244
  • Tikal #84
    :D hát erről megy már itt a vita egy ideje, és te is benne vagy......
  • levente68
    Márpedig a zöme divatból veszi, hisz a legtöbbjük még azt a keveset se használja ki, amit tud, egyrészt, mert tényleg nem kell, másrészt, mert tök hozzá...
  • Tikal #82
    számomra semmi ujat nem hozott a 3.0 szoftver, kivéve a tethering és a push notification...
    szoval az én "igényeim minősiti" hogy csak egy ilyen telefonom van, ez van :)

wilcox: te mégis milyen hívő vagy? :) Olyan szánalmas mikor ilyeneket irtok, egész jol el lehetne dumálni, de mindig bekerül egy ilyen megjegyzés, hogy hívő, divat, sznob.. miért miért? :)

és elismerem, vannak hiánnyosságai a telefonnak, de mint már mondtam, tudok nélkülük élni, majd ha lesz lesz ha nem akkor is elvagyok ( BT, FM rádio, smart dial meg nem tudom mik vannak még). Van élet ezek nélkül is...
  • levente68
    Az én apukámnak meg CSÉB-je van, beee.
    Mi az a CSÉB, brühühü...

Emléxel?

Ez ugyanaz a vita...
  • levente68
    Olvass, olvass és olvass!

Akkor nem tőlünk fogsz kérdezni.

Melyik jobb?

Tájékozódj, ne csak az asszonyét lásd ;)

Nagyon sok új PDA van, amelyik összességében, és ez a lényeg, hogy összességében jobb, de ezt a hozzád hasonlók mindig evvel jönnek:
    "Egyébként miért nem meri egyikőtök sem leírni, hogy mi az a jobb telefon? Mert akkor esetleg mi is tudnánk olyat felhozni ami szerintetek nem kell egy telefonba szerintünk meg musthave? "

Le merem én írni, hogy sok tekintetben mi jobb, de legyen ez házi feladat neked, ok?

Arra ui. nem vagyok kíváncsi, amit tudom, hogy válaszként hoznál.

Tudod, mit, mi az, ami "really must have" szerinted és más nem tudja?

• levente68
    Nem tudod, mi a smart dialling?
    Ez nem engem minősít, csillagom.

Már van navi (már ha hihetem), de meddig nem volt?
  • levente68
    Jobb? Ne tegyél tönkre, könyörgömmmmmmmm!
    Nekem van az is, meg ez is.
  • levente68
    De hiszen lehet MMS-t küldeni, nem tudod? Frissíttesd a firmware-edet, bár attól még mindig nem lesz olyan gyors, mint a 3GS, se 7,2-es HSDPA-d nem lesz.
    Amit nem kevés teló tud igen régen...
    Nem lesz továbbá kevésbé zsírosodó kijelződ sem, látod, tudok én jó dolgokat mondani helyetted is...
    De lesz lehetőséged a netedet megosztani végre, ez is jó és új dolog (az iPhone-nál, lol).
    Lesz végre másolás-beillesztés is, amit már a Nokia 7650 is tudott, azt miért nem vették át a fényérzékelővel, meg a közeledésérzékelővel együtt a "szar" Nokia-tól? Ne gyere, hogy felesleges!
    Aztán: hangvezérlés, micsoda újdonság, hány éve is? Ja, az nem lesz, csak, ha 3GS-t veszel, óccsóé.
    De akkor megkapod a digitális iránytűt is, hogy tudd, merre vagy arccal, lol.
    Attól is hadd, ne kakiljak be, hogy az újban 3,2 MP-es kamera van, félre ne értsd, persze, hogy nem avval kell fényképezni, de az ma már igen karcsú, milyen fejlesztés az ilyen, és már tud videót is, jajj, de azt már a N7650 is tudott, vazze.
    Na, ezek miatt nem tudok még HÍVŐ lenni, ja, hogy ahhoz nem kellenek észérvek, basszus, tényleg!
    Na, várjunk, hátha megjelenik az éjjel az Úr és úgy kelek, hogy hívő lettem, mert te, igenis elvakult hívő vagy, különben nem próbálnád kikerülni az érveket:
    Mindegy, hogy mi áron rádiózol? 24 óra rádióhallgatás 128 kbit/sec-en:
    128 kbit/sec
    60x128 kbit/perc
    60x60x128 kbit/ óra
    24x60x60x128 kbit/ nap
    24x60x60x128/8 kB / nap
    24x60x60x128/8/1024 MB / nap
    24x60x60x128/8/1024/1024 GB / nap
    1,32 GB / nap
    Ez nem kevés, mondjuk napi 3 óra rádiózás havi 20 nap csak, hmmm több, mint 3 GB!
    Vágod, okoska, ez csak korlátlan opcióval faja! De az nincs mindenkinek!
    És akkor csak rádióztál!
    Ha van FM rádió, akkor kevesebbet tud egy teló? Az a jobb, amiben nincs ingyen rádiózási lehetőség? Ha már rádiózunk, mert én nem szoktam telón...

SMS-ben küldeni névjegyet 2 méterre?
    Hjja, akire rákényszerítettek egy olyan díjcsomagot, amiben van sok "ingyen" SMS, haha.

A végtelenségig nem kell folytatni az SD kártya hiányának emlegetését sem, csak amíg nem tesznek bele.

