402
Érdemes-e dolgozni?
-
#362 Természetesen nálam sokkal-sokkal jobb szakemberek vannak, mindkét területen, csak azért írtam amit írtam, hogy én is reflektáljak erre az átlagpolgár s diplomás viszonyra. -
#361 Így van.. előző sulimban is sok olyan tanár tanít, akiknek nem nincs tanári diplomája. Villamosmérnök, de nagyon hatásosan tanítja az elektrotechnikát. Arra, amit ő tanított még mindig emlékszem pedig jó 5 éve volt már. És bizony van olyan, aki diplomázott tanár és olyan segghülye, hogy leszakad a pofám.[nem általánosít] -
#360 Abszolút nincs érzékem a számokhoz, én vizuális típus vagyok, valszeg ebből kifolyólag megy a tervezés, egyszerűen el tudom képzelni a dolgot. Pedagógiát sem tanultam, mégis az értékelő lapokon a diákok (már felnőttek 20-60 között általában) maximálisra értékelik az óráim. :) A diploma csak egy papír, amik akkor ér valamit, ha tudás is van mögötte, de maga a papír még nem sokat ér. -
#359 Amúgy ez általában igaz.. akármelyik haverom, barátom elment egyetemre mindegyik beképzelt lett, nagyra vannak magukkal h ők egyetemisták és szarnak arra az emberre aki nem. :( -
#358 Ja, kicsit vicces a pali. Diploma nélkül dolgozom épületgépészeti tervezésben 7 éve, mellette tanítok másodállásban (erre sincs diplomám), messze többet keresve, mint az ide kerülő diplomás-deriváló-"mérnökök". :)
Szvsz el sem tudnék végezni egy egyetemet a szakmámban, mert nagyon rossz vagyok matekból, mégis itt kell okítanom a sok "szám-mestert". :D -
#357 #353: A diploma témához csak annyit tennék hozzá, hogy tényleg sok ember nagyra van azzal, hogy ő bizony diplomás, és lenézi azt akinek nincs ilyen papírja. Ezt elég nagy butaságnak tartom, hiszen két kezi munkával is lehet hasznos, és jó minőségű munkát végezni sőt még pénzt keresni is.
"Egyetlen BME-s ismerősőmnek sem volt probléma elhelyezkedni és nem szopnak annyit, mint az átlagpolgár."
Magyarul akinek nincs papírja, csak egy átlagpolgár azokhoz képest kinek van? Ez így elég érdekes. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy én átlag feletti és nemesebb vagyok, mert 4 évig jártam óvodába. :S
Meg úgy általában lenézőek a hozzászólásaid.. vagy csak féélreértem őket?
-
#356 Olvastam. Nem látom az összefüggést, hogy mire akarsz rámutatni. És mi a szánalmas? Miért is? Mit hagyjak abba és miért? -
#355 -
#354 Az első bekezdéseddel teljesen egyet értek. Szerintem (mint sok minden máshoz is Mo.-on) az oktatási alapelvek alapjaihoz sem mernek hozzányúlni, megváltoztatni azt. Pedig haladni kéne a korral és igényekkel, mert csak így képezhető európai szinten is megfelelő munkaerő. -
#353 Hagyd már abba ezt az átlagpolgár/értelmiség dumát.. kurvára szánalmas vagy. Ajánlom figyelmedbe: #338 -
#352 Neked minden bullshit amire képtelen vagy. Igazából szarok a fejedre. Amit leírtam azért írtam le, mert így van. Egyetlen BME-s ismerősőmnek sem volt probléma elhelyezkedni és nem szopnak annyit, mint az átlagpolgár. Válság alatt is belefér, hogy önként vált állást, mert rá van kereslet. Majd szólj, ha ez neked összejött. -
#351 És igen, erről van szó, évek óta ezt mondom mindenkinek, aki kétségbe vonja a szavaimat, mikor szidom a magyar oktatást. Elhiszem én azt, hogy büszkeséggel töltötte el anno az embereket, hogy a magyarok intelligensek, és főként műveltek. De ma már nem erre van igény, az információs világban, ahol a pénz az úr főként, a hajtóerő, nem érdekli a diákokat az irodalom, a történelem. Én mondjuk műszaki beállítottságú vagyok, túlzottan is, ezért sosem értettem, miért tudjam én a történelmet, irodalmat, főleg más országokra vonatkoztatva! Magyar töri és irodalom még oké, mert tényleg azért az a múlt, érdemes tudni, de ez elég is lenne. És ahogy mondod, a fennmaradt órákban végre valahára az életre kellene felkészíteni a gyereket, mi az az adózás, hogy működik ez a rendszer, banki alapfogalmak, amik többségét naponta hallunk mindenhonnan, hitel, lízing, törlesztés, és feléről azt sem tudja az ember, mi micsoda. Így aztán könnyen variálnak a bankok. Aztán nem csak pénzügyekre érthetjük ezt, alapból munkavállalás, egy normális CV megírása, és főként a jogaid, mind az életben, mind a munkahelyen. Hol tanulsz erről? Amit igazán használnál?
