402
Érdemes-e dolgozni?
-
#242 A hiteles dologról csak annyit, hogy manapság ki tud önerőből lakást venni? Akár panelt is.. anélkül, hogy több évig spóroljon rá és nyomorogjon nem sokan. Sőt.. -
#241 Tarts el 4 embert 300k-ból és majd rájössz. 1 emberre nem rossz pénz, de pl. 4-re már elég csekély.. Úgy, hogy rezsit fizetsz meg mittomén mit.. :S -
andersh #240 van egy haverom ő is szakács és többször volt kinn külföldön. egyszer volt hajón azt bírta 1-2 hónapig, 3-4 órákat aludtak.
aztán volt kinn Angliában, ott olyan volt a szállás h 100 emberre volt 1 mosdó, patkányok futkostak az ágyak mellett stb... jött is haza rögtön. -
#239 Amíg a zsidó kérdés meg nem oldódik, nem beszélhetünk a szó igazi értelmében szabadságról. A nép önrendelkezéséről.
Addig nekünk csak a napról-napra munka jut, ami egy igazi rabszolgasorsú ember élete. -
#238 hamar vért fogsz izzadni szakácsként :);) -
tom235 #237 Gondolod, hogy ezeknek van lelkiismeretük? Ugyanmár. -
#236 pedig máshol sincs különbség ebben a tekintetben. A legnagyobb "celebek" sem magyarok ;) -
#235 mondjuk úgy, hogy nem csak a Magyarország nevű földszegletben. -
#234 "A lustaság sem mindegy, hogy milyen, az egész nap alvó döglő emberek sosem fognak meggazdagodni, a munkától lusta emberek azonban, kellő ésszel bármikor előtörhetnek, és ez így van jól."
Te nem a föld nevű bolygón élsz? -
#233 ez megint csak a szokásos, mármár majdnem magyaros szardobálás.
oké, nem csinált semmit, (bár ez max a te értékrendszered szerint semmi), lehet hogy szegény emberek pénzéből csinált magának rengeteget, hát ez van, sikerült neki. Ha a lelkiismerete nem zavarja, akkor hadd csinálja. Csinálhatod te is, ha tudod.
Ez a vállalkozásosdi pedig pont az ilyen felfogás miatt lett ennyire lenézett tevékenység, mindenki, boldog boldogtalan mindenféle ürüggyel belevág, és azt hiszi akkor most ő lesz az új milliárdos, pedig aztán közel sem.
A lustaság sem mindegy, hogy milyen, az egész nap alvó döglő emberek sosem fognak meggazdagodni, a munkától lusta emberek azonban, kellő ésszel bármikor előtörhetnek, és ez így van jól. -
#232 Hát bazz, legyen igazad, tényleg kivánom.
Szeretnék már ezeken tiszta szívből kárörvendően röhögni.
És nem az irigység mondatja velem ezt. Ha valami, hát gazdag soha nem akartam lenni. Hatalomvágy sincs bennem. A karrieremet építgetem, és stabil egzisztenciát szeretnék, ami ha így megy tovább, meg is lesz, de ennél több nekem nem kell. Rohadtul nem kellenek milliárdok a boldogsághoz, szerintem. -
#231 Eljön majd az idő,amikor azért fognak szarni,mert eddig szartak erre az egészre...Sok nagyágyú fosta össze magát halálközeli pillanatban a történelem során...Voltak köztük igen kemény,kegyetlenszívű emberkék is...
Tököscsávók akik mindenhatónak képzelték magukat,majd egy pillanat alatt rájöttek hogy aprók ők a világmindenséghez képest... -
#230 Ez szépen hangzik, de tartok tőle, hogy pont ez az, amire ők nagy ívben szarnak. :(( -
#229 Tény hogy a "nagykutyák" nem sokat gályáztak a Mercikért,Bömbikért...De egyvalamiben közösek vagyunk mind,a vége el fog jönni mindannyiunknak és nem mindegy ki milyen szájízzel fogja majd átlépni a "küszöböt"...
Aki folyamatosan átvert mindenkit,mindenben csak a garast leste,a sikerért minden ganyéságra hajlandó volt,az hogyan fog elszámolni a lelkiismeretével?Mert bár hiába nyomjuk el magunkban ezt a "bekódolt" dolgot,azért mindenkinek van,és adott pillanatban elő tud kerülni hogy marjon,tépjen és gyötörje kétségbeesett "tulajdonosát"...