A korlátok korlátok, a hiányok hiányok és az előnyök előnyök maradnak, persze csak akkor, ha valaki képes objektíve nézni a dolgokat. No ez az, ami neked nem megy.
  • narumon
    Egyébként miért nem meri egyikőtök sem leírni, hogy mi az a jobb telefon? Mert akkor esetleg mi is tudnánk olyat felhozni ami szerintetek nem kell egy telefonba szerintünk meg musthave?
  • narumon
    Az utolsó mondatért kár volt addig egész korrekt hozzászólás volt.
  • willcox
    Pár hívő, aki megpróbálja védeni a védhetetlent, elfeledkezik arról, hogy azok a hiányosságok, amik párszor már fel lettek sorolva, és számukra az szükségtelen funkció(nak van behazudva), az maximum az ő felhasználói igényeit minősítik. Attól még azok ugyanúgy hiányosságok maradnak, hogy x vagy y nem tart rá igényt. Persze azért mondja, hogy nincs rá igény, mert máskülönben el kéne ismernie, hogy ez meg az még marhára nincsen benne, de ezt ugye nem vállalják fel. Amik a 3gs-be bekerültek (meg az új os-be), azok korábban ugyanúgy szükségtelen, felesleges dolgoknak lettek beállítva. Most mégsem mondja senki (a hívők közül), hogy az újonnan bekerült, de korábban feleslegesnek minősített dolgok miért kerültek bele?
    Egyébként meg értelmetlen ez az egész vita. Aki azért nem vesz ájfont, mert ismer jobbat (vagy már eleve jobb van neki), az úgysem fogja az üveggyöngyöt venni.
    Aki meg csak divatból vesz, annak úgyis tökmindegy.
  • narumon
    "Pl nekem nem hianyzik hardveres billenytuzet neked igen... Emiatt en mar csak rosszabb telefont vehetek? "

Sőt én pl nem is vennék olyan telefont ahol a hardveres bill elfoglal egy csomó helyet. Szerintem jobb ez az érintős megoldás.
  • narumon
    "Amit még nem értek: miért van az, hogy jelentősen jobb a 3GS a 3G-nél,"

Mit jelent a jelentősen jobb? Az hogy gyorsabb a CPU és a 3D része. Olyan bazi sok különbség nincs ám bennük.
  • narumon
    "Aztán, smart dialling van már?"

Ez nem tudom mit jelent.

"Még az „ócska” Nokiákra is lehet autós navigációt telepíteni, PPC-re meg annyi van, mint a fene, bár sok nem ér sokat, de van."

Ezt is ezerszer megtárgyaltuk már. VAN navigáció iphonera. VAN IGO, TOMTOM, és még tucat másik. Magyarul magyar lokalizációval is. Mégis mindig felhozzátok vitaalapnak, és erre szoktam én irni, hogy először talán nézzen utána az ember hogy mit állít.
  • narumon
    Az a baj, hogy mindig mindenhol ugyanezek az érvek hangzanak el, mint amiket most is irsz. És hiába mondjuk hogy nem ez nem ugy van, akkor mi már elvakult iphone hivők vagyunk. Mégegyszer: nekem a végeredmény számít

- tudok rádiót hallgatni iphoneon?
    - Tudok.
    - Érdekel, hogy ezt hogy oldják meg?
    - nem.

- Tudok névjegykártyát küldeni iphone-on?
    - Igen, sms-ben, emailben.
    - Tudok egyszerre többet átküldeni?
    - Tudok.

- Fel tudom tölteni egyszerűen az iphonet zenével, videoval USBn? (merthogy a pc felől usbt használ ám nem valami más elvetemült szabványt, csak a telefon oldalról kell a spéci csati persze a kábelt adják hozzá)
    - Igen

Ezt végtelenségig lehet folytatni és többször le is irtuk már, de hidd el a következő hozzászóló majd idejön és azt mondja de szar az iphone, hogy nincs benne FM rádió, nem tud MMS-t küldeni, stb stb.
  • Tikal #69
    Akkor most mi a legkiralyabb telefon? Amiben minden benne van... Gondolom neked olyan van illetve megkozelitheti a tokeletest... Masok az igenyek ezt kene elfogadni... Pl nekem nem hianyzik hardveres billenytuzet neked igen... Emiatt en mar csak rosszabb telefont vehetek?
    Az applenek ez a harmadik telefonja, a nokianak mar tobb tucat tipusa van es megis tudnak hibazni még most is... Nem kene ezt ilyen komolyan venni:)
  • narumon
    "Amúgy, azok, amiket itt hibának, hibának hoztunk fel, az mi?"

Olyan hibákat irtok 1-2 kivételével ami nincs is. Irjátok hiánynak az FM rádiót. Ha úgy tetszik van benne digitális. Nem mindegy min keresztül éri el a rádiót? A lényeg, hogy ugyanugy tudsz rajta rádiót hallgatni.
  • Tikal #67
    Nekem a 2G nem kiraly, nem is vettem:)
  • Tikal #66
    Nem mondtam hogy ezek hulyesegek, bt radio usb stb csak nekem nincs ra szuksegem, ennyi.
    Mar csak azt nem értem miért kell minden iphonenal kapcsolatos topikban ezekrol vitazni, miért erzik ugy egyesek hogy mindenhol be kell szolni, fikazni, stb. Ebben a topikban a tre mobilrol kene beszelni :)
  • levente68
    Valamit elfelejtettem: én nem fikázom, csak nem estem hasra tőle, ez nem ugyanaz.

