244
-
#44 Senki nem kóstolt be, körülbelül ugyanolyan általánosításban írtam mint ahogyan te tetted abban a hozzászólásodban, nem sértegettelek, nem céloztam rá melyik városból jöttél, nem kerestem fogást a helyesírásodon... ez az önálló gondolat szófordulat nagyon tetszik neked úgy látom, többször már nem kéne elsütnöd ma, de ha ettől érzed magad eredetinek...
#6 igen, ezt olvastuk, választ is kaptál rá, igaz mástól.
Továbbra sem értem miért nem lehet egy kézzel használni a multitouch kijelzőt, tényleg nem, próbáltad már egyébként? Nem nehéz. Két kéz akkor kell, ha nagyon pontosan akarsz nagyítani meg esetleg képnézegetéskor, de olyankor úgysem a buszon kapaszkodsz vagy vezetsz. Bár ha tudnál mondani olyan funkciokat amiket nem lehet megoldani egy kézzel iphone-nal, akkor jobban érteném mire gondolsz. Hívást felvenni, böngészni, elindítani egy alkalmazást mind meg tudod tenni egy kézzel... -
willcox #43 Érintőkijelzős eszközhöz nem feltétlenül kell két kéz. Én is egy kézzel kezelem az enyémet. A multitouch-hoz viszont kell két kéz, vagy le kell tenni a telefont valahova. Persze lehetnek zsonglőr emberek is, akik a multitouch funkciót ki tudják használni úgy is, hogy ugyanazzal a kezükkel csinálják, amivel fogják is az ájfont. De ilyen embert én még nem láttam. -
willcox #42 #6? Ugye tudsz olvasni is, nem csak write only vagy? -
willcox #41 Nem azért, de te kóstoltál be. Most meg mosakodsz, mert az megy neked. Legközelebb akkor írj nekem, ha lesznek önálló gondolataid. LOL. -
#40 Azért Tikal védelmében annyit, hogy te sem írtál semmi kézzel foghatót. -
#39 "Nos, én kb. 3 hónapig tanulmányoztam a piacot okostelefon ügyben, elolvastam sok ilyen fórumot, és végül nem iPhone-t vettem. Pedig volt rá pénzem, de az Apple-nek nem kell, mert ha kellene, akkor az igényeiemt kielégítő telcsit gyártott volna. Végülis Nokia lett, csak hogy bosszantsak itt egyeseket."
Szerintem ezzel nem bosszantasz senkit. Én ugyanazt tettem mint te és nekem az iphone elégítette ki az igényeimet, neked a Nokia. Ebből nem az jön le, hogy valamelyik is szar lenne csak az, hogy nyilvánvalóan mások az igényeink. Sajnos az iphone-nak is van egy pár hibája, és biztos a nokiának is van olyan funkciója ami jó lenne az iphoneba, de ez fordítva is igy van. Sajnos tökéletes telefon nincs és nem is lesz, mégha (szerintem) az iphone igen közel is áll ehhez. -
#38 Akkor minden rendben, vettél egy olyan telefont ami kielégíti az igényeidet... másnak mások az igényei... egyébként milyen nokiát vettél? Gondolom nem érintőképernyőset, hiszen ahogy már mondták ahhoz két kéz kell, és hét valakinek ez is szempont, mert eggyel már nem tudná kezelni...te? -
#37 csak ugyanannyira általánosítottam mint te...
ne haragudj hogy nem tettem ékezeteket, azért gondolom sikerült megfejtened, egy elírásért pedig beszólni hogy miskolci, hát az elég bunkó dolog( mondhatni győzike színvonal ), talán pesti vagy?
az ájfont pedig így írják: iPhone vagy Pesten másként tudják? LOL
Inkább térjünk vissza a kullturált beszélgetéshez az ilyen faszoskodásra nincs szükség... -
Epikurosz #36 Nos, én kb. 3 hónapig tanulmányoztam a piacot okostelefon ügyben, elolvastam sok ilyen fórumot, és végül nem iPhone-t vettem. Pedig volt rá pénzem, de az Apple-nek nem kell, mert ha kellene, akkor az igényeiemt kielégítő telcsit gyártott volna. Végülis Nokia lett, csak hogy bosszantsak itt egyeseket.