-
#228 Ez így van. A válság is mesterséges volt, kellett egy kis extra bevétel pár embernek, meg is szerezték... a többi ember meg elfogadja mint az élet rendje, hogy jaj a gazdaság így működik, most mindenki vesztett, stb. Lófaszt egyszerűen csak átcsoportosítás történt. Pár dúsgazdag ember még gazdagabb lett, a többi kevésbé gazdag meg bukott egy rakás pénzt. hitel = rabszolgaság, nem véletlenül ez ennek a fantasztikus kapitalizmusnak az alapja... -
kvíz kérdés -
Általában ki dolgozott többet az autójáért?
Az akinek 20 milliós mercije van, vagy akinek csak egy 1.5 milliós szuzukija.
Általában az olcsó szuzuki tulajok dolgoznak meg leginkább a kocsijukért.
Akinek meg magánrepülője van, az meg valószínűleg életében egy szöget nem vert be, egy szalma szálat nem rakott arrébb. Hírből sem ismeri a munkát. Hülyének néz ha a arról beszélsz hogy hogy kell dolgozni valamit. Kerüli az olyan társaságot mint a tiéd.
Modern rabszolgaság barátom. Modern rabszolgaság.
Ott vannak a bankárok, a tőzsde spekulánsok, multi részvényesek, stb stb
-
#226 Azért nem kell ennyire túl bonyolítani a dolgot.
Bele kell vágni, egy kis készülődés, és mehet.
Kár kifogásokat keresni, hogy ezé meg azé.
El kell kezdeni csinálni.
Beállni a futószalag mellé iga vonó baromnak, az mindenkinek megy.
Kitalálni hogy lehet teljesítmény nélkül gazdagodni, az már nem. Nagyon lustának és találékonynak kell lennie az embernek hozzá.
Ha elég találékony vagy nem az országban halmozod fel a nyereséget, és így még az adófizetést megúszhatod jogosan, törvényesen. -
#225 Érdemes-e dolgozni? Mint látható nem. Hiszen a legkevesebbett dolgozó (vagy egyáltalán nem dolgozó) emberek a leggazdagabbak: médiakurvák, mánágerek, no meg mint láthatjuk segílybül is jól meg lehet élni... -
savior #224 a sajat vallalkozas kezdese jol hangzik, csak sajnos ez sem ilyen egyszeru. mit, hogyan es mibol? mondjuk ha valaki boltot akar nyitni tudnia kell hogy mire van kereslet, es hogy honnan tudja azt olcson beszerezni. szuksege van vallalkozoi engedelyre, egy uzlethelyisegre, es kezdo arukeszletre. szuksege van tapasztalatra szakmai es kommunikacios teren. es kell egy elado is.
ha minden feltetel adott, meg akkor sem teljes a boldogsag. igaz hogy nem lesz fonoke, de cserebe lesz alkalmazottja, akivel biztos gondok lesznek. a bevetelei is lehet hogy az egyik honapban 150k-t keres vele, a masikban meg csak 50-t. a harmadikban meg mondjuk ellopnak egy 50k erteku cuccot es egybol jarkalhat a rendorsegre intezkedni. -
#223 Az 56 ezer forintos nem minősül pénzhamisításnak, mert ilyen bankó nincs jogilag forgalomban.
Az más kérdés, hogy van olyan balek aki elfogadja, mint fizető eszközt. :) -
Freeda Krueger #222 Mi történhet?
Visszaadnak 22ezer forintost:)
-
#221 egy jó nyomtatóval megoldható a pénzcsinálás
csak aztán nehogy 56ezer forintos sikerüljön -
#220 Ó igen, ez pont ilyen egyszerű.
Ne dolgozz! Csinálj pénzt!
LOL -
#219 Látom egyesek nem bírják ki zsidózás nélkül. -
#218 A legtöbb zsidónak kétezer éve működik... Najó volt egy húsz év, amikor elvitték őket pár nyári táborba, de abból is milyen jó üzletet csináltak! Kárpótlások, emléktárgyak, állandó megemlékezések, dvdk, képeslapok stb... -
#217 Amíg dolgozol nem lesz időd pénzt keresni.
Állj le a melóval, és kezdj valami hasznos tevékenységbe, ami számodra hasznos, pénzt hoz. -
Freeda Krueger #216 Ilyen egyszerű lenne a megoldás?
-
#215 na, hétfőn nyitok is egy bankot, úgyis unatkoznék. -
Érdemes-e dolgozni?
A válasz egyértelműen NEM.
