282
Mi a teendő?
-
#41 Jól sejtem hogy te nagyon parázol? -.-
Én nem akarok félni :( De a madárinfluenza is ilyen volt. Beharangozták hogy ehajj csuhajj, asztá el is lett felejtve. -
#40 ugyanmár
ha van pénz fegyverekre meg űrkutatásra lesz pénz gyógyszerre is... -
#39 Jó, azért gondolom Mexikóban olyan emberek haltak bele ebbe a betegségbe, akik szegényebbek és rosszabb higéniai körülmények között élnek. -
#38 Inkább küzdjünk ellene,a magyarok-ahogy mondták is előttem-híresek az ilyen ellenszerek kifejlesztéséről,és köcsög dolog ezt mondani,de ha meglenne jó pénzért el is adhatnánk,így rendbehozni kicsit az államkasszát. -
#37 ja ja, van időnk felakasztani magunkat. -
#36 Ezzel mit akarsz mondani,bocs de fáradt vagyok... -
DIESEL DOG #35 Sajnálom az amerikaiakat. Ők a legfertőzöttebbek.
A mi kis hazánk még szerencsére nincs nagy veszélyben, de a térkép alapján már itt van Európában az újabb frász... :( -
#34 Most mar nehany evente elokerul egy-egy ilyen virus, es persze hozza a media (volt ebola, kerge marha, madarinluenza stb.). Hogy mennyire komoly, termeszetes, mesterseges vagy gerjesztett, az mar mas kerdes...
A H1N1 jo cucc (Spanyolnatha alap), abba 50-100millio ember halt bele...
Amugy a 90-es evek vege sikerult "ujragyartaniuk" a H1N1-et. Lehet osztani szorozni, hogy elotte es utana hanyszor "kerult elo"... -
#33 "Mi a teendő?"
most azonnal eladni minden egyes részvényt, ami kicsit is kapcsolódik hentesáruhoz és az utolsó centig befektetni gyógyszergyárak részvényeibe
kínában "sima" influenzába is meghalnak ennyien havonta. mehikóról beszélünk, nehogy azt higgyétek, hogy nyugat-európában ez meg fog telepedni. majd ha a németeknél hullanak az emberek, akkor lehet pánikolni -
#32 akkor no problemo, chico :D -
#31 -
#30 Nem jártam Amigo! -
#29 Lehet:Dde jobb félni mint megijedni,bár nem kell túlzásba vinni! -
#28 elhiszem, bár ebben a pillanatban kb fél millió emberenek kapar a torka Magyarországon :D
ha nemjártál a közelmúltban Mexikóban, vagy nem ettél valahol külföldön onnan hozott sertéshúst (mer hozzánk nem hoznak onnan) akkor aggodalomra semmi ok, elég messze vagyunk szerencsére, sokáig fog tartani míg ideér. -
#27 Ezt most jól megaszontam!A magyar zsenik meg jobb,ha gyorsan összeülnek,azt mondták,hogy ki tudnák fejleszteni az ellenanyagot,csak még nem adtak nekik a vírustörzsből,hát adjanak nekik! -
#26 hipochonder-e vagy? -
#25 Wáááááááááááááááá hagyátok már nem fogok meghalni,és az nem vicc,hogy meg fogok halin! -
Enc0re #24 több millió! -
#23 Marmint , hogy valoban kapar a torkod vagy az ,hogy meg fogsz halni? ;> -
#22 Kösz:DNa de ez nem vicc! -
#21 akkor búcsúzz el a családodtól :) -
#20 azért az kicsit több ja, többmillió ember halt meg, nemmindegy azér -
#19 Kapar a torkom:S -
#18 LoL, több ezer? Közel fél Európa.. -
#17 Légúti tünetek, magas láz és bágyadtság jelzik a betegséget azoknál az állatoknál, amelyek elkapták a sertésinfluenzát, közölte Bognár Lajos, az országos főállatorvos-helyettes hétfőn. A sertéseknél 2-3 napos lappangási idő után jelentkeznek a tünetek. A betegség gyors lefolyású; amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan el is múlik. Azonban ha az állat legyengült, vagy ha szövődmények alakultak ki, akár el is pusztulhat.
A sertésinfluenza megjelenése nem újdonság, szinte mindig jelen van, és nem is bejelentendő állatbetegség. A mostani helyzet annyiban más, hogy egy új típusa jelent meg a sertésinfluenzának. Az eddigi sertésinfluenzák is fertőzhették az embereket, itt az újdonság az, hogy egy új, az eddigieknél fertőzőképesebb vírustörzs jött létre, mondta Bognár Lajos. Általában a rosszabb higiéniájú telepeken tud az emberi és a sertésvírus találkozni egymással. A sertésinfluenza "kontaktfertőzéssel" terjed, az állatok vagy az emberek belégzéssel kaphatják el a betegséget. (MTI)
forrás: index.hu -
#16 Ez egy influenza. Van aki meghal, van aki túléli. -
DIESEL DOG #15 Az a hír járja hogy ebből könnyen lehet világjárvány is ha nem védekeznek megfelelő képpen. Gondolok most például a reptéri ellenőrzésekre, élő állat transzportokra, stb...
Hasonló mint annak idején a pestis járvány. Abba világszerte több ezer ember halt bele... :( -
#14 Most így hirtelen semmi nem jut eszembe, ami annál fontosabb probléma, hogy meghal-e az ember avagy sem. :D De lehet én látom rosszul. :D
Amúgy meglátjuk mi lesz. Még messze van, van időnk reagálni. Meg az európai népek szívósabbak, enny haszna volt a sok pestisnek és hasonlóknak, ami az elmúlt pár ezer évben levonult itt. -
#13 Egyébként a magyar sajtóra jellemző,hogy felfújja az ilyen eseteket. -
#12 Lehet,hogy hülye kérdés,de nem vagyok szakértő,arról lehet tudni,hogy hogy öl,mert hallotam,hogy elkülönítik a bizonyított eseteket,de akkor őket elkülönítik és meghalnak egy napon belül,vagy hogy,és mik a halál előtti tünetek? -
#11 Meg akartam már nyitni.
Nem hiszem, hogy rémhírkeltés. A madárinfluenza az volt. Kb 6an haltak meg összesen. Itt viszont egész komolyan osztja az áldást Mexikóban.. Aggasztó kicsit. Másrészt kicsit furcsa, hogy pont a válsággal párhuzamosan feltűnik valami, ami bőven eltereli a figyelmet a fontosabb problémákról. -
spy803 #10 Rémhírkeltés, mint 2006-ban a madárinfluenza... -
#9 az a gáz, hogy ez több ideig lappang és nem öl olyan gyorsan mint a H5N1, ezért több ideje van elfertőződni -
#8 amúgy ajánlom figyelmetekbe szinte percenként frissítik, már 149 halott van Mexikóban elég gyorsan szedi az áldozatait, reggel ez még csak 60 volt ... -
#7 Jah,elég gáz,hogy kb két évente jön egy új mutáció!
#3:Én is pont erre gondoltam először.
Remélem nem lesz komoly,még fiatal vagyok:) -
#6 Én konkrétan osszeszartam magam
Mi lesz a sok pedróval most?! -
#5 csak nem lesz gond, anno madárinfluenzánál is hasonló pánik volt, az se ért ide. Reméljük ez se terjed tovább. -
n3whous3 #4 fasz kivan vele :S -
#3 annyi vigasztaljon, hogy állítólag magyar a legjobban ilyen ellenszerek kifejlesztésében, úgyhogy ha ideér majd esetleg talán nem hal meg mindenki :D -
#2 :(