Ezeket kellene általános és középsuliban oktatni, majd erre mehet rá mindenki, szakképesítés szerint, vagy +2 évben, vagy OKJ, vagy egyetem, aki amit szeretne. És akkor végre az egyetemen is nem csak megfoghatatlan, fene se tudja mire jó szakok lennének, mindent tanítva, egy picit. Sajnos saját példám, hogy a mérnök infó, egy tipikusan ilyen szak lett. Mindent tanulsz picit, de olyan igazán a suli keretei közt semmit, majd otthon rágyakorolsz. Ez tök jó, de úgy vélem nem ebből kellene állnia. Szóval csak a saját területemről tudok nyilatkozni, de a mérnök infó a szar tárgyak összegereblyézése. Mikor pedig kérdezzük, hogy akkor most mi ha végzünk, mik leszünk, milyen munkákat pályázzunk meg? Hát, ő, izé, voltak itt JAVA programozók, rendszerfejlesztők, de volt aki gépészmérnöki állásra ment. Bah.
De ettől függetlenül sem mondom azt, hogy felesleges lenne, mert számat húzva, de azért csinálgatom a tárgyakat, és nekem is tetszik, mikor egy közvetlenül a szakmától távolabb álló témában is fel tudok szólalni, mert legalább rálátásom van rá. Azt el kell felejteni, hogy infóban mindenhez ért valaki, s naprakész, mert lehetetlen, el kell fogadni, hogy programozáshoz gyakorlat kell, míg rendszerek, szoftverek fejlesztéséhez ezen kívül azért tervezői, mérnöki véna is, amit tényleg formál a sok matek, integrálás, deriválás. Én is csak ezek tanulása, s megértése után jöttem rá, hogy már alapból máshogy nézek egy problémára, amit előtte bonyolultan oldottam volna meg. Ilyen szintű haszna mindenképp van a diplomának, de természetesen valaki otthon is ezeket megtanulhatja, kevesebb idő alatt is, s akkor hamar lepipál egy diplomást. Azt meg sosem érzem, hogy emiatt több lennék, ha 4-5 diplomám lenne, akkor sem. Nekem ez inkább úgy jön le, hogy akiknek nincs, azok generálják ezeket a konfliktusokat. Arról meg nem a diplomások/nem diplomások tehetnek, hogy bizonyos munkakörök, de inkább pozíciók esetén elvárás a diploma, a megfelelő szaktudás mellett. Tudom, hogy így megy, ismerőseim közt is többen vannak, sőt anyuék is, jó szakember, több mint 20 éve csinálja, azonban amikor egy külföldi cég befolyása alá kerültek, ki lett mondva, hogy egy meghúzott pozíciós vonal felett bizony aki maradni akar, beiratkozik egy levelezős szakra az adott szakterületen, s elvégzi (cég pénzen), vagy viszlát. Ez van. -
#350 ÉN megmondom a frankót! Az egész egy nagy BULLSHIT!.
