Minden idők legdrágább filmje az Avatar?

← ElőzőOldal 6 / 6

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudtommal az worldwide bevétel, a gyártó szempontjából a 'hazai' (USA) bevétel a mérvadó, nemzetközi forgalmazásnál a forgalmazó vágja zsebre a nagyobb lét ...
JaSoN HuNTeR
Harry Potter bevétele 1 milliárd dollár felett volt... Szóval.

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Amúgy költségrõl én úgy tudom, hogy 230 millió volt a gyártási költség és ehhez jön még 150 millió globális marketing, illetve állítólag még nem fizettek ki egyes filmen dolgozó munkásokat. Ezt én sose fogom megérteni, elvégre nálunk minden munkát követõ hónapban van fizetés, de hogy kiket nem fizettek ki?
Szerintem egyszerûen csak 500 milliót kellene hoznia, hogy sikeresnek titulálhassuk, bár anno a Titanic-ra is ugyanez volt a jellemzõ.
ezeken a történetet hiányolós faszságokon mindig olyan jót röhögök, T4 TÖRTÉNETILEG fényéveket ver a T2-re még is egy rakás s*ar, mert a többi filmtényezõje meg egy f*s
Aki meg megváltást vár az Avatartól az menjen templomba, minõségi popcorn-mozi lesz, ahogy az eddigi összes Cameron-film (talán a Titanicot kivéve, ott már lépett egy szintet Cameron)
Szóval az év filmje lesz, remek szórakozás, remek látvány, remek sztori (könyvben rengeteg ilyen van de filmben még nem láttam hasonlót)
yesname
De lehet, hogy ez a gázsis dolog az Avatarnál van és még a részesedésrõl is letett. Hogy most melyik filmnél már nem emlékszem, utánanézek.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

yesname
De túlzás, ha jól tudom az valójában 300 milla körül van. Cameronnak amúgy meg mindent szabad és engedik neki. Eleget bizonyított. Sõt, a Titanicnál azt hiszem lemondott a gázsijáról, hogy elkészíthesse.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

yesname
Ott a pont.

Kicsit talán vissza a cikkre is 😊 : szerintetek nem túlzás ez az 500 milla? Van/lenne olyan stúdió, aki ezt bevállalja?
Érdekes, hogy sokan a történetet hiányolják, de akkor miért nem mennek Mûvészmoziba? A helyi non-profit mûvészfilmeket vetítõ intézményben, ha 6-an vagyunk egy elõadáson, az már tömegnek számít, de csak ha minden harmadik ember elmenne kétszer egy mûvészmoziba, akkor durván megugrana a nézettség. Közönségfilmet fogunk látni emberek!!! Nem a történet eredetiségérõl van szó, hanem arról, hogy milyen formában, milyen minõségben prezentálják azt. Egyrészt a hossza miatt, ami nem 166 perces, csak az IMAX kópia, mert több nem férne be a vetítõ terembe, de a realD és a 2d-s verziók kb. 190 perc terjedelmûek lesznek a hírek szerint.
yesname
Van benn még elírás 😊 Pl. "700mm film, de nem 2D-s" helyesen "70mm film, de nem 3D-s" 😊

