402
Érdemes-e dolgozni?
  • Molnibalage
    Gondolod te.
  • autoszimulator
    én meg azon röhögök hogy mindig betéved ide is pár ember, akik hirdetik az igét, és mondják, kinek mi a jó. Egyikük az anyagi javakat veszi semmibe, másikuk épp hogy a munkát, harmadrészt szerint meg a zsidók miatt van.
    Az meg örök észrevétel, hogy a diplomások szerint kell a diploma, akinek nincs diplomája, az meg azt vallja, hogy mi a fenének.
  • grizzly21
    Nem akarok altalanossagokat mondani, mert van nagyon sok rendes kivetel, de szerintem a legnagyobb kulonbseg itthon is kulfold kozott, hogy kulfoldon mindenki melozik mint az allat...teny es szomoru, hogy aki itthon dolgozik sokat, nem ugyanugy honoraljak mint kinnt...
  • Fürtös
    Kiegészítve még egy apró részlettel: Diplomáért 5 évet tanulsz,de ahoz hogy boldog ember legyél munkában,családban,lélekben azért egy életen át kell tanulnod.Tanulnod a munkádban az uj dolgokról,tanulnod a párodról és tanulnod az életböl... ez pedig kényszerböl nem megy.
    És soha ne hidd el hogy a nagy bömös meg a nagy merci jo autó:D
    Ülj bele egybe és tekerj le vele egy hosszu utat:D
    A lamborghini és a ferrari is hulladék hidd el ha beleülnél sikitva menekülnél:D
    Csak elhiszitek azt,hogy ez kell nektek,hogy ettöl lesz szép az élet,
    mert arra tanitanak,hogy elhidd!
  • Fürtös
    Yeltzinnél a pont...

Diplomáról meg csak annyit hogy "tanultok" de semmi értelmes képzést nem kaptok:D
    (kivétel talán a műszaki tudományok, de azok sem Magyarisztánban elvégezve).
    Nincsenek már szakemberek a diplomával meg egy kiégett izzót sem tudtok kicserélni...és úgy általában lövésetek nincs a világról, semmiről nem tudjátok,hogy hogyan-mitől működik.
    Nem mertek és nem akartok csinálni semmi értelmeset, meg is értem,mert a sok egyetemi év alatt ezt sulykolták belétek: ne legyenek önnálló gondolataid magold be és tartsd be a szabályokat,de nem ragozom mert ugysem értenétek, hisz Yeltzint sem értettétek meg...
    De röhögve sírok azon amiket leirtok.
    De persze a diplomás lenéz engem mert én csak egy éretségizett szerelő vagyok, aki el merte küldeni az állami vállalatnál a fönökét a drága mamájába:D
  • at16
    mi ez a topic? o.O

nem.. nem érdemes dolgozni, én szarom a pénzt...
  • Pepsi Twist
    igen, legalább lehúzhatom az államot a nyugdíjammal majd... am nem a bejelentett munkájából él az emberek 90%-a :)
  • autoszimulator
    na nem mintha az a +2 év nem csak a papír és a plusz pénzbeszedésről szólna, mert elnézve az arra vonatkozó tanterveket, analízis három és társai, tiszta gyakorlatiasság. Én tuti, hogy csak levelezőn, meló mellett fogom elvégezni, ha egyáltalán lesz rá szükség.
  • Molnibalage
    És mégis miből? Mert nem minden Bsc-s mehet államilag finanszírozott Msc-re. Az meg vicc, hogy diákhitelből finanszírozzad magad, vagy dolgozz suli mellett, mert a tanulmányi eredménynek odabasz és nem pozitív irányban...
  • qetuol
    na de ki az, aki 3 év után nem folytatja? sztem, legalábiss nálunk, 3 év után a túlnyomó többség még lehúzza azt a 2 évet.
  • Molnibalage
    A mérnöki karokat verte szét leginkább a Bsc, mert NULLA szakirányú képesítéssel kerülnek ki.
  • Slayerboy
    Jah értem... én is így gondoltam.. csak félreérthető volt :)
  • Sir Quno Jedi
    Mérnöknek születni kell. Senki sem lett még JÓ mérnök, pusztán mert elvégezte valamelyik mérnöki kart.
  • DeerHunter01
    mizu Mama2 ?
  • autoszimulator
    Vannak szadista óráink, például idén első ZH-n 180 emberből 165 megbukott, a másodikon még 15-20 ember átment. Mikor ezt mondtam a bölcsész ismerősnek, szimplán letudta annyival, hogy mert lusta és csak a matekhoz értő emberek mennek mérnöknek.