Már a problémák az elemi iskolánál kezdődnek, ami még nem is lenne vészes, de ugyan azt folytatja a gimnázium, csak erősebben.
Aztán ugyan azt az egyetem is csak MÉG erősebb. Mikor lehúztad mind a kb.16 évet tanulással, egy banki ügyet nem tudsz elvégezni, ami késöbb a mindennapi életetben millió 1x megkell majd csinálnod. Amit nagyon hiányolok az az, h az alapvető jogokat, törvényekkel sincsenek tisztában az emberek és bármikor átvágják őket. Átvágáson túl ez még a lehetőségek lekorlátozását eredményezi és tudatlanságot, ami csak annak éri meg aki átlát a paláston. Ezekből van a kevesebb és úgylátom nem is akarnak töben lenni. -
#349 "hol írtam azt hogy szakbarbárok? Komolyan nem emléxem."
#314: "Nem emléxem kik, mert régen volt, de arra emléxem, hogy több diplomás ember olyanokat nem tudott, hogy én mikor még csak az általános iskolát végeztem, szinte a falat kapartam tőle :D"
http://www.kislexikon.hu/szakbarbar.html
Lehet, hogy nem ismerted fel, de a szakbarbárságot kérted számon. Aztán meg propagáltad, hogy ne is tanítsunk mást a szakmán kívül egy felsőoktatási intézményben... -
#348 "Ha végicsináltad volna akkor tudnád, hogy miről beszélsz. Mivel nem csináltad végig, fingod sincs ."
bullshit
"Nem mondtam ilyet sehol, de nagy büdös semmire nem lehet alapozni. Ha ez nem tetszik akkor ne tanulj, de ne is számíts arra, hogy alkalmazottként annyira magasra jutsz és olyan gyorsan ahogy egy diplomás."
bullshit a köbön
"Úgy, hogy matematikai algortimusokat használó programok optimalizálatlanok és inkább brute force módszereket használnak."
Aha és te hol látsz vállalati programokban brutális mennyiségű matematikai algoritmust? Én csak egy rakás adatbázis írást/lekérdezést látok. Ezeken belül mélyebbre túrva is csak sok ciklust látok, amiket nem lehet optimalizálni már (főleg nem deriválással).
"inkább brute force módszereket használnak." te már csak tudod :) bár játékoknál tényleg így van, de valahogy azokat se deriválással meg hasonlókkal lehet megoldani...
"Látom még mindig nem érted. Én viszont nem magyarázom tovább."
Hogy érteném meg ha te sem érted mit írsz? Fogalmad sincs róla. Bár ez a bullshittelésnél alap.
De jöhetnek a példák, (nem 3d grafika, meg mérnöki szoftverek témából, meg hasonlóakból ahol alap rész a sok matek, hanem általánosabb programozásból). -
#347 Ha végigcsináltad volna akkor lehet, hogy találkoztál volna a szabadon és kötelezően választható tárgyakkal is... -
#346 Nem nem lesz szükségem deriválásra, se integrálásra. Az itt lévő idősebb sok év tapasztalattal rendelkező kollégáim se deriválnak integrálnak.
Technikailag nem, de sok folyamatot a művelet függvényében vizsgálhatnak. Konkrét függvényt én sem integráltam, de egy fizikai folyamat jelleggét ismerve és az integrálás fizikai és matematikai tartalmát fejben adok egy kurva pontos becslést. -
#345 Mondtam hogy hagyd ki, ugyanis faszság. HATALMAS, főleg ez a szemléletes marhaság. Semmilyen szemléletet nem ad, ez kb egy szinonima a "CSAK"-ra...
Ha végicsináltad volna akkor tudnád, hogy miről beszélsz. Mivel nem csináltad végig, fingod sincs .
