Minden idők legdrágább filmje az Avatar?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem értem hogy jön ide a mûfaj? (ami ekkora vitát váltott ki?)

Attól meg fantasy, sci-fi, vagy háborús film, még lehet durván realisztikus a hatása. De nem is ez a lényeg, hanem hogy trailer alapján nekem ilyen szépség és a szörnyeteg...Kékcicafiú összejön a kékcicalánnyal, azt közösen széttolják a gonoszrobotok seggét. Hanem legyen már valami mélyebb értelme ne csak ez.Persze ha nem ilyen lesz, akkor le a kalapom elõtte!
<#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes>
ne fikázzátok a fikázókat mert a végén mindent elönt a sok fika ....
yesname
Sokszor valóban a társadalomra, egyénre gyakorolt hatást is vizsgálja, de nem attól sci-fi: "Azt a spekulatív formát tekintjük science fictionnek, amely a jelenben lehetetlennek tudományos vagy pszeudotudományos eszközökkel a lehetséges látszatát adja. Emellett spekulációit a modern tudományos világkép felismerhetõ vonatkozásaival s annak alapján kell megvalósítania."
(Wiki-rõl)

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Nem feltetlenul mutatja be a nem letezo "dolgokat", inkabb az altaluk kivaltott hatast vizsgalja az emberre/tarsadalomra/stb-re.

Egy urhajos lezeres filmre nem lehet rahuzni a scifi jelzot, ha semmit a fentiekbol nem teljesit. De egy hetkoznapi, valos sztorit bemutato film sem lesz fantasy csak attol, hogy belerakunk nehany trollt meg egy torpet. Ezek csak eszkozok, kulsosegek.
yesname
A sci-fi pont nem azt mutatja be ami technikailag lehetséges. Sci-fi attól sci-fi, hogy tudományosan mutatja be a kitalált, elképzelt dolgokat.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

yesname
Egyébként a sci-fi és fantasy igen közeli rokonok, sokszor nem is nagyon lehet megmondani, hgoy most akkor melyik is? Nagyon jó példa erre Edgar Rice Burroughs Marsi ciklusa, ami sci-fi is, de sokkal több a fantasy jellemvonás benne.

yesname
Fantasy ismertetõjegyei:
"The identifying traits of fantasy are the inclusion of fantastic elements in a self-coherent (internally consistent) setting, where inspiration from mythology and folklore remain a consistent theme. Within such a structure, any location of the fantastical element is possible: it may be hidden in, or leak into the apparently real world setting, it may draw the characters into a world with such elements, or it may occur entirely in a fantasy world setting, where such elements are part of the world."

Szóval simán lehet fantasynak nevezni.

NEXUS6
Miközben nyilvánvalóan sci-fi alkotásról van szó, a rendezõ nyilatkozta, hogy szerinte inkább egy kalandos fantasy sztori lesz inkább és így kell nézni.
Hát végül is õ tudja.😊

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Valaki csicseregje mar el,mitol fantasy.. meg a science-fantasy se igaz ra,nemhogy a tobbi fajta...
(gyengebbek kedveert: Sci-fi:bemutatja mi az ami technikailag -esetleg korlatozott feltetelek mellett,de- lehetseges,Sci-fantasy-azt is, ami lehetetlen...)
NEXUS6
Hát nem tudom.
Azért az õ filmjeire jellemzõ az, hogy végtelen precizitással kidolgozza és bemutatja a kapcsolódó technikai, technológiai hátteret, lásd pl Abyss.
Most néztem meg a StarTrek mozifilmet, és pl. ott sem foglalkoztak ilyen mélységgel a dolgokkal. Pedig arra azt mondjuk Sci-fi.