Amit még nem értek: miért van az, hogy jelentősen jobb a 3GS a 3G-nél, az meg a 2G-nél, mégis a hívők akármelyiket a királynak kiáltják ki, holott kunkurrens darabok rendre szorongatják még a saját (Apple)fejlesztések, találmányok terén is?
  • levente68
    Amúgy gratulálok az alkalmazkodóképességedhez, én nem tudom leszorítani az igényeimet a "legjobb telefont" érintően, hogy akár a 3GS megfeleljen, sajna...
  • levente68
    A 2G-be nem ment bele, olyat láttál már?

Erről beszélek sokakkal együtt, a legnagyobb érveitek:
    - nekem az nem is kell.
    - te nem is ismered a "drágaszágot", ne szólalj meg.

Hát gratulálok a vitakészségetekhez.

Könnyen lehet, hogy hamarabb volt a kezemben iPhone, mint neked, ami tetszett benne, az tetszett, ami nem, az nem.
    Figyeltem, hogyan fejlődik és komoly a fejlődés, drukkolok, lesz ez még jobb is és akkor veszek én is, de ahhoz hiányzik még néhány "felesleges" dolog, vágod? ;)

Most akkor melyik a jobb? Ami többet tud, vagy ami kevesebbet?
    Nevetséges, ez az érvelés: "ha majd olyan szintu szolgaltasokra lesz szuksegem mint amiket a htc tud akkor majd olyat veszek..."
  • levente68
    Én értem, hogy neked nincs szükséged valamire, de amikor a hiányzó dolgokra valaki azt mondja, hogy az hülyeség, meg ósdi, az durva.
    Igenis sokan használnak BT-t, hiányzik az SD, a USB, rádió, minden ilyen fórumon azt mondják az iPhone hívők, hogy ezek azért nincsenek, mert feleslegesek. Ez nem igaz, hisz egy csomó olyat is pótoltak Apple-ék, amik eddig ugyanúgy a „felesleges” kategória voltak a iPhone hívők szerint, most már nem azok?
    Bocsáss meg, nekem pl. felesleges a multitouch, (SPB weather egy példa rá, hogy kiváltható)mégsem mondom rá, hogy f.szság, még a digitális iránytűre is annyit mondok, jópofa, pedig az minek, most komolyan?

Én tudom, mi hiányzik az enyémből, vagy másik készülékekből és azt elismerem, de ha van olyan, ami többet tud, mint az iPhone, akkor az hadd ne legyen rosszabb nála a szemeben, mert van bizony olyan.
    Én elismerem, hogy szép a kijelző, bár mutathatok én meglepően szép kijelzőt 2005-ben piacra dobott készülékben és azóta is.
    Az is állandó vita tárgya, hogy melyik érintőképernyő jobb, az új WinMo-s felületek már jobban ujjbegybarátak, én mégis szeretem a lehetőségét a pixelre pontos ceruzázásnak, mert van, amikor az kell, amúgy általában ujjal kezelem, no meg a hardware-s billentyűzettel, ami majdnem teljesértékű.
    Azt meg, ne haragudj, nem tudom vitapartnernek nevezni, aki nem tud és nem is akar tudni arról, hogy az ellenségként kezelt WinMo mennyit változott, nem rád gondolok.
    Aztán, smart dialling van már?
    Még az „ócska” Nokiákra is lehet autós navigációt telepíteni, PPC-re meg annyi van, mint a fene, bár sok nem ér sokat, de van.
    Hidd el, beleestem már én is abba a hibába, hogy valamit megvettem szerelemből és nem voltam hajlandó meghajlani az észérvek előtt, de kinőttem.
    Az főleg kikészít, ha valaki úgy véd dolgokat, hogy azok közül már maga az Istenkirálycsászár Apple is kijavított, pótolt néhányat és lehet, hogy fog még többet is, ami üdvözítő.
    Kérdés: szerinted is baromság a BT, USB, SD?
    Mert akkor kérdem: hogy küldesz át a melletted ülőnek egy névjegyet? E-mail-ben? És sokat? Sok e-mail-ben?
    Hogy teszel fel nagyobb mennyiségű adatot az iPhone-ra és veszel le róla egyszerűbben és gyorsabban, mint USB-n?
    Hogyan nézed meg a barátod gépén levő fényképeket, ha nem tudja odaadni neked úgy, hogy csak átrakod az SD kártyáját a telódba? Vagy én hogyan oldhatnám meg pl. hogy a fényképezőgépemmel készített képet azonnal elküldjem e-mail-ben? Két napja volt erre szükségem. Valós feladat.

Még egyszer elmondom, elismerem és értékelem az iPhone újdonságait, de amíg kap mondjuk 30 pontot a jóságokért, de 60-at a hiányokért, addig nekem nem a csúcs ez a készülék, csak egyes feature-jeiben. Szép jövő áll előtte, de nem szabad elfelejteni, figyelmen kívül hagyni, hogy ezen fícsörök zöme megoldható PPC-n is, lásd giroscope, nagy ikonos felület, soft-ok, a multitouch egyelőre valóban nem két okból: Apple levédte és nincs még driver hozzá WinMo-ra. Bár az is lehet, hogy van már.

