146
 • egyén
  #146
  „Bár igaz, ha nem mérték, akkor az még nem bizonyítja, hogy nincs, de azt sem hogy van!”

  A létét feltételezve különleges matematikai trükkök nélkül magyarázható a 4 kölcsönhatás.
 • toto66
  #145
  Bocs az előbbi Wampire1-nek ment!
 • toto66
  #144
  Egy előző cikkhez írt hozzászólásodból:
  "logikai bukfencet ami sajnos nem igaz. "
  Annélkül hogy ugrálnék, miért nem igaz?
  Mert nem akarok hülyén meghalni?
 • toto66
  #143
  "Csak azt bizonyítja, hogy a föld felszínén nem mérhető természetes éteráramlás."
  Nos a Föld felszínétől milyen távol mérhető, hol mérték?
  Bár igaz, ha nem mérték akkor az még nem bizonyítja hogy nincs, de azt sem hogy van!
 • egyén
  #142
  "Michelson-Morley kisérlet az éter hiányát bizonyítja"


  Csak azt bizonyítja, hogy a föld felszínén nem mérhető természetes éteráramlás.
 • toto66
  #141
  Michelson-Morley kisérlet az éter hiányát bizonyítja, a fénysebesség állandóságát cáfolja! Szerintem, de ezt már máskor kifejtettem...
 • blessyou
  #140
  áhh, értem. érdekes megközelítés, utána kéne számolni
 • egyén
  #139
  A fénysugaraknak a gravitációs mezőben való görbülete.
  A lencsék fénytörése.
 • blessyou
  #138
  Kifejtenéd bővebben, mire gondoltál?
 • egyén
  #137
  Gyorsulj vákuumba, majd rájössz.
 • blessyou
  #136
  hát ez az. nem tapasztaltak semmit. Márpedig ha lenne éter, akkor lenne éterszél is.
 • egyén
  #135
  A földön nincs éterszél természetes körülmények között.
 • blessyou
  #134
  az teljesen mindegy, hogy csinálod a folyóra merőleges mozgást. nem arról van szó, hogy az éterszél elfújná a fénynyalábot, hanem hogy hozzá képest a fény nagyobb távot tesz meg. az optikai úthossz nő meg, nem a valódi.
 • egyén
  #133
  Vedd észre, te a hídon sétálsz.
 • blessyou
  #132
  ha egy folyón merőlegesen kelsz át, akkor a folyóhoz rögzített koordinátarendszerben nem merőlegesen kelsz át a folyón, hanem ferdén. visszafelé szintén. ergo hosszabb utat jársz be. folyó~éterszél, ember~fénynyaláb
 • blessyou
  #131
  nincs. éter, amihez képest a fény fénysebességgel terjed, és aminek kimutatására a MM-interferométer alkalmas, nincs. Hogy mások másvalamit elneveztek éternek, az az ő dolguk.
 • egyén
  #130
  Van.
 • egyén
  #129
  Barlangba jártok napozni?
 • blessyou
  #128
  ... optikai úthosszváltozást szenvedne, ha volna olyan, hogy éter.
 • blessyou
  #127
  qdot, mielőtt még a nálad nagyobb tudással rendelkező és fizikához jobban értő tudósoknak olyan elemi hibát vetnél fel, hogy egy olyan berendezést építettek, ami nem alkalmas az éterszél kimutatására, elmondom, hogy a kísérletet magam is elvégeztem, és matematikailag alátámaszthatom neked, akár le is vezethetem. Alapvető hibába te estél, amikor:
  1) feltételezted, hogy a kísérletben a két tükör egyenlő távokra van a nyalábosztótól,
  2) figyelmen kívül hagytad, hogy az állítólagos éterszélre merőlegesen haladó nyaláb szintén optikai úthosszváltozást szenved.
 • nyerek01
  #126
  1023m/s2 helyett 10 a 23-on per secundum négyzet.
 • nyerek01
  #125
  Hogy kitalálta ki ezt a titulust a szerencsétlen röntgen-csillagokra? Modern fizikusék szerint ezeknek az égitesteknek olyan hatalmas a gravitációja, hogy még a fény részecskéi a fotonok sem képesek elhagyni azokat. Ezt igazoltnak tekintik azáltal, hogy ezeknek az égitesteknek az atomjaik a látható fény tartományában nem sugároznak fotonokat. Nos ennek egészen egyszerűen az az egyik oka, hogy ezeknek a röntgen-csillagoknak a jelenlegi tömege fokozatosan állt össze. A csillag tömege a környezetéből elnyelt égitestek tömegével fokozatosan növekedett, így az atomajaik a növekvő gravitáció hatására egyre nagyobb gerjesztettségi állapotba kerültek, ezért az atomjaik már régen kisugározták a látható fény tartományába eső fotonjaikat. Tehát a röntgen-csillagok atomjai már nem tartalmaznak fotonokat, és jelenleg olyan