320
Minden, ami a BlackBerry-vel kapcsolatos.
-
robyksz #40 szia a válasz szerintem plazmick cdk 4.5 gondolom én ez kell ez a theme-ekhez mert én ezt föl tettem és most tudok föl tenni theme-ket ha teszel fol mindig a desktop manager progival tölsd le blackberry oldalrol és utána mehetnek a themek a telodra de senki nem segit nekem a bajommal kapcsolatban na mindegy -
nyunyuuu #39 sziasztok.
remélem tud valaki segíteni nekem:) van egy bb 8300-m,és nem tudom hogy tudok témát rátenni.töltöttem le netről,de most fogalmam sincs mi a következő lépés:D
köszönöm előre is:) -
robyksz #38 Szia
Nemtom de most rá tettem a alap szoftvert ami volt rajta de igy sem muxik mondjuk most pannonos kártyát használok mobilneteset de komolyan még ilyen telóm nem vót remélem valaki tud segiteni lécci [email protected] -
#37 Szia!
Vodánál működött már valaha a vas?
Mármint neteztél róla?
Csak azért kérdezem, mert lehet, hogy a Voda nem támogatja ezt a modellt, és a megfelelő Service Book-ok nem töltődtek le.
Bár igazából még elég sok oka lehet, hogy nem müxik. :D -
robyksz #36 Sziasztok érdeklödnék tudna segiteni valaki van egy BB 7290esem tudom régi de nekem tetszik .van egy olyan gondom hogy azt irja a teló adatkapcsolat visszautasitva wap be van kapcsolva vodafonos kártya van bbenne nemtom mit kell beállitáni ahhoz hogy wapozni tudjak ha valaki segiten azt megköszönném email cim privibe -
nickedez #35 Koszonom szepen,sikerult!:) Meg ismerkedunk a kis BB-vel... :) -
#34 Nagyon egyszerűen személyre szabhatóak a csengőhangok, van a főmenüben egy profilok vagy hasonló nevű ikon, itt lehet állítgatni a különböző profilokat, pölö csendes mód, rezgés. Itt a lista alján a tényleges profilok után van olyan lehetőség, hogy testreszabás, itt tudod állítgatni, hogy milyen csengőhang szóljon SMS-nél, e-mail-nél, telefonhívásnál, pl. minden postafiókhoz lehet külön csengőhangot beállítani. Tanulmányozd kicsit, és rá fogsz jönni, mi micsoda. :) -
nickedez #33 Sziasztok!Elõször is köszönom szepen a korabbi segitsegeket/informaciokat!Lenne megint eg problemam a kis BB8900-asommal... :) Sehol sem talalom hol kell beallitani egy zenet/csengohangot SMS jelzesnek!Sima csengohangnak ugye nagyon egyszeru,van ra kulon opcio, hogy "beallitas csngohangkent"!De uzenetjelzo hangnak seholsem tudom beallitani az altalam kivalasztott zenet!:( Elore is koszi a segitseget! Udv! -
zitababa #32 köszi a fáradozásod, remélem bejön, majd megírom...
zita -
#31 Szia!
Olybá tűnik, hogy újra kell telepíteni a BB operációs rendszerét.
Ez nem olyan nagy etwas, mint amilyennek kinéz. :D
Első kanyarban csinálj egy biztonsági mentést a telefonról a Desktop Manager segítségével, aztán ha ez meg van, akkor töltsd le a legújabb oprendszert innen: BB 8900 OS
A letöltött telepítőt indítsd el, tud magyarul, csak végig kell kattintgatni.
Ezután menj be a C:\Program Files\Common Files\Research In Motion\AppLoader mappába, és töröld az itt lévő vendor.xml fájlt.
Utána dugd rá a BB-t az USB kábelre, és indítsd el az ebben a mappában található Loader.exe-t.
Ezzel a progival fogjuk feltelepíteni az oprendszert.
Csatlakozik a BB-hez, és ha minden jól megy, akkor feldobja a telepítő ablakot, ahol kiválogathatod, mik kellenek neked a telefonra.
Ha kiválogattad a neked szükséges komponenseket, akkor klikk a next-re, és kövesd az instrukciókat, semmi perc alatt fent lesz a rendszer a telefonon. A telepítés után elég sokáig fog homokórázni a cucc, de aztán csak magához tér, és ezután már csak a korábban készített biztonsági mentést kell rá visszatölteni.
Remélem ez megoldja a problémádat. :) -
zitababa #30 Sziasztok!