• Tikal #61
    Olvastam a hiba listad... De nem erdekel a kartyaolvaso, az autofokuszos kamera es a tobbi "hiba" jo resze... Ami erdekel azt tudja a telefon, ha majd olyan szintu szolgaltasokra lesz szuksegem mint amiket a htc tud akkor majd olyat veszek...
    Amit en hianyolok neha az a flash es a meg jobb akkuido:)

egyebkent a 3Gbe is belemegy akarmilyen fules vagy nem is lattal meg ilyen telefont?;)
  • Tikal #60
    Egyik elvakultan fikazz, masik elvakultan ved... :)
    sok vita a telefonrol oda lyukad ki hogy a nokia meg tizezer forintos telefonok ezt meg azt mar evek ota tudjak, es? Akik megvettek az iphone valoszinuleg azert tettek mert az o igenyeiket kielegiti a telefon, baj ez? Nekem nem hianyzik a bt, fm radio stb nem ez volt a szempont valasztaskor...csak most tuntek fel ezek a hianyossagai, es valoszinuleg el leszek nelkule mintahogy mms nelkul is megvoltam evekig...
  • levente68
    Amúgy, azok, amiket itt hibának, hibának hoztunk fel, az mi?
    Lesöpörted olyan baromságokkal, hogy begörbül tőle a kijelző...
  • levente68
    Persze nem csak iPhone rajongói oldalakon, lehet tiltás van a hypePhone-odon, okos.
  • levente68
    NEEEEM?
    Szét kellene nézned a neten a csodatelóddal...

• narumon
    Érdekes, pont ugyanezt gondolom rólad :)
    Na akkor ezt jól megbeszéltük. Viszlát.
    /Megjegyzem az egyszerű hiány-hibalista leírásra még senki nem vállalkozott/
  • levente68
    Mulatságosak a válaszaid.
    Te pedig elvakult vagy, aki üvöltözi, hogy nem az.
    Mint a részeg, aki azt üvöltözi, hogy nem az.
    Aki az asszonya kitérdekelmilyen Nokia-ja, az ősrégi fos HP PDA-ja és a haverja lecserélendő egyéb PDA-ja bűvkörében él és nem ismeri a többi, nem kevés, iPhone szintű, sőt magasabb megoldást, az nem vitapartner, kérj választ olyantól, akinek van türelme a szádba rágni alap dolgokat.
    Én ilyennel nem vitázom, mert hiábavaló. Ez kitűnően látszik a válaszaidból, brrr.
  • narumon
    "hogy egy fényképezőbe 10Mpixel fényképező "

helyesen: telefonba 10Mpixel fényképező
  • narumon
    Nem akartam válaszolni, de ha utánanéztél akkor miért van egy csomó valótlanság az állításaidban? Most utoljára tényleg röviden.

"ennek hála a WinMo sokat fejlődött és az arra írt alkalmazások is új lendületet vettek, így én most WinMo 6.5-öt használok, nem tökéletes, de jó irányba halad és annyira tökéletes azért van, mint az iPhone egy jóval frissebb hardware-rel, ugyi..."

Hááát ez igy elég erős. Nem tesztelem nonstop a telcsiket az igaz, de havernak asus pdas telefonja van WinMO-val. Néhány dologt átcsicsáz, egypár programot telepit és már csak nyomokban emlékeztet telefonra inkább egy pc, jó sok várakozással. Éppen cserére készülődik és (legalábbis most) a soha többé Win-es telefont felkiáltással.

"Nem életszerű? Ez a szinonímája annak, hogy nem tudja?"

Ne haragudj de ha nálad egy telefon használatára az az életszerű, hogy email csatolmányként videokat küldesz (ezt még pcn sem teszem egyébként), akkor nem tudok erre mit mondani.

"Persze, 3G-3GS már végre tudja, mekkora ász."

Nekem 3G-m van. Nem is mondtam olyat, hogy a 2G jó lenne, bár azt nem is ismerem és azt sem tudom miben tud kevesebbet de azért az már egy jó régi telefon.

"Nem fordul elő, hogy de jó, ezt le kéne videózni-fényképezni? Az csak ökörködés lehet?"

Hát egy telefon videoja és fényképezője mire lenne jó ha nem ökörködésre? Ha valamit hirtelen le kell fényképezni azt le tudom iphone-al is, de ne magyarázzuk már be, hogy egy fényképezőbe 10Mpixel fényképező kell mert hülyére röhögöm magam. Ha fényképezni akarsz akkor ugysem tudsz kikerülni egy fényképezőt.

"mp3 mitől a legjobb? Nekem a gyári fülessel is nagyon komoly hang és basszus is van, de rádughatok külső hangfalat, vagy a rádiós fülesemet és akkor kiváló."

mp3 mondjuk kezelhetőségében. Láttam már pár tucat mp3 lejátszót meg mp3at lejátszó telefont, a nagyrésze egy vicc. Én is egy Senheiser fülessel használom a gyári nyilván olyan amilyen, de hogy jön ez most ide? A többi telefon gyári fülese is olyan amilyen.

"Látod, nem komolytalan az, ami NEM megy! Ami meg megy, az máson is megy."

Nokia telefonok nagyrésze még most is képtelen normális weboldal megjelenítésére. Páromnak N95-je van. Egy rakat péz volt (~90e) ahhoz képest egy vicc az egész telefon, alig várja hogy megvegyem a 3GS-t és megörökölje a telefonomat.

"Ne haragudj, röhej, hogy egy korlátozott BT van benne, ezt a hibát anno a Nokia is elkövette (7650), azóta se senki!"