Ja, és ha épp nincs mobilnetem, akkor is tudok rádiót hallgatni - basszus, mekkora hátrány. :-)
A GPS-el persze nem vagyok megelégedve, mert csigalassú, de a szomszédban írják, hogy jön a SIRF4. Hátha... De csodálkoznék, ha ez az iPhoneban jobb lenne. -
willcox #35 Sikerült magadra ismerned? Eredeti ötleted nincs? Persze mitől is lenne. Elvégre neked is ájfonod van. Írtam én mást is, kiegészítésként. Ott el sem hangzott az, hogy "draga es sznobb es nincs mms". Amúgy, ha már az apple képtelen ékezeteket a kezed alá adni, a sznob 1 db b. Vagy Miskolcon másként tudják? LOL! -
#34 Hm ugy latszik csak korlatozott agyuak fikaznak akiknek az ervelese kimerul abban hogy draga es sznobb es nincs mms:) -
#33 Hát én meg nagyon remélem nem mennek Nokia irányban. Régebben csak Nokia telefonom volt de nagyon elbengásodott. Évek óta nem vettem nokiát és a mostaniakat elnézve még évekig nem is fogok. -
#32 3GS?
Ez már hányadik a sorban? 3.?
Reméljük a következőbe már végre beletesznek minden olyat, amit egy normálisabb Nokia már 1.5 éve tud.
Mennyibe is fáj ez a JÚESZÉJ ócskaság? Le sem merem írni :-DDD -
willcox #31 Hmmm... úgy látszik, hogy csak korlátozott aggyal rendelkezők vesznek korlátozott képességű készüléket, mint az ájfon.
Ha valakinek az érvelése abban merül ki, hogy
- te még nem is láttál olyat
- nem értesz hozzá
- nincs is szükség rá
- hülyeségeket beszélsz
és még sorolhatnám, az csökkent agyú. Akiket érint, azok magukra is fognak ismerni. Sajnos egyre több győzike kvalitású emberke lesz. -
#30 Mhm nem hinném hogy ma van olyan cég a világon akinek nem nagyon vannak ilyes vagy bármilyen más műszaki problémái. Minden cégtől hallani ugyanilyeneket. -
#29 ez pedig a nokia minőség: 46millio túlmelegedő, felrobbano akkumulátor
szoval hagyjuk az ilyet, ezek muszaki cuccok, hibák előfordulnak... -
#28 ez más telefonokkal is meg van... samsung, sharp... ezekkel pl volt gondom BT ugyben... -
Rexhawk #27 ez az apple minőség:
http://www.sg.hu/cikkek/68999/hallgat_az_apple_a_felrobbano_ipodokrol -
#26 utananeztem, mar tenyleg lehet csengohangot csinalni itunes-szal.
A fajlkuldes az OBEX bluetooth profil hianya miatt nem megy. -
#25 bluetooth-on asszem csak képeket lehet küldeni, így harcol az apple a filecserélők ellen. -
Akylleus #24 en eddig vagy 4 egymastol fuggetlen, mas-mas markaju telefonnal probaltam parositani es mind kudarc. ilyen az apple uzletpolitikaja, majd 4 ev mulva es tobb szazezer forint rakoltese eseten kapsz egy hasznalhato, kiforrott telefont. addig meg csak csurognak a fejlesztesek.
iphone jo (sok hibajaval egyutt is), de az apple kap tolem egy taslit. -
#23 "hanem szimplan nem engedik, hogy fajlt kuldj/fogadj a telefonoddal BT-n."
Az a baj, hogy most nincs mellettem másik telefon, pedig ezt most nagyon kipróbálnám. Hivatalosan ugyanis van:
- Peer-to-peer kapcsolat Bluetooth-on (nem kell hozzá Wi-Fi)
Ez pedig számomra azt jelentené hogy küldeni és fogadni is lehet, majd ki is próbálom.
Csengőhangnak meg azt állitasz be amit akarsz csak itunesban át kell tömizni az mp3at a saját csengőhang formátumára. -
#22 bt jogos, de csengőhangot itunes-ban kell beálíltani, bármilyen mp3-at -
#21 En speciel gyakran hasznalom a faljkuldest, de elhiszem, hogy sokan meg nem.
Itt az elvvel van baj.
