsz nekem!
  • sandor8206
    Hannibal?
    Ne égesd már magad, csak puffogsz :-)
  • NEXUS6
    Jogos, tényleg nem ő találta ki.

Azonban ő akkor is olyan rendező, aki nem rendez második részeket!

"Valóban röviden ennyi. Melyik filmet nem lehet leírni így?"
    Miért melyiket lehet még?:D

• sandor8206
    sztem hagyjad winnie, én se vagyok elájulva az Avatartól de ha valaki hülyeségeket írkál, lényegtelen melyik filmhez az tényleg nevetséges antifanboy.
  • winnie
    "Titanic. Óh anyám, had ne kelljen róla semmit se írnom!"

hehh, micsoda érvek. leírod, hogy ez második rész, az feldolgozás, amikor meg végre egy film, ami egyik sem, akkor "ó, anyám, hadd ne írjak róla".

igazából a fanboyoknál csak az antifanboyok a szánalmasabbak:) a titanic meg egy remek film.

mellesleg scottnál nem értem, hogy ha ilyen csacsiságok kerülnek szóba, hogy másolás (mintha sz-rból nem lenne érdem jót csinálni), akkor ne a könyvadaptáció blade runnert vagy az alien-t említsük (amihez hasonló film a 60-70-es években volt vagy 4.), hanem mondjuk a fekete esőt. vagy a legendát. vagy a testőrbőrbent. (az 1492 meg a thelma és luise meg a gi jane már 90-es évek)
  • totoro
    NExus te már komlett hülyét csinálsz magadból:
    Az hogy Carpentert irsz Cameron helyett az egy...
    A Rambo 2-öz sok köze nincs mint rendező. Ennyi erőből a Strange Dayst is említhenéd.

Egész egyszerűen lövésed sincs miről beszélsz, kevered a szezont a fazonnal. De valószinűleg sikeres ember leszel az életben, hiszen a sikerhez ma nagy adag ostobaság kell nagy adag önbizalommal.
  • yesname #153
    Van akinek nem is stílusa a fantasy/sci-fi (esetleg volt 1-2 amit megnézett) és mégis hozzászól a témához. Sok ilyen van manapság.
  • totoro
    "Lehet ilyet csinálni, egy nagy művész pl. Ridley Scott, Lucas, Spielberg képes lenne rá. Ne haragudj, de Cameronból nem nézem ki az eddigi munkái alapján."

Hahahahaha. Csak most vettem észre ezt a gyöngyszemet.

Na szóval: Ridley Scott valóban zseniális, de egy rakat szemetet is letett az asztalra ( pl. G.I. Jane.)

Lucas egy nagy lufi, az SW-vel el is lőtte az összes petárdáját. Rendezőként meg egy nagy nulla, meg lehet nézni az eredeti trilógiát. A második két rész mennyivel jobban működik, amiket csak hogy minden ma született bárány is tudja: NEM Lucas rendezett. Az új trilógia meg egyszerűen vicc.

Spielberg jó iparos, de mára kifogytak mellőle a jó forgatókönyvírók, meg is látszik rajta. Önismétlő, megújulásra képtelen, kiégett.

Cameron mindíg is önálló utat járt, különc, perfekcionista. Én imádom a valóságszagot, amikor egy világban minden hihető, kerek. Emlékszem az új Star Wars csillibilli designjára, a le-felszálló űrjhajók úgy landoltak, mint egy dodgem. Nézd meg az itt lejjebb linkelt előzetest, ahogy leszáll az űrhajó, van gravitáció, van vibráló levegő, van szél amit kavarnak a turbinák. Cameronnál mindig minden a helyén van, nem kell megalkudnom a film nézése közben.

Az Avatar sztorija meg fényévekre kiemelkedik az utóbbi évek fantáziátlan, tucatsztorikra építő blockbustereiből. Épeszű filmrajongó csak drukkol neki, végre valami innovatív munka ami kiránthatja a válságból a műfajt .
  • yesname #151
    Sorry elírás, a végén a #60 a 7-es hsz. akart lenni.
  • NEXUS6
    Nos tény, hogy az idő nagyon nem tesz jót a Sci-fi-nek. De azért meg kell nézni, hogy '80 körül milyen filmeket csinált Cameron (SW és Alien másolatokat amikre nem emléxünk, szerencsére:) és milyet Scott (Alien, Blade Runner, amikre meg igen).