Lehet hogy röhej de mint ahogy írtam is ez nálam nem számít. A Bluetooth egy akkora zsákutca mint ide Buda. Lehet hogy én élek különleges helyen de most haverok között egy gyors közvélemény kutatást tartva volt (mindenféle telefon van itt), volt olyan aki azt sem tudta, hogy hogy lehet a telefonján bekapcsolni, de a többiek is azt mondták, hogy idejét sem tudják mikor kapcsolták be utoljára. Persze ettől valakinek ez kellhet, az ne vegyen iPhone-t. Nem mondom, hogy minenkinek az kell, csak azért ne én legyek már a hülye, hogy egy nem használt "featuret" nem hiányolok.

"...és mindig van egy ellenpélda, aminél ugyi fajább..."

Megint Nokiát tudom felhozni, bocsi ezt látom a sajátom mellett nap mint nap.

"Akkor minek 32 GB-os már? Minek mini USB? Nem hülye kérdés ez? Talán kompatibilitás? Már szabvány! Helló!"

Mostmár szabvány. Minek a tárhely? Hát az én telefonomon videok és zenék vannak (többnyire zenék, meg most fel van rakva rá vagy 2GBnyi szoftver (játék, felhasználói vegyesen). A lakásba felhalmozódott az évek folyamán vagy 5-6db pendrive, az egyik a kulcscsomómon lóg. Én azt használom fájlok hozására vivésére nem a telefonomat.

"Arra pl, hogy a sok GB adatot könnyedén mozgathasd egy igenis elterjedtebb és még egyáltalán nem kihalófélben levő platformon, ugye érted?"

Ezt nem értem mire irtad.

"A normál füles is csak a 3GS-be csatlakoztatható közvetlenül. Végre."

Miről beszélsz? Nekem 3G van. Teljesen jól megy akármilyen fülessel. Én egy Senheiserrel használom. Vagy az normálatlan?

"Ezeknek nem az iPhone felel meg legjobban, bocs!"

Akkor mi. Kérlek ajánlj valami igazán jót, úgyis éppen cserén gondolkodom, mert emez már nagyon kéne a páromnak. Igaz az iphone 3GS-t néztem ki magamnak de meggyőzhető vagyok.

"iPhone szinkronizál Outlook-kal? Ez jó, de az nem MS alkalmazás?"

MS alkalmazás igen. Megint nem értem, hogy jön ez ide... :o

"Melyik telefonban, PDA-ban nincs jól kezelhető mp3 alkalmazás? Mondjuk Core Player?"

PDA-kban biztos van jó. Egyébként van egy régi HP PDA telefonom otthon, semmire nincs használva évek óta. Nagy ormótlan és szar, meg valami pálcikával lehet irányitani életem legnagyobb baklövése volt a beszerzése, igaz jó régen volt már :)

"A GPS, tudjuk eddig is jobb volt az iPhone-ban, mint bármiben, lol, de csak a 3GS-hez lesz végre navi (igazi)."

Miért is? 3G-hez is ugyanúgy van IGAZI navi.

"akár egy dokumentum átküldése csak neten át képzelhető el? Vagy esetleg egy fontos kép? Vagy egy csengőhang megtetszik, de nem tudod átküldeni?"

De miért ne tudnád. Ott az email. Kicsit nagyobb szabvány mint bármilyen Bluetoothos ökörködés. Szerintem az a szar telefon amelyik nem birja fogadni. Nehogy már megint megmagyarázzuk, hogy az email is szar vagy mivan?

"Mert ti, iPhone fan-ek nem használjátok rajta, mert nincs, ezért az a hülye, aki hiányolja?"

MIT MIT MIT? Irjál már valami konkrétumot. Mi a picsa az ami neked annyira hiányzik. És én mér vagyok hülye, hogy a video és a Bluetooth nem hiányzik?

"Nekem nem kell rádió, de egy multimédiás telefon anélkül, ne röhögtess!"

Multimédia FM rádióval? Ne haragudj de nekem meg ez a nevetséges...

"Kiszámoltad már, hogy neten keresztül mekkora adatmennyiség a sokat hallgatott netrádió pl. 128 kbit/s-en? Ha nem korlátlan a net, akkor arra kelljen figyelni?"

3GB a legkisebb net csomag amit adnak mellé. Ne hogy má ne férjél bele. Nekem ráadásul korlátlan csomagom van. akkor most ez is gáz?

"Nem, nem vicc, a hiba és hiánylista csökkent a 3GS kijövetelével, de még nem szűnt meg és kit vígasztal, hogy az újabb jobb, ha neki nincs olyan? Igaz, lehet software-t frissíteni, ez pozitív, de nem old meg mindent."

Azért kiváncsi lennék arra a nagy hiba és hiánylistára. Légyszives írjátok már be. És esetleg akkor hogy ne legyen egyoldalú a dolog kérnék egy pozitiv listát is.

"Ez igen, nincs, tehát felesleges, lol.
    Van egy digitális fényképezőgépem, kikapom a kártyát belőle, berakom: notiba, PDA-ba, nézem, szerkesztem, küldöm, meg amit akarok, de én hülye vagyok, ez felesleges, mert szájfon mondja... Te hogyan oldod ezt meg? Az iPhone erre nem képes, ettől király?"

