• toto66
    Jó, töbször nem!
    Hatásfokot nem lehet relatívan máshoz számolni, ezt a mérnökök is tudják, mert a hatásfoknak csak abban a renszerben van értelme amelyre alkalmazzák. Tehát a hatásfokot összehasonlítani lehet, de ez nem az! A korekt összehasonlítás a következő: hagyományos kazánba bevitt energia/ hagyományos kazánból hasznos energia mennyire aránylik a kondenzációs kazánba bevitt energia/ kondenzációs kazánból hasznos energiához. A reklámban összekeverik a hagyományos kazán adatait a kondenzációs kazánéval, és így tévesztenek meg! Ha a kondenzációs kazánba nem viszük be azt a nyomorult energiát, hát nem is nyerjük ki belölle. Ezt nem fogjátok fel? Attól még lehet jobb hatásfokú a hagyományosnál, de miért kell marhaságokat írni, így hitelét veszti!
    Egyébként a munkahelyemen mérnöktanárok dolgoznak (egyetemi végzettséggel), és hülyeségnek tartják, ezt a számolási módot. (kazángépészetet is oktatnak)
    Más:
    Nos én nem tudom hogy egy korút látunk, vagy sem, hiszen erre kérdeztem rá, mert érdekes lenne a dolog. A vöröseltolódást nem a távolodó égitesteknél mérik?