Ok tehát a programozó minden tudományt tanuljon meg, minden létező dolgot, mert lehet szüksége lesz rá valamikor, legalábbis szerinted.
Nem mondtam ilyet sehol, de nagy büdös semmire nem lehet alapozni. Ha ez nem tetszik akkor ne tanulj, de ne is számíts arra, hogy alkalmazottként annyira magasra jutsz és olyan gyorsan ahogy egy diplomás.
Áruld már el ezt a titkot! Sőt rajtam kívül milliónyi programozó várja, hogy elmagyarázd, hogyan lehet ezekkel optimalizáltabb, és kevésbé bugos programokat írni!
Úgy, hogy matematikai algortimusokat használó programok optimalizálatlanok és inkább brute force módszereket használnak.
Nem mérnöki célra fejlesztek szoftvert, hanem nagyvállalati célra. Ezért is nem kell deriválnom!
Látom még mindig nem érted. Én viszont nem magyarázom tovább. -
#344 És miért szabják meg hogy az ember mivel szélesítse a látókörét? Miért kell nekem kötelezően deriválni, meg erőművek teljesítményét számolgatni?
Miért nem tanulhatok kémiát, vagy biológiát, stb?
Az embernek ettől nem lesz szélesebb látóköre, mert valakit vagy érdekelt mindenféle előtte is , vagy nem. De ha nem ezen nem fog változtatni az hogy rákényszerítenek egy tantárgyat, sőt még meg is utáltatják az emberrel...
Ha érteni akarja valaki a gazdasági híreket, olvasson utána maga(amúgy is egy nagy színház az egész, bár talán előre lehet tudni kb mikor jön az újabb pénzlehúzás, de ahhoz nem kell nagy tudomány...). De ha nem érdekli ne kényszerítsék már rá, és osztályozgassák. -
#343 hol írtam azt hogy szakbarbárok? Komolyan nem emléxem.
Nem nem lesz szükségem deriválásra, se integrálásra. Az itt lévő idősebb sok év tapasztalattal rendelkező kollégáim se deriválnak integrálnak.
"meg hogy tudd, hogy mit csinál az áram, azon túl, hogy agyonbasz ha tapizod."
És minek áruld már el? Én tudom, mert valamennyire minden tudomány érdekel (matekon kívül), persze nem úgy ahogy fősulin tanítják (számolgass minden szart összevissza cél nélkül, mikor már jobb eszközök vannak erre). De ha valaki nem tudja mitől fog rosszabbul menni a programozás, esetleg linux telepítés?
Nem vagyok szép példája a szakbarbárságnak, ugyanis az informatikát leszámítva is sokfelé érdeklődöm.
Haverom nem számított másra a szocioizében. Nem is írtam ennek az ellentétét... azért ment oda, hogy szerezzen egy papírt, mert a begyepesedett barom (diploma only) főnököknél nagyobb esélye van felvegyék.
Ennyi. Mondja is hogy seggtörlő papír, de néhány baromarcú még ma is csak ezt szereti nyalogatni, és milyen igaz. Valószínűleg az idióta munkáltatók generálták a diplomagyárat is. -
#342 Ismételten mondom nem csak onnan általánosítottam. De 654.-szer is leírom, ha túlnyomórészt a rosszat látni, lehet általánosítani. -
#341 "Azért, mert ha egy mérnöknek kell valamit programozni talán tudjad, hogy miről beszél. Ha ennyi sem megy neked akkor alkalmatlan vagy műszaki pályára. Maga az integrálás és deriválás megértése ad egy műszkai szemléletet."
Mondtam hogy hagyd ki, ugyanis faszság. HATALMAS, főleg ez a szemléletes marhaság. Semmilyen szemléletet nem ad, ez kb egy szinonima a "CSAK"-ra...
