402
Érdemes-e dolgozni?
-
#322 Nem. Csak tudod ismerek számtalan embert aki BME végzett velem együtt, előttem, utánam. Ismerek Miskolcon, Veszprémben, Gödöllőn végzett gépészt, vegyész és infóst a BMF-ről, stb. Elég jó mintám van. Tudják használni amit tanultak, építettek és építhetnek rá.
Neked mid van azonkívűl, hogy egy OKJ-s képzés sem csináltál végig és még annyi idős sem vagy, mint én vagy öregebb ismerőseim. Milyen tapasztalatról regélsz?
Atyaisten... -
#321 -
#320 Nem mondtam vicceset sztem. Vagy te talán csak azt hiszed el amit saját magad tapasztalsz? Hát az nem lehet valami jó :) -
#319 Akkor engedj meg, hogy a képedbe röhögjek, de hatalmasat. -
#318 Igazából az a jó, hogyha valaki munkamániás karriesrista és tök jó neki, sokat keres, a gyereke meg fel sem ismeri! -
#317 Szép dolog az általános műveltség, de abból nem élsz meg. Gyanítom, hogy a postás nem keres annyit, mint én kezdő mérnökként. A postások - vagy bármely más csoport - elenyészően kis százaléke nyer ennyit műveltségi vetélkedőn. Lehet, hogy egy orovs általános műveltése lehet, hogy szűkebb. És akkor mi van? Rendesen műtsön meg. Nem várom el, hogy altatás közben az aneszteziológus szavaljon... -
#316 Ki mondta, hogy jártam előadásra veled? Ki mondta, hogy egyáltalán arról beszéltünk ahova te jártál? Nem tűnt fel, hogy általánosságról volt szó, és talán az informatikai szakról?
Szövegértelmezésből se vagy valami jó.
De munkaidőm van, de tudok közben fórumozni, van egy ilyen multitasking képességem :) mellesleg mint mondtam nem a szívem csücske a munka (kb semmilyen) uh. nem viszem túlzásba, csak úgy szükséges rosszként csinálom, nem leszek se sztahanovista, se karrierhajhász munkamániás (sztahanovista megfelelője a kapitalizmusban). -
#315 Nem, csak 1-re. A többiről közvetetten tájékozódom :) tudod kommunikáció :D.
-
#314 Nem emléxem kik, mert régen volt, de arra emléxem, hogy több diplomás ember olyanokat nem tudott, hogy én mikor még csak az általános iskolát végeztem, szinte a falat kapartam tőle :D
Egyébként nem abban okos amit tanult egy diplomás, otthoni tanulás nélkül, mert mint írtam sok szakon sok mindent tanítanak, aminek szakmailag nincs értelme, ergo sokféléből tud egy keveset, meg van egy papírja. Amolyan mekk-mester :D -
#313 ha bibis lesz a himbilimbid, akkor a doktor bácsinak is előadod ezeket a fasságokat? (aki talán egyetlen vizsgájára több szellemi munkát végzett, mint te egész életedben:) ) -
#312 várjál, te hány előadásra, gyakorlatra, konzultációra jártál velem? Nullára? jah, és még az észt is osztod, ráadásul még nekem? :)
neked amúgy most nem munka időd van? -
#311 Te minden egyetem minden előadására bejártál? Ej, de Superman lehetsz... -
#310 Na te pont olyan vagy, mint akikről beszéltem. Díszpéldány :)
"attól, ha vki nem fog fel egy egyetemi előadást, attól még nem biztos hogy hülyeség:)"
Kár hogy nem azért mondom hogy hülyeség mert nem fogtam fel, hanem azért mert amúgy sincs semmi értelme, ahhoz a szakmához meg főleg nincs köze :), ergo éppen hogy értem és azért tudom hogy fölösleges.
Csúnyán mellélőttél, de legalább ezzel is kibújt a szög a zsákból. -
#309 Csak egy példa.. Vágó műsorűban a diplomások szoptak olyan kérdésen h az embernek meg áll az esze.. mert CSAK abban okos amit tanult.. Postás elvitte a 20millát.. nem is egy :D -
#308 Értelmiség... ne röhögtess. -
Freeda Krueger #307 Forradalmárnak lenni is munka :)
-
#306 Vagy a Vörös Khmerek áldásos tevékenysége alatt. Mondjuk az is érdekes, hogy az összes idióta forradalmár Párizsba járt egyetemre... -
#305 megmosolyogtató az úgymond melósok kisebbségi komplexusa az értelmiség iránt. Szerintetek, egy orvos egy mérnök vagy akár egy építész önmagától tanulja meg a szakmáját autodidakta módon? Na azért mégiscsak van értelme annak a fránya egyetemnek, attól, ha vki nem fog fel egy egyetemi előadást, attól még nem biztos hogy hülyeség:)
emlékezzetek vissza, hogy mi történt Kínában a "kulturális forradalom" idején, amikor az értelmiséget kezdték üldözni. Jah hogy pár millióan éhen döglöttek... -
#304 Szerintem te túl sok bölcsésszel találkoztál. -
#303 Csak a magad nevében beszélj, hidd el te a kisebbséghez tartozol :) -
#302 Nem tartom és tarjuk őket szardarabnak. Ők tudnak valamit amit mi nem és mi is valamit amik meg ők nem. Ez olyan mintha azon vitatkoznál, hogy az agy vagy a szív fontosabb a túlélésben. Egyik nélkül sem élhetsz. -
homeless #301 Te meg a diplomást tartod szardarabnak... Bizonyítani kell és kész. Ha még azután is szardarabnak tart a diplomás, akkor egy szar ember, de ennek semmi köze a diplomához. -
#300 Az hogy tudja hol a birodalma vége, annak semmi köze ahhoz hogy szardarabnak tartja-e a nem diplomást, vagy nem. -
#299 Honnan veszed a 99%-ot? Egyik diplomás barátom és rokonom sem ilyen. Akkor nekem legyenek ő a minte és legye 0% az alap? Menten megáll az eszem... A legtöbb diplomás akivel találkoztam és együtt dolgozam nagyon is jót tudja, hogy meddig terjed az ő birodalma és hol kezdődik az, amikor bizony Józsibácsi az aki a mester és nem ő. -
#298 kíváncsi lennék hány század százalék tanul ilyen szakmát a felsőoktatásban :D
Amúgy alapszinten (se) a főiskolán meg egyetemen lehet megtanulni programozni. Otthon akármilyen szint meglehet, csak foglalkozni kell vele. -
#297 Miért nem bűnöző az összes cigány, de kb 99% igen, ilyen arányok mellett lehet általánosítani. Na kb a diplomásoknál is igaz egy 99% úgy gondolja dolog, ezért lehet általánosítani. -
#296 Az utolsó bekezdést kikérem magamnak. Mikor egy szaki volt nálunk szerelni ott lihegtem mellette, hogy minél több fogást ellessek, hogy legközelebb én csináljam. :)
Nem gondolod, hogy talán nem kelle általánosítani? -
homeless #295 Az a baj, hogy te csak az it-ban gondolkodsz. Lehet, hogy programozni, meg linuxot telepíteni meg lehet tanulni otthon is(alap szinten), de egy szívműtétet, vagy egy fogtömést, vagy egy irodaház megtervezését nem biztos.