Az első nagy filmje a Terminator, szintén másolat, lásd lejjebb.
    Aztán csinált második részeket, mint Rambo2, Aliens.

Az Abyss tényleg jó, nézhető film volt ezen nem vitatkozom.
    T2 na megint egy második rész, szintén ugyan azok a dramaturgiai sziporkák mint az első részben, Swartzi felöltözésétől kezdve, a gyilkolászós nyomozáson keresztül a film végi ipari akciófilmhez illeszkedő öntödei részig.
    True Lies szintén jó film, kár hogy az meg egy francia filmvígjátéknak a remake-je!
    Titanic. Óh anyám, had ne kelljen róla semmit se írnom!

Jó szemű rendező Carpenter, bármit leforgat, jó érzéke van a spec effektekhez, de ha nincs értelmes forgatókönyv a kezében, akkor elveszett ember. Sajnos viszont azt hiszi, tartok tőle, hogy forgatókönyv írónak is olyan jó, mint rendezőnek, ami sajna nem igaz.

Peter Jacksont bizonyos szempontból meg mintha lekopizták volna Carpenterről. A Lovely Bones filmje viszont jónak ígérkezik!
  • yesname #148
    Egy fantasy nem attól fantasy, hogy varázsló meg törp. Megint megmutattad semmit sem tudsz a műfajokról.
    Pl. George R.RR. Martin ismerős? Na nézz utánas gyorsan, hogy összedobj valami Te tudtad hozzászólást :D
  • yesname #147
    A 2012 törekszik a realitás látszatának megtartására???? Jobb lenne ha kipihennéd maga. LOL
  • yesname #146
    "Letaglózó az ötlet, amit Scott kitalált!"

Mekkorát tévedsz!!! Egyáltalán nem Ő találta ki. Utána kéne nézned, ebből is látszik egyáltalán nem vagy otthon Alien témában.

Másik dolog, hogy Aliens 2 legtöbb ember szerint tipikusan az a sequel, ami legalább olyan jól sikerült, mint az első rész.
    Ugyanazt nem lehetett megcsinálni. Minek? Az idegen felfedezése, megismerése már megtörtént. Ha ugyanazt eljátszák csak más szereplőkkel, környezetben akkor meg abba kötnél bele.
    A két rész egyébként is más stylust képviselt. Míg az első egy sci-fi horror (thriller) tulajdonképpen, addig a második egy sci-fi akció.

"az egyikük ellenük van, végén visszaszámlálós "kifutunk az időből rész", visszarohanás valami kis szőrös állatért (cica/kislány), nagy robbanás, szörny/mégnagyobb szörny kidobása az űrhajóból, befekvés a hibernátorba és ennyi"

Valóban röviden ennyi. Melyik filmet nem lehet leírni így?

Javaslom #60-at. Hány éves vagy?
  • neptum
    ha képes vagy a filmet úgy leírni hogy nem is láttad aggor csak gartulálni tudok komolyan miért ilyenek az emberek csak külső alapján itélnek nem képesek megnézni,beszélni netalántán játszani vele mert nem tetszik nekik de ha kicsit próbálkoznának jobb lenne
  • sandor8206
    mondjál már egy eredeti filmet akkor e logika alapján, ha már ennyi hasonlóság után szted valami "másolat"
  • sandor8206
    óóóóóó, no komment :-D a wikibe azt írnak be amit akarnak