gravitációs gerjesztettségi fokon vannak, hogy az atomjaik a röntgen-fotonjaikat sugározzák. Ezt bizonyitja az is, hogy az ilyen csillagokról már készültek röntgen-fevételek. Szintén modern fizikusék szerint olyan hatalmas a gravitációja ezeknek az égitesteknek, hogy még a fotonok sem képesek elhagyni azt. Ez több részről is egy bődületes hülyeség. Egyrészről a fotonoknak ugyanúgy egyenesen arányos a tömegük az energiájukal, mint a jelenleg sugárzott röntgen-fotonoknak. Tehát, ha ezeknek az égitesteknek az atomjaik rendelkeznének fotonokkal, akkor azok ugyanúgy el tudnák hagyni azokat, mint ahogy a röntgen-fotonok is teszik, ha már csak azt vesszük figyelembe, hogy mindkettőnek a fénysebesség a szökési sebessége. Természetesen a fotonok amikor elhagyták a röntgen-csillagot, akkor már nem fotonok lesznek, mivel a gravitáció leküzdésekor munkát kell végezniük, így ennek következtében energiaveszteséget szenvednek, amely ezzel egyenesen arányos tömegveszteséggel jár. Másrészről modern fizikuséknak meglehetősen hiányos az ismeretük a fotonokról, röntgen-fotonokról és a gamma-fotonokról. Mindössze csak a következőket tudták róluk. Ismerték a tömegüket, kinetikus energiájukat, elektromágneses energiájukat, elektromágneses rezgésszámukat, a hullámhosszukat, az impulzusukat és a (spinjüket) perdületüket. Tehát összesen 7 fizikai paramétert tudtak meghatározni róluk. A www.atomfizika.tar.hu oldalamon a második fejezetben található részecskemodellel bármely fotonról, röntgen-fotonról, gamma-fotonról (így a neutronról, mint gamma-fotonról) 4 geometriai, 15 dinamikai és 48 elektrodinamikai paraméter határozható meg, ami lassan három éve nem kell atomtudóséknak. A 2.7.14. pontból kiderül, hogy a fotonok gyorsulása a = 1023m/s2, melynek következtében a fotonok úgy ott hagyják a "fekete lyukakat", mint Szent Pál az oláhokat. Modern fizikusék szerint a "fekete lyukak" belsejében még az idő is megáll. Ez hihető, ha figyelembe vesszük, hogy az idő egy nihil és soha nem ment sehová.
 • tttttom
  #124
  Most én vagyok a vak vagy tényleg nincs oda írva, hogy mi a rosebb az a levitáció?
 • stremix
  #123
  Mindig is úgy gondoltam h fekete-lyukak (ami egy annyira nagy tömegű "bolygó" h a tömegvonzása miatt a fényt is visszatartja) magukban összepréselték azt a sok anyagot amiből aztán szétrobbanva kialakult körülöttük a galaxis. Sztem ma is tart ez a folyamat és én úgy gondolom h a mi "ősrobbanásunk" is egy fekete-lyuk szétrobbanása volt.
  Persze nem mondom h biztosan így volt, mégis jobban tetszik ez az elmélet minthogy a miénk volt az első és előttünk nem volt sem idő sem tér...
 • toto66
  #122
  Azért érdekes a Mészáros Milán néhány gondolata!
  Olvasd el!
 • toto66
  #121
  "A hagyományos készülékekben, ahol a kondenzáció - káros hatásai miatt - nem kívánatos jelenség, a füstgázoknak megfelelően magas hőmérsékleten kell távozniuk. Így érthető, hogy míg a jó minőségű, szokványos kazánok hatásfoka 90-94%, addig a kondenzációs kazánok, ideális körülmények között elérhetik a 108%-os hatásfokot (a fűtőérték kb. 98%-os, a rejtett hő kb. 10%-os hasznosításával) - ahol az elméleti maximum a 111%-os égéshő (Hf) lenne."
  Ezt kellet volna rögtön kiemelni a cikkből, itt látszik, hogyan keverik a fogalmakat és alkotnak újakat: "rejtett hő" "111% égéshő" Ez annyira szakszerű mint "Jószibácsi jól megaszonta" ...
 • qdot
  #120
  A fénysebességhez kapcsolódik ezSilvertooth kísérlet
  A Michelson-Morley kísérlettel ellentétben Silvertooth által használt összeállítású egyutas interferométer képes kimutatni a fénysebesség irányfüggését
  A fénysebesség csak az éterhez (DVAG) képest állandó..
  A mérések szerint a Föld az Oroszlán/Kráter csillagkép irányába száguld az űrben 378 km/sec sebességgel, és az egyben azt is jelenti, hogy a relativitáselmélet alapfeltételezése téves, a fénysebesség nem állandó.

