Érdemes-e dolgozni?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Falcon87
Próbálja meg 😄

,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"

autoszimulator
ez azért így kicsit fals megállapítás, mert valóban, a diploma önmagában kevés, de vannak olyan területek, ahol a diploma elvárt dolog (jogi, orvosi, stb), s van ahol nem a diploma elvárt, hanem a szaktudás, amit bár az egyetem alatt nem fogsz megtanulni (legalábbis az oktatás keretei közt), azonban utána ha a szaktudás megvan, és ott a papír is, akkor a diplomás minimálbér legalább jobb, mint az alap minimálbér.
Persze az érem másik oldala is jelen van, hogy ha egy programozó elvégzi a középsuliját, és jól programoz, megpályáz egy állást. Mellette egy ugyancsak jól programozó, diplomás is megpályázza, akkor nem feltétlenül utóbbit alkalmazzák, éppen azért, mert az elvár, sõt jár neki egy nagyobb fizetés. és azért akár hogy is nézzük, valamilyen szinten meg is érdemli, mert azért kijárta azt a bizonyos iskolát, amit elõzõ társa nem. függetlenítve attól, hogy amiatt aztán a tudása több lett avagy sem.

.: mobilize.hu :.

dragon11
Miért is?😄

autoszimulator
felénk, szhely környékén is ilyesmi árak vannak, paneltelepeken olcsóbb, 30-50 között, de a város központban, fõ tér körül kóstál némely 70-80at is... viszont egyre több város széli családi házas lakópark épül, ezek kicsit szebbé teszik a várost, a rengeteg hipermarket között emberi élet nyomait is engedi felfedezni...

desigo
A minõségi szakmunkásokat (burkoló,asztalos,fûtésszerelõ,villanyszerelõ stb...) elég jól megfizetik
persze ha nem alkalmazott...
a sok diplomával meg ki lehet törölni
autoszimulator
ilyen abszurd lehetõségekkel nem is számolok 😄

MR ME
ismerõsömék 60ért laknak egy kb pincelakásban, ami akkora h ellehet benne lenni
jó oké 2.ker, azért mondtam h hely függõ is

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Falcon87
Próbálja meg 😄

SötétBarom
Ahol én lakom az konkrétan 65k, viszont nagyon szép és jó. Nem túl nagy, két embernek bõven elég. Itt Sopronban 45-80k körül mozognak az árak, 60-70 környékén már szép nagy lakások vannak. Nem tudom Gyõrben vagy Szombathelyen mennyi, azért írtam 50-et, mert ennyiért mindenhol van szerintem vállalható.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Falcon87
Na, befejezem a cigányozást, nem akarom hogy klóztápig legyen.

SötétBarom
Tudom, ezért írtam mögé, hogy nagyon baráti összeggel számoltam.

Hegi90
vagy beraksz egy bicajt meg egy légzõmaszkot a kocsiba, lerakod a városszélén (lehetõleg valami csöves suzuki legyen, nehogy felnyomják, vagy ha igen, ne legyen nagy baj), aztán onnantól tekersz 😄😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

vidéken 10-15000

jaszy
A fõvárosban annyi, a megyeszékhelyeken 30 ért kapsz már jót!

SötétBarom
Nem errõl szól a topik, de amúgy igazad van. Szerencse, hogy engem mindez nem érint.