Ugyanis, ez nem technikai korlat, hanem szimplan nem engedik, hogy fajlt kuldj/fogadj a telefonoddal BT-n. Az neked tilos. Ugyan ugy, ahogy nem allithatsz be egy akarmilyen mp3-mat csengohangnak.
Na ezek miatt nincs iphone-om.
-
#20 "hogy a beepitett email kliens nem tudja kezelni a csatolt file-t"
Nekem eddig minden csatolt fájl kezelt, igaz nem is akartam filmet átküldeni. Ez nálam nem életszerű, bár ha csak néhány mb akkor szerintem gond nélkül mennie kéne.
"Aki ezek utan azt mondja, hogy az iphone hasznalhato villogason kivul barmi hetkoznapi dologra az vagy nem jar tarsasagba, vagy csak apple hivok kozze,"
Hát nem tudom, de nálam a telefonnal videozás fényképzeés nem hétköznapi dolog, de maximálisan kimerül az ökörködés kategóriában. Viszont ha hétköznapi dologra nézzük és nem villogásra akkor érdekes módon nekem több haver is azért vett utánam ilyen telefont mert sokkal gyorsabb mint az övé. Normálisan megjeleniti a weblapokat nemcsak összevissza mint a legtöbb másik telefon, több tucat alkalmazás telepitése után sem lassul le, a kijelzoje es a multitouch kurvajó, az mp3 lejátszó része a legjobb, többezer alkalmazás tölthető le hozzá hiphopp és két gombnyomásra. Ezek nem kamu dumák tényleg ezért cserélték le telefonjaikat iphonera, pedig volt ott minden: asus, sony, nokia stb.
youtube akkor miert nem megy sem a youtube sem az idavideo az iphone-os bongeszobol?"
Gyors megnéztem, nekem a böngészőböl is megy a youtube, az indavideo flash alapú igy az nyilván nem.
"Tudom, hogy sokan nem hasznaljak a blutooth-ot"
Szerintem ez egyébként iphoneon is igy működik de ezt tény én még soha nem használtam én mindenre az emailt használom.
"Mas tema, multitask. Nem ertem, hogy miert van az, hogy egy atlag telefonban siman lehet egyszerre levelet irni, bongeszni,"
Ez azért érdekelne, hogy hogyan csinálod, mert ez nekem még pcn sem sikerült. Vagy levelet írok vagy böngészek, de egyszerre nem tudok kettőt. Váltanom kell az ablakok között, ezt pedig az iphone is tudja. (elkezdesz irni egy emailt, majd átlépsz a böngészőbe, megnézel valamit, majd vissza az emailhez amit folytatsz. Sőt a böngészőböl kimásolsz egy képet majd beszúrod az emailbe. Ezt meg tudod csinálni de ehhez nem kell Multitask.
"A keszulek egyebkent tokeletesen hasznalhato egy kezzel is, bongeszes kozben a nagyitas es a kurzor mozgatas peldaul a dpad-re es kore van map-pelve, tehat az egerkurzort siman lehet mozgatni mintha egy jatekvezerlovel iranyitanank."
Természetesn az iphone is használható egy kézzel akár böngészésre is. egytapival navigálsz-csúsztatsz, két gyorstapi kinagyitja az adott frame-et, megint kettő visszacsökkenti eredeti méretbe. bármint meg tudsz igy csinálni, két ujjadra csak akkor van szükséged ha nagyon pontos méretre akarsz valamit nagyitani. Ezzel szemben párom méregdrága nokiája (ugyanaggyiba fájt neki mint az én iphoneom) szinte semmit nem tud ilyen normálisan lekezelni, a neten is egy kis kurzort kell cincálni a középső gombbal és a weboldalak nagyrésze egyáltalán nem úgy néz ki mint pcn. Szóval többek között a netezésre is majdhogynem alkalmatlan.
"Mindezt egy erintokijelzo nelkuli keszuleken, akar utcan setalas kozben, a keszuleket vizszintesen tartva (4:3-as kijelzoje van). De 5 gombnyomas a radion csatornat valtani bongeszes vagy jatek kozben is. (task switch, ok, csatorna gombja, task switch, ok) Ugyanez igaz, ha mondjuk zenet hallgat valki bongeszes kozben csak akkor a dpad navigal a playlist-ben es a szamon belul is."