70mm lesz az a 700.
"Fura" a cikk. Aggodik a történet eredetisége miatt? Mintha James Cameron eddig spanyolviasz filmeket rendezett volna. A filmeinek nagyrésze vagy folytatás, vagy remake ... vagy egy remake folytatása. Mégis remek filmei vannak eddig. Majd kiderül ez milyen lesz, de a költségek jelentõs része k+f volt, ergo más filmekben is gyümölcsözõ lehet ahogy a LoTR miatt kifejlesztett technológiák más filmekben is sok pénzt hoznak a WETA-nak.
Trailer alapján egyébként szerintem nagyot üthet majd a film, de a technika fõleg a 3D mozikban lesz áll keresõs. Úgyhogy mindenki keressen egy közeli 3D mozit.
Molnibalage
Ja. Rossz Cameron filmet eddig nem láttam. Zseniális az ipse.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Trailer..elmondja az egesz filmet...csunya rossz bacsik mennek 1 masik bolygora,helyiek morcosak,fohos agyilag athussan 1 idegen osszemixelt testebe (toloszekes a csoka),megismerkedik 1 igazi kekboru amazonnal,lamour-kezcsok-habcsok,robbanasok,lovesek,marcang,csitt-csatt-piff-puff...tartok tole,hogy a happy end garantalt (ne legyen igazam..)
Szvsz olyan lesz mint a 2012...fasza latvany olyan 20 percben,a maradek ido maga a hanyinger es tomeny unalom...
Végre egy olyan 3D-s film, ami egyben IMAX is. Eddig az IMAX-mozi csak a 45 perces természetfilmekkel volt kihasználva, meg a nem IMAX 3D-filmekkel. Ez viszont valódi IMAX lesz.
Tetsuo
700mm?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Alien!
szvsz az év filmje lesz....hisztizett mindenki annó a Titanic miatt is,aztán annyi kib*szott pénzt termelt a készítõknek,hogy nem gyõzték számolgatni...
Cameron nem rendez sokat,viszont amit csinál az egytõl-egyig fasza film...mind technikailag,mind mélységben,mondanivalóban....
Perpill az Aliens után 20-22 évvel sem tudtak mindenféle CGI támogatással olyan filmet forgatni a témában mint õ(AVP 1-2)....A mostani Terminátorokat nem is említem,mert egykalapszar az összes...
Mondanám,hogy Bay hasonló,de õ rendre elkomolytalankodja a filmjeit...technikailag ott van,csak kicsit több bennük a felesleges buta poénkodás mint kéne,ezáltal kevésbé hitelesek a filmjei....

PS3 Slim(120GB)+ MB 500GB,SAMSUNG LE-40C750 3D,Onkyo TX-SR606 Ps3 ID:Alien_hun(EU),sstyles(US)

Molnibalage
Hát akkor jegyüzérek paradicsoma jön le. Én nagyon sokat hajladó leszek fizetni egy jegyért. Vagy akkor én leszek a jegyüzér? 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Apple oldalán a HD trailer megnézése után azt kell mondjam, jó lesz ez. Ha nem csak egy jól összevágott trailert raktak fel, hanem meglesz a film hangulata, mindenképp megérdemli majd a min 9/10-et.

Ne félj a tökéletességtől! Úgysem éred el sohasem.

Molnibalage
Az a film az én szemeben a megalol kategória. Aki szerint azóta nem fejlõdött a CGI kicsit nyissa ki a szemét.

yesname
Egy ilyen terem van és van IMAX is és IMAX 3D is. A sima IMAX az a nagyfelbontás 700mm film, de nem 2D-s, az IMAX 3D pedig ugyanez,de sztereószkópikus, vagyis 3D. Avatar IMAX 3D lesz 😊

Molnibalage
Most akkor tisztázzunk valamit. IMAX vagy 3D? A bátyus azt mondta, hogy az IMAX az csak nagy vászony lejtés és csá, de nem 3D-s.

Én még egyetlen 3D-s filmet sem láttam, ezért ezt ott szeretném megnézni, de el tudom képzelni, hogy milyen sorok lesznek a moziban, mert van talán két ilyen terem az egséz fõvárosban...

Egy korai forgatókönyv kering a neten. Egyébként meg az év filmje lesz.
Tetsuo
Honnan lehet tudni a sztorirol? Megjelent konyvben?
En vmi giga fantasy eposzra szamitottam sci-fi kontosben, ami (ha minosegi), akkor erdekel is..
de ha maga sztori langyi, akkor kihagyom.
Engem mar nem erdekelnek a demok.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Molnibalage
Fel sem merül az, hogy esetleg itt beszél valaki idegen nyelvet is?