Az első részéről meg pont mondtam hogy nem kéne, de csak beownoltad magad
Hahó:
"Az alapozó marhaságot el se kezd, mert hülyeség. Ennyi erővel alapozó tantárgy lehetne a biológia, mert lehet egyszer fehérjeelemző szoftvert kell csinálni. Vagy lehetne az autótervezés is tantárgy, mert egyszer lehet autógyártósort kell programoznod..., és lehetne sorolni még így tovább, több szakra is."
Ok tehát a programozó minden tudományt tanuljon meg, minden létező dolgot, mert lehet szüksége lesz rá valamikor, legalábbis szerinted. Kár hogy ilyen ember még nem létezett :) Minden tudomány legyen kötelező mérnök infon, mert lehet azokhoz kell majd programozni ezaz hajrá :D
"És. 10-20 éve és régebben akkor az volt az alap, hogy a programozó értesen a matekhoz. 10 éve még nem bugos szar és és iszonyú erőforrás igényes progikat írtak. Érdekes összefüggés ugye? Vagy áruld már el, hogy mérnöki célra fejlesztett progikat hogyan készítesz?"
Érdekes ja. Hogy jön össze a deriválás, meg a villamosságtan és a többi az optimalizálással meg a bugokkal, az tényleg érdekes. Áruld már el ezt a titkot! Sőt rajtam kívül milliónyi programozó várja, hogy elmagyarázd, hogyan lehet ezekkel optimalizáltabb, és kevésbé bugos programokat írni!
Nem mérnöki célra fejlesztek szoftvert, hanem nagyvállalati célra. Ezért is nem kell deriválnom!
"Melyikre? Nagyon nem mindegy..." aki keres az talál, előbb le is írtad... -
#340 Én speciel nagy hasznát vettem (szinte) minden tárgyamnak, bár akkoriban, amikor tanulni kellett én sem értettem mire jók.
Én is voltam így ezzel és ma áldom az eget, hogy tanítottak szabtechet és ETA, villgépeket és másegybeket is. Ha valami újat kell tanulni nem Ádám és Évánál kell kezdeni.
Ha már szakbarbárság, akkor szép példája vagy.
Amen. -
#339 -
#338 Véleményem szerint azért oktatnak a szakirányos tárgyakon kívül más tárgyakat is, hogy szélesítsék az ember látókörét. Rendben van, hogy egy informatikusnak alapjába véve az informatikához kell érteni, de azért az sem rossz, ha érti a napi gazdasági híreket (ne adj isten hozzá is tud értelmesen szólni).
Én speciel nagy hasznát vettem (szinte) minden tárgyamnak, bár akkoriban, amikor tanulni kellett én sem értettem mire jók.
A diploma témához csak annyit tennék hozzá, hogy tényleg sok ember nagyra van azzal, hogy ő bizony diplomás, és lenézi azt akinek nincs ilyen papírja. Ezt elég nagy butaságnak tartom, hiszen két kezi munkával is lehet hasznos, és jó minőségű munkát végezni sőt még pénzt keresni is. -
#337 Azé' az nem semmi, hogy néhány hozzászólással ezelőtt azon akadsz ki, hogy a diplomások szakbarbárok, most meg épp jobban be akarnád szűkíteni az oktatott dolgok körét. Hát bakker, fogd fel úgy, hogy "szakmai általános műveltség" az, hogy programozóként tudj integrálni/deriválni (erre garantáltan lesz szükséged), meg hogy tudd, hogy mit csinál az áram, azon túl, hogy agyonbasz ha tapizod.
Ha már szakbarbárság, akkor szép példája vagy.
Másrészt azt senki nem vitatta, hogy tele van az ország olyan felsőoktatási intézménnyel, aminek a diplomájával kitörölheted a segged. Ez tény. Az viszont nem igaz, hogy _mind_ ilyen.