Ezek ugyanugy 1-2 gombnyomás iphone-on is, akár utcán sétálás közben is, természetesen a kijelző forgatható, annak megfelelően forditja a weboldalt, emailt vagy bármit.
"Az igazsag viszont az, hogy azert nem tetszik sok embernek mert a keszulek nem tudja azt amire hasznalni akarjak."
Hát én meg folyamatosan azt veszem észre, hogy nem is tudják miket irnak. Te is olyan dolgokat hozol fel nagyrészt amik teljesen korrektül működnek egyébként rajta.
"Nekem egy jarmuvon felkezzel es telen akar kesztyuben is hasznalhato telefon kellett"
Na ez már egy jó érv, de ez miatt nem lesz szar az iphone. Képzeld nekem még kesztyűm sincs, szóval ez nálam nem szempont.
"ami elfer az ingzsebemben is, de azert van benne rendes bongeszo, videokamera, radio is es addig bovitheto a hattertara amig akarom, tovabba hasznalhato legyen usb-s pendrive-nak is es mindez keruljon 20 ezernel kevesebbe husegesku nelkul, de lehetoleg a legtobb kiegeszitot adjak hozza alapbol. Meglepo de van par ilyen keszulek a piacon."
Ez teljesen korrekt, de ez a te igényed. A fentiekből nekem egy telefonba nem kell videokamera, nem használom háttértárnak, és kiegészitőként max egy fülest használok.
Amire nekem kell a telefon és ebben még mindig az iphone a legjobb;
Legyen nagy kijelzője de ne legyen túl nagy a súlya. Legyen érintőképernyős, és legyen nagyfelbontású a kijelzője. A telefon legyen gyors és egyszerűen használható. A böngészője ugyanúgy jelenitse meg az oldalakat mint a pcm. Az email része legyen átlátható és jól kezelhető, sőt ez is legyen olyan mint a pcmen. A kalendárium része is valami pcs kinézetű legyen, természetesen tudjam szinkronizálni az outlookommal. Legyen bővíthető egyéb alkalmazásokkal könnyen és egyszerűen. Legyen benne egy jól kezelhető mp3 lejátszó és nem baj ha van benne GPS.
Ezek az én igényeim. Ezt meg az iphone tudja a legjobban. (nagyon nagyon szétnéztem mielőtt megvettem). -
#19 ja, amugy nálad az határozza meg egy telefon használhatoságát hogy hány másik telefonra tudod átkuldeni a szalácsi videot? ez a társasági élet? aki meg nem tud BT-n fájlt kuldeni annak nincs is olyan? :DD -
#18 bénák vagytok e -
#17 valoan probléma ez a fájl küldés dolog, de nem értem e-mailben miért nem tudtátok megoldani? ha tényleg szabvány video akkor le kellett volna h játsza...
youtube megy az iphone bongészőjébol, ott valamit elnéztetek, sőt külön alkalmazás van rá...
multitask: tényleg olyan fontos az? zenét hallgatni lehet vele netezés közben is, játszani is tudsz zenehallgatás kozben... ugyanakkor sok tesztben azt lehet olvasni hogy multitask közben minden
telefon nagyon belassul, jobban merül, most akkor miért is jo az?
