272
Meddig süllyedhetünk?
  • Balumann
    Nah, idézet ebből.
    "A könnyűzene kötöttségektől mentes, míg a klasszikus zenénél több szabályt is figyelembe kell venni"
    komoly zene = klasszikus zene? Ezekszerint a modern, nem klasszikus komolyzene már nem is komolyzene? :D Pl. Bartóknál, Schönbergnél, Bernsteinnél milyen szabályok vannak, amik alapján írhatták? :)
    Pl ez komolyzenéhez, vagy könnyűhöz tartozik? Vagy filmzenék, pl. ez
  • xxxpaulxxx
    Nos... rákerestem, tényleg úgy van, ahogy gondoltam:)
  • Balumann
    Mi alapján lehet eldönteni valamiről, hogy komoly, vagy könnyű zene, szerintetek? :) Hol lehet határt meghúzni pl..
  • xxxpaulxxx
    Mondom, elvileg minden zene, ami nem komoly, az könnyűzene... a stílus már más kérdés:D

#228: hát igen, ezt mondom, hogy azért sok olyan ember van aki jó zenét szeret:D (Persze a jó zene az megint relatív:P)
  • debussy
    Jól van na :) De azért... tudod hány ember rajong a lolákért, meg nem tudom kikért?

Még szerencse, hogy mi ilyen jó érzékekkel és ízléssel rendelkezünk :)
  • ngcsnet
    underground...?
  • Corrupt
    az vmi nehézzene lehet :D
    de én a deathgrindet jobban csípem :)
  • xxxpaulxxx
    ne túlozzunk azért
  • xxxpaulxxx
    mert minek neveznéd?:D
  • Daza500
    A Grindcore is könnyűzene ?
  • debussy
    Nem fogok vitát nyitni, hogy jöhetne, vagy sem, mert más a logikád :)

Nem mondtam, hogy nem kell a könnyű zene. Én is hallgatok ezt-azt, koncertre is járok. VISZONT szerintem megdöbbentő, hogy a hallgatóság 90%a milyen szint alá adja magát.
  • Azorut
    Nem, nem tévedsz, egyetértek :D
  • xxxpaulxxx
    Csak azért mondjuk nem mind1, hogy könnyű zenén belül is mit értünk.... mert ugye bármi ami nem komoly zene, az könnyű zene... vagy tévedek?

És azért nem mind1, hogy Dimmu Borgir, vagy Sean Paul:D
  • Azorut
    Bartók után nem is jöhetne Lola, előbbi komolyzene, utóbbi könnyűzene.
    Nem baj, hogy van könnyűzene szerintem, kell az is, pont azért mert egyszerű, könnyen befogadható, ez nagyon jól jön mondjuk melóhelyen, autóban, a komolyzene teljesen más dolog, arra külön oda kell figyelni.
  • debussy
    Teljesen igaz. Tv-t képtelenség nézni.Olyan primitívek lettek a filmek és mind ugyanarra megy...
    Moziban is ritkán van nézhető. Kivéve a régi/művész/régi és művész mozikban, ahol adnak még nagyon jó filmeket és a jegy is feleannyi.
  • mate317
    Amúgy nem zeneválság van, hanem inkább filmválság.
  • ngcsnet
    Off The Against @ myspace
    Off The Against & last.fm

Prime EP (2009) ingyenes release

Nem ismerem őket, valahogy ráakadtam, gondoltam linkelem itt, egyszerűbb felépítésű de igényes rockzenét játszanak. Hasonló a SZEG-hez, nem értek ugyan túlságosan az efféle irányzatokhoz, de kicsit thrash-es.
    "Too loud to call it pop, and too soft to call it metal"

Ők meg már nem egy friss banda és szintén nem sokat tudok róluk, de ingyenes kiadványaik vannak nekik is;
    Dilemma Complex homepage
    Dilemma Complex @ last.fm
    ezt meg melodikus metál rajongóknak:)
  • romcsika
    És kinek kellenek azok a "sztárok", akiket ezek a műsorok gyártanak???!!!Egy újabb szépfiú, aki playbackről énekel vagy akár egy lány, aki csak azért mert fiatal és van vmi hangja már cd-t ad ki??!!
    Bocsi, de nekem NEM!
    Szombaton voltam kint a Kapcsolat koncerten és még szerencse, hogy nem menten korán, mert pont Király Viktor volt a szinpadon és néztem, hogy az első 5 sor táncol és énekel vele, míg a többi ember meg csak néz és unatkozik....majd mikor már azt hittem hogy befejezte, akkor jött a meglepi, hogy visszafutott a szinpadra és mondja, hogy : "Remek közönség vagytok! És most jöjjön még egy szám! (amit már hallhattunk tőle egyszer aznap)" Ez egy megasztár???
    Szerintem csak azért lehetett sztár mert ott van a tesója és a szennylapok írnak minden héten róla valami teljesen lényegtelen dolgot!