  Annyit tennék még hozzá, hogy a fénysebesség mérésére használt Michelson-Morley interferométer egy olyan elredezésű berendezés, amely tökéletesen alkalmatlan az éterszél kimutatására.
 • Wampire1
  #119
  Most nagyon fáradt vagyok ugyhogy nemis írok semmi értelmeset. Mi a hiba a 3. animáción?:D
  Amúgy felhívtam az előbb 2 gépészmérnököt osztán ők mondták. ( nem az animációt a kazán izékét)Tán gyártják is a cuccost.
  A mérnöktanárok meg:D juhúúú. Ismeritek a viccet: aki tudja csinálja, aki nem tudja tanítja, aki tnítani se tud az a tesitanár:D
  Jó van na csak vicceltem.:)
  (Ja és mi a hiba a 3. animáción?:D)
  Sztem is 42 oszt jó van.
 • toto66
  #118
  Hát értem mire gondolsz, csak engem a "ha" zavar egy kissé, mert hogy állíthatjuk hogy így van? Mikor csak "ha" van, akkor nem kizárt több "ha" változat sem! Csak ennyit akartam.
 • Epikurosz
  #117
  Totó, értsd már meg:
  Ha volt egy szingularitás, amelyből MINDEN ami a világunkban van létrejött, akkor az a kezdeti pont benne van mindenben, ami ma a világunkat alkotja. Tehát bennem is, és benned is. Ha most megnézed a kisujjad begyét, úgy tekints rá, hogy ott is van a világ kezdete és egyben közepe is. Légy erre büszke!

  A másik: ahogy egyre távolabb nézzünk, valóban vissza is megyünk az időben, de közben az idő is telik, tehát a kezdet kezdetét, az ősrobbanást soha nem fogod tudni meglátni. (A VE véges, de korlátlan, ugye még emlékszel?)

  Ezt csak a művészek tudják megérezni:
  „Szeretném a homokórát megállítani,
  Szeretném az emlékeim elfelejteni,
  De a homokóra csak pereg, pereg,
  És én, kedves, tovább szenvedek.”


  Kapiskó?