Molnibalage
Természetesen, mivel sikergyanús, ezért szinkronizált lesz

Basszák meg...

yesname
Még egy vak. Starship troopersben hol láttál érzelmeket visszatükrözõ arcokat és mimikát, mozdulatokat? Hol láttál olyan szintû részletezõ textúrázást, mint Gollamnál vagy itt az Avatarban? Hol láttál ilyen fényviszonyokat és részletes faunát?
Ne csak a régi emlékek alapján beszélj, mert a film nagyon jó volt, nekem is egyik kedvencem. De vedd már elõ és nézd meg a mai CGI-k mellé téve mozgásban...

"A film pedig oltári jó lesz!"

Aki ilyet ír és el is hiszi azt, az nyilván kicsit sem elfogult és pontosan tudja, hogy a közönségnek milyen az elvárása. LOLLER.

Cameron eddig nem hibázott, remélem most sem fog. De egyszer minden sorozat megszakad, szóval aggódom.
Pls. VILÁGBÉKE!!!!<#mf1>

\"Ha az emlősök, akiktől származunk, tudták volna, hogy egy napon politikusok kerülnek ki a génekből, fent maradnak a fán és rossz ötletként elvetik az evolúciót!\"

Jó lenne, ha a cikkíró nem folytatna negatív kampányt a filmmel kapcsolatban. A közönség nem adott lejjebb az elvárásaiból! Ez hülyeség. A film pedig oltári jó lesz!
A sok kételkedõ csak addig fog kételkedni, amíg meg nem nézik a filmet IMAX moziban 😄
Amikor elõször megláttam a YouTube-on a elsõ trélert, csak legyintettem, hogy oké szép meg minden, de nem nagy vaszisz! Aztán ugyanazt a trélert megláttam Real3D-ben a moziban (ami még közel sem IMAX), és az alatt a másfél perc alatt durván megváltozott a véleményem! Manapság vadászom a második trélert 3D-ben, de perpill nem nagyon van olyan film a legközelebbi 3D-s moziban, ami elé beraknák az elõzetest...

IMAXos megnézõs lesz az tuti!
BCS pixel
Arról szól, hogy az embereknek kell egy új bolygót, szóval az õslakosokat ki kell baszni onnan a francba. Plusz a fõszereplõ személyiségét átültetik egy bennszülött testébe, hogy legyen egy ilyen kísérleti alternatíva is ami a bolygó megszokásának vagy az elfoglalásának a stratégiájába tartozhat. A fõszereplõk érzelgõs kislány lesz ettõl. oszt majd sír, hogy ne nyírják ki a bennszülötteket, béke legyen meg minden. Meg persze akciózik is egy kicsit.

Krinyo
Én néztem imax filmet felirattal és semmi probléma nem volt vele

immovable
A bemutatók alapján kihagyom, legalább is a mozis nézést. 2012-t sem akartam megnézni moziban, de becsaltak, nem is érte meg. Látvány van, amúgy egy nulla. Félek ez sem lesz különb, sztori eleve nem jön be, már amit eddig hallottam/olvastam róla. Majd letöltöm, aztán ha tényleg akkora über-brutál jó film, majd megveszem dvd-n.
IMYke2.0.0.0
"Amúgy biztos lessz eredeti verzió(én is utálom a szinkront) egy két helyen, de az is tulajdonképpen csak a nálunk lévõ/élõ külföldiek számára."

Úristen...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

"1997-es Starship Troopers óta nem nagyon láttam olyan hihetetlen technológiai ugrást a számítógépes grafikában"

Ez mondjuk igaz. Én a duna plázában láttam annak idején, és soha nem fogom elfelejteni. Hatalmass élmény volt az a film, fõleg az eleje.

yesname
Nincs mit mondani: sok gyengénlátó van itt 😊

Bele akartam kötni, hogy 'No és a Mátrix az lófax?' de aztán rájöttem, hogy igazad van (/lehet), mert az fényképezés/operatõri munka szempontjából volt forradalmi, szerintem ez nehezen vitatható ... Az volt szerintem az utolsó, igazi forradalmi újítás, jelenleg nem tudom elképzelni, mi überelhetné azt.

