402
Érdemes-e dolgozni?
  • Yeltzin
    Szerinted x éves kor felett mi a helyes életmód? Alkalmazotti fizetés és nyugdíjalap? Nekem ez eléggé ijesztő, és inkább kényszermegoldás, mintsem ideális élet.

Semmi bajom az alkalmazottakkal, a szüleim is azok, és majdnem mindenki, akit ismerek, de ha mindenki így élne, nem léteznének érdekes épületek, nem lenne zene, nem olvashatnánk regényeket, nem járnánk moziba, de még egy árva karikatúrán sem tudnánk néha elmosolyodni, mert mindezt olyan embereknek köszönhetjük, akik "meló" helyett inkább valami újat akarnak adni a világnak. Képzeld el, ha mindenki dolgozna, és pénzt keresne, nem lenne firenzei Dóm, Michael Jackson dokkmunkásként halt volna meg, és Kolumbusz talán soha nem indul el keletre, hiszen "abban nincs zsé"...

Szomorúan látom, hogy majdnem minden fiatal ember számára az egyetlen életcél a pénzkeresés, és senki nem beszél önmegvalósításról, alkotásról, természetes boldogságszerzésről. A világ nem egy gyár (szerintem).
  • SötétBarom
    Tisztában vagyok vele, épp azt magyarázom már nagyon sok hsz óta, hogy semennyire sem egy extrém szám.
  • Slayerboy
  • kifli
    ehh a lestyán família XD
    múltkor mentek be dvd-planetba netezni, ismerem az egyik arcot aki ott dolgozik aztmondta odaállnak a géphez vagy 5-en és 10 perc mire bepötyögik azt hogy www. és közben veszekednek meg ilyenek :D
  • kifli
    azt is kéne szabályozni hogy ne kapjanak kurvasok segélyt akik szarul élnek és 8 gyerekük van, pl 3 gyerek után ugyanannyit kap mint 8 után, utánna meggondolja hogy hány gyereket szüljön még, egy átlagos magyar család ahol dolgoznak a szülők úgysem vállal be 3-nál több gyereket, a nagyrészük aki ennél többet vállal az a segélyért teszi, persze itt is van kivétel a 4 gyerek sem olyan vészes, persze ha van miből eltartani.
  • Slayerboy
    Hányinger.. kiírtanám az összeset. Tarhálnak meg sír a szájuk ha hozzámszólnak és le se szarom őket, aztán meg látom h ott nyomják a játékgépet a propellerben :D
  • kifli
    és azok is kapják a kurvasok segélyt és még mellette lehúzzák az embert, múltkor várok a buszra a mellettem lévőt megkérdezik hogy tud-e neki 200-ast felváltani, a gyerek elővette a tárcáját(már itt elbaszta) odaadta a 2 fém százast amaz meg elment úgy hogy nála marad a papír 200-as is :D
  • Slayerboy
    Csak kajára költenek? Mire befizetnek minden szart tudod mi marad abból a 300k-ból? Nem sok..
  • Slayerboy
    Jah.. hallod az durva.. vannak vagy százan és mind ugyanolyan 1-2 miliméter eltérés van köztük.. :S
  • kifli
    szegeden is vannak a kancsalék a buszmegállóba :D
    családban marad minden XD
  • Slayerboy
    Csodálkozol? Nem véletlen kancsal.. gondolom érted mire gondolok..
  • SötétBarom
    Gyerekvállalást illik megtervezni, és csak akkor belevágni, ha a körülményeid engedik, hogy egy normális életet tudsz neki biztosítani.