 • toto66
  #116
  Jó, töbször nem!
  Hatásfokot nem lehet relatívan máshoz számolni, ezt a mérnökök is tudják, mert a hatásfoknak csak abban a renszerben van értelme amelyre alkalmazzák. Tehát a hatásfokot összehasonlítani lehet, de ez nem az! A korekt összehasonlítás a következő: hagyományos kazánba bevitt energia/ hagyományos kazánból hasznos energia mennyire aránylik a kondenzációs kazánba bevitt energia/ kondenzációs kazánból hasznos energiához. A reklámban összekeverik a hagyományos kazán adatait a kondenzációs kazánéval, és így tévesztenek meg! Ha a kondenzációs kazánba nem viszük be azt a nyomorult energiát, hát nem is nyerjük ki belölle. Ezt nem fogjátok fel? Attól még lehet jobb hatásfokú a hagyományosnál, de miért kell marhaságokat írni, így hitelét veszti!
  Egyébként a munkahelyemen mérnöktanárok dolgoznak (egyetemi végzettséggel), és hülyeségnek tartják, ezt a számolási módot. (kazángépészetet is oktatnak)
  Más:
  Nos én nem tudom hogy egy korút látunk, vagy sem, hiszen erre kérdeztem rá, mert érdekes lenne a dolog. A vöröseltolódást nem a távolodó égitesteknél mérik?
 • Wampire1
  #115
  Na a hatásfok körüli vitát lezárom.
  1. tényleg nincs igaz fizikai értelemben vett 100% feletti hatásfok
  2. a kondenzációs kazán a kiáramló forró gőzt visszavezeti mégegyszer és a hatásfok itt egy hagyományos kazánra vonatkozik. tehát a hagyományosnál 20%-kal jobban üzemel ha azt írják hogy 120% ... Ezt minden vásárlónak el is mondják.Nem nézik hülyének az emberket, csak egyszerüsítenek. Mérnökök.

  #114 Nem látunk minden irányból azonos korút. Ezt mérik vöröseltolódással.

  Valakit meg érdekelt a tömeg energia ekvivalencia honnan jött ki. Ha érdekli küldje el az email címét elküldöm a levezetést (kb szerdán addig nem megyek haza)
  A fénysebességgel kapcsolatban a sötét energiás topicban már írtam cuccosokat.
  Annak idején volt itt egy kvantum fizkás csávó aki mindig megmagyarázta az ilyenket. Vele mi történt? Pár éve nem látom a hozzászólásait.... Pedig mindíg őt vártam anno...:(
 • toto66
  #114
  Ez azért elgondolkodtató, mert ha minden irányban egyforma távolságra látunk el, és kizárható, hogy a középpontban vagyunk, valamint nem látjuk a legelső csillagok csillaghalmazok kialakulását, akkor bizony nem lehet ennek az oka a világegyetem kora, sokkal inkább az hogy még nem látunk messzebb. (nincs meg rá a technikánk). Mert ha a világegyetem kora lenne annak meghatározója, hogy meddig látunk el, akkor a legtávolabbi részeken, közvetlenül az ősrobbanás utáni állapotot láthatnánk. Ugyanis ha nem a középpontban vagyunk akkor mindig lenne olyan terület amelyről még csak most érne ide a robbanás után keletkezett anyag fénye. Az hogy minden irányból azonos korú állapotot látunk, ha a ősrobbanástól eltelt idő határozza meg a távolságot, azt jelentené hogy középen vagyunk. (amit ugye elvetettünk)
 • Epikurosz
  #113
  A csillagászok szerint igen.
 • toto66
  #112
  Így van, pontosan ezért lenne kilőve az első lehetőség, a második pedig cáfolná azt, hogy 14 milliárd éves az univerzum! Tehát tényleg minden irányban egyforma távolságra látunk el?
 • Epikurosz
  #111
  Totó!
  Nincs kitüntetett pont az univerzumban, tudtommal.

  Ez érdekes: metán a Marson
 • toto66
  #110
  Azt nem tudom, hogy körben minden irányban egyforma távolságra látni el?
  Mert ha igen, akkor két eset lehetséges: vagy az univerzum közepén vagyunk, vagy nem látunk el a széléig (a 14 milliárd évvel ezelőtti széléig)...
  Ez is érdekes kérdés lehet...
 • toto66
  #109
  Azért, ha tényleg "visszalátnának" az ősrobbanásig, akkor tudnák hogyan alakultak ki a csillagrendszerek. Igazából ha kb. 14 milliárd fényév távolságra lehet "ellátni", és ennyi idős az univerzum, akkor a kezdeteket látni kellene.
 • Epikurosz
  #108
  Ha valaki érti ezt, az szóljon.
 • polarka
  #107
  Nem lehet mérési hiba? pl. a mérések időzítéséhez 1928-ban még nem volt atomóra, jó ha kvarc órát használtak.