272
Meddig süllyedhetünk?
-
Gaborkik #32 Látom egyhangúak a vélemények ...
Egyébként én is egyetértek az előttem szólókkal a vivatv felemeli apuci kisgyerekeit aztán 2 hónap a csapból is ők folynak majd eltűnnek ...
Bár a régi, jó zenekarok kiöregedőben vannak azért tudnak még alkotni
nekem pl.: az Iron Maiden 2006-os albuma is tetszett(bár ez csak magánvélemény), ugyanakkor a Green Day mostani albuma si sztem jól összehozott album persze ebben már nem csak a zenekar keze van de sztem jó album ... -
#31 oda is csak benyomják őket. mondjuk az a tv a dolgok legalja. a tizenéveseknek a lehető legrosszabb példát mutatja. na, már amit láttam, az alapján mondom, nem szokásom nézni. igaz, ma Jacko miatt elég sokat ment :)
szóval amit láttam: valami random kis köcsög. nagyívű kérdés felé: "mikor vesztetted el?" válasz: "hát, én későn értem, 16" "16? hát, a legtöbben addigra már túl vannak rajta, úgy 3 éve" úgyvan bazmeg, ez aztán a példamutatás
na de hogy ne legyek teljesen off: sajnos a zenére még jobban igaz a következő:
"Kis pénz, kis foci; nagy pénz, nagy foci."
senki nem pénzeli őket, mert "a kimutatások és lemezeladások alapján" nincs rájuk kereslet. hallgassatok Petőfit, ott még lehet hallani indie együtteseket (persze nálunk undergroundnak hívják őket^^). külföldön is fosszarok a mainstream bandák, előadók.
nem véletlenül írtam indie-t, ami ugye az independence, tehát a független rövidítése. azért kapták ezt a nevet, mert nem volt kiadójuk, kézről-kézre terjedtek az anyagaik. ma már könnyű dolguk van, a netnek hála -
Sharkhunter #30 talán jobb is, h nem hallottál erről a fosról (megtekintés előtt, közben és után ételt fogyasztani csak szigorúan nagykorú felügyelete mellett ajánlott) -
#29 vannak itthon jó fiatal bandák, csakhát őket se kapják fel addig, amíg nem kurvítják el úgy a külsejüket, mint az anti fitness club.
-
#28 én a notenkszeseket ismerem, s én sem gondoltam, és még most sem gonodolom, hogy valami is lenne ebből, múló kis sikereken kívül :D -
gyuri12 #27 De új album.:) -
#26 így van.
az rnb meg mittomén milyen előadóktól hányok. gengszterek, modellek, akik vergődnek a klippekben.... azért van néhány jó (pl. akon pár dala)
de lady gaga + flow rida feat. katy perry, et cetera....omg már...unalmas szarok
beyoncé új dalai egyszerűen annyira szarok hogy már az alaptól is hányok, kornyikál pár taps + vmi idióta hanghatásra
arra jó hogy a tv-ben nyomják őket, hallgatják két napig és jön az újabb sláger. kérdem én: hol lesznek ezek 20-30év múlva?
led zeppelin, boney m, queen, scorpions, hungária, demjén ferenc... mai napig odavernek és ezt a listát napestig lehetne írni (hál istennek)
-
#25 Ugye szintén régi banda :) -
gyuri12 #24 Kezdhetem?:)
Dream Theater: A Rite of passage
Új albumról van,most jött ki. -
#23 Örülj neki. :D -
#22 Btw sztem is globális zeneválság van, nagyon ritkán találok mostanában olyan anyagot, ami új, és maradéktalanul tetszik. Ami ilyen, azt is többnyire régi motorosok hozzák össze.. A Metallica Death Magnetic albuma például szerintem nagyon jól sikerült, a tavalyi Slipknot (all hope is gone) is egészen jó, viszont ezen a kettőn kívül nem jut eszembe semmi érdemleges, maximum enyhén átlagon felüli..
:(
Amúgy használthatnánk a topicot arra is, hogy megmutassuk egymásnak a nem annyira mainstream, viszont jó zenéket. -
#21 nincs válság.
azt kapod amit látsz. nem kell foglalkozni a mainstream szutykokkal...
vannak nagyon tehetséges előadók, főleg underground körökben...