Itt meg látunk egyszer egy hardcore hadsereget, a kemény, reális brutalitásával, meg ezeket a lebegõ szigeteken ugráló, színes dögökön repkedõ, nagyra nõtt, kékszínû cicusokat.
Így a trélerbõl kikövetkeztetve, valszeg pont ez az ásvány, amiért a hirig is megy, okozza a ezt a lebegést.
És itt kezdõdik a gond, hogy persze lehet mondani, hogy ez fantasy, de abban a mûfajban kutya sem kíváncsi, pl. hogy Gandalf honnan szerezte a varázserejét és ez hogy is mûködik valójában. Sõt ez még a StarTrek-ben sem divat, vannak a kütyük és kész.
Ha fantasy, akkor kaland, hõsök, intrikák a lényeg, nem pedig hogy milyen oktánszámú üzemanyagot kell a verdába tankolni. Egyszerûen túl komolyan veszi ezeket a dolgokat.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

yesname
Hát igen. Sokan keverik a szezont a fazonnal.

én nagyon várom ezt a filmet, természetesen IMAX-ba megyünk megnézni 😊

nem tudom, hogy egy fantasy filmtõl mit vársz? mik az elvárásaid?
Ergo miért ülsz be a moziba? És ezek után amit kapsz és amit vártál miért lesz csalódás?
Sztem kezeld helyén a dolgokat!
LOOL😄 ezen röhögtem 😄

Amúgy kíváncsi leszek milyen lesz, én azért megnézem... Egy mozijegyet valszeg nemfog megérni...Erõsen kétlem hogy nem egy romantikus nyálszál lesz benne. Kék fiú megszögeli a kék lányt, aztán közösen legyõzik a gonosz robotokat.

Osztom a véleményed, jólenne már bakker valami nem heppiendes kislányoknak szánt elgondolkozós film. Ami földbeb***a az embert miután megnézi.

Nem egy kategória, de nemrég láttam az Utolsó éjjelent... és bakker na AZ film. Keményen odarakja az orrom elé a dolgokat.
NEXUS6
Nem is haragszol?
Kár, pedig kéne!
<#hehe>

engem egy dolog érdekel: Remélem a mechák szétbasszák azokat a nyomorult kék geciket meg a dinoszauruszaikat, és nem fordítva... mert ráknak se kell mégegy töketlen film kislányoknak. Nekem totális pusztításra van csak igényem😊
yesname
80-as években is nehéz volt és Õk bele mertek vágni, kockáztattak és akkori eszközökkel sok idõvel azért jót alkottak. Az, hogy megnõtt az arcuk ettõl és az mennyire elviselhetõ már más kérdés. Kicsit összement, mikor a többi számítógépes trükkcég is létrejött sikereiket látva és konkurrenciát állítottak nekik az idõ múlásával jobb termékeket állítva elõ. Azért még ma is ott vannak a terepen szépen.

yesname
Na az utóbbi pár hsz-ed egész normális volt. Némi értelmet és ismeretett tükröztek.Miért nem tudsz mindig ilyen lenni? 😊

yesname
Dehogy haragszom, de elárulom hogy old timer barátainkat ha felújítják akkor meg nem mozdítják, mert összeszarja magát. Max átveszik a kasznit és alátesznek valami modernebb használható dolgot 😊

yesname
A felsorolt márkák jók, de valóban csak cinemára. Ha zenélni kell felejtõsek. Mondjuk arra ott a Vivid Audio és hasonló ismeretlen, nem kommersz társai.

Nah errõl beszéltem... Avatarral indult a topik, de csak yesname maradt aki mellette, az összes többi kommentelõ meg ellene, aki fikázza (bár konkrétan nem arról megy most a vita), de az "ellenzõk" kitartanak, úgy látom. Mindenbe csak a belekötés, akinek nem mûfaja mit keres itt???
Hobbimból kifolyólag találkoztam egy illetõvel aki 80as években industrial light&magic nél dolgozott. Na ennek is volt egy arca 😄 Olvastam egy cikket is róluk ritka ellenszenves öntelt brigád lehetett az, legalábbis feltételezték magukról hogy õk igy úgy de folyamatosan élenjárnak technológiában. Hát , 80as években nem volt nehéz 😄 ... Szerencsére mostmár viszonylag korszerû eszközöket fog tudni igénybevenni a kispénzû rendezõ is.