Nagy problémám van.Blackberry 8900-om van,60 napos. Tegnap este töltőn volt végig,reggel billentyűzár fogadott, majd újraindítva a telefonom, feloldva a billentyűzárat ez a hibaablak fogadott:uncaught exception: Index 7>=7
Leokéztam,de ha hívok vkit vagy hívnak állandóan felugrik ez az ablak, de a legnagyobb gond az, hogy ha tárgyaltam és kerestek, akkor látom a főablakban hogy pl.8 nem fogadott hívásom volt, de a hívásinfóban nem látta ezt a 8 számot,tehát nem tudtam visszahívni őket....
Bementem a szolgáltatóhoz ahol memória törléssel és szoftverfrissítéssl próbálkoztunk de hiába.
Ez így nagyon gáz és a telefon is drága volt...
Egy USA fórumon ezt a megoldást javasolta vki:
"If you get an uncaught exception error immediately following a battery pull, your OS has been corrupted. The only solution is to wipe it off your Storm and reload it. Hopefully you have a recent backup of your personal information, to restore after the wipe and OS reload."
Sajna nem tudok angolul...
TUD VALAKI SEGÍTENI????NNAGYON SZÉPEN KÉREK SEGÍTSÉGET....
zita -
#29 Szia!
Amennyiben 8700-asnál újabb van, akkor elég, ha feldobod a memóriakártyára, a /blackberry/ringtones mappába. Innét ha akarod, átpakolhatod a media menüpont alatt a készülékmemóriába, de ott csak feleslegesen foglalná a helyet... -
zitababa #28 hellóka!
van egy mp3 csengőhangom a gépemen. Hogyan tudom a blackberry telcsimre felrakni? -
diabubu #27 Köszönöm szépen a segítséget, ha majd megint elakadok ugyis irok:) -
#26 Wilkommen a BB világában. :P
BT kicsit másképp működik, mint a többi telefonon. Küldeni simán lehet, d eha fogadni akarsz, akkor be kell menni a média menüpontba, és ott a helyi menüből ki kell választani, hogy receive using Bluetooth, vagy ha magyarul tolod, akkor fogadás BT-n, vagy ilyesmi, és máris tolhatod át a cuccost rá.
Ha van SD kártyád, akkor a beállítások menüben, a memória menüpontban beállíthatod, hogy a memóriakártyát flashmemóriaként ismerje fel a gép, ha rádugod, és lehet máris másolgatni rá. A készülék belső memóriáját így nem tudod buzerálni, de oda nincs is nagyon értelme pakolgatni, mert a 8100-nak 64 mega az "onboard" memóriája, ebbe lehet telepítgetni progikat.
A Roxio teljesen felesleges, egy eléggé vacak, rosszul kezelhető progi, én nem ajánlom.
Hasznos progik?
Van sokféle, ajánlom böngészgetésre a www.crackberry.com oldalt.
Valamint szerintem tuningolhatod még azzal is a vasat, ha frissíted az operációs rendszerét, sima 8100-hoz új OS-t meg segítséget a telepítéshez itt találsz:
Új OS
Első kanyarban kb. ennyi. :D -
diabubu #25 Nemrég vettem egy BB 8100at, de az a bajom vele, hogy bluetoothal nem tudok vele fogadni. Gondoltam ezért letöltöm a BB Desktop Managert, de azzal csak az emailfunkciókat lehet kezelni, és a kézikönyv azt írja, hogy a médiás cuccokhoz Roxio Media Manager kell. AZt viszont akárhogy is kerestem nem találtam seholse...(ha valaki tud liknet azt nagyon megköszönném):) USB kábelre meg egyáltalán nem is reagál, mármint a gép felismeri, de nem tudok rajta csak ugy fájlokat mozgatni.
Ha valaki tud rajtam segíteni azt nagyon megköszönném:)
És pár hasznos progi meg 1-2 cucc amivel fel tudnám tuningolni vagy ötletek is jól jönnének, még nagyon uj vagyok ezen a téren:)
köszi:) -
#24 BB szolgáltatás nélkül nem fog feltűnni a BB Maps ikonja, annak ellenére, hogy telepítve van, mivel a megfelelő szervízkönyv (Service Book) hiányában a készülék nem tudja használni. Sajna ez egy ilyen, BB szolgáltatás nélkül nem nagyon fogja letolni az összes service book-ot a telefonodra. :P
Navigáció téren van egy igen használható, ez a Garmin BlackBerry-s megoldása, egyetlen hátránya, hogy igen borsos az ára, de cserébe egész pofás darab, itt egy link, kapd le a trial-t, és próbáld ki.
http://www8.garmin.com/mobile/blackberry/Garmin -
nickedez #23 Nem fizettem elo BB szolgaltatasra,de tudtommal akkoor is benne kene lennie a terkepeknek a teloban... Egyebkent koszonom szepen a tippet, egesz jo a google maps! Nem tudