Először sikerült taszító Casimir erőt mérni

← ElőzőOldal 3 / 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1. Nem kell többszáz fokosnak lennie a füstgáznak ahhoz, hogy melegebb legyen a levegõnél és ezért felfelé távozzon a kéményen keresztül.
2. Egy ventillátor fogyasztása viszonylag alacsony.
Egy átlag gázkazán 20kW-os. Ennél 10%-os hatásfok javulás kb 2kW-ot jelent. Ha egy párszáz W-os ventillátor kell a füstgáz kihajtásához, akkor még lazán megéri...
immovable
<#shakehead>
Miért lenne becsapás? Tényleg gazdaságosabbak a nem kondenzációs kazánoknál, mert kihasználják a füstgáz magas hõmérsékletét is a víz melegítésére. Teljesen logikus, hogy drágábban adják õket...
Az meg hogy 100%-nál nagyobb hatásfokot mondanak rá szvsz lényegtelen. A legtöbb ember nem nézi a hatásfok adatokat kazán vásárláskor, vagy maximum összehasonlítási adatként kezeli õket. Aki elég értelmes/tanult ahhoz, hogy ennél komolyabban foglalkozzon a megadott hatásfok értékkel, az tudni fogja, hogy a 100%-nál nagyobb hatásfok az nem lehet égéshõre vonatkoztatott érték, és ha akar, akkor utánnajárhat, hogy mirõl van szó.
Egyébként energiaveszteséget okoz, hogy a füstgázoknak és gõznek távoznia kell a rendszerbõl! Ez a hagyományosnál úgy történik, hogy a füstgáz hõjét használják fel az égéstermékek kéményen keresztül történõ eltávolítására (a meleg gáz könnyebb a hideg levegõnél) Ha lehûtöm akkor plusz energiát kell erre fordítani (ventillátor). Ha pedig energiaveszteség van, akkor nincs 100%-os hatásfok!

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

Bugyutaság, illetve becsapás!
A vízgõz tágulásához hõ kell, ami az égés során keletkezett!
Amikor ezt leadja, akkor is a gáz égésébõl keletkezett hõt adja le!
A lényeg pedig:
idézet a reklámból
"kondenzációs gázkazánok drágábbak a hagyományosnál "
És eladják neked!

Ez a 100%-nál nagyobb hatásfok magyarázata. Kondenzációs kazán
Az energia mint tudjuk azt jelenti munkavégzõ képesség!
A lebegtetett "nano méretû" gömb esetében sem munkavégzés nem történik, sem energianövekedés nem tapasztalható. Tehát csak olyan energiát vehetünk ki a rendszerbõl, amit befektetünk! Állapotváltoztás ebben az esetben energia befektetés, amibõl lehet vissza nyerni, de többet nem, mert az erõ (vonzó, taszító) önnmagában még nem energia!

Megnéztem a linket, az ilyen reklámok a tudatlanságra építenek!
A hatásfok fogalmát már általánosban tanítják!
Nos a cég a hitelét veszti egy ilyen reklám hatására, még akkor is ha jó a terméke! (107% hatásfok )<#wow1><#nevetes1>

A hatásfok fogalmát nézzétek meg!
Kb: összes bemenetbõl mennyi hasznosult arányszámban kifejezve (illetve %-osan)
Tehát nincs 100% felett hatásfok!

Bocs reggel van! az output és input felcsrélõdött a szövegbnen.

immovable
Kondenzációs gáz kazánokról hallottál már?
Apró de lényeges tévedés: A teljes rendszer hatásfoka csak alacsonyabb lehet, mint a rész hatásfok!
A példádban szereplõ szállítást, bányászok munkáját, stb. ha hozzáadjuk, attól a szénbõl kinyerhetõ energia nem lesz több, viszont a befektetett energia igen.
Tehát így már jóval alacsonyabb a hatásfok!
100% feletti hatásfok nem létezik! Mert a 100% az összes output és 100% hatásfok esetén a hasznos input a 100%. De még ilyen sem sok van!

NEXUS6
Sok fajta hatásfok van azért, a teljes rendszer teljes hatásfoka megint más. Én errõl beszélek.
Ha a bányászathoz 10X ennyi energia kéne, még mindíg kõbaltát használnánk, vagy rabszolgatartó társadalomban élnénk, gondolom!

És ugye, jelenlegi technológgiával is sok szén/gáz/olaj mezõ sem termelhetõ ki, úgy hogy nem az megérje.

A ZPE megcsapoló gépezeteknél, meg sehogy nem lehet hatásfokot mérni olyan értelemben, amit te is írsz, mert nem tudjuk a ZPE mezõ gyakorlatilag kinyerhetõ energia tartalmát. Ha meg a rendszer teljes hatásfokát nézzük, akkor az 100% fölött lesz, ahogy egy jelenlegi erõmûben is.
Csak ennyit akartam írni, bocs ha túlspiráztam.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

"De ha az energiatermelésünket nézed ott is mindenhol 100% feletti a hatásfok, különben nem lenne energiatermelés ugye!? Más kérdés, hogy elõtte ezeket az energiaforrásokat valami feltöltötte. Pl. az uránt a szupernovák hozták létre, a fosszilis energiát meg a napfény + Földben levõ energiák (hõ, nyomás). Amit mi a rendszerbe fektetünk, az annyi pl, hogy Józsi a vájár lemegy a bányába, mire feljön a szén, azt meg elszállíccsuk Jolánnénihez, meg a zerõmûbe. Ha a szénbõl kijövõ energia ezeket nem fedezné extrában, akkor nem igazán mûködne ugye a civilivilizácijó."

Szerintem te félreértelmezed a hatásfok fogalmát.
Egy szénerõmû hatásfoka azt jelenti, hogy mekkora hõenergiából mekkora villamosenergia lesz.

SZóval nem azt nézik, hogy mekkora energia kell a bányászathoz, hanem azt, hogy mennyi hõ megy pocsékba a kéményen...

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

NEXUS6
Nem igazán arra gondoltam.
Én csak erre pl.
Link

De ha az energiatermelésünket nézed ott is mindenhol 100% feletti a hatásfok, különben nem lenne energiatermelés ugye!? Más kérdés, hogy elõtte ezeket az energiaforrásokat valami feltöltötte. Pl. az uránt a szupernovák hozták létre, a fosszilis energiát meg a napfény + Földben levõ energiák (hõ, nyomás). Amit mi a rendszerbe fektetünk, az annyi pl, hogy Józsi a vájár lemegy a bányába, mire feljön a szén, azt meg elszállíccsuk Jolánnénihez, meg a zerõmûbe. Ha a szénbõl kijövõ energia ezeket nem fedezné extrában, akkor nem igazán mûködne ugye a civilivilizácijó.

De ha már szóbahoztad, akkor az ilyen kavitációs izé is valószínûleg Casimir effektus alapján mûködhet. Legalább is a készítõik ezt mondják. Persze ezek sem 100% feletti hatásfokúak, mert olyan nincs. Csak éppen azt a forrást nem tudod megsaccolni, hogy mekkora lehet, amit használ (ZPE mezõ ugye). Ez olyan mintha nem tudnánk mérni/számolni a benzin/szén stb energia tartalmát. Csak azt látod, hogy berakod a varázs kotyvalékot a motorba, ráadsz néhány J villamos energiát az indító motoron keresztül, de attól kezdve magától megy, melegít, hangosan pöfög, büdösít meg amit akarsz. Persze inkvizítorék rákennék, hogy na a feltaláló biztos asszongya, hogy 100% feletti hatásfok, de ilyen nincs, merez perpétummobile, szal hol az a mágja!?

<#nyes>

Amúgy szerintem ez pont az a fórum, ahol ilyenekrõl is lehet beszélni. És azért szerencsére ott tartunk, hogy néhány tudós már veszi a fáradtságot, hogy elinduljon arrafele, amerre 20 éve csak az járhatott, aki nem ment a nyájjal bégetve. Mert ha ilyeneket mondott, akkor haarosan kereshetett magának más állást, pl próbálhatott megélni abból, hogy zufómagazinok közönségtalálkozóira járt, ami valljuk be õszintén nem egy nagy karrier.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

akit érdekel, annak: fenykapu.free-energy.hu
ziipp
Mesélj!

Engem is érdekel.

azért kifejthetnétek ezt bõvebben is..
"De akkor még terem méretû volt egy számítógép..."
Hát inkább Stadion 😄

Ezt a hõcserélõs kazánt meg honnan vetted? Szerintem egy kilyuggatott forgó dob és a kavitáció történetét akartad említeni, ami valóban több energiát termel, mint a befektetett mozgási energia. És mégsem használják.
De ez nem az a fórum.
100% feletti hatásfok?
Az érdekes!
<#guluszem1><#conf>

CybeRick
dejó. Tehát taszít. Levitál. érdekes...

\"Az élet egy elég szar játék, de a grafikája nagyon ott van.\"

"Ez kb. tényleg olyan mint anno az IBM -esek vagy kik, mondták: Hogy a PC sose lesz az otthoni felhasználás szintjén..."

A PC az personal computert, azaz személyi számítógépet jelent.
Szóval ilyet soha nem mondtak.
Olyasmi hangzott el, hogy a világon maximum 5 számítógépet lehet eladni, mert ekkora a piaca...
De akkor még terem méretû volt egy számítógép...

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

miért, a PC otthoni felhasználását fizikai törvények akadályozták???

0Speed0
"a taszító Casimir erõ kizárólag a nanovilág ígérete marad."

Ez kb. tényleg olyan mint anno az IBM -esek vagy kik, mondták: Hogy a PC sose lesz az otthoni felhasználás szintjén... <#nyes>

Sok láma idehazudik egy gépkonfigot...