Amíg dolgoztam sosem tudtam annyi pénzt keresni mint most, amikor nem dolgozok.
Ne dolgozz, kereskedj valamivel. Vagy nyiss egy bankot.
Mindegy, valami olyat csinálj mint amit a zsidók is csinálnak, azzal csak jól járhatsz, munka nélkül gazdagodhatsz. -
#213 Ha nem akarsz élősködni és segélyekből élni... -
#212 Pontosan a félrevonulás lehetősége hiányzik. -
#211 Én sem tudom elképzelni (szerencsére), hogy mitől akar valaki ennyire elköltözni otthonról, én jól kijövök velük, bár ennek lehet az is az oka, hogy van hova félrevonulni, ha sok lesz a dolgokból, panelban ez nehezebb. De látok én is sok ismerőst ahol a szülők mindenbe beleszólnak, mit dolgozik, miért azt, milyen nője van megint, stb. Én személy szerint addig élek szülőkkel, amíg nem fontos elköltözni, s ez nem zár ki barátnőt sem, mert szinte teljesen külön házrészben tudnánk lenni, és amíg ez itt van, minek vágjak bele albiba, saját kéróba.
Szomszédokról meg annyit, hogy az egyetemi éveim alatt tapasztalom, hogy milyen szar is ezen a téren a panel, egészségeset fingani nem lehet, mert átkopog a szomszéd, hogy kuss már. És mikor a szomszéd leányzót, akinek kiemelkedően nagy orgazmusa van éjjel, elkezdi az előjátékot, akkor nem alszik az alsó három emelet, az biztos. Családi háznál meg ott az állattartás, minap épp méheket hozott ide egy tag, jó idő volt, mire felfogta, hogy nem tetszik senkinek, az alapzajok viszont, mint a kutyaugatás, madárcsicsergés, szokható. -
#210 nyitott ajtónál szarhat, recsizhet a konyhában, stb -
savior #209 en ezzel ugy vagyok, hogy miert is olyan jo egyedul lakni? olyan dolgokra vagytal, amikrol nem szeretted volna, hogy a szulok megtudjak?
esetleg idegesitenek a csaladtagok? ha elkoltozol is lesz aki idegesit. panelban az egyik szomszed zenet ordittat, a masik ejfelkor furdik, a harmadik a lepcsohazban veszekszik, a negyedik meg hajnalban szeret akciofilmet nezni a hazimozijan. hiaba vagy egyedul a lakasban ugyanugy ott vannak a zavaro tenyezok. kertes hazban meg a kutya ugat, a szomszed egeti a gazt, a hitteritok csengetnek, tobb a hazkoruli munka is.
ha pedig annyira nem birod a szulokkel valo eletmodot, hogy elkoltozol toluk, akkor hogy fogsz boldogulni a felesegeddel? -
andersh #208 El kell menni idegenlégiósnak. Van szállás, kaja, társaság, munka, és egészséges életmód és világot is látsz. Ja és kapsz fizetést is. -
Nvidiaakiraly #207 Az élet legszebb dolgai ingyért' vannak.:) -
#206 Amúgy örökölni előbb utóbb mindenki fog, szal mire 60 éves lesz, addigra lesz hol lakni nem kell félni :) -
#205 Én fehérváron lakom, itt nehezebb albérletet találni mint albérlőt, szóval azza nincs gond. Lakásnál szerintem annyira nem amortizálják le hogy ne lehessen kevés pénzből felújítani, vagy akár lehet venni egy kevésbé szépet amin nincs mit leamortizálni :D Papírmunka van vele ha bevallod jövedelemnek, szerintem Magyarországon ilyet a főbérlők 95%-a nem csinál. Amúgy persze adózni kell belőle. -
#204 A munkatársam fia 32 és most fog elköltözni otthonról. Mondjuk amit az ő keresetéről hallok, már régen megtehette volna elvileg.
A volt egyetemi cimboráim közül csak annak jött öszes egy kisebb lakás vásárlás akik kint voltak huzamosabb ideig, vagy "csak" kiküldetésbe küldte a cég. Az egyik cimbi bejárta fél fekete Afrikát, az arab országokat, és még pár európai országot is. Így jött össze 3,5 fél év spórolt pénzből egy 35-40 m2-es lakás Pesten.
A szülők vagy tudnak segíteni, vagy nem. Nekem két tesóm van még és az ikertesómnak tavaly segítettek... -
Freeda Krueger #203 Hasonló cipőben járok én és a velem egykorú kollégák is.
Szinte teljesen ez a kép.