299
-
winnie #259 meggyőző a szavazás eredménye. meg a kommentek száma is:)
Meg fogod nézni az Avatart?
Persze. Már nagyon várom a filmet. (62%)
Igen, ha már ekkora a felhajtás. (27%)
Nem, nem érdekel. (10%)
Összesen 2374 válaszadó. -
#258 Nem az hogy nem szimpi általában, hanem csak nem jön át, hogy ezek nem kék színű számítógépes karakterek, hanem hús/vér lények, érzelmekkel miegymással.
Valszeg nem kék színt kellett volna hozzájuk választani. Merthogy kék színű állat a Földön nem létezik, max a bogarak közt, azokat viszont az emberek jó része mondjuk utálja.
Nekem semmi gondom a megvalósítás minőségével, vagy az egész koncepcióval, a technikával. Én kifejezetten komálom az ilyen filmeket.
Azonban részleteiben nagy hibákat vélek felfedezni. -
Ahoy #257 Te viszont nem értesz engem. Attól még hogy szórakoztató, lehet mélyebb értelme is nem? Persze aki nem tudja milyen egy film, aminek mélyebb értelme van, attól szorry. -
#256 Így van!
Amúgy a játékokban már közel ilyen szintű arcanimáció van (Heavy Rain, Uncharted2), amikor ezeket megfilmesítik legközelebb már talán ilyen virtuális színészeket hoznak létre. -
bigjoe #255 Részemről megnézem... -
Hoz_Hun #254 Pl. új Bruce Lee filmet nézhetnél, vagy DVD-n új Elvis koncertet. :) -
#253 Mondjuk nem értem miért kéne virtuális embereket színeszeket létrehozni ilyen módon. Hiszen ugyanúgy színész játsza a karaktert. Felesleges többletköltség lenne a valós színész virtuális színésszel párosítani, ha az amúgy is normál ember. -
#252 Én értelek. Nem szimpik az idegenek, nem tudsz együttérezni velük. És? Akkor ez nem a Te asztalod, neked is máshol kell keresgélni, mint Ahoy kollégának. -
#251 Akkor máshol keresgélj filmes témákat. Te is azok közé tartozol aki keveri a szezont a fazonnal. Nézz művészfilmeket. Ennek más a célja, és így a célközönsége is. Nem Te, illetve Ti. -
#250 Másik gondom, hogy megvan a jó technológia, a látványos effektek, a rengeteg pénz, de valahogy rossz irányba céloznak vele.
Pl. arcanimáció
Ha az emberek alapvetően ezzel lennének reprodukálva, új virtuális színészeket hoznának létre, akkor ok, de egy kék szörny, akkor is kék szörnynek néz ki, ha ilyen profi arcanimációja van. -
Ahoy #249 Nem értem hogy jön ide a műfaj? (ami ekkora vitát váltott ki?)
Attól meg fantasy, sci-fi, vagy háborús film, még lehet durván realisztikus a hatása. De nem is ez a lényeg, hanem hogy trailer alapján nekem ilyen szépség és a szörnyeteg...Kékcicafiú összejön a kékcicalánnyal, azt közösen széttolják a gonoszrobotok seggét. Hanem legyen már valami mélyebb értelme ne csak ez.Persze ha nem ilyen lesz, akkor le a kalapom előtte! -
Merces #248
ne fikázzátok a fikázókat mert a végén mindent elönt a sok fika ....
-
#247 Sokszor valóban a társadalomra, egyénre gyakorolt hatást is vizsgálja, de nem attól sci-fi: "Azt a spekulatív formát tekintjük science fictionnek, amely a jelenben lehetetlennek tudományos vagy pszeudotudományos eszközökkel a lehetséges látszatát adja. Emellett spekulációit a modern tudományos világkép felismerhető vonatkozásaival s annak alapján kell megvalósítania."
(Wiki-ről) -
Anotino #246 Nem feltetlenul mutatja be a nem letezo "dolgokat", inkabb az altaluk kivaltott hatast vizsgalja az emberre/tarsadalomra/stb-re.
Egy urhajos lezeres filmre nem lehet rahuzni a scifi jelzot, ha semmit a fentiekbol nem teljesit. De egy hetkoznapi, valos sztorit bemutato film sem lesz fantasy csak attol, hogy belerakunk nehany trollt meg egy torpet. Ezek csak eszkozok, kulsosegek. -
#245 A sci-fi pont nem azt mutatja be ami technikailag lehetséges. Sci-fi attól sci-fi, hogy tudományosan mutatja be a kitalált, elképzelt dolgokat. -
#244 Egyébként a sci-fi és fantasy igen közeli rokonok, sokszor nem is nagyon lehet megmondani, hgoy most akkor melyik is? Nagyon jó példa erre Edgar Rice Burroughs Marsi ciklusa, ami sci-fi is, de sokkal több a fantasy jellemvonás benne. -
#243 Fantasy ismertetőjegyei:
"The identifying traits of fantasy are the inclusion of fantastic elements in a self-coherent (internally consistent) setting, where inspiration from mythology and folklore remain a consistent theme. Within such a structure, any location of the fantastical element is possible: it may be hidden in, or leak into the apparently real world setting, it may draw the characters into a world with such elements, or it may occur entirely in a fantasy world setting, where such elements are part of the world."