NEXUS6
Az ilyen-olyan hõcserélõs kazánok is 100% hatásfok fölött tudnak üzemelni, az emberek mégsem látnak benne perpétummobilét, nem kell rögtön bexarni! Amit írtam arra vonatkozóan nagyvalószínûséggel komoly egyetemi kutatások folynak, komoly állami és magántõke bevonásával. Amúgy miért kell egy adott alakváltozáshoz több energia?
Mert a Casimir-erõ mibõl kapja az energiát? Onnan ahonnan a fluktuáció maga!
Pl. ott a szupravezetés is, gyak a kvantummechanika által meghatározott folyamatok vannak és nem disszipálódik a mozgó elektron energiája, akár egy vezetõ gyûrûben folyamatosan kering az áram és akár a gravitáció ellenében is lebegteti a testet a keletkezõ mágneses mezõn ameddig csak a szupravezetés fennál.

Ha az alakváltozás folyamatos és szimmetrikus, hasonlít a klasszikus fizika szerinti folyamatokara, akkor valószínûleg tényleg több energiát fogyaszt, ha viszont az is valamilyen kvantummechanikai állapotváltozás, akkor bizony itt a nyerõ erõ!😉))

Ott van a "ha"!
Ugyanis bármely vonzó vagy taszító erõt akarunk ilyen céllal használni akkor a befeketett energia több, mint a nyereség, hiszen az alakváltoztatáskor le kell gyõzni a taszító illetve vonzó erõt, másként nincs alakváltoztatás.
Szemléltetés: Van két mágnesed, ha máneses pólust kell cserélgetni az egyik mágnesen (állandó mágnes esetében forgatni kell, elektromágnesnél fel kell cserélni a pólusokat), pont annyival több energiára van szükség annál mintha nem lenne másik mágnes és úgy váltanál pólust, mint amennyi energiát lehetne kinyerni a dologból (maximum)...

Szép elmélet. De szvsz az energiamegmaradás itt is igaz, és a nanorobot alakváltoztatásához (vagy bármihez, ami ahhoz szükséges, hogy ellentétes irányúra váltson a Cassimi erõ) több energia fog kelleni, mint amennyit a Casimir erõ hatására nyerhetünk.
NEXUS6
Mint azt már bizonyos emberkék vagy 20 éve kitalálták, ha van egy "nanorobotunk"😉, ami minimális energiabefektetéssel tudja az alakját változatani (pl egy elektrosztatikus erõtér hatására). Akkor pl- a Casimir erõ hol vonzza, hol pedig taszítja, ami folyamatos mozgásban tud megnyilvánulni. Ha az alakváltozás kisebb energia befeketetéssel jár, mint amit a mozgás/gyorsulás biztosít, akkor gyakorlatilag meg tudjuk csapolni a nullponti energiát, hõ vagy közvetlen elektromos áram formájában.
Ugyan ez igaz, arra, hogy ha ezt az effektust adott tárgyon belül ugyan így annak egy részének gyorsítására használjuk fel, amit mondjuk kombinálunk valahogy pl- a Davies-Unruh effektus valamilyen változatával, akkor akár kaphatunk egy sima lemezt megjelenésre, egy "papírlapot", amibe ha pl. áramot vezetünk, akkor egyszerûen elkezd gyorsulni valamilyen irányba, de gyakorlatilag nem rakéta hajtás, elektrosztatikus taszítást stb. használva.
Kúúl nem!!??? Na most már lehet bexarni!

<#eplus2>

Zocsi
Hát ez érdekes volt végigolvasni!

NEXUS6
Kb 50 év múlva ezt az eeméynt úgy fogják tartani, mint ma pl az IC megszületését.

Unokáid mit szólnak majd, ha megtudják, hogy nagypapinak ez jutott csak róla eszébe!?
<#nyes>

Örömömbe asse tudom hova sz*rjak!
Egyébként érdekes.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Érdekesebb, mint gondolnátok, net-utcagyerekek! 😉

ziipp
Ja, hogy taszító Casimir erõt, így már más. <#bee1>

ziipp
Ez nagyon durva. Idáig azt hittem, hogy ez már sci-fi kategória, de úgy látszik nem. Viszont azt nem értem, hogy ha már 1997-ben is mérték, akkor hogy sikerült azt a bravúrt végrehajtaniuk, hogy 2009-ben megint megmérik elõször? 😊

Én nem értek veletek egyet, szerintem ez a cikk érdekes!
zeus89
Sose fogjátok kitalálni, de ez a cikk ....... kurva érdekes 😊)

P5N-E SLI, Core 2 Duo E6300, 3GB DDR2 800 MHZ KINGMAX MARS, 8800 GTS 320 MB, 500+80 GB HDD, Thermaltake 550 W, Home Theater 150W RMS Genius SW-HF 5.1 5000, Samsung 2232BW 22\" Samsung paneles

Valóban, Én magam sem mondhatnám másképpen mint hogy érdekes.
de érdekes

de érdekes

ja, nagyon érdekes.

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

EZ BAROMI ÉRDEKES
jé, ez tényleg érdekes
igazad van, valóban érdekes
hmm, érdekes
← ElőzőOldal 3 / 3