Eddigi képek, trailerek alapján az Avatar SZERINTEM egy gyönyörûen kidolgozott, kitalált világ, semmi több, semmi korszakalkotó, de majd meglátjuk ...
yesname
Teljesen igaz. Igazi baromság, amit Viktor barátunk ír. Mint legtöbbször.

alienslive
Látatlanban nem kéne elkönyvelni a filmet. Max. a trailerrõl lehet véleményt alkotni jelenleg.

Viszont a 2D vetítés elég kockázatos moziban. Trailereknél is megosztottak voltak az emberek, akik látták a 3D változatot, azok jóval pozitívabban értékelték. Valószínû a filmnél is ez lesz. Csak 3D-ben kéne nyomniuk, viszont így kevesen tudnák megnézni itthon. Kíváncsian várom, mi lesz az eredmény.

yesname
Amit én nem értek meg soha, hogy mi az istennek mondja egy már 16-18 év feletti ember, hogy a történet nem fog újat mutatni. Könyörgöm nem ismerõs a mondás? Újszülöttnek minden vicc új?
Ahogy öregszünk, egyre többet látunk-tapasztalunk úgy lesz egyre kevesebb az, amit megismerhetünk. Fõleg, ha történetekrõl beszélünk. Alapo, melyen pedig nyugszik egy-egy mese/történet pedig annál is kevesebb van.
Az aki képes úgy felnõni, hogy meg is jön az esze, megérik tisztában van ezzel és nem hoz fel ilyen marhaságokat negatívumnak, hogy a történet, akonfliktus stb. alapja nem õj dolog.
Számomra már olyan mindegy mi az, a lényeg az hogy miként oldják meg a bemutatását, miként bontakozik ki az, hogy játszák el a színészek, mennyire karakteresek és milyen a hangulata. Tehát az összkép és nem az hogy esetleg egy újabb Rómeó és Júlia által már régen felvázolt szerelmi történet lesz sci-fi Pocahontasként bemutatva.

Nexus6: Ugye nem vagy gyengénlátó? 😊

NEXUS6
Háát nem tudom. Megmondom õszintén én az 1997-es Starship Troopers óta nem nagyon láttam olyan hihetetlen technológiai ugrást a számítógépes grafikában, ami indokolna ekkora hírverést, vagy költségvetést, vagy akármit.

Ez nem valami pénzmosásos biznisz!?
<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

"Márpedig - mint azt jól tudjuk - a közönség leginkább a remake-ekre és a sokadik részekre vevõ, inkább a biztosra megy, mintsem belevágjon az ismeretlenbe."

Helyesen:

Márpedig - mint azt jól tudjuk - a filmkészítõk leginkább a remake-ekre és a sokadik részekre vevõk, inkább a biztosra mennek, mintsem belevágjanak az ismeretlenbe.
Nem tudom elképzelni milyen lenne felirattal imax-ban szemüvegen keresztül 166 percen keresztül, de szerintem szar, és te sem gondolod komolyan. Amúgy biztos lessz eredeti verzió(én is utálom a szinkront) egy két helyen, de az is tulajdonképpen csak a nálunk lévõ/élõ külföldiek számára.

Hedgehunter
En is kivancsi vagyk mirol szol, lovesem sincs es, az atlagemberek koze tartozom....
"Természetesen, mivel sikergyanús, ezért szinkronizált lesz" - elég gáz, hogy azért szinkronizálják, mert sikergyanús. Legalább a harmadát tönkre fogja baszni a magyar hang, legalább IMAX ill. digitális kópiákból kéne hagyni eredeti angol nyelvet, felirattal... <#violent>
kivancsi vagyok.. mert jatekban szerintem nem lesz nagy durranas.. es filmben jobb ilyen stilust elkezdeni, mint jatekban...

..ugyhogy en mindenkeppen csak a film megjelenese utan par honappal dobtam volna piacra a jatekot

MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3

← ElőzőOldal 6 / 6