Szemtorna
← ElőzőOldal 4 / 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ezek nagyon jó írások.
ne zárjátok a topikot, egyrészt nem reklámoz semmiféle szolgáltatást, másrészt sok hasznos dolog van itt.
ne zárjátok a topikot, egyrészt nem reklámoz semmiféle szolgáltatást, másrészt sok hasznos dolog van itt.
ezt a könyvet a 20 század elején írták, és azóta már az új felfedezések (pl. a fényképeszetben) bebizonyították, hogy a szem nem úgy mûködik, ahogy azt a könyvben leírják, így a javasolt gyógymódok is megkérdõjelezhetõek.
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
Itt egy rövid ilyen gyakorlatlista: Szemtorna: gyakorlatok, akár az irodában is
Mit tegyünk szemünk egészségéért? - ezt is érdemes elolvasni, pl. vitaminhiány is ronthatja a látást
Szemünk fénye (informed.hu)
Mit tegyünk szemünk egészségéért? - ezt is érdemes elolvasni, pl. vitaminhiány is ronthatja a látást
Szemünk fénye (informed.hu)
Van egy nagyon jó könyv is ami errõl szól; Harry Benjamin: Tökéletes látás szemüveg nélkül
Én így konkrétan nem álltam neki szemtornázni ahogy az oldal írja, hanem így menet közben, amikor eszembe jut és olyan környezetben vagyok, akkor szoktam így végezni. Nekem is szemtengelyferdülésem van (kicsi korom óta mindig szemüveget akartam rámsózni). A helyzet úgy nézett ki, hogy 10. osztályban a szemorvos 3x is felkeresett, hogy elmentem-e szemészetre, mondta hogy ezzel sürgõsen el kell mennem, mert ez csak rosszabbodni fog. Kb. a 11.-es szemvizsgálat elõtt 2-3 hónappal találkoztam az oldallal, akkor kezdtem el, jóval több számot tudtam elolvasni azon a táblán (meg úgy tapasztalom is, hogy jóval kisebb betüket is el tudok olvasni), kérdezte hogy na csak kaptam szemüveget. 😄 Mondtam, hogy nem, szemtréningezek, mondta hogy rendben, csak ne hagyjam abba, utána már nem küldött szemészetre. Azóta egy kicsit feledésbe merült, valószínû a szemtengelyferdülés miatt majd az enyémet is megmûttetjük, mivel annyi idõm nincs, hogy naponta órákat szemtréningezzek, utána jöhet a "szuperlátás" kifejlesztése 😄
"Én nem nagyon hiszem el..."
Azt elhiszed, hogyha rendszeresen kimész futni, akkor nagyobb távolságokat tudsz megtenni futva, mintha maximum sétálnál, de többnyire csak feküdnél/ülnél valami elõtt?
Azt elhiszed, hogyha rendszeresen kimész futni, akkor nagyobb távolságokat tudsz megtenni futva, mintha maximum sétálnál, de többnyire csak feküdnél/ülnél valami elõtt?
A pislogás inkább a relaxáció része (ha túl erõlteted a szemed, az sem jó, fejfájást okoz), a legfontosabb gyakorlat az a nagyonközelre és nagyontávolra fúkuszálás felváltva, meg az egyéb tornák amikkel a szemedet mozgatod.
Ha túl sokat fúkuszálsz egy távolságra (monitorra bámulsz, olvasol, bambulsz a villamoson, és stb.), akkor folyamatosan romlik. Amikor az erdõben minden egyes "molekulát" megvizsgálsz hogy nem támad-e meg valami, meg hol találsz ételt, vagy pl. sûrûn figyeled a partot/leszállópályát akkor javul 😄
Ha túl sokat fúkuszálsz egy távolságra (monitorra bámulsz, olvasol, bambulsz a villamoson, és stb.), akkor folyamatosan romlik. Amikor az erdõben minden egyes "molekulát" megvizsgálsz hogy nem támad-e meg valami, meg hol találsz ételt, vagy pl. sûrûn figyeled a partot/leszállópályát akkor javul 😄
Én már számtalanszor linkeltem, saját topikomban is, nagyon is igaz mindenben az oldal, és ezt saját tapasztalatból is mondom. A szemben is izmok vannak (pl. a lencse görbületét változtató izmok), amiket ha nem természetes módon használsz, elszoknak (mint bármi más izom), helytelenül fognak mûködni. A szemtorna, vagy "látás gyakorlás" javítja a látást, és sokkal jobb látás is "kifejleszthetõ" (pl. egy cikk: A szuper látás fejlesztése, egy másik cikk: Dioptriacsökkentés szemtornával, de nagyon sok van.
Ha ez az oldal linkelése reklámnak számít, akkor mi nem számít annak?! Még csak nemis fizetõs, teljesen ingyenes technikákat ír le.
Olvassátok végig, és gyakoroljátok, ha 2-3 hónap alatt tényleg nem láttok javulást, akkor kellene így véleményt írni valamirõl. Bár én nekem mondhatjátok, mivel nekem és szüleimnek is rendesen javult tõle, pedig csak az alapgyakorlatot végezzük, azt sem a legsûrûbben.
Ha ez az oldal linkelése reklámnak számít, akkor mi nem számít annak?! Még csak nemis fizetõs, teljesen ingyenes technikákat ír le.
Olvassátok végig, és gyakoroljátok, ha 2-3 hónap alatt tényleg nem láttok javulást, akkor kellene így véleményt írni valamirõl. Bár én nekem mondhatjátok, mivel nekem és szüleimnek is rendesen javult tõle, pedig csak az alapgyakorlatot végezzük, azt sem a legsûrûbben.
Kösz😊
every damn day
"mert a látás tanult szokásunk, melynek „elfelejtése” vezet a szemüveghez"
Itt elveszti a hitelességét számomra.
Itt elveszti a hitelességét számomra.
Csak úgy szólok, hogy reklámért ban jár.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Javíttya a látásod ha pislogsz vagy ilyesmi?😛
Én nem nagyon hiszem el...
http://www.eyetraining.hu/
Én nem nagyon hiszem el...
http://www.eyetraining.hu/
every damn day
← ElőzőOldal 4 / 4