MR ME
albérlet ára 😄 50bõl 2 embernek eléggé szûkös albit lehet kapni :/ persze az is környékfüggõ valszeg
benzin talán még oké 😄

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Hegi90
azért az a rezsi van hogy 100k-ra is felmegy télen 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

SötétBarom
Melyik része nem klappol ott? Az albérlet ára, vagy az 1 tank benzin ??? 😄DDD

autoszimulator
hajajj, ritka? inkább sokan még kevesebbõl élnek, de sokszor nem lehet eldönteni, hogy ezek egy része, gondolok a törlesztõkre, kocsira, mennyire képeznek "luxust". hazánkban az egy kocsi még valamilyen szinten luxus, köszönhetõen a rá és a vonzataira kirótt mocskos nagy adóknak... értem én, hogy közlekedj tömegesen, ne egyesével egy egy kocsiban, de ahhoz kell egy olyan infrastruktúra is. De szép lassan a városokban megállni nem lehet, erre mondják az okosok, járjál busszal. Járjon az a köcsög, aki szerint egy megyeszékhelytõl 25 km-re levõ faluból 10 órától este 10 óráig összesen 5 bemenõ buszjárat van. Ez elég? szart. kocsival bemegyek, vagy leteszem az autót a város széli parkolóban, és húzok egy helyi járatos közt félórás intervallumban, 320 forintért per út. vagy bemerészkedek a városba, parkolok kilométerre a célponttól, fizetve óránként 300at, ami alapból az oda vissza út. hol jó ez?

MR ME
látom most sem pestrõl beszélsz 😊

Van aki a minimálbérnek is örülne más meg 500000-bõl nem tud kijönni, minél többet keress valaki annál nagyobb az igénye.

SötétBarom
Én is így nyomom 😊 Mondjuk én nem minimált kapok kézhez.

Amúgy a 300k- hoz visszatérve:

- albérlet/részlet 50k
- rezsi 30k (nagyon baráti, hiszen net-TV-áram-telefon kombo szokott ennyi lenni, és még nem beszéltem a 40-50k gázszámlákról)...
- autó (törlesztõ meg egy tank benzin) legyen 50k (szintén nagyon baráti, persze kellene még szervizelni, meg ilyesmi)
- egyéb költségek 10k (mosópor, fogkrém, tusfüdõ, minden egyéb szükséges)

Ez így 140k. Marad 160, ami harminc napra bontva kb 5 ezer forint. Ebbõl ki kellene hozni a szórakozást, az evés-ivást, áldozni hobbira, ilyesmi. Tudsz egy kicsit félretnni is, meg elmenni nyaralni.

Na most tegye fel a kezét, aki szerint a fent leírtak ritkák mint a fehér holló, és magyarországon luxusnak számítanak..

Azért annak is van elõnye is, pl mindig van nyitva bolt (tesco), ha valami gond van nem kell várni amíg az ügyelet ki ér.

MR ME
énis ezt tenném, belvárosba a büdös életbe nem költöznék be, nem is bírnám ki

MR ME
nem szólta le senki a panelosokat

MR ME
mind1 neki mit kérdez, úgyis elveszik tõled ha van nálad :/

autoszimulator
vendéglátós ismerõseim vannak úgy, hogy tisztán minimál körül, de ugye ott is elég erõsen van plusz kereset, jatt formájában, és egyéb ilyen olyan fõnök elõl pénzlenyúlós akciók során :d

MR ME! Sokan laknak városok környékén kisebb falvakban és bejárnak dolgozni, mert vidéken olcsóbb a ház és nagy a csend. 😊

Hegi90
Nemtom minek kell leszólni a panelosokat. Mi 2 éve adtuk el a baszott nagy családi házat, hogy beköltözzünk városba 80 m2-be. Egyszerûen már nem bírtuk fenntartani, és még nem is volt teljesen kész ház. Inkább adósodjunk el 50 évre, és adjunk csak a "kényelemre"?

SötétBarom
Az a baj, hogy nem egyet ismerek. Viszont ismerek nem egy olyat, ahol masszívan ezen érték felett vannak...

Mondjuk felénk 100k alatt talán a tesco fizet meg a hasonlóan színvonalas munkahelyek..

