272
Meddig süllyedhetünk?
-
#72 -
#71 +1
Komolyan? Senkit nem ismerek aki szereti (ennek*) az SP-nek a zenéjét szereti (akit linkeltetek), viszont például egy Riddim Colony, vagy Irie Maffia fant nem kettőt ismerek:)
Hogy is van ez akkor?
*az angol SP:MC-nek big up
Aki meg valóban zeneválságról beszél, azt nem is hiszem, hogy a Metaliccánál tovább lát zeneileg, már ne is haragudjatok.
Elhangzott Fekete Teve, Zagar és Yonderboi, miért látom azt, hogy jóval több fanatikusuk van (a környezetemben), mint "SP"-nek?
Az ilyen jellegű előadók "will eat itselves"...szerintem.
Az anti fitness clubról is csak zenei vitákban (mint ellenpélda) hallok, soha egy-egy flyert nem látok.
Oké, mondjuk egy The Grenma tényleg vitatható, de általánosságban azt látom, hogy az internet megjelenésével igény van az igényességre...
Hozzáteszem, nem nagyon nézek TV-t, Viva TV-t bojkottálom eredendően, és vidéken lakom. Ezek miatt lehet kötekedni -
Sharkhunter #70 Régen a vivát rengeteget néztem, de mára csak néha tévedek oda, mert naívan gondolom, h pozitív csalódásként láthatok vmi igazán tehetséges új felfedezettet.
Igazából unokatesóm mutatta ezt az sp-t, és látva a klippjét döntöttem úgy, h megnyitom ezt a topikot. Még az "állj meg" videójában azt tudom mondani, h a zene nem is olyan borzalmas, de a srác hangja és stílusa egyszerűen annyira nem klippbeillő, h már csak szánni tudom a gyereket. Pontosan ez háborít fel, h megvan a zene, a szöveg, de pont ilyen szarjankókkal basszák el az egészet! -
#69 Steve és Boba
Steve nagyapó kettó
AZA, Tirpa, Norba és Steve
Killák a garázsban
Majd még linkelek ha lesz kedvem. :) -
#68 Ez is fasza.:) -
Sharkhunter #67 Na igen, még itt vannak reménysugárként a tehetséges előadók, de nem tudnak akkora népszerűségre szert tenni (biztos van azért kivétel), mint ezek a tinibálványok, és ez a büdösnagy probléma, h nem ők képviselik a magyar zenét! -
#66 Nincs itt szó válságról kéremszépen. Legalábbis az elektronikus zene terén
-
#65 én régen mindig vivát néztem de mára teljesen kizártam az életemből!
pl. az általad említett sp-nek sztem annyira szar hangja van, h érthetetlen miért futtatják. ott tart a zeneipar M.o.-n h ha hosszú ahajad és pózer a stílusod akk képernyőn a helyed!
-
#64 Tűzzelöldmeg. -
#63 Hivatalosan a gyerek valamiféle rapper próbál lenni
az már más kérdés, hogy nem igazán sikerül neki -
#62 ebbe mi a rap? -
mate317 #61 Persze, hogy a viván szar zenék mennek, de azokat ne keverd a rendes előadókkal, akik tudnak hangszeren játszani, és saját maguknak írják a zenéket+szövegeket.
Ott a 30Y, Kaukázus, pár éve jött az első lemezük, tehát ma is születnek kiváló együttesek. És akik régebben alakultak, de máig ugyanolyan jók: Kispál, Hiperkarma, Quimby, PASO, Akkezdet phiai, Tankcsapda stb -
Verseghy #60 Most nézem, hogy van is klipp egy számnak.
-
Verseghy #59 Őket szeretem! Bár szar a felvétel, de érdemes megszerezni az albumot. Fish! - Csinálj egy lemezt.
Asszem 2008as.
-
#58 még* -
#57 Ez számomra már undorítóan sz*r...
De itt meg nem volt meghülyülve és még jól is nyomja. :) -
#56 emorap :/ -
#55 Nekem mondjuk tetszik ez a szám,igaz én is a "fiatal" generációhoz tartozom(21)!
-
Szaboka43 #54 Deák Bill Gyula - Hatvan Csapás
nagyon jó album(2008-as) -
#53 Itt van a nagy kedvencem az Evanescence. Egy ideje csak pihengetnek elvileg (lehet közben nagyban dolgoznak már egy új albumon)-
A 2006-os The Open Door album is fergeteges lett... bennük legalább nem csalódom :) -
#52 A föld alatt keresgélj, ott van bőven jó zene. :) -
debussy #51 A mai könnyűzene "a zene evolúciójának genetikai hibája."
Bach-Haydn-Verdi-Chopin-Liszt-Debussy-Rachmaninov-Bartók-Gershwin-Oscar Peterson-Jacques Loussier Ezen az úton kell haladni. Bartók után nem Lola jön, meg hasonló leánykák, és szépfiúk. Egyre bonyolódnia kell a dallamnak/ritmusnak/hatásnak/instrumentikának a lényeg hogy újat hozzunk létre a zenében. E helyett sajnos egyre egyszerűbb minden. Sikerlisták élén olyan dalok állnak, amikben egy sor ismétlődik minden fantázia nélkül. Semminek semmi mondanivalója. Valóban könnyebb az ilyen típusúakat befogadni és fölfogni, de a zene valós értelme, lényege ebben a folyamatban nem tud kibontakozni, nem okoz katarzist, ha pedig okoz is, az inkább csak tesco gazdaságos katarzis. DE ettől függetlenül mindenki hallgathat azt, amit szeretne, de nekem az utcán, buszon, héven hadd ne kelljen azt hallgatnom, amit a mellettem lévő jóember saját ízlésvilága (és értelmi szintje) szerint választott.
Azért van egy kevés jó zene ma is, de nagy nehezen lehet csak megtalálni. -
#50 NFS Carbon :)
-
#49 Megelőztél, teljesen egyet értek. ;) -
#48 Előtte már megvillantotta magát valamelyik need for speed ost-n is :)
Amúgy ő tényleg jó zenét tol. -
#47 ha nem lenne média, ami terjeszti, akkor nem jutna el senkihez, és így senki sem szeretné. Lassan az lesz az országban, mintha csak keserűcsokit kellene enni, hiába nem szereted, csak ez van, ezt kell szeretned, vagy éhes maradsz. Vagy hallgatod ezeket, lolát, barbeet vagy mit, vagy nem hallgatsz magyar zenét.
jó ideje magyar nyelvű számokat nem is hallgatok, talán a rap terén van olyan, amit elvisel még a gyomrom, a többi mind szar.
külföldi viszonylatban meg azt vettem észre, hogy van pár előadó, akinek valahogy egy két száma jól sikerül, és tetszik, de szerintem vagy 5 éve nem tudok mondani olyan előadót, akinek bármely albumát is megvettem volna, mert hogy annyira jó a többi száma is, nem csak az az egy, amivel befutott. Ez engem mondjuk addig nem zavar, amíg sűrűn jönnek az egyszámos sztárok, majd eltűnnek. kit érdekel, az ő gondjuk, hogy tudnak-e még maradandót alkotni. -
Sharkhunter #46 "Amúgy használthatnánk a topicot arra is, hogy megmutassuk egymásnak a nem annyira mainstream, viszont jó zenéket.
Na ez tényleg jó ötlet, hiszen rengeteg együttes nem kapja meg a nekik járó ismertséget, így legalább itt ismerjük meg őket. Jöhet ide minden viszonylag frissen (1-3 éve) alakult együttes zenéje, amit igazán jónak tartotok! -
geo91 #45 yonderboi az jó, az első magyar előadó aki bekerült a fifa zenéi közé, épp a legutóbbiban a 09-ben. :) -
#44 Az én stílusom az elektronikus zenével enyhén kevert nem ordítós post-industrial metal. Az a baj, hogy ilyen előadó nem nagyon van.
-
#43 Zagar
Yonderboi
Szerintem a helyzet nem sokkal rosszabb, mint régen volt. Egy-két jó magyar együttes mindig volt, ahogy most is van.
"Globális zeneválság" sincs szerintem, mindössze kicsit jobban kell keresni az igényesebb együtteseket. Ennek oka többek között az is lehet, hogy egyre nehezebb új műfajokat alkotni és meglévő műfajokban maradandót alkotni.
Szidni pedig nem SP-t, az Anti Fitness Club-ot és a többi tiniőrültséget kell, hanem magunkat, hogy képesek vagyunk ilyen minőséget elfogadni. Ha nem lenne rá kereslet, nem futnának be, ugyebár.. -
#42 directlink bitch, NOW. -
#41 én az ilyen szemét miatt nem nézek zenecsatornákat,vmint nem hallgatok ilyen napjainkbeli zenének nem nevezhető dolgokat.
főleg az h ezek a számok semmiről se szólnak,csak pénz meg csillogás miatt szenvednek össze-vissza.a másik dolog ami miatt utálom ezeket mert "stílustalanok".ha vkitől megkérdem h milyen zenét szeret,elkezdi ezeket a mai számokat sorolni,kevés olyan emberrel találkozok mostanában aki megválogatja h mit hallgat,nem ilyen mindenféle igénytelen szart,és van is stílusa..
-
#40 magyar zeneválság? : )
magyar zene. és nemzetközileg elismert kiadók kopogtatnak sorba a jogdíjakkal :) ennyi. lehet nem a buzizenében kéne keresni hanem a normális előadókban. (most nem csak az elektronikusra értem)
a kisebb zenekarok szintén ugyan olyan jók. max neked nem tetszik.
-
#39 Ja látom, most néztem csövön a Pilgrim címűt, még így laptopon is jónak tűnt :D -
Gaborkik #38 Nem, a Matter of Life and Death a 2006-os, a Brave nwe world az 2000-es de az mégjobb album csak most igyekeztem a "most" megjelent albumokra koncentrálni :-) -
debussy #37 Én is szeretem a Zagart. (Lesz júl. 1-én koncertjük a zpben) -
#36 2006-os maiden a Brave new world? Mert ha igen, akkor az tényleg penge :)
Viszont az új green day-t még nem hallottam.. -
#35 nem árt, ha kedveled a stílust :p -
#34 Ja hogy csak az újakról van szó?:) -
#33 Hát ez se a legjobb :/