De most komolyan, mégis mire számított a haverod, amikor szocioizére jelentkezett? Tipikusan alibi szak, nyilván nincs szükség évente 200 szociológusra Magyarországon. Ilyen helyen meg talán annyira nem meglepő, hogy semmit nem kell csinálni... Az ő papírja valóban olyan lesz, hogy hajtogathat belőle repülőt. -
#336 Ismételten modom, hogy ne a te sulidból általánosíts. Meséljek, hogy miket tanítottak áramlástanból, mechanikából, stb.? Éveket lehetne okítani bárkit, de csak fél év volt sziltanra, fél év dinamikára, fél év lengéstanra stb. (mármint alapképzésben). Ha mindenki csak annyit tudna, mint amit ott tanítanak, akkor nem olvasna az ember annyi droidságot a neten... -
#335 Már 26-szor leírtam legalább... Jártam fősulira
Melyikre? Nagyon nem mindegy...
Mi a ráknak kell deriválni, integrálni stb. Ha valószínűleg soha nem fogja használni? És miért kell ezeket jóval nagyobb óraszámmal tanítani mint a szakmához kapcsolódó tárgyakat?
Azért, mert ha egy mérnöknek kell valamit programozni talán tudjad, hogy miről beszél. Ha ennyi sem megy neked akkor alkalmatlan vagy műszaki pályára. Maga az integrálás és deriválás megértése ad egy műszkai szemléletet.
Ez konkrétan a bmf info...
Akkor ez is elkurvult. A bátyusnak is voltak ilyen tárgyai, de csak egy félév. Annyit meg ki lehet bírni.
Nekem képzeld, a két legjobb barátom jár szocioizére, meg ttk-ra, és bizony hallom tőlük hogy SEMMIT nem kell csinálniuk.
Azok ők. Mi a BME-n kurvára nem unatkoztunk finoman szólva...
Vizsgaidőszakban összerizsáznak valamit, és simán átmennek, be se járnak előadásra. Az egyik haver a mostani félévben egyszer nem volt benn, és átment lazán.
Az órák 90-95%-án jelen voltam és így is voltak nagyon komoly nehézségeim egyes tárgyak estén. A kétkredties gazdasági jellegű kötelezően előírt tárgyakból is legalább be kellett járni vagy tényleg tanulni, mert anélkül nem ment át senki.
Egy miskolcon tanuló havertól szintén informatika szakon, szintén azt hallottam, hogy orrba szájba deriválnak meg integrálnak.
És. 10-20 éve és régebben akkor az volt az alap, hogy a programozó értesen a matekhoz. 10 éve még nem bugos szar és és iszonyú erőforrás igényes progikat írtak. Érdekes összefüggés ugye? Vagy áruld már el, hogy mérnöki célra fejlesztett progikat hogyan készítesz? -
#334 Ezt tudom.. nem is neked írtam.. csak általában ez a helyzet... -
#333 Én nem csak papírért akartam menni, ezért nem mentem bölcsésznek meg szociotársadalomizének, és ezért mentem mérnök info-ra. De csalódtam, mert mint írtam sok lett volna a rizsa, kevés a hasznos anyag. Ezért meg minek basszak el 4 évet, és energiát a tölteléktantárgyakra, amelyeket egyébként szigorúan is vesznek? Így is simán találtam munkát, diplomásokkal versenyképes fizetéssel, az országhoz képest tűrhető helyen (gondolok itt a hajnalban kezdődő normál idős munkavégzésre, a magyarhoz képest jó környezetben, mert sajnos itt inkább csak a rosszabb közül lehet választani). -
#332 amerikanisztika? -
#331 Aha bizonyos előadásra járók, de kevés ilyen előadás van. Az előadások nagy része viszont értelmetlen marhaság, ami adódik abból, hogy sokszor már a szak maga is értelmetlen. -
#330 Már 26-szor leírtam legalább... Jártam fősulira(ez is a tapasztalathoz tartozik hihetetlen módon), be is jártam előadásra, aztán rájöttem, hogy a mikromakrofos, meg az erősáramú erőművi villamosságtan (ez itt kb annyit jelent, hogy naphosszat feszültségeket meg ampereket számolgatunk, mindenféle soros párhuzamos kevert áramkörökben, váltakozóárammal).