Az alibiszakokról és azokról nekem is hasonló a véleményem, akik 30 éves korukig gyűjtik a diplomákat, hogy ne kelljen dolgozni. -
#294 Tudod ez úgy van, hogy a társadalom hirdeti: diploma nélkül nem vagy ember egy szar vagy.
Van aki beveszi, ezért szerez valami diplomát, vagy nem veszi be, és azért mert legyen ők is tudják hogy csak arra jó hogy meglengessék (pl 2 haver úgy, hogy nem jár be, és vizsgáknál keresgél a neten kicsit, majd rizsázik egy fogalmazást).
Van aki leszarja alapból.
Van aki azután szarja le, hogy megtapasztalta mennyire "hasznos" képzést kap az ember (pl én, bár alapból sejtettem hogy faszság lesz az egész, de próba cseresznye alapon belekezdtem, de nem csalódtam :D).
Örök észrevétel, hogy a diplomások mindig nagyon okosnak hiszik magukat, úgy hiszik ők a teremtés koronái, minden más nem diplomás, szar csicska. Ez tény. Csakhogy mint látható, a diplomagyárból jövő lediplomázott gyerek ha hülye segg volt, hülye segg is marad, viszont magáról azt hiszi, ő egy igazi zseni :) -
homeless #293 Nem, Frayer azon a tömörítőn dolgozik, ami 1 byte-ba tömörít mindent, és ezzel tönkreteszi a merevlemezgyártókat. -
Steve Q #292 Érdemes-e dolgozni? Nem. Éhen kell dögleni, az megéri. -
F1re #291 en amint tehetem befektetem a penzem uzlet helységekbe -
#290 Ezek szerint te kereskedsz? Mert ha igen akkor már dolgozol. A bankal is van meló tehát ott is dolgozni kell. -
#289 Dekár, hogy nem közjegyző leszek. Egy A4-es papír felolvasása és aláírása 30ezer forint. :D Ráadásul adómentes. -
#288 Na jó, ez megint kezd elfajulni itt.
Én bölcsészkarra jártam. A legjobb angol nyelvtanári szakra középeurópai szinten, és skandinavisztikára. Tudok angolul, svédül. Tanárként kezdtem dolgozni. Imádtam, kurva jól is csináltam, minden szerényteleség nélkül. Nagyon jó voltam, minden tanítványom átment minden vizsgán. És imádtam csinálni. De a pénz egyszerűen nem volt elég a minimális igényekhez sem. Most már két és fél éve egy multinál vagyok, ami az egészségügyben érdekelt. Diagnosztikai gépekkel foglalkozom, és ezt is jól csinálom. Mikor idejöttem fingom sem volt az egészről, most már komoly rálátásom van mind a technikai, mind az üzleti részére. Nem vagyok profi. Messze nem, ez tanulópénz. Nem is keresek jól. De minden nappal többet tanulok. Így is fel lehet fogni.
Szeretem,amit csinálok, és szívesen tanulok így tovább. Erősebbé, bölcsebbé tesz minden egyes nap. És IGENIS büszke vagyok arra, amit elértem. -
#287 nem tudhatod mekkora a zsidók és nem zsidók aránya azok közt, akik keresztbe tettek vagy neked, vagy nekem, vagy bárkinek. -
tom235 #286 Attól még, hogy neked nem tettek keresztbe, honnan tudod, hogy másoknak sem? Ez is sztereotípia. -
YMan #285 -
YMan #284 'Amíg a zsidó kérdés meg nem oldódik, nem beszélhetünk a szó igazi értelmében szabadságról. A nép önrendelkezéséről.
Addig nekünk csak a napról-napra munka jut, ami egy igazi rabszolgasorsú ember élete.'
No ezt is egy frusztrált/lusta/ostoba ember írta. Mindenki úgy beszél a zsidókról mintha minden 100 emberből 80 zsidó lenne és ők uralnának mindent mint a szicíliai maffia. Én nem vagyok zsidó, mégis volt sokszor alkalmam jól keresni a munkámból, és soha nem akadályoztak zsidók és nem tettek keresztbe. Buta sötét sztereotípia ez. -
#283 Mindenesetre én jól szórakozok rajta :)