Érdemes-e dolgozni?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Amúgy alapszinten (se) a fõiskolán meg egyetemen lehet megtanulni programozni. Otthon akármilyen szint meglehet, csak foglalkozni kell vele.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nem gondolod, hogy talán nem kelle általánosítani?
Az alibiszakokról és azokról nekem is hasonló a véleményem, akik 30 éves korukig gyûjtik a diplomákat, hogy ne kelljen dolgozni.
Van aki beveszi, ezért szerez valami diplomát, vagy nem veszi be, és azért mert legyen õk is tudják hogy csak arra jó hogy meglengessék (pl 2 haver úgy, hogy nem jár be, és vizsgáknál keresgél a neten kicsit, majd rizsázik egy fogalmazást).
Van aki leszarja alapból.
Van aki azután szarja le, hogy megtapasztalta mennyire "hasznos" képzést kap az ember (pl én, bár alapból sejtettem hogy faszság lesz az egész, de próba cseresznye alapon belekezdtem, de nem csalódtam 😄).
Örök észrevétel, hogy a diplomások mindig nagyon okosnak hiszik magukat, úgy hiszik õk a teremtés koronái, minden más nem diplomás, szar csicska. Ez tény. Csakhogy mint látható, a diplomagyárból jövõ lediplomázott gyerek ha hülye segg volt, hülye segg is marad, viszont magáról azt hiszi, õ egy igazi zseni 😊
"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."
Én bölcsészkarra jártam. A legjobb angol nyelvtanári szakra középeurópai szinten, és skandinavisztikára. Tudok angolul, svédül. Tanárként kezdtem dolgozni. Imádtam, kurva jól is csináltam, minden szerényteleség nélkül. Nagyon jó voltam, minden tanítványom átment minden vizsgán. És imádtam csinálni. De a pénz egyszerûen nem volt elég a minimális igényekhez sem. Most már két és fél éve egy multinál vagyok, ami az egészségügyben érdekelt. Diagnosztikai gépekkel foglalkozom, és ezt is jól csinálom. Mikor idejöttem fingom sem volt az egészrõl, most már komoly rálátásom van mind a technikai, mind az üzleti részére. Nem vagyok profi. Messze nem, ez tanulópénz. Nem is keresek jól. De minden nappal többet tanulok. Így is fel lehet fogni.
Szeretem,amit csinálok, és szívesen tanulok így tovább. Erõsebbé, bölcsebbé tesz minden egyes nap. És IGENIS büszke vagyok arra, amit elértem.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
.: mobilize.hu :.

Addig nekünk csak a napról-napra munka jut, ami egy igazi rabszolgasorsú ember élete.'
No ezt is egy frusztrált/lusta/ostoba ember írta. Mindenki úgy beszél a zsidókról mintha minden 100 emberbõl 80 zsidó lenne és õk uralnának mindent mint a szicíliai maffia. Én nem vagyok zsidó, mégis volt sokszor alkalmam jól keresni a munkámból, és soha nem akadályoztak zsidók és nem tettek keresztbe. Buta sötét sztereotípia ez.
Az meg örök észrevétel, hogy a diplomások szerint kell a diploma, akinek nincs diplomája, az meg azt vallja, hogy mi a fenének.
És soha ne hidd el hogy a nagy bömös meg a nagy merci jo autó😄
Ülj bele egybe és tekerj le vele egy hosszu utat😄
A lamborghini és a ferrari is hulladék hidd el ha beleülnél sikitva menekülnél😄
Csak elhiszitek azt,hogy ez kell nektek,hogy ettöl lesz szép az élet,
mert arra tanitanak,hogy elhidd!
A Béna.
Diplomáról meg csak annyit hogy "tanultok" de semmi értelmes képzést nem kaptok😄
(kivétel talán a mûszaki tudományok, de azok sem Magyarisztánban elvégezve).
Nincsenek már szakemberek a diplomával meg egy kiégett izzót sem tudtok kicserélni...és úgy általában lövésetek nincs a világról, semmirõl nem tudjátok,hogy hogyan-mitõl mûködik.
Nem mertek és nem akartok csinálni semmi értelmeset, meg is értem,mert a sok egyetemi év alatt ezt sulykolták belétek: ne legyenek önnálló gondolataid magold be és tartsd be a szabályokat,de nem ragozom mert ugysem értenétek, hisz Yeltzint sem értettétek meg...