"Az igazsag viszont az, hogy azert nem tetszik sok embernek mert a keszulek nem tudja azt amire hasznalni akarjak. "
ez ugye vicc? :)
aki meg egy kézzel nem tudja használni az iphone-t annak nem fejlodtek ki rendesen az ujjai... persze két kézzel tényleg jobb, de még soha nem volt probléma ha egy kézzel kellett felvennem :) -
kvp #16 Multkor egy iphone-t hasznalo ismerosommel talalkoztam es eppen videoztam ami a szinpadon ment es kiderult, hogy o is felvette volna de elso generacios keszuleke van, ami nem tud ilyet. Kesobb leultunk sorozni es at akartam kuldeni neki a video-t, de kiderult, hogy blutooth-on keresztul ez nem fog menni, mert az sem tamogatott. Ezutan elkuldtem neki (penzert az interneten at) email-ben. Azon kivul, hogy valamiert az en olcso telefonom sokkal gyorsabb volt feltoltesben mint az ove letoltesben kiderult, hogy a beepitett email kliens nem tudja kezelni a csatolt file-t. Mondtam nezze meg webmail-en at, de az valamiert nem ment rendesen, valoszinuleg a bongeszojevel volt gond, mert kattintott a letoltesre de nem tortent semmi. Felraktam neki egy file feltolto weboldalra, ahonnan le is szedte, de kiderult, hogy a szabvany mp4-es videot nem tudja lejatszani a keszuleke. Amig szenvedtunk az egesszel, addig egy masik havernak az oreg nokia-jara sikerult atkuldeni blutooth-on es elsore ment a lejatszas is, szoval kizartuk hogy a video lenne a hibas. Aki ezek utan azt mondja, hogy az iphone hasznalhato villogason kivul barmi hetkoznapi dologra az vagy nem jar tarsasagba, vagy csak apple hivok kozze, esetleg nem hasznalja a telefonjat csak beszelgetesre vagy neha youtube nezesre. (egyebkent ha mar youtube akkor miert nem megy sem a youtube sem az idavideo az iphone-os bongeszobol?) Tudom, hogy sokan nem hasznaljak a blutooth-ot, sot meg a kamerat sem, de amikor a multkor egy rokon kislany is azon akart atkuldeni nekem par kepet amit a balatonon csinalt rajottem, hogy eleg sokan vannak akik hasznaljak, pedig a kislany tenyleg nem tudja hogy mukodik az egesz csak hasznalja. (mondjuk azon, hogy a kepnezoben nyom egy kuldes blutooth-on at gombot meg kivalasztja, hogy kinek nem sokat kell tanulni)
Mas tema, multitask. Nem ertem, hogy miert van az, hogy egy atlag telefonban siman lehet egyszerre levelet irni, bongeszni, radiot hallgatni, futtatni egy kulso alkalmazast es kozben meg fotozni is sikerul. (kapasloves alapon ha valami megtetszik az utcan jarkalva) Bar ebben sokat segit, hogy a kamera ki van rakva a keszulek elen levo gyorsgombra is, ami masodik nyomasra mar exponal is. Es a futo alkalmazasok kozott siman lehet valtani az egyik gyorsgombbal, ami egy ablakot hoz elo 4 tab-bal: esemenyek, futo alkalmazasok, sajat menuk, bookmark-ok. Ha van valamilyen esemeny (hivas, sms, email, uj rss-es hir, ebreszto, hatarido, rendszeruzenet, stb.) akkor az elso tab-ra all alapbol, ha tobb mint 1 program fut, akkor a masodikra, ha semmi sincs akkor a harmadik az alapertelmezett. A keszulek egyebkent tokeletesen hasznalhato egy kezzel is, bongeszes kozben a nagyitas es a kurzor mozgatas peldaul a dpad-re es kore van map-pelve, tehat az egerkurzort siman lehet mozgatni mintha egy jatekvezerlovel iranyitanank. Mindezt egy erintokijelzo nelkuli keszuleken, akar utcan setalas kozben, a keszuleket vizszintesen tartva (4:3-as kijelzoje van). De 5 gombnyomas a radion csatornat valtani bongeszes vagy jatek kozben is. (task switch, ok, csatorna gombja, task switch, ok) Ugyanez igaz, ha mondjuk zenet hallgat valki bongeszes kozben csak akkor a dpad navigal a playlist-ben es a szamon belul is.