Innentől úgy éreztem, minden vita meddő :)

Annyiból említettem egy lapon én is, hogy a különbségek érezhetőek, valahol a jobbak is a kettesért küzdenek, míg bölcsészen a négyes már gáz, mert csak egy könyvet kell kiolvasni hozzá.
  • Sanyix
    Nem barackot, hanem "baracot" :)
  • Slayerboy
    Vagy félreértettelek?
  • Slayerboy
    Hát azért a mérnöki karokat nem említeném egy lapon a bölcsész karokkal
  • autoszimulator
    de erre mindenki rájön, hogy ez nem így megy, mert az irodai munka még nem jelent könnyebbséget, se nem sok pénzt. Sok pénz munkával, felelősséggel jár (és most nem a hirtelen meggazdagodó, vagy állami cégeket irányító emberekről van szó), s főleg utóbbi az, ami sok ember számára megerőltető, nem megy, egyszerűen nem képes több alatta dolgozó embert összetartani. Azonban van, aki ezt tudja, érzi hogy kell, jól is csinálja, na neki van esélye irodában is a pénzre, de a lelkét is kidolgozva.
    Csak erre a legtöbb ember akkor jön rá, mikor már elhibázta az egyetemi, főiskolai döntést. Nem bántani akarom őket, de például aki ma elmegy bölcsésznek, mit gondol, mire számít, mi lesz belőle? És nem kevesen mennek ilyen helyekre, azért hogy legyen egy diploma. Diplomáért? Ma, főleg ezeken a szakokon, ahol nem az a kérdés, hogy időben elvégzed, egyáltalán elvégzed-e (mint például a mérnököknél), hanem hogy hibátlan ötös lett a ZH vagy csak négyes? S kb az értelme is ennek függvényében alakul, sok mindenre nem alkalmazhatóak ezek az emberek, diploma ma meg lassan olyan lesz ezekben a körökben, mint szüleink korában az érettségi, egy kötelező megszerezendő papír. Ezzel a BSc rendszerrel teljesen elkomolytalankodták az egészet, nem beszélve a rendszer hiányosságairól, s hogy aki most éppen benne van, az rendesen szívja a sok változást, amiket közben találnak ki, tökéletesítés címen. És akkor hallod, hogy hamarosan visszaállítanák a régit. Akkor az ez időben végzett, BSc-sek mit csinálnak a szezonális diplomáikkal? vicc az egész.
  • Sir Quno Jedi
    Nézzük! Nem mindenki akar kalmár lenni és másokon élősködni. Én nem tudnék nyugodtan aludni, sem másoknak SZÁNDÉKOSAN ártani (lásd. sorosúr)ezért inkább tanultam, tanulok és tanulni is fogok és persze dolgoztam, dolgozok és dolgozni is fogok, míg meg nem murdelek bele. Jobb ez így. Nekem tiszta a leliismeretem, ellentétben VELÜK!

Nem lesze sem merdzsóm, sem popsztár nem leszek, de még élet- és halál ura sem Közép-Európában, de én elszámoltam magammal már réges-rég és SENKI, de az égvilágon senki sem törhet felettem pálcát.
  • Slayerboy
  • Slayerboy
    "Egyetek barackot!" :D

Amúgy ez a baj itt.. teljesen egyetértek az utóbbi hsz-ekkel. Dolgozni már kevesen akarnak.. csak ülni a karosszékben és várni h az ölükbe hulljon a pénz. Nyilván van olyan, aki közgazdásznak megy, namost ő is székben ül, de azért az más.
    Nem várom el egy matek zsenitől, hogy kubikosnak menjen.. :D
  • Sanyix
    mostmár lehet én is így tennék. Eleinte irodista akartam lenni, mer nem megeröltető... a fasztnem. Rohadt megeröltető kibírni ezt a monotonitást, és erőlködni hogy ne aludjak be, mivel kurva unalmas is, és én még a hasznosabb irodista munkát végzem (programozok), és alkotok is valamit, a mánágerekkel ellentétben.
  • SötétBarom
    "Mindenki az öltönyre hajt,a napszemüvegre,meg a menő verdára.."

És milyen szép, ha egy ilyen arcról miközben beszélgetsz vele, kiderül, hogy bútorasztalos :)
  • Pluskast
    Teljesen igazad van. Manapság nagyon sokan úgy képzelik el a munkát, hogy szart se dolgozok és keresek vele egy rakás pénzt. Sok embernek büdös a kemény munka, pedig ahhoz, hogy elöbre juss az életben azért meg kell dolgozni. Ez pedig az élet minden területére igaz.

"Sajna oda jutottunk hogy vannak rétegek(nem kevesen),akik hencegve kinevetik a kétkezi munkást,pedig ha jobban belegondolnának,olyan munkát csinálnak,amire ők képtelenek, mert azt sem tudják a csavarhúzónak melyik végét kell megfogni..."

Totál igazad van és a legszebb az egészben, hogy ma már oda jutottunk, hogy a szakmunkásokból hiány van. Ha újra kezdhetném tuti asztalosnak mennék. Nagyon szép szakma és jól is lehet vele keresni ha ügyes az ember.
  • mrzed001
    Hát igen, ez már a Kulcsár generáció.
    Mi öregebbek még úgy vagyunk vele, hogy dolgozunk, hogy legyen miből felépíteni az egzisztenciát, spórolunk, hogy legyen miből lakást meg kocsit venni ... TISZTESSÉGESEN.
    A Kulcsár generáció már nem dolgozni akar, már nem akar érteni semmihez sem, nekik már csak a pénz kell ... bármi áron.
    Ezért nő a bűnözés, kábszerkereskedelem, zsarolás, mutyizás és korrupció.
  • Dundidio
    Nem divat manapság az olajos kéz,a poros munkásruha...Mindenki az öltönyre hajt,a napszemüvegre,meg a menő verdára...De könyörgöm sok agyament,akkor ki fogja megcsinálni a budidat ha nem folyik le,a villanyodat ha nem kapcsol a kapcsoló,a tetőt, ha beázik a szobád..stb.stb...