Mond már el, mióta foglalkozik egy informatikus közgázzal, meg VÁLTAKOZÓ áramú NAGY feszültségű áramkörökkel? Szerintem egy informatikusnak max kis feszültségű egyenáramú, főleg logikai áramkörökhöz lehetne köze (bár ez is inkább a villamosmérnökökre tartozna). Mi a ráknak kell deriválni, integrálni stb. Ha valószínűleg soha nem fogja használni? És miért kell ezeket jóval nagyobb óraszámmal tanítani mint a szakmához kapcsolódó tárgyakat? Mi a rákért tanít valaki doktori címmel egy tantárgyat úgy hogy akkora marhaságokat mond a témával kapcsolatban, hogy leszakad a menyezet? Ez konkrétan a bmf info...
Az alapozó marhaságot el se kezd, mert hülyeség. Ennyi erővel alapozó tantárgy lehetne a biológia, mert lehet egyszer fehérjeelemző szoftvert kell csinálni. Vagy lehetne az autótervezés is tantárgy, mert egyszer lehet autógyártósort kell programoznod..., és lehetne sorolni még így tovább, több szakra is.
Nekem képzeld, a két legjobb barátom jár szocioizére, meg ttk-ra, és bizony hallom tőlük hogy SEMMIT nem kell csinálniuk. Vizsgaidőszakban összerizsáznak valamit, és simán átmennek, be se járnak előadásra. Az egyik haver a mostani félévben egyszer nem volt benn, és átment lazán.
Egy miskolcon tanuló havertól szintén informatika szakon, szintén azt hallottam, hogy orrba szájba deriválnak meg integrálnak.
Mellesleg a neten lehet olvasni sok "szépet" a felsőoktatásról, körül lehet nézni.
Azt meg senki sem írta hogy előadásra nincs értelme járni. Azt írtam hogy vannak olyan tantárgyak melyek úgy EGÉSZBEN értelmetlenek a szakmához, nem csak az előadás része, hanem az egész, de nem mind...
A tapasztalathoz hozzáadódik, hogy az okj-s képzésemmel (ami a főiskolaival ellentétben tényleg szakmai volt, töményen), és diploma nélkül lazán elvagyok a munkahelyemen több mint 1 éve, és még csak nem is erőltetem meg magam, miközben egyre profibb fejlesztővé válok, és egyszer sem kellett deriválni, integrálni, jószágokat makromikroszámolgatni, meg 25kv-os 50hz-s sokerőműves áramköröket papíron számolgatni (bár géppel sem). -
#329 -
#328 Dolgoztatni munka. :D -
#327 Nem érdemes. Dolgoztatni kell. ;) -
#326 Az a legnagyobb baj, hogy az egyetemek tényleg diplomagyárként működnek.. és a legalja hülye ember is le tud diplomázni. (Nem úgy értem, hogy akármelyik szakon, de ha csak annyi a célja, hogy diplomája legyen, akkor nyilván nem jogi egyetemre megy :)) -
#325 Nem azt írta, hogy ő azért hagyta abba mert nem láttam értelmét h folytassa mert hülyeségeket tanítottak nekik? sztem ezt írta, csak durván általánosított.. Bár én nem szólok bele. Az viszont, hogy diploma=értelmiség.. az egy nagy vicc. -
#324 Miért is? Gyakorlatilag cakk-pakk kijelenti, hogy előadásra járni nincs értelme, mert semmi hasznosat nem tanítanak. Bocs, ha ilyen orbitális marhaság után csak a pofájába röhögök.
Ezek az előadásra járók terveztés meg mindazt a sok közművet ami lehetővé teszi, hogy a sok Sanyix féle hőzöngő ne haljon szomjan, ne fagyjon meg és tudjon netezni. A melós meg felépítette. -
#323 Azért te se vagy semmi...