ps: Erdekes de valamiert a hypephone tulajok mindig azzal jonnek, hogy csak azert nem tetszik valakinek mert nem telik ra. Vagy azert mert meg nem hasznalta. Az igazsag viszont az, hogy azert nem tetszik sok embernek mert a keszulek nem tudja azt amire hasznalni akarjak. Nekem egy jarmuvon felkezzel es telen akar kesztyuben is hasznalhato telefon kellett, ami elfer az ingzsebemben is, de azert van benne rendes bongeszo, videokamera, radio is es addig bovitheto a hattertara amig akarom, tovabba hasznalhato legyen usb-s pendrive-nak is es mindez keruljon 20 ezernel kevesebbe husegesku nelkul, de lehetoleg a legtobb kiegeszitot adjak hozza alapbol. Meglepo de van par ilyen keszulek a piacon. -
#15 -
Ferrer #14 Tetszik a HiPhone hirdetés a cikkben :D -
#13 "SE K750i ledje azért bevilágít neked elég sok mindent ahhoz, hogy ne tévedj el a sötétben, ha nincs nálad elemlámpa, tehát kimondottan praktikus dolog"
Erre én az iphoneon bekapcsolom a flashlight nevezetű programot, ami az egész kijelzőt nagy fényerejű fehér háttérre változtatja, ez is elég hogy ne tévedjek el a sötétben ha nincs nálam elemlámpa. -
FlyingV #12 willcox: te is jópofa vagy, és tényleg, próbálj ki egyet, mielőtt képről fikázod, esetleg azért, mert nem jut rá :) -
FlyingV #11 'tapasztalatom szerint'
muhhahha legalább ne nevettesd ki magad még jobban! :) -
#10 Akkor próbálj ki egyszer egyet mielőtt hülyeségeket irsz. -
#9 "hogy a 3,15MP-es kamerája még mindig nem kapott egy ledet se"
Minek a led? Szerintem még a 3Mpixel se kellett volna bele, fényképet csak arcokról csináltam vele amik utána a kijelzőn megjelennek ha az illető felhiv. Másra nem is használnék telefonos fényképezőt.
"a kijelző felbontása az első modell óta változatlan"
És még mindig az egyik legjobb kijelző a piacon.
"memkártyát még mindig nem eszik"
Mert felesleges.
"flash videókat a böngésző még mindig nem tud"
Nah ez az egy dolog ami tényleg nagyon hiányzik.
"rádiót abszolút nem tud"
Hahó. Ez egy multimediás telefon. Minek is bele rádió? Neten keresztül többezer rádiót hallgatok menet közben.
"microUSBt se"
Miva?
"BT filetransfert se"
Már miért ne tudna. (az egy dolog hogy ezt sem használtam még életemben sem)
"multitaskingról meg kvázi még mindig nem is hallott..."
És ez megint minek egy telefonba? Agyhalott erőforrás fogyasztásra vagy mire?
"Igazi multimédiás, web 2.0-s, 2009ben. Grat. "
A mai napig a legjobb telefon, én egyetlen alternativát sem tudok amire esetleg talán lecserélném.
Jah a fenti hozzászólásokból erősen kiderült, hogy ismét egy olyan ember fikázik aki életében nem használt még iphonet. -
#8 SE K750i ledje azért bevilágít neked elég sok mindent ahhoz, hogy ne tévedj el a sötétben, ha nincs nálad elemlámpa, tehát kimondottan praktikus dolog -
willcox #7 Nem kell LED? Ja, mert a tiedben sincs, értem. Kissé elvakult vagy! -
willcox #6 A multitouch csak két kézzel használható, hacsak le nem teszi valaki az ájfont. Kézben tartva bizony szükség van a másik kézre is. Belegondolt ebbe mindenki?
A multitouch kiemelt feladata a nagyítás-kicsinyítés. Erre viszont kiváló módszerek léteznek egy kezes használatra is más készülékeknél.
nohea: így van, ahogy írtad. Nevetséges az egész. Tegyük még hozzá, hogy nem lehet PEN drive-ként használni (mass storage), csak maximum akkor, ha van a közelben itunes. Nem tud bármilyen videót lejátszani, csak a saját formátumát. Egyéb BT funkciókat sem tud, csak headset kezelést, illetve kihangosítást külső eszközzel. Túlárazott üveggyöngy ez, egy középkategóriás eszköz, amit a marketinggépezet csúcskategóriának akar beállítani, holott messze nem az. -
Mcsiv #5 és igen, van benne némi igazság. "kamerája nem kapott ledet"->minek? mert hatalmas szükség van egy ledre, ami önmagán kívűl semmit sem világít meg.
Kijelző felbontása sem hat meg. Lehetne HD felbontása is, de minek egy ekkora méretü kijelzőn, ha 5cm távolságbol nézed sem lesz több értelme. MicroUSB? mivel lesz nekem jobb hogy az van a seggében?
Ami tényleg felróható, a flash, rádió, bt filetransfer es a multitasking, igaz, ez utóbbi kettőre van megoldás (bt, mt)
Nem vagyok apple fan, sőt, kifejezetten utálom a cégpolitikáját, viszont nincs az a pénz amiért lecserélném az iphone-omat egy nokia-ra.