Utána pedig egy iszonyat jó Simply Red koncertben volt része a közönségnek, mert azt már zenének tudom nevezni! 25 éve vannak a zene világában és végül a közönség is 2-szer vissza tapsolta őket!
  • SötétBarom
    Micsoda kis baráti industrial :DD
  • Sharkhunter
    Nagymamád nagyon jól mondta, de hogy a metaforánál maradjunk, a gond az, h az a pár szem virág elpusztul a sok gyom között, ezért a virágoskert ak van rendben, ha a gyomot kiírtottuk :)
  • Vlala #212
    Kereskedelmi tévék, kereskedelmi rádiók. Megasztár, csillag születik, futószalagon termelik a "sztár"-okat.

Meg lehet még találni az igényes zenét, a helyzet nem reménytelen. Ahogy nagymamám mondaná: "mindig ott van a virág a gyom között."
  • bigivan
  • Daza500
    Egy Debreceni előadó, aki szintén tud ZENÉT csinálni

Bár sok elfogultnak ez már "zaj", számomra viszont "zene".

Érdemes vetni néhány pillantást a Debreceni underground vonalra, vannak nagyon jó dolgok.
  • xxxpaulxxx
    én is ezt gondoltam pedig nem így van... Változik... folyamatosan... Juci előtt is más volt, Juci után is más és még más is lesz... változik mint minden ebben a világban
  • xxxpaulxxx
    Az, hogy qrvajók:)
  • Csuhai G
    Anima Sound System évről-évre egyre rosszabb, mióta kirúgták Jucit óriási mélyrepülésbe kezdett. Már csak a neve tartja a köztudatban..
  • MerlinW
    Megy az, csak le kell tölteni a kliensét:)
  • bigivan
    Szevasztok !

Néhány név, hogy ne legyen oly sötét a kép:

Quimby
    Anima Sound System
    Neo

Velük mi a gond?
  • xxxpaulxxx
    Sajna a last.fm-et nagyon lekorlátozták már... nemrég még lehetett rajta rádiót hallgatni, most meg már fizetős az is
  • MerlinW
    Aki szereti a hangszeres, mainstream rock zenét, azoknak ajánlom a következőket. Last.fm-en belehallgathattok mindegyikbe. Igényes, többnyire értelmes szövegű hallgatható pop-rock, rock-grunge muzsikák.

Én ezeket hallgatom:

12 Stones
    3 Doors Down
    30 Seconds To Mars
    Adema
    Allister
    Alter Bridge
    Angels and Airwaves
    Black Stone Cherry
    Breaking Benjamin
    Bulletproof Messenger
    Chris Cornell
    Chris Daughtry
    Crossfade
    David Cook
    Day Of Fire
    Decyfer Down
    Disciple
    Earshot
    Evans Blue
    Fall Out Boy
    Falling Up
    Finger Eleven
    Foo Fighters
    Fuel
    Full Devil Jacket
    Hinder
    Jimmy Eat World
    Kutless Collection
    Leeland
    LifeHouse
    Metallica
    Matchbox Twenty
    Newsboys
    Nickelback
    Nightwish
    Pedwell
    Pillar
    Plain White T's
    Puddle of Mudd
    Sanctus Real
    Seether
    Sevendust
    Shinedown
    SKillet
    Smile Empty Soul
    Snow Patrol
    Submersed
    Sunrise Avenue
    The Fray
    The Killers
    Thousand Foot Krutch
    Three Days Grace
    Trapt
    Trust Company
    Velvet Revolver
    Within Temptation
  • xxxpaulxxx
    Place called home!:D
  • xxxpaulxxx
    I.J.
  • Cat 02 #200
    Magyart pl én se, de azért nem mind szar.
    Mondjuk nekem az elmúlt 2 évben az 1etlen magyar zene amit hallgattam az a 30Y – Bogozd ki azt is 88szor (last.fm powa :D) meg hát az Ignite egyetlen magyar számát :p
    Nem számítva koncerteket :)
  • PeeTeR
    azert van par hallgathato darab, stilustol fuggetlenul. ennyire nem kell utalni a sajat zenenket...
  • SrAta
    Linkin Park, Sum 41, Offspring külföldiből
    Meg talán a Nightwish és Disciple
    Magyarból meg Alvin és a mókusok
  • Terensz
    Csak kíváncsiságból: elérulnád, hogy mi az 5 legkedvesebb zenekar/előadó a számodra?
  • tigeroo
    és jó magyar zenét?

már bocs de ez egy idióta megnyilvánulás volt tőled
  • 5m0k3sh0w
    magyar szart nem hallgatok
  • tigeroo
    vietnám máté péter cover
  • moor09
    persze Sp-ről meg az anti fitnessről meg az egyéb "sztárokról" gondolom hallottál már mi...