valahol az elején mondja Cameron
  • nessboth
    Elmondom én, hogy mi a baj a látottak alapján az AVATARRAl:
    Azon kívül, hogy látványos és szép, qvára nincs benne semmi egyediség, és ötlet.
    Nézzük csak a világot, egy unalmas dzsungel. Nézzük csak az avatarokat, a legfantáziátlanabb lények amit én eddig sci-fi-ben, fantasy-ben, bármilyen ilyen világban láttam. KAtona, technika egyéb. Sima gears of war, halo, aliens egyveleg. Semmi izgalmas és ötletes nincs ebben az univerzumban ami amolyan áll-leejtős lenne.
    Jah, ésa ha valaki azzal jön, hogy egy ilyen filmben nem a sztori a lényeg, hanem a látvány annak itt egy:, ugyanis a remek példa a 2012-es hulladék, aminek a trailere már megmutatta, hogy "mármegintegykatasztrófafilm" , mert a látvány csupán nem visz el a hátán egy filmet...
  • Alien!
    Hát az Aliens-el kapcsolatban a 80-as évek végén tizenéves szemmel óriási élmény volt,ezek a dolgok pont nem jöttek fel...Mint ahogy most sem...Azt tudom,hogy a napokban pörgettük ki a párommal az első két részt mert ő még sosem látta,és amíg az első résznél nyugodtan ülve be-be kérdezett,addig a másodikat szabályszerűen végigizgulta...Ergo tudott azonosulni a szereplőkkel...Ridley filmje zseniális,és volt akkor is,amikor annó én néztem,de ha valaki most nézi akkor a 2. szvsz sokkal érdekesebb...

De arany igazság: izlések és pofonok.

Egyébként az Avatar miért kellene,hogy valósághű legyen?!? Egy sci-fi fantasy világ,ami egy 15 éves koncepció,csak most sikerül leforgatni...Ennyi erővel a Star Wars univerzum is egy baromság,mert az emberiség harcol csilliárdnyi méretű fajtájú lény ellen/mellett/egymással, ezerszínű bolygókon...És?!?! Sikeres lett? Az lett.

"Lehet ilyet csinálni, egy nagy művész pl. Ridley Scott, Lucas, Spielberg képes lenne rá. Ne haragudj, de Cameronból nem nézem ki az eddigi munkái alapján."

Miért Peter Jacksonból kinézted volna a LOTR trilógiát?!? Abból az emberből aki elötte olyan degenerált filmeket forgatott mint a Bad Taste vagy a Braindead?!? Ráadásul ezek a nagy művészek is tudnak pocsékszar filmeket csinálni ám,GI Jane(Scott) War Of the Worlds(Spielberg)...Haggyukmá...

Emmerichet pedig hagyjuk,mert akkora sületlen baromságok vannak a filmjeiben,hogy tényleg ne kezdj rajta agyalni,mert akkor már a 3. percben kifordulnál a moziból....Ráadásul a 2,5 órás filmet ki sem tudja érdemben tölteni,mert a nagyrésze közhelyes ultrabéna unalmas párbeszéd...Egyetlen értelmes,többször nézhető filmje van,az a Stargate...Érdekes megvilágítása az egyiptomi kultúrának....A többi egykalapszar...
  • totoro
    Na akkor beszéljenek a számok, csak hogy droidok is értsék....

Valahol van egy oldal ahol a valaha volt legjobb második részeket tartják számon. Az első az Aliens, és a T2 is az első háromban van...sajnos nincs meg a link.

Az Imdb Top 250 ranglistán:

Aliens 54.
    Terminátor 2: 45.

Ezek a filme akciófilmként ott vannak a legjobbnak tartott filmek között. Ha valami nem emelné az átlagos fölé őket, akkor nyílván nem ott tanyáznának.
    Akinek ez nem tetszik jobb ha nem úszik szembe az árral, és elfogadja hogy ez nem az ő műfaja. Nincs gond az izlésével, nem hülye - még mielőtt félreérti - egyszerűen nem az ő világa.

Az viszont aki ezt nem képes felfogni a kis agyával, és képes visszajárni egy ilyen fórumba és osztani az nevetséges igéit, az tényleg troll.
  • NEXUS6
    "Avatar is an upcoming 3-D science fiction epic film directed by James Cameron, due to be released on December 16, 2009[1][6] by 20th Century Fox."
    from Wikipedia

nocomment