Van egy fényképezőm kikapom a kártyát belőle, berakom a notiba, nézem, szerkesztem, küldöm meg amit akarok de én hülye vagyok mert nem telefonnal csinálom ezt mert levente mondja azzal a király azzal kell... ne haragudj de megint azt tudom erre mondani, hogy nálam ez kurvára de kurvára nem életszerűe, hogy a fényképezőmből a telefonba tegyem át a kártyát. Előző telefonomba volt kártyaolvasó, sőt a régi HP PDAban is van valamilyen, egyiket sem használtam soha életemben.

"Lásd feljebb. DE: tudod, mit jelent, hogy multi? Hahó! Nem azt, hogy más megoldást kell keresni!"

Nálam a multimedia otthon sem azt jelenti, hogy szar a BR lejátszóm mert nem tud VHS-t kezelni. Jaaaa tudom tudom ezért is hülye vagyok, hogy mivel nincs VHS-em ezért nem is kell. Basszus vennem kell egy analog videot mindjárt.

"Ráadásul, talán többet is fogyaszt lógva a hálózaton, vagy van nálad menet közben konnektor is?"

??? Miről beszélsz ember? Mennyit bir neked a telefon akksid? Nekem napközben még soha nem sikerült lefogyasztanom, este otthon meg beleállitom a JBL-be és feltölti. Reggel ébreszt felkelek kiveszem és kezdődik egy új nap.

„"multitaskingról meg kvázi még mindig nem is hallott..."

"Rólad derül inkább ki, hogy iPhone vakult vagy..."

Most az vagyok igen. Nagyon sok telefont elhasználtam már (szó szerint kell érteni) életemben és valószinűleg még nagyon sokat el is fogok. Volt amit sokáig használtam mert tetszett és volt amitől 1-2 hónap múlva szabadultam mert kiderült nem nekem való volt.

"Szóval, elismerve, hogy végre! sokmindent javítottak a 3GS-sel, még van mit dolgozni rajta és hála a magasságosnak emiatt a többi gyártó is feléledt!"

Mint már korábban is irtam, ez sem hibátlan telefon, de szoftverfrissitésekkel egyre jobb. Jelenleg ott tart, hogy most hirtelen egyetlen komoly hiányosságot vagy hibát sem tudok mondani.

"(de nem a Szent Grál-lal!)"

Szerintem ezt egyikünk sem állitotta soha.

"hajrá, néhány verzió múlva veszek talán én is, de attól nem az térít el, hogy nincs rá pénzem!"

És a pénz érvet sem hoztam fel, mert szerintem a hasonló tudású és kategóriájú telefonok mind ennyibe kerülnek egyik sem olcsóbb, a drágaságot csak a 40e forintos telefonnal rohangálók szokták felhozni. Az összes gyártó ugyanennyiért adja a hasonló modelljeit.
  • levente68
    Előre mondom, hogy van pár, jópár jó dolog az iPhone-ban, csakhogy a hiányzó és nem túl jól működő dolgok csúf árnyékot vetnek, nem beszélve az árról.
    Én 2006-ban vettem 200k-ért a PDA-mat (HTC Universal) és a mai napig megvan, sőt kettő is van belőle (azt már 45k-ért vettem), de van Nokia és Samsung telefonom és egy Asus A636N PDA-m is, ezen felül pár készülék képességeivel is nagyjából tisztában vagyok.
    Tudom, hogy mi az, amiben többet tud az iPhone, de nem szabad elmenni amellett, amit nem tud ilyen-olyan okokból.
    Aki nem tudja, az Uni jellemzői: 520-as proci (elméletileg húzható 624-re), forgatható 4”-os kijelző 640x480, SD-SDHC, WiFi, hardware-es billentyűzet (van nála több jobb is, de az sem iPhone, hanem szintén HTC, de én ezt szeretem)
    Nagyon fontos, hogy Apple belecsapott a lecsóba, ennek hála a WinMo sokat fejlődött és az arra írt alkalmazások is új lendületet vettek, így én most WinMo 6.5-öt használok, nem tökéletes, de jó irányba halad és annyira tökéletes azért van, mint az iPhone egy jóval frissebb hardware-rel, ugyi...
    Fontos: sok új PPC soft, pont az iPhone hatására készült, tehát az iPhone-os soft-ok zöme van PPC-re is, ne keverjük hát össze az oprendszerszintű képességeket a software-es lehetőségekkel!
    Tehát válaszolnék itt egy-két beírásra, kérem inkább megszívlelni, nem veszekedést csinálni belőle.

„Nekem eddig minden csatolt fájl kezelt, igaz nem is akartam filmet átküldeni. Ez nálam nem életszerű, bár ha csak néhány mb akkor szerintem gond nélkül mennie kéne.”

Nem életszerű? Ez a szinonímája annak, hogy nem tudja?

„Sőt a böngészőböl kimásolsz egy képet majd beszúrod az emailbe.”

Persze, 3G-3GS már végre tudja, mekkora ász.

„Hát nem tudom, de nálam a telefonnal videozás fényképzeés nem hétköznapi dolog, de maximálisan kimerül az ökörködés kategóriában. Viszont ha hétköznapi dologra nézzük és nem villogásra akkor érdekes módon nekem több haver is azért vett utánam ilyen telefont mert sokkal gyorsabb mint az övé. Normálisan megjeleniti a weblapokat nemcsak összevissza mint a legtöbb másik telefon, több tucat alkalmazás telepitése után sem lassul le, a kijelzoje es a multitouch kurvajó, az mp3 lejátszó része a legjobb, többezer alkalmazás tölthető le hozzá hiphopp és két gombnyomásra. Ezek nem kamu dumák tényleg ezért cserélték le telefonjaikat iphonera, pedig volt ott minden: asus, sony, nokia stb.”