Szóval simán lehet fantasynak nevezni. -
#242 Miközben nyilvánvalóan sci-fi alkotásról van szó, a rendező nyilatkozta, hogy szerinte inkább egy kalandos fantasy sztori lesz inkább és így kell nézni.
Hát végül is ő tudja.:) -
cateran #241 Valaki csicseregje mar el,mitol fantasy.. meg a science-fantasy se igaz ra,nemhogy a tobbi fajta...
(gyengebbek kedveert: Sci-fi:bemutatja mi az ami technikailag -esetleg korlatozott feltetelek mellett,de- lehetseges,Sci-fantasy-azt is, ami lehetetlen...) -
#240 Hát nem tudom.
Azért az ő filmjeire jellemző az, hogy végtelen precizitással kidolgozza és bemutatja a kapcsolódó technikai, technológiai hátteret, lásd pl Abyss.
Most néztem meg a StarTrek mozifilmet, és pl. ott sem foglalkoztak ilyen mélységgel a dolgokkal. Pedig arra azt mondjuk Sci-fi.
Itt meg látunk egyszer egy hardcore hadsereget, a kemény, reális brutalitásával, meg ezeket a lebegő szigeteken ugráló, színes dögökön repkedő, nagyra nőtt, kékszínű cicusokat.
Így a trélerből kikövetkeztetve, valszeg pont ez az ásvány, amiért a hirig is megy, okozza a ezt a lebegést.
És itt kezdődik a gond, hogy persze lehet mondani, hogy ez fantasy, de abban a műfajban kutya sem kíváncsi, pl. hogy Gandalf honnan szerezte a varázserejét és ez hogy is működik valójában. Sőt ez még a StarTrek-ben sem divat, vannak a kütyük és kész.
Ha fantasy, akkor kaland, hősök, intrikák a lényeg, nem pedig hogy milyen oktánszámú üzemanyagot kell a verdába tankolni. Egyszerűen túl komolyan veszi ezeket a dolgokat. -
#239 Hát igen. Sokan keverik a szezont a fazonnal. -
Dredd #238 én nagyon várom ezt a filmet, természetesen IMAX-ba megyünk megnézni :) -
sandor8206 #237 nem tudom, hogy egy fantasy filmtől mit vársz? mik az elvárásaid?
Ergo miért ülsz be a moziba? És ezek után amit kapsz és amit vártál miért lesz csalódás?
Sztem kezeld helyén a dolgokat! -
Ahoy #236 LOOL:D ezen röhögtem :D
Amúgy kíváncsi leszek milyen lesz, én azért megnézem... Egy mozijegyet valszeg nemfog megérni...Erősen kétlem hogy nem egy romantikus nyálszál lesz benne. Kék fiú megszögeli a kék lányt, aztán közösen legyőzik a gonosz robotokat.
Osztom a véleményed, jólenne már bakker valami nem heppiendes kislányoknak szánt elgondolkozós film. Ami földbeb***a az embert miután megnézi.
Nem egy kategória, de nemrég láttam az Utolsó éjjelent... és bakker na AZ film. Keményen odarakja az orrom elé a dolgokat. -
#235 Nem is haragszol?
Kár, pedig kéne!