De röhögve sírok azon amiket leirtok.
De persze a diplomás lenéz engem mert én csak egy éretségizett szerelõ vagyok, aki el merte küldeni az állami vállalatnál a fönökét a drága mamájába😄
A Béna.
nem.. nem érdemes dolgozni, én szarom a pénzt...
Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Innentõl úgy éreztem, minden vita meddõ 😊
Annyiból említettem egy lapon én is, hogy a különbségek érezhetõek, valahol a jobbak is a kettesért küzdenek, míg bölcsészen a négyes már gáz, mert csak egy könyvet kell kiolvasni hozzá.
Voltam zárás előtt. _______________
Csak erre a legtöbb ember akkor jön rá, mikor már elhibázta az egyetemi, fõiskolai döntést. Nem bántani akarom õket, de például aki ma elmegy bölcsésznek, mit gondol, mire számít, mi lesz belõle? És nem kevesen mennek ilyen helyekre, azért hogy legyen egy diploma. Diplomáért? Ma, fõleg ezeken a szakokon, ahol nem az a kérdés, hogy idõben elvégzed, egyáltalán elvégzed-e (mint például a mérnököknél), hanem hogy hibátlan ötös lett a ZH vagy csak négyes? S kb az értelme is ennek függvényében alakul, sok mindenre nem alkalmazhatóak ezek az emberek, diploma ma meg lassan olyan lesz ezekben a körökben, mint szüleink korában az érettségi, egy kötelezõ megszerezendõ papír. Ezzel a BSc rendszerrel teljesen elkomolytalankodták az egészet, nem beszélve a rendszer hiányosságairól, s hogy aki most éppen benne van, az rendesen szívja a sok változást, amiket közben találnak ki, tökéletesítés címen. És akkor hallod, hogy hamarosan visszaállítanák a régit. Akkor az ez idõben végzett, BSc-sek mit csinálnak a szezonális diplomáikkal? vicc az egész.
Nem lesze sem merdzsóm, sem popsztár nem leszek, de még élet- és halál ura sem Közép-Európában, de én elszámoltam magammal már réges-rég és SENKI, de az égvilágon senki sem törhet felettem pálcát.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Amúgy ez a baj itt.. teljesen egyetértek az utóbbi hsz-ekkel. Dolgozni már kevesen akarnak.. csak ülni a karosszékben és várni h az ölükbe hulljon a pénz. Nyilván van olyan, aki közgazdásznak megy, namost õ is székben ül, de azért az más.
Nem várom el egy matek zsenitõl, hogy kubikosnak menjen.. 😄
Voltam zárás előtt. _______________
És milyen szép, ha egy ilyen arcról miközben beszélgetsz vele, kiderül, hogy bútorasztalos 😊
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
"Sajna oda jutottunk hogy vannak rétegek(nem kevesen),akik hencegve kinevetik a kétkezi munkást,pedig ha jobban belegondolnának,olyan munkát csinálnak,amire õk képtelenek, mert azt sem tudják a csavarhúzónak melyik végét kell megfogni..."
Totál igazad van és a legszebb az egészben, hogy ma már oda jutottunk, hogy a szakmunkásokból hiány van. Ha újra kezdhetném tuti asztalosnak mennék. Nagyon szép szakma és jól is lehet vele keresni ha ügyes az ember.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Mi öregebbek még úgy vagyunk vele, hogy dolgozunk, hogy legyen mibõl felépíteni az egzisztenciát, spórolunk, hogy legyen mibõl lakást meg kocsit venni ... TISZTESSÉGESEN.
A Kulcsár generáció már nem dolgozni akar, már nem akar érteni semmihez sem, nekik már csak a pénz kell ... bármi áron.
Ezért nõ a bûnözés, kábszerkereskedelem, zsarolás, mutyizás és korrupció.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Sajna oda jutottunk hogy vannak rétegek(nem kevesen),akik hencegve kinevetik a kétkezi munkást,pedig ha jobban belegondolnának,olyan munkát csinálnak,amire õk képtelenek, mert azt sem tudják a csavarhúzónak melyik végét kell megfogni...
!JBL Northridge E-CH90+!JBL Northridge EC25+!JBL Northridge E20 Marantz SR 3001+Marantz DV4003
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Valamiért a mûszaki érdeklõdés lecsökkent.
"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."