Nem fordul elő, hogy de jó, ezt le kéne videózni-fényképezni? Az csak ökörködés lehet? De oké, ökörködés, a 10 k-ért kapható telók is tudják, a KHIRRÁLY nem? Csak a legújabb, vicc. Más telók mióta is?
    Sok másik is megjeleníti jól a weblapokat. Multitouch tényleg jó, mp3 mitől a legjobb? Nekem a gyári fülessel is nagyon komoly hang és basszus is van, de rádughatok külső hangfalat, vagy a rádiós fülesemet és akkor kiváló.
    MIHEZ NINCS többezer alkalmazás?

„Gyors megnéztem, nekem a böngészőböl is megy a youtube, az indavideo flash alapú igy az nyilván nem.”

Látod, nem komolytalan az, ami NEM megy! Ami meg megy, az máson is megy.

„"Tudom, hogy sokan nem hasznaljak a blutooth-ot"

Szerintem ez egyébként iphoneon is igy működik de ezt tény én még soha nem használtam én mindenre az emailt használom.”

Ne haragudj, röhej, hogy egy korlátozott BT van benne, ezt a hibát anno a Nokia is elkövette (7650), azóta se senki!

„Természetesn az iphone is használható egy kézzel akár böngészésre is. egytapival navigálsz-csúsztatsz, két gyorstapi kinagyitja az adott frame-et, megint kettő visszacsökkenti eredeti méretbe. bármint meg tudsz igy csinálni, két ujjadra csak akkor van szükséged ha nagyon pontos méretre akarsz valamit nagyitani. Ezzel szemben párom méregdrága nokiája (ugyanaggyiba fájt neki mint az én iphoneom) szinte semmit nem tud ilyen normálisan lekezelni, a neten is egy kis kurzort kell cincálni a középső gombbal és a weboldalak nagyrésze egyáltalán nem úgy néz ki mint pcn. Szóval többek között a netezésre is majdhogynem alkalmatlan.”

...és mindig van egy ellenpélda, aminél ugyi fajább...

A fentiekből nekem egy telefonba nem kell videokamera, nem használom háttértárnak, és kiegészitőként max egy fülest használok.

Akkor minek 32 GB-os már? Minek mini USB? Nem hülye kérdés ez? Talán kompatibilitás? Már szabvány! Helló!
    Arra pl, hogy a sok GB adatot könnyedén mozgathasd egy igenis elterjedtebb és még egyáltalán nem kihalófélben levő platformon, ugye érted?
    A normál füles is csak a 3GS-be csatlakoztatható közvetlenül. Végre.

„Amire nekem kell a telefon és ebben még mindig az iphone a legjobb;
    Legyen nagy kijelzője de ne legyen túl nagy a súlya. Legyen érintőképernyős, és legyen nagyfelbontású a kijelzője. A telefon legyen gyors és egyszerűen használható. A böngészője ugyanúgy jelenitse meg az oldalakat mint a pcm. Az email része legyen átlátható és jól kezelhető, sőt ez is legyen olyan mint a pcmen. A kalendárium része is valami pcs kinézetű legyen, természetesen tudjam szinkronizálni az outlookommal. Legyen bővíthető egyéb alkalmazásokkal könnyen és egyszerűen. Legyen benne egy jól kezelhető mp3 lejátszó és nem baj ha van benne GPS.”

Ezeknek nem az iPhone felel meg legjobban, bocs!
    Az Opera Mobile mennyivel jeleníti meg rosszabbul a weboldalakat? Mivel jobb az email iPhone-on, mint Pocket Outlook-on?
    iPhone szinkronizál Outlook-kal? Ez jó, de az nem MS alkalmazás?
    Melyik telefonban, PDA-ban nincs jól kezelhető mp3 alkalmazás? Mondjuk Core Player?
    A GPS, tudjuk eddig is jobb volt az iPhone-ban, mint bármiben, lol, de csak a 3GS-hez lesz végre navi (igazi).

„ja, amugy nálad az határozza meg egy telefon használhatoságát hogy hány másik telefonra tudod átkuldeni a szalácsi videot? ez a társasági élet? aki meg nem tud BT-n fájlt kuldeni annak nincs is olyan? :DD”

Bocsi, az Univerzum legjobb, sőt egyetlen igazán multimédiás telefonjából (szerintetek az) talán nem kellene ilyen alap dolgoknak hiányozni, hát csak Szalacsi-videót tudsz elképzelni, hogy át kellene küldeni, akár egy dokumentum átküldése csak neten át képzelhető el? Vagy esetleg egy fontos kép? Vagy egy csengőhang megtetszik, de nem tudod átküldeni?
    Mert ti, iPhone fan-ek nem használjátok rajta, mert nincs, ezért az a hülye, aki hiányolja? Nekem nem kell rádió, de egy multimédiás telefon anélkül, ne röhögtess! Kiszámoltad már, hogy neten keresztül mekkora adatmennyiség a sokat hallgatott netrádió pl. 128 kbit/s-en? Ha nem korlátlan a net, akkor arra kelljen figyelni?
    Bezzeg digitális iránytű, az van, nekem az órámon van kb 10 éve, nemigen használtam még. Tudom, a térképen mutatja, merre vagy arccal, nem kell megmozdulni pár métert... Jópofa, de akkor inkább mást kérnék bele...