Sajna oda jutottunk hogy vannak rétegek(nem kevesen),akik hencegve kinevetik a kétkezi munkást,pedig ha jobban belegondolnának,olyan munkát csinálnak,amire ők képtelenek, mert azt sem tudják a csavarhúzónak melyik végét kell megfogni...
  • Sanyix
    dehogy igaz... mánágerből pl "annyi van mint a szar. olyan mint a fos", meg bölcsészből is, meg jogászból is. Mellesleg hiány nélkül is a világ legértelmetlenebb szakmái, 0 haszonnal.
  • SötétBarom
    Rabszolgaság, zsidók, jóég mivanitt :DDDDD
  • Freeda Krueger
    Az igaz,én az alapvető szakmunkáshiányra gondoltam.
    Valamiért a műszaki érdeklődés lecsökkent.
  • Molnibalage
    Csak ez már kb. 10 éve igaz. Mikor én kezdtem gépészként akkor még középfokú német nyelvvizsga + minősített hegesztői vizsgával vittek ki németbe nagy pénzekért. Most már ott tartnak, hogy angol is megfelel, vagy alapfokú német. Nézd meg, hogy milyen iszonyatosan kevesen mennek bármilyen szinten műszaki irányba.
  • Freeda Krueger
    Majdnem minden szakmára igaz állítólag.
    Ahol én végeztem ott pár év múlva az a szak már nem is volt meg érdeklődés hiányában...
  • Molnibalage
    Ma hegesztő szakmunkásnak menni kész főnyeremény. Az asztalos is lassan olyan hiányszakma, hogy ehaj. Lassan szó szerint kihalnak. SZAKI hiány van és lesz is még egy jó ideig. Ezért kérhetnek olyan sokat!
  • sparrow35
    Ne menjetek dolgozni, annyi mindent kéne csinálni...
  • autoszimulator
    azért arra én is figyeltem, még mielőtt döntést hoztam, hogy nem feltétlenül a legkönnyebb, és alibi szintű diplomát akarok szerezni, hanem elviselhető átmenetet képezni a hasznosság/piacképesség/lehetőség és a leendő szakma szeretete között.

#247: picurkát gáz felfogás.
  • nan76
    K*rvára nem!!!!!!!!!!..egész életed a munkával megy el..és semmi pénzt nem kapsz,meg kihasználnak,és kirabolnak..és mindenki jól jár csak Te szívsz...úgyhogy mindenki bulizzon,ne dolgozzon..a bulihoz pénz kell??ááát..szar az élet:((ez saját vélemény,én így gondolom mostanában.Elnézést)sziasztok
  • Slayerboy
    "hogy legalább egy diplomát elérjek, nem gyűjtögetésből, nem mert okosabb leszek"

Ez a baj.. mindenki diplomát akar, mindenki egyetemre jár, de senki nem gondolkodik el, hogy nem mindegy, hogy milyen diplomád van. Ha fölösleges szakma, nem kell belőle munkaerő, és hiába van diplomád ha nem tudsz elhelyezkedni. Akkor egy kurva nagy időpazarlás az egyetem.
  • Slayerboy
    Nem mindegy, hogy emellett a pénz mellett szülőknél, koleszban, saját lakásban vagy bérelt lakásban laksz...

Annak pedig örülnék, ha szórhatnám a pénzt. Alapvető dolgokat meg kell venni, és azért nem lehet egész hónapban vajaskenyeret meg sültkrumplit enni. Amúgy ez a 300k/4fő csak példa volt. Mi 3an vagyunk kb. 200-ra. Ha meg gyerek is van az ugye igen meg tudja dobni a havonta elköltött pénzt.
  • Molnibalage
    2001-2004 közötti időszakra vetítve ez mennyi nettóban? Én a két tesómmal együtt jártunk egyetemre és főiskolára, és kijöttünk ennél kevesebből is. Ja, hogy nem szórtuk a pénzt és dolgoztunk mellette egész nyáron...?
  • Slayerboy
    "ha mar ott tud keresni 100k-t, akkor nem 50et rak felre havonta hanem 75-t"

:DD Ember te nem tudom, hogy hol élsz.. :D

#209: Én sem vagyok híve annak, hogy az ember fiatalon elköltözzön otthonról, ha nincs rá különösebb oka, de az ember 2x évesen akaratlanul úgy érzi, hogy a saját lábára kell állnia. És szó nincs arról, hogy rosszba lenne a szülőkkel vagy ilyesmi.