-
Petko #234 engem egy dolog érdekel: Remélem a mechák szétbasszák azokat a nyomorult kék geciket meg a dinoszauruszaikat, és nem fordítva... mert ráknak se kell mégegy töketlen film kislányoknak. Nekem totális pusztításra van csak igényem:) -
#233 80-as években is nehéz volt és Ők bele mertek vágni, kockáztattak és akkori eszközökkel sok idővel azért jót alkottak. Az, hogy megnőtt az arcuk ettől és az mennyire elviselhető már más kérdés. Kicsit összement, mikor a többi számítógépes trükkcég is létrejött sikereiket látva és konkurrenciát állítottak nekik az idő múlásával jobb termékeket állítva elő. Azért még ma is ott vannak a terepen szépen. -
#232 Na az utóbbi pár hsz-ed egész normális volt. Némi értelmet és ismeretett tükröztek.Miért nem tudsz mindig ilyen lenni? :) -
#231 Dehogy haragszom, de elárulom hogy old timer barátainkat ha felújítják akkor meg nem mozdítják, mert összeszarja magát. Max átveszik a kasznit és alátesznek valami modernebb használható dolgot :) -
#230 A felsorolt márkák jók, de valóban csak cinemára. Ha zenélni kell felejtősek. Mondjuk arra ott a Vivid Audio és hasonló ismeretlen, nem kommersz társai. -
kriszwells #229 Nah erről beszéltem... Avatarral indult a topik, de csak yesname maradt aki mellette, az összes többi kommentelő meg ellene, aki fikázza (bár konkrétan nem arról megy most a vita), de az "ellenzők" kitartanak, úgy látom. Mindenbe csak a belekötés, akinek nem műfaja mit keres itt??? -
readswift #228 Hobbimból kifolyólag találkoztam egy illetővel aki 80as években industrial light&magic nél dolgozott. Na ennek is volt egy arca :D Olvastam egy cikket is róluk ritka ellenszenves öntelt brigád lehetett az, legalábbis feltételezték magukról hogy ők igy úgy de folyamatosan élenjárnak technológiában. Hát , 80as években nem volt nehéz :D ... Szerencsére mostmár viszonylag korszerű eszközöket fog tudni igénybevenni a kispénzű rendező is. -
readswift #227 Görög zeneszerző , Xenakis már rég megirta azt a THX soundot amit újnak akarnak eladni. Még azt is lopták. A cinema sound 3betűt jelentett akkoriban nevezetesen, J B L . Azelőtt meg azt jelentette hogy Altec Lansing, Klangfilm. -
readswift #226 Felejtsétek már el ezt a baromságot hogy THX... Ezt unatkozó milliomosok találták ki, hogy hogy lehetne pénzt leakasztani a semmiért...
-
readswift #225 -senki nem értékeli az avataros boybandes hasonlatomat....
-pedig mindkettőből csak úgy süt a bájgúnár jelleg -
#224 Höhöhö, te tévedésben vagy, a régi oldtimer verdákat azokat szokták felújítani, az új cuccosukban tényleg, vagy alkatrészt cserélnek, de ha ez nem segít, mint a te esetedben, akkor kuka!
Hát akkor viszontlátásra a másvilágon, ha nem haragszol nem őrzünk meg szívünkben, addig is.
:) -
#223 De engem még fel lehet újítani, van hozzám alkatrész. Téged meg már kidobnak :) -
#222 Irtam én is, hogy Jonesokat csak írta.
Egyetértek veled abban, hogy felnőttünk és ez is közrejátszott az előzmény trilógia fogadtatásán, bár a Jar-Jart nagyon nem kellett volna :)
Annak ellenére értek egyet ezzel, hogy ha megnézem az első három részt még most is jó film és szórakoztat, nem mint az ifjabb 3-as. Még mindig azt mondom, hogy objektívan tekintve is jobb volt a régi 3-as, de benne van az is hogy a régi emlékek hozzátesznek amegtekintésénél. Flashback :) -
#221 Te meg gondolom szép modern, trendi műanyag vacak, korlátozott szavatossággal. Szerintem ideje felkeresned háziorvosodat, gyógyszerészedet, mert kezd lejárni.
-
semmikozod #220 A Jones cuccokat úgy tudom nem ő rendezte, ezért nem is írtam. Lucas egy zsidó és mint az, az üzleti érzéke nagyon jó. Én nem arról beszéltem, hogy mennyire népszerűek az alkotásai, hanem arról hogy fityiszt mutatott a filmes multiknak ezzel irányt adva az őt követő generációnak. (THX, American Graffiti)
Spielberggel jóbarátok, de Spielberg nem merte meglépni azt amit Lucas. Az már csak hab a tortán, hogy milyen filmrendezési technikákat és eljárásokat talált ki. Nem nem a bluescreen-re vagy a thx-re gondolok. A bluescreen-t ő csak tökéletesitette, a thx-et pedig a belinkelt oldalon is olvasható Tomlinson Holman fejlesztette.
Spielberg rendezett egy rakás fos filmet. He is the most overrated filmmaker in the history of man kind. :D
totoro: Bocs hogy időközben felnőttél és már nem úgy fogott meg az új Star Wars trilógia, mint 20 évvel ezelőtt. Te már kinőttél a Star Wars mesevilágából, nincs ezen semmi csodálkoznivaló, ha nem tetszett. Ettől függetlenül, jól rendezett film volt, nem volt unalmas egyik se. Méltó folytatása azaz előzménye az eredeti filmeknek.
Persze az American Graffitiról vagy a THX-ról te se beszélsz. :)
Egyéként elég már Lucasból már arra sem emlékszem hogy jött fel, a téma most ez az avatár vagy mi.