Görög zeneszerzõ , Xenakis már rég megirta azt a THX soundot amit újnak akarnak eladni. Még azt is lopták. A cinema sound 3betût jelentett akkoriban nevezetesen, J B L . Azelõtt meg azt jelentette hogy Altec Lansing, Klangfilm.

Felejtsétek már el ezt a baromságot hogy THX... Ezt unatkozó milliomosok találták ki, hogy hogy lehetne pénzt leakasztani a semmiért...

-senki nem értékeli az avataros boybandes hasonlatomat<#rinya>....

-pedig mindkettõbõl csak úgy süt a bájgúnár jelleg<#nevetes1>

NEXUS6
Höhöhö, te tévedésben vagy, a régi oldtimer verdákat azokat szokták felújítani, az új cuccosukban tényleg, vagy alkatrészt cserélnek, de ha ez nem segít, mint a te esetedben, akkor kuka!

Hát akkor viszontlátásra a másvilágon, ha nem haragszol nem õrzünk meg szívünkben, addig is.
😊

yesname
De engem még fel lehet újítani, van hozzám alkatrész. Téged meg már kidobnak 😊

yesname
Irtam én is, hogy Jonesokat csak írta.

Egyetértek veled abban, hogy felnõttünk és ez is közrejátszott az elõzmény trilógia fogadtatásán, bár a Jar-Jart nagyon nem kellett volna 😊

Annak ellenére értek egyet ezzel, hogy ha megnézem az elsõ három részt még most is jó film és szórakoztat, nem mint az ifjabb 3-as. Még mindig azt mondom, hogy objektívan tekintve is jobb volt a régi 3-as, de benne van az is hogy a régi emlékek hozzátesznek amegtekintésénél. Flashback 😊

NEXUS6
Te meg gondolom szép modern, trendi mûanyag vacak, korlátozott szavatossággal. Szerintem ideje felkeresned háziorvosodat, gyógyszerészedet, mert kezd lejárni.
<#hehe>

A Jones cuccokat úgy tudom nem õ rendezte, ezért nem is írtam. Lucas egy zsidó és mint az, az üzleti érzéke nagyon jó. Én nem arról beszéltem, hogy mennyire népszerûek az alkotásai, hanem arról hogy fityiszt mutatott a filmes multiknak ezzel irányt adva az õt követõ generációnak. (THX, American Graffiti)
Spielberggel jóbarátok, de Spielberg nem merte meglépni azt amit Lucas. Az már csak hab a tortán, hogy milyen filmrendezési technikákat és eljárásokat talált ki. Nem nem a bluescreen-re vagy a thx-re gondolok. A bluescreen-t õ csak tökéletesitette, a thx-et pedig a belinkelt oldalon is olvasható Tomlinson Holman fejlesztette.
Spielberg rendezett egy rakás fos filmet. He is the most overrated filmmaker in the history of man kind. 😄

totoro: Bocs hogy idõközben felnõttél és már nem úgy fogott meg az új Star Wars trilógia, mint 20 évvel ezelõtt. Te már kinõttél a Star Wars mesevilágából, nincs ezen semmi csodálkoznivaló, ha nem tetszett. Ettõl függetlenül, jól rendezett film volt, nem volt unalmas egyik se. Méltó folytatása azaz elõzménye az eredeti filmeknek.
Persze az American Graffitiról vagy a THX-ról te se beszélsz. 😊

Egyéként elég már Lucasból már arra sem emlékszem hogy jött fel, a téma most ez az avatár vagy mi.

Rendezõi szemmel Lucas filmjei? Az elsõ Star Wars beletrafált rendesen, elismerem. A második kettõt nem õ rendezte. Az utolsó három meg csak arra volt jó, hogy lerombolja a saját image-ét. Ha ez utsó 3 torzszülött szánalmas szenny nem született volna meg, akkor most is nagyon magasan trónolna nálam, de így ehhh....
yesname
Ok. Bár én csak errõl és a Star Warsról tudok igazából, ami említésre méltó. Na meg írt Indiana Jones cuccokat sokat. De munkásságának nagy részét ez a 2 frenchise teszi ki. Ezért mondom, hogy lufi. Spielberget sokkal többre tartom. Igaz Lucas SW-je epikus cucc.

