272
Meddig süllyedhetünk?
  • Fbn Lx
    a tigrist és honeyballt senki nem említi?
    legjobb magyarok közt vannak
  • xxxpaulxxx
    Teljes mértékben egyet értek!
  • xxxpaulxxx
    Látom itt sorolgatnak előadókat az emberek
    Szerintem akik a MAI magyar zenében kimagaslóak:
    Quimby
    Ladánybene 27(bár már ők se maiak:D)
    Anima Sound System
    Jamie Winchester & Hrutka Róbert (most már külön-külön vannak)
    Zagar
    Ákos
    Brains
    ...etcetcetc
  • gyuri12
    Anyukám nagy Ákos fan,és 3 éve amikor megkérdeztem,hogy miről is szól a "Végre" című dal,akkor azt mondta,hogy Ákos dalait magunknak kell megérteni,feldolgozni. Ehhez persze oda kell figyelni a szövegre, neadjisten még a klippre is. Ezt tanácsolom neked is.
  • xxxpaulxxx
    Léteznek igenis nagyon jó magyar zenekarok még mai nap is... állandóan hallgatom mr2-t hogy megismerjem az újabb tehetségeket, bár ott inkább undergroundabb dolgok vannak... de talán azok azok amik még jók...
  • gyuri12
    Nem hülyéztelek le,csak kíváncsi vagyok,hogy hány éves vagy. Magamra sem mondtam,hogy jó és okos vagyok,de amikor Ákosra azt mondják,hogy a semmiről énekel... No, ez sokkal rosszabb mint amikor azt mondtam,hogy nem jó zeneileg.:D
  • mate317
    hát nem éppen. erről beszélek: senki nem tudja miről szólnak a szövegei, mert annyira nincs mondanivalójuk
  • mate317
    felteszek egy értelmes kérdést, előre szólok, hogy ne hülyézzetek, de te azért is...
    de le is írhatod, miről szól ákos hello című száma, ha annyira jó és okos is vagy
  • Fbn Lx
    Ez a ha te tudnád valami eszméletlen jó szám. Ez az énekesnő... aranyos, és szép hangja van nagyon.

anna and the barbies, ez viszont MI? Ha azt mondom, hogy ez minden szempontból ciki mint zene, akkor finomítottam
  • Hegi90
    Ja meg persze DJ Bootsie is :)

MCL-től kedvenc számom:

• Hegi90
    Hát azért van pár, csak hogy párat említsek:
    - Magna Cum Laude
    - Anima Sound System
    - Balkan Fanatik
    - Kaukázus
    - Animal Cannibals
    - Sub Bass Monster
    - Ákos
    - Neo
    - Kispál és a borz.

Így hirtelen ennyi jutott az eszembe, bár ezek között van pár "öregebb" is.

Ajánlom mindenki figyelmébe, aki tényleg igényes magyar zenét akar hallgatni, hogy vegye meg az MR "Egy kis hazai" albumait. Kellemes csalódás lesz.
  • gyuri12
    Te kb hány éves is vagy?Tudom, az értelmi szint nem korfüggő.
  • zolo
    Björk - All is full of love (Chris.Su remix)
  • autoszimulator
    szerelmi bánat
  • mate317
    Igen a semmiről. De akkor mondd el, miről szól pl az indiántánc című száma, és hogy miért jó. Rajta, még senkitől nem kaptam értelmes választ "miről szól ez az ákos szám" kérdésre.
    Előre szólok, hogy a "hülye vagy, ha nem érted" és a "mindenkinek mást jelent" és hasolnó kikerülő válaszokat nem fogadom el.
  • Borg
    A semmiről? lol.
  • Bruk
    Ok.
  • Shortstop
    könnyűzenéből a Ladánybene aki töretlen még 20év után is, és a legnagyobb kedvenc Mo.-ról. Egyébként ha valaki megkér engem arra hogy mondjak neki nagy magyar zenészeket általában Kodály Zoltán, Liszt Ferenc akiket felemlítek! De tény hogy manapság nem alakul olyan együttes akik hosszútávon fennmaradnának. Bár nagyon remélem hogy pl. az Irie Maffia rácáfol majd. dejólenne
  • G_ArchAngel #94
    most nincs idom lerajzolni, de talan, ha ujra olvasod megerted: "még nem jó zeneileg"

ha nem sikerult sajnalom, en sem vagyok Akos-fan, de visszakanyarodva a Schumacheres peldamra - az egyetlen pilota, akinek talan soha nem drukkoltam, de vitathatatlanul a legnagyobb - Akos ugyanilyen a magyar konnyuzenenek adott korszakaban, nem kell szeretni, de a ""még nem jó zeneileg" egy hangyapenisznyit eros...
  • Bruk
    Tényleg, félreolvastam. De ő szándékosan (bár nem biztos) nem fogta fel.
  • gyuri12
    Szeretem Ákos zenéjét, de inkább csak a szövegeit.:)
  • Bruk
    Neki ez nem jön be. Egy kicsit erős azt látni hogy 30 év fölött ezt nem lehet felfogni. :)
  • offkorzreg
  • mate317
    "Na igen, még itt vannak reménysugárként a tehetséges előadók, de nem tudnak akkora népszerűségre szert tenni (biztos van azért kivétel), mint ezek a tinibálványok, és ez a büdösnagy probléma, h nem ők képviselik a magyar zenét!"

