• narumon
    "hogy a beepitett email kliens nem tudja kezelni a csatolt file-t"

Nekem eddig minden csatolt fájl kezelt, igaz nem is akartam filmet átküldeni. Ez nálam nem életszerű, bár ha csak néhány mb akkor szerintem gond nélkül mennie kéne.

"Aki ezek utan azt mondja, hogy az iphone hasznalhato villogason kivul barmi hetkoznapi dologra az vagy nem jar tarsasagba, vagy csak apple hivok kozze,"

Hát nem tudom, de nálam a telefonnal videozás fényképzeés nem hétköznapi dolog, de maximálisan kimerül az ökörködés kategóriában. Viszont ha hétköznapi dologra nézzük és nem villogásra akkor érdekes módon nekem több haver is azért vett utánam ilyen telefont mert sokkal gyorsabb mint az övé. Normálisan megjeleniti a weblapokat nemcsak összevissza mint a legtöbb másik telefon, több tucat alkalmazás telepitése után sem lassul le, a kijelzoje es a multitouch kurvajó, az mp3 lejátszó része a legjobb, többezer alkalmazás tölthető le hozzá hiphopp és két gombnyomásra. Ezek nem kamu dumák tényleg ezért cserélték le telefonjaikat iphonera, pedig volt ott minden: asus, sony, nokia stb.

youtube akkor miert nem megy sem a youtube sem az idavideo az iphone-os bongeszobol?"

Gyors megnéztem, nekem a böngészőböl is megy a youtube, az indavideo flash alapú igy az nyilván nem.

"Tudom, hogy sokan nem hasznaljak a blutooth-ot"

Szerintem ez egyébként iphoneon is igy működik de ezt tény én még soha nem használtam én mindenre az emailt használom.

"Mas tema, multitask. Nem ertem, hogy miert van az, hogy egy atlag telefonban siman lehet egyszerre levelet irni, bongeszni,"

Ez azért érdekelne, hogy hogyan csinálod, mert ez nekem még pcn sem sikerült. Vagy levelet írok vagy böngészek, de egyszerre nem tudok kettőt. Váltanom kell az ablakok között, ezt pedig az iphone is tudja. (elkezdesz irni egy emailt, majd átlépsz a böngészőbe, megnézel valamit, majd vissza az emailhez amit folytatsz. Sőt a böngészőböl kimásolsz egy képet majd beszúrod az emailbe. Ezt meg tudod csinálni de ehhez nem kell Multitask.

"A keszulek egyebkent tokeletesen hasznalhato egy kezzel is, bongeszes kozben a nagyitas es a kurzor mozgatas peldaul a dpad-re es kore van map-pelve, tehat az egerkurzort siman lehet mozgatni mintha egy jatekvezerlovel iranyitanank."

Természetesn az iphone is használható egy kézzel akár böngészésre is. egytapival navigálsz-csúsztatsz, két gyorstapi kinagyitja az adott frame-et, megint kettő visszacsökkenti eredeti méretbe. bármint meg tudsz igy csinálni, két ujjadra csak akkor van szükséged ha nagyon pontos méretre akarsz valamit nagyitani. Ezzel szemben párom méregdrága nokiája (ugyanaggyiba fájt neki mint az én iphoneom) szinte semmit nem tud ilyen normálisan lekezelni, a neten is egy kis kurzort kell cincálni a középső gombbal és a weboldalak nagyrésze egyáltalán nem úgy néz ki mint pcn. Szóval többek között a netezésre is majdhogynem alkalmatlan.

"Mindezt egy erintokijelzo nelkuli keszuleken, akar utcan setalas kozben, a keszuleket vizszintesen tartva (4:3-as kijelzoje van). De 5 gombnyomas a radion csatornat valtani bongeszes vagy jatek kozben is. (task switch, ok, csatorna gombja, task switch, ok) Ugyanez igaz, ha mondjuk zenet hallgat valki bongeszes kozben csak akkor a dpad navigal a playlist-ben es a szamon belul is."

Ezek ugyanugy 1-2 gombnyomás iphone-on is, akár utcán sétálás közben is, természetesen a kijelző forgatható, annak megfelelően forditja a weboldalt, emailt vagy bármit.

"Az igazsag viszont az, hogy azert nem tetszik sok embernek mert a keszulek nem tudja azt amire hasznalni akarjak."

Hát én meg folyamatosan azt veszem észre, hogy nem is tudják miket irnak. Te is olyan dolgokat hozol fel nagyrészt amik teljesen korrektül működnek egyébként rajta.

"Nekem egy jarmuvon felkezzel es telen akar kesztyuben is hasznalhato telefon kellett"

Na ez már egy jó érv, de ez miatt nem lesz szar az iphone. Képzeld nekem még kesztyűm sincs, szóval ez nálam nem szempont.

"ami elfer az ingzsebemben is, de azert van benne rendes bongeszo, videokamera, radio is es addig bovitheto a hattertara amig akarom, tovabba hasznalhato legyen usb-s pendrive-nak is es mindez keruljon 20 ezernel kevesebbe husegesku nelkul, de lehetoleg a legtobb kiegeszitot adjak hozza alapbol. Meglepo de van par ilyen keszulek a piacon."

Ez teljesen korrekt, de ez a te igényed. A fentiekből nekem egy telefonba nem kell videokamera, nem használom háttértárnak, és kiegészitőként max egy fülest használok.
    Amire nekem kell a telefon és ebben még mindig az iphone a legjobb;
    Legyen nagy kijelzője de ne legyen túl nagy a súlya. Legyen érintőképernyős, és legyen nagyfelbontású a kijelzője. A telefon legyen gyors és egyszerűen használható. A böngészője ugyanúgy jelenitse meg az oldalakat mint a pcm. Az email része legyen átlátható és jól kezelhető, sőt ez is legyen olyan mint a pcmen. A kalendárium része is valami pcs kinézetű legyen, természetesen tudjam szinkronizálni az outlookommal. Legyen bővíthető egyéb alkalmazásokkal könnyen és egyszerűen. Legyen benne egy jól kezelhető mp3 lejátszó és nem baj ha van benne GPS.

Ezek az én igényeim. Ezt meg az iphone tudja a legjobban. (nagyon nagyon szétnéztem mielőtt megvettem).