Errõl beszéltem. 😊 Majd olvass utána mit csinált Lucas és miért csinálta. Ugyanakkor rendezõi szemmel is nézd meg filmjeit. Talán nem fogsz ilyen butaságokat írni. 😊

yesname
Akkor két különbözõ dologról beszéltünk, én a THX minõsítésrõl, Te meg a filmrõl. Attól még lufi.

Mi a fenéknek linkelgeted nekem a THX minõsítési rendszer linkjét? Én THX 1138-ról beszéltem, amit Lucas irt és rendezett.
A THX-nek semmi köze a THX filmhez.

yesname
Miért kéne? http://en.wikipedia.org/wiki/Tomlinson_Holman

Szerintem fuss neki még egyszer. 😊

yesname
Tied a legangyobb EPIC FIL felirat LOOOOOOOOOOL

Ez a film, ami alapján a THX nevet kapta a minõsítés, melynek kiagyalója Tomlinson Holman volt és Lucas cégénél való munkássága alatt hozta létre. Ennek köszönhetõ, hogy fenti film alapján adta neki a THX nevet.

EPIC FAIL pici buti LOOOOOOOOOOOL

http://www.imdb.com/title/tt0066434/

Mekkora EPIC FAIL feliratot szeretnél butuska? 😊

yesname
Én meg ha jól tudom arról beszéltünk, hogy mi az a THX, nem pedig arról hogyan lehet hozzájutni. A THX minõsítést kapott eszközök egyébként pedig teljesítik az elõírt követelményeket.
Vista Ready matricákat a gyártók, forgalmazók csak õgy ragasztgatják. Leszarta az MS, semmit nem ellenõrzött. Intel inside-ot meg csak nem ragasztanak AMD-s gépekre 😊
Viszont a THX minõsítésre odafigyelnek. De akárhogy is figyelnek kínaiak mindent megoldana úgyis 😊

Hogy õszinte legyek, nem hibáztatlak, sok ilyen dolog van. Pl. Vista ready, intel inside ... csak körül kell nézni.
Regélnék mirõl szólna a cinema sound , csak nincs kedvem.

yesname
Csak a szokásos puffogásod és kötözködésed IQ40. Mást nem tudsz 😄

Nem mindegy neked mi az, úgy sem értesz hozzá. <#nyes>

yesname
Akkor nézz utána mi az a THX pubi 😄 Egy minõségtanúsítvány, melyet nem Geroge Lucas talált ki. Buktad ezt is. (http://en.wikipedia.org/wiki/THX)

Ebbõl is látszik mennyit ér a te "tudásod" ... 😄D

A thx kérlek egy olyan szabvány , amit megveszel, utána ráragaszthatod a terméked dobozára, ennyit ér, egy stampli.
Inkább ne menj visza 1800-ba azért hogy megtudjuk mekkora köbkáosz van a fejedben a káoszon túl.

yesname
Lucas szerintem is nagy lufi és túlzás azt állítani, hogy a filmesek neki köszönhetik hogy filmezhetnek. Szerintem az 1800-as évek végi feltalónak köszönhetik. A THX amúgy semmi más csupán egy szabvány, nem új technológia. Nem kellett nagyon kitalálni.

yesname
Pá. Neked is #60. Ha nem a stílusod, illetve nem tudsz valamilyen szinten azonosulni a kékségekkel, nem kell fikázni. Mondjuk Te nem is tetted, ha jól emlékszem. Csak elmondtad szépen a miérteket. Korrekt.

yesname
Na jó. Tény és való, hogy a fax is nagyobb és Te is elavult vagy 😄

Valaki belinkelt itt valami videót errõl a bigyóról. Hát nemtom én ezekkel a kék izékkel nem tudok együttérezni, nem érdekel a film. A sztori is bugyutának hangzik. Ha ez az évtized legjobb filmje akkor köszöntem, inkább nézem elõzõ évezred alkotásait.