Akkor menj el egy TCS vagy Kispál koncertre, aztán meg egy No thanxre, előbbin sokezren vannak, utóbbin 50 tini. Hidd el, attól, hogy a viván ezt nyomják, még nem jelenti azt, hogy népszerű. Én még nem találkoztam olyan emberrel, akinek ne az lett volna a véleménye a vivás sztárocskákról, mint neked vagy nekem. Kb 13-14 éves réteg az, aki vevő erre, szal nem kell félni nem ők jelentik a mai magyar zenét.
  • G_ArchAngel #88

• offkorzreg
  • mate317
    Ákos?
    Szép számokat ír a semmiről. Pedig a bonanza jó volt.
  • gyuri12
    Szerintem félreértesz. Úgy értve nem jó zeneileg,hogy a zenéje egyszerű, és egyedül az ének miatt olyan jó,amilyen. Kb az összes Dream Theater szám ének nélkül is hallgatható és élvezhető, mert tele van átváltásokkal,változatos,stb. Persze valamikor nem őrüóletes szólókra,és eszméletlen hangszeres kísérletre vágyom,hanem inkább berakok egy kis Ákost,és hallgatom őt.:)
  • G_ArchAngel #84
    Azert kicsit eros egy fiatal sractol azt olvasni, hogy egy 40+ eves zenei ikon, majdhogynem elo legenda "még nem jó zeneileg"...
    Persze a velemenyedet tiszteletben tartom, csak ugye a merleg masik serpenyojeben ott vannak szamlalhatatlanul a dijak es elismeresek - ezeket pedig gyakran olyan emberek adjak, akik ERTENEK a zenehez...
  • gyuri12
    Zenéről nem szeretnék vitatkozni,elég szélsőséges véleményem van róla.:)
    Legyen elég annyi,hogy nálam Ákos még nem jó zeneileg.
  • debussy
    Kaukázust, Quimby, Hiperkarma tényleg jó
  • Tarajos Sül
    Nekem tetszenek a régi slágerek
    Szállj el kis madár,csókkirály
    főleg énekelni,és a tanárt idegesíteni vele,hogy hangoskodunk :D

én főleg disco zenéket hallgatok,de a régebbi disco-s zenék nekem sokkal jobban tetszenek,mint a most (énszerintem) agyonmixelt sz*arok...
    persze mindenkinek más az ízlése,de nekem a mostaniak nem jönnek be :S
    úgy érzem,hogy valami gányt összemixelnek,csakhogy legyenek új zenék...

lehet a magyar zenékről volt szó,de a lényeg ugyanaz :)
  • G_ArchAngel #80
    Akosra azt mondani, hogy nem tul jo zeneileg, kb. olyan, mint M.Schumacherrol allitani, hogy nem tud vezetni...
    Ha a regi nagyokat kivesszuk, akkor talan egyedul Akos akihez kothetjuk a 80-as evek vegi, 90-es evekre jellemzo hazai popkulturat.

Nem szeretem, foleg a mostanaban kisse szelsoseges politikai allasfoglalasai miatt, de amit a magyar zenei elethez hozzaadott mint zeneszerzo, szovegiro es eloado, az vitathatatlanul zsenialis.
    Nemhiaba szinte az egyetlen zenesz a kortarsai kozul, akit ismernek kulfoldon is.
  • gyuri12
    Szerintem egy beképzelt mocsok,de ez van. A zenéje jó.:)
  • SötétBarom
    Engem az egész ember végtelenül irritál, de elismerem :D
  • gyuri12
    Mondjuk zeneileg pont nem túl jó,de a szövegei messze a legjobbak.
  • Tyler1
    de én már a Vivásoktól is kifutok a világból! a Zola is egy nulla, de ez a Ben meg hááát...ink nem is mondok semmit...
  • Borg
    Mintha a GU első mixeit hallanám :)
    Nincs új a nap alatt. Viszont jók a zenék. Van még több is tőlük?
    Mostanában a progressive house nagyjai is csak vergődnek már, évek óta alig van jó GU... Digweed is beleszürkült a témába teljesen.
  • ngcsnet
    bocsi a double post miatt, meg a hülyeségekért

"Szidni pedig nem SP-t, az Anti Fitness Club-ot és a többi tiniőrültséget kell, hanem magunkat, hogy képesek vagyunk ilyen minőséget elfogadni. Ha nem lenne rá kereslet, nem futnának be, ugyebár.."

Nem értek egyet. Valójában értem mire gondolsz, de sajnos a tv (viva), annak mivoltából eredendően nem ért hozzá. Tegyük fel sikeres egy emo (post-hardcore) banda, az Alesana. A tv idővel felfedezi, hogy erre van "kereslet", s természetesen szeretné a saját hasznára fordítani ezt. Viva létrehozza az anti fitness clubot, felfuttatja, ha így tetszik, mert mondván, ez most sikeres lesz, ez menő és jó meg fiatalos meg minden. Színvonal semmi valójában, a szcéna csak hígul...
    Erre lenne kereslet? Az Alesanára (bocs, akit érint, hogy velük példálózok) van kereslet valóban, de nem az azt szerető tömegeket kell hibáztatni...hanem azt aki képes az ő torkukon lenyomni bármi szutykot, mert hülyének nézi az embereket.
  • Borg
    Még ma is.

És régen is.