Abban igazad van, hogy ez itt ma komoly probléma. Ezzel nem is fogok vitatkozni.
  • HUmanHunter
    nekem egyszer anno nagyapámnak aztmondta egy svéd, hogy te egész életedben dolgozol meg gürizel hogy legyen jó nyugdíjad meg minden, én meg a f@szomból is megélek.. [nem követendő példa csak Érdemes e dolgozni? ra egy válasz]
  • Borg
    Majd akkor sakkozd ki hármótok megélhetését, amikor az asszony gyedre megy, és az államtól kap valami röhejes összeget, és lényegében a te egyetlen fizetésedből kell élnetek... máris nem olyan vicces a helyzet. Aztán jön a next level, amikor gyed után már nem tud elhelyezkedni újra normális állásban, mert a gyereket nem tolerálják sehol...
  • autoszimulator
    persze, rosszabb mindig lehet, de akár jobb is lehet így. Nem mondom, hogy de jó lenne ha ez lenne, de azért ezt is meg kell nézni, és levonni a következtetést. És abba belegondolva, hogy alapból nem vagyunk földrajzilag rossz helyen, az ország helyzete sem annyira rossz, mégis mennyire el lehet kúrni, ez a tragikus.
  • Tojesz
    Igen, lehetne sokkal rosszabb is. De már 500 éve ezzel vigasztaljuk magunkat hogy lehetne sokkal rosszabb is, hatványozottan igaz ez a szovjet megszállásra (pl. Romániához képest még faszagyerekek vagyunk).
    Ma akikhez viszonyítottuk magunkat minimum felzárkóztak, bizonyos tekintetben le is hagytak minket.
    Persze lehetne rosszabb, mint pl. fekete Afrikában az élet...
  • Tojesz
    Igazad van. ;)
  • luckyboi
    Amúgy végigolvasva a topicot nem tudom, hogy ha valaki panaszkodik az miért panaszkodik. Nézzük csak: valószínű otthonról netezik, azaz van fedél a feje felett és van pénze (vagy a szüleinek) az előfizura ; gondolom nem üres a hasa, mert éhesen nem lehet magasröptű virtuális beszélgetéseket folytatni, ezáltal , amiért itt van, képes önállóan véleményt alkotni a körülötte forgó világról. Már csak ezek miatt is úgy gondolom mindenki aki itt van, tisztában van azzal, hogy a helyzet lehetne sokkal rosszabb is. Nézzétek meg ezt és meglátjátok, nem is volt olyan könnyű régen sem az élet!
  • Molnibalage
    Ja.
  • SötétBarom
    Fasz duma. Ha mindenki elkezdene kiugrálni időben a mókuskerékből, akkor itt a vizuálpoéta barátunk kurvára meglepődne, hogy reggel nincs friss kenyér, és furcsa mód 4 hete ott bűzlik a szemét a ház előtt..
  • Fehercsoki
    Ja a 80% mordori ork(ezzel nem értek egyet mert az orkok hozzájuk képest tök rendesek) aza teljes orkság 100%a=/
  • n3whous3
    én se értem, amúgy meg az egy dolog, hogy szrencséje van, hogy ezzel foglalkozik, de azon, mikor azt írta, hogy "időben kiszállni a mókuskerékből", hát azon kicsit húztam a szám, mert ugyan hány embernek van tehetsége, szerencséje, meg lehetősége erre...
  • autoszimulator
    hah, ha mindenkit annyira tartana csak el az állam, mint engem a tanulmányaim során, nem lenne itt semmiféle gond. a mi karunk például teljesen függetlenül tud működni az államtól, és az egyetem többi szakától, már ami a pénzügyeket illeti, még is ott fejnek meg, ahol csak tudnak.
  • Vlala #139
    Jó a megfogalmazás: "digitális vizuálpoéta". Tulajdonképp tízből kilenc ember azt sem tudja, mi a francot jelent, de mivel nem akar bunkónak tűnni, úgy csinál, mint aki érti.
    De az is lehet, hogy rajtam kívül mindenki érti, ez esetben most csúnyán elszóltam magam. :)
  • Tinman #138
    "Érdemes-e dolgozni?"

Persze!
    Másképp, ki tartaná el a majdnem 1 millió munkanélkülit, melynek 80%-a mordori ork?
    A másik kedvenc eltartottam -igen, mert a fősuli mellett már elkezdtem anno dolgozni- az a sündőrség amelyik fél az indiánoktól és a legnagyobb problémájuk az, ha valaki 50 helyett 58-al megy. Na persze... könnyű a dolgozóról még egy bőrt lehúzni, mint azokat kergetni, akik lopnak...
  • n3whous3
    fú nemtom, megkérdeztük már 1-2x mivel dolgozik, amúgy meg valami művész féle. De ahhoz azért ugye nem árt tehetség meg szerencse :)
  • Molnibalage
    Hanyas hozzászólás?
  • Molnibalage
    Nem elmaradott, csak amíg az hidak, autópályák és minden beruházás 4-szeres fajlagos kötlséggel épülnek a lopás miatt, addig nehéz előrelépni...
  • n3whous3
    olvasd el, hogy mivel foglalkozik és megérted miről van szó
  • Molnibalage
    Hol laksz? Csak nem szüleiddel? Ha van saját lakás akkor honnan? Hogyen lesz ebből jövő? Mert X éves kor felettt ez az életmód nem űzhető és valódi munkatapasztalat híján senkinek sem kellesz majd.
  • Vlala #132
    Nem, nem érdemes. Fel kell akasztanunk magunkat, itt már semmi sem jó, másoknak mindig több jut, az egiyk oldalról azt halljuk, hogy "az ország elrontott hgazdaságpolitikája miatt van", a másikról meg azt, hogy "Eszkőcsinányijje? More!".

Nem politikai, inkább gazdasági szinten közelítek, már amennyire értek ehhez...
    Az országnak nincs külső bevétele. Belőlünk, állampolgárokból él. Elég rosszul...
    Országunkban most 2,3 millió aktív dolgozó polgár van. Emelléá jönnek a nyugdíjasok (eltartottak), a diákok (eltartottak), a segélyesek (eltartottak), nagycsaládosok (hatványozottan eltartottak), ügyvédek (na, ők nem eltartottak, de veszélyesebbek, mint bármelyik eltartott), nem beszélve a médiasztárokról, akik abból élnek, hogy nyomják a gagyit, mi pedig baltát vágunk a tévékészülékbe, hogy tűnjenek már el a lakásunkból.

A kérdésre vissza:
    a sötét oldal nem erősebb, csak könnyebben járható, és mivel a rombolásra épít, sohasem győzhet.

Könnyebb megkkenni a háziorvost, hogy egy írjon rólunk rokkantsági papírt, mint elmenni dolgozni, és húzni az igát napi nyolcban.
    Pénzileg ugyanott vagy, még kifogás is van rá (a fejünk felett is lopnak, én is tahó leszek), de ha így gondolkodunk, ebből ország a büdös életben nem lesz, unokáinknak már most jobb, ha németet, szlovákot tanítunk.
    Itt jön igazán a képbe az a kérdés, hogy valaki TÉNYLEG szereti-e a hazáját, vagy csak élősködik rajta, mint egy nyamvadt parazita, aztán, ha megszedte magát, továbbáll...
  • Tojesz
    Nem, nem az... De az tény hogy az orkoknak sokkal nagyobb hányada nem dolgozik, mint a teljes lakosság munkanélküli rátája...
  • Fehercsoki
    Érdemes-e dolgozni?Mi ez még1 cigányos topic?
  • COOLancs
    ennyi pénzért nem.

Ráadásul a válságra való tekintettel csökkentették a fizetéseket (kevés a megrendelés stb.) csakhogy amikor sok volt a megrendelés és hajtás volt akkor viszont szartak bele h ez a fizetéseken is meglátszódjon... Az eddigi vegetálásból most már minimálbér alá szorulunk
  • kenomy
    Szia! Igazad van ez a rendszer tényleg kizsákmányoló, de azért remélem idővel javulni fog a helyzet.
  • Neoncsoves
    rabszolgatartás rulz!
  • tugyiti
    nem,dolgoztatni már annál inkább.
  • n3whous3
    természetesen
  • Calver
    majd viszek nektek sütit meg kopaszbarackot, cserébe ti a majd felhúzandó irodaházat pisáljátok le napi rendszerességgel, m'kay?
  • n3whous3
    SZEMLÉLETI alapozás, nagyon sok olyan dolog van, amit csak itt lehet megszerezni szerintem. MEg hát sajnos itthon a papír számít még mindig nagyon.