és nem is bánom hogy nem "népszerűek" -
#20 Nem tudom, ki vagy mi az az SP. -
#19 Ha az én postomra írtad, akkor szerintem nem befektetésként tolják alájuk a pénzt, hanem hogy otthon könnyes szemmel nézzék a kanapén, hogy a gyerek benne van a tévében, meg inkább, mint raboljon/kocsmázzon... stb.
Más épeszű magyarázatot nem találok. -
#18 SP például alattam járt gimibe 2 évfolyammal.. Ezt nem néztem volna ki belőle :DDDDDDD
-
#17 Zagar. csak kár hogy rohadtul nem marketingelnek :/
fasz viva tévét meg hülye aki néz. már az mtv is ilyen pöcs niggerekkel van tele, siralmas szar az egész. aki igazán jó zenét akar hallgatni annak sokat kell kutatnia utánna :S -
#16 A trendkövető tinik imádják őket. -
gyuri12 #15 Sikeresek. Egésznap a TV-ben,újságokban vannak = pénz. Pénz = siker.;) -
gyuri12 #14 Linket,vagy neveket. Nagyon nem vagyok tisztában az új zenékkel. -
#13 ...csak igazából egyet nem értek:
ezek a "csinált" zenekarok, tingli-tangli énekesek sikeresek? vagy egyáltalán megéri apucinak a pénzt beléjük ölni?
nem hiszem, hogy egy normális ember a szutykot megveszi, vagy elmegy a koncertjükre. -
#12 Pedig vannnak azért elegen. -
#11 Burkolt "Meghalt a zene!" topik?! -
gyuri12 #10 Linket! Nem ismerek egy bandát sem,akik jól játszanak és híresek. -
#9 Hogy honnan jönnek? Hát azt én sem tudom, valami más dimenzióból s faterék tolják alájuk a zsét, hogy boldoguljál kisfiam, kislyányom.
Minap Zimány Linduskán kaptam sokkot, hogy énekelni fog. Mit akarnak ezek még? Minden nap, minden fantasztikus bulvárműsorból folynak, tényleg mit akarnak még? Az ember hányingert kap tőlük. Utálom az összeset. -
#8 Valóban egyre kevesebb az olyan előadó, akik olyan zenét csinálnak, amihez tehetség is kell, nem csak pénz. Az újak közül pedig szinte egyik sem ilyen. -
Sharkhunter #7 Azért a külföldiek közül egypár még hallgatható, de azoknak se jósolok hosszú karriert, jól megszedik magukat, és aztán még a legolcsóbb a szennylapban se hallani róluk... -
gyuri12 #6 http://www.youtube.com/watch?v=HlgR-SWO3tY&feature=related
Vannak itt jó zenészek,csak kinek kellenének?
Ráadásul nem csak MO.-n van zeneválság,de az egész világon. A legtöbb régi banda már kiöregedett a szakmából, az újak meg szimplán szarok.
Nem is menő normális zenét csinálni már... -
#5 amúgy a VIVA Tv "csinál" ezekből a senkikből sztárokat.Hihetetlen hogy mindig elő tudnak húzni valakit, akivel (akikkel) aztán meg lehet tölteni a műsorokat. -
mélyen egyetértek -
#3 Magyar mainstream zene?
ehh
olyan nincs. -
#2 Vannak tehetségek, de nem futtatják fel őket. -
Sharkhunter #1 Ez egyszerűen felfogahatatlan!
A magyar zeneipar véleményem szerint a legalját éli. Tudtok nekem olyan nemrég született előadót v együttest mondani, ami fenn fog maradni több tízéven keresztül, esetleg színvonalas teljesítményt tud felmutatni?
Ahogy elnézem a mai együtteseket, mélységesen nagyot kell csalódnom! Pl. ez az anti fitness club, sp, meg a többi baromarcú honnan került elő? Egy nagy nullák, főleg ha a már igazán befutott előadókra gondolok, és azt le kell szögeznem, h 18 év felettiek már kibírhatatlannak tartják a zenéjüket (persze vannak későn érő típusok)!
A sokat emlegetett média felkapta ezeket, és így érnek el sikereket, persze ez a minőségen meg is látszódik, mégha talán nincs is összhang közöttük.
Tényleg ez lesz a magyar zeneiparban, h mostantól már csak az ilyen óvodából előszedett kispöcsök határozzák meg a magyar zenei ízlést?
Remélem, h ezzel nem csak én vagyok így, és kíváncsi vagyok a véleményetekre, h ti hogyan látjátok.