Falcon87
Meghalsz? És a cigányok? Azok a tetvek SOHASEM dolgoznak, de a hét szellemi fogyatékos gyerekükre megkapják a nyolcszázezer segélyt...
Ma például egy fogyatékos kancsal cigány megkérdezte tõlem az utcán, hogy van-e eladó walkmenem 😄😄 A mögöttem jövõnél meg búvárszivattyú után érdeklõtött 😄DDDDDDDDD

Hangsúlyoznám hogy ez nem faji hova tartozás kérdése (mert értek ilyen vádak,hogy bántom a kisebbséget), sok ember nem szeret dolgozni. Én pl a tök fõzeléket nem szeretem. 😊 Viszont sokan vannak akik dolgoznának, és keresnek is állást de nem kapnak.

MR ME
há me ez itt pest, tudod itt van az aranyélet (csak aki itt él nem találkozik vele...)

MR ME
na igen, azzal már kiidegeltek 😄

autoszimulator
az meg a még durvább, hogy egy kisebb faluban levõ kertes családi ház kevesebbet ér mint egy esetleg régebbi panelház pest közepén.

autoszimulator
ez az elmélet majd egyetemen meg is dõl azonnal, nem is kell elvégezni, már látod, hogy húbazdmeg ez még sem így lesz.

n3whous3
XDDDDDDD hát jah

de tudod a mondást, "el lehet adni" AS:😄ASASD:ASD:ASDASD:ASD:ASDASD::ASDASD:ASD:ASDasdasdasdasd

púúúúú

MR ME
nameg attól is függ h mekkora házat tartassz fenn... nem rólad beszélek, de nagyon sok a panelproli aki kurva büszke h milyen jól élnek, aztán a wc-nk nagyobb mint az õ nappalijuk...

Tyler1
Egyesült Arab Emírségek - ott még a csapból is pénz folyik

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

n3whous3
igen, de most mi honnan tudjuk, hogy milyen az eloszlás?

púúúúú

lopok pénzt és gyorsan eltûnök. bárcsak így menne 😊

n3whous3
most kicsit akartam ezzel éreztetni azt, hogy az egy dolog, hogy te ismersz EGY párt, aki így keres

és esetleg többiek meg nem

bár tény, hogy ahogy nézem majd minden ismerõsnél azért meg van a havi 300k összeg sztem

sõt mondok nektek még valamit, faterom keres 70-100-at, anyukám keresett 150k körül kézhez (most meg mást fog dolgozni, mind1), és ez is bõven elég lett volna spórolásra is!

ha

1. nem bassza el az ember hlyeségekre a pénz
2. ha nincs ház hitel... bnõméknél nincs hitel és náluk se keresnek jól szüleik, de nyaralni is tudnak menni azért

púúúúú

dragon11
Tanulj amennyit tudsz, legyen diplomád(lehetõleg egyetemrõl) így jobban keresel.. és olyan munkád legyen, amire mindig van igény.^^

MR ME
ha lesz mibõl 😉

én majd megpattanok egyszer kanadába vagy az usába

chalezlopez
Errõl van szó... A gödöllõi rektort is olvashattátok ma...megszavazott magának meg a 2 elõdjének havi 400k életjáradékot, mert a 4.5 millás fizetésébõl nem bír félrerakni szegényke öregkorára...
Az ilyeneket kéne föllógatni.

Vamos Argentina!

MR ME
ez nagyon szép és jó h hangoztatod, de sztem mindenki tudja h ez eléggé abszurd, nektek biztos mázlitok van (vagy más van a dologban...) de kúrvára nem kerenek átlagban az emberek 150k-t...

SötétBarom
Pf. Sopronban élek, az árak helyenként itt durvábbak mint arra. És az élet itt arany, nem a fõvároban, csak ezt sokan nem tudják 😛PP

SötétBarom
Örökölt 17kg aranyat 😄DDDD

MR ME
te figy te voltál már pesten? 😄 hasolítsd már össze a pesti árakat a vidékivel és rájössz h bizony pesten nem olyan arany az élet mint ahogy azt a vidékiek gondolják, és a munkalehetõség sem sokkal több...