„"Az igazsag viszont az, hogy azert nem tetszik sok embernek mert a keszulek nem tudja azt amire hasznalni akarjak. "
    ez ugye vicc? :)”

Nem, nem vicc, a hiba és hiánylista csökkent a 3GS kijövetelével, de még nem szűnt meg és kit vígasztal, hogy az újabb jobb, ha neki nincs olyan? Igaz, lehet software-t frissíteni, ez pozitív, de nem old meg mindent.

„"SE K750i ledje azért bevilágít neked elég sok mindent ahhoz, hogy ne tévedj el a sötétben, ha nincs nálad elemlámpa, tehát kimondottan praktikus dolog"

Erre én az iphoneon bekapcsolom a flashlight nevezetű programot, ami az egész kijelzőt nagy fényerejű fehér háttérre változtatja, ez is elég hogy ne tévedjek el a sötétben ha nincs nálam elemlámpa.”

Rossz volt a hiba felvetése, egy jó led segít esti képet készíteni, ne adj Isten, egy Xenon led, khm... ennyi pénzért, de tudjuk: az csak ökörködés...

„"memkártyát még mindig nem eszik"

Mert felesleges.”
    Ez igen, nincs, tehát felesleges, lol.
    Van egy digitális fényképezőgépem, kikapom a kártyát belőle, berakom: notiba, PDA-ba, nézem, szerkesztem, küldöm, meg amit akarok, de én hülye vagyok, ez felesleges, mert szájfon mondja... Te hogyan oldod ezt meg? Az iPhone erre nem képes, ettől király?

„"rádiót abszolút nem tud"

Hahó. Ez egy multimediás telefon. Minek is bele rádió? Neten keresztül többezer rádiót hallgatok menet közben.”

Lásd feljebb. DE: tudod, mit jelent, hogy multi? Hahó! Nem azt, hogy más megoldást kell keresni!
    Ráadásul, talán többet is fogyaszt lógva a hálózaton, vagy van nálad menet közben konnektor is?

„"microUSBt se"

Miva?”

Lásd feljebb. Avvan.

„"BT filetransfert se"

Már miért ne tudna. (az egy dolog hogy ezt sem használtam még életemben sem)”

Attól, hogy te nem használod, még nagyon is elterjedt dolog! Hogyan is tud?

„"multitaskingról meg kvázi még mindig nem is hallott..."

És ez megint minek egy telefonba? Agyhalott erőforrás fogyasztásra vagy mire?”
    Van az iPhone-ban is, csak más a felfogása, ezt nagy iPhone-osként tudhatnád... Amúgy egyetlen alkalmazás is elviheti az összes erőforrást, de pszt., nem tőlem tudod!

„A mai napig a legjobb telefon, én egyetlen alternativát sem tudok amire esetleg talán lecserélném.”

Az már a te tájékozatlanságodat igazolja...

„Jah a fenti hozzászólásokból erősen kiderült, hogy ismét egy olyan ember fikázik aki életében nem használt még iphonet.”
    Rólad derül inkább ki, hogy iPhone vakult vagy...

Szóval, elismerve, hogy végre! sokmindent javítottak a 3GS-sel, még van mit dolgozni rajta és hála a magasságosnak emiatt a többi gyártó is feléledt!
    Az ár-érték aránya még mindig nem az igazi, egy valóban tetszetős és fejlődőképes cuccal van dolgunk viszont, (de nem a Szent Grál-lal!) hajrá, néhány verzió múlva veszek talán én is, de attól nem az térít el, hogy nincs rá pénzem!
  • narumon
    "Érintőkijelzős eszközhöz nem feltétlenül kell két kéz. Én is egy kézzel kezelem az enyémet. A multitouch-hoz viszont kell két kéz, vagy le kell tenni a telefont valahova. Persze lehetnek zsonglőr emberek is, akik a multitouch funkciót ki tudják használni úgy is, hogy ugyanazzal a kezükkel csinálják, amivel fogják is az ájfont. De ilyen embert én még nem láttam."

Tudod a multitouch egy funkció amivel sokmindent nagyon jól meg lehet oldani (a fejlesztők képzelet itt a határ), viszont nem jelenti azt, hogy csak igy működik. Az átlag telefon és internethasználathoz ugyanis nem kell multitouch, simán egykézzel lehet irányitani az egész telefont. Két kezedre csak akkor van szükség ha akarod, vagy pedig ha egyébként is olyan feladatot csinálsz amihez nem baj ha használod mindkét kezed. (játékok pl vagy grafikai programok stb).
    Csak nagyon kérlek ne magyarázzuk már be, hogy a sokkal fejletteb (és jobban használható) multitouch szarabb mint bármilyen sima touch vagy billentyűs irányitás...
  • narumon
    Ezt tőled kérdezhetném. Amiket ott irsz rég megválaszoltuk.
  • Tikal #49
    Márka, típus?
  • Tikal #48
    Ha kétszer gyorsan egy helyre mutatsz akkor az a rész felnagyítódik, ennyi, utána mégegyszer, és vissza normál nézetbe, ennyi, nem kell hozzá két kéz...
  • willcox
    Nem ájfont. Telefonos PDA-t.
  • willcox
    Hogyan tartod a kezedben, hogy ugyanazon kezed 2 ujjával közben még nagyítani is tudsz?
  • Tikal #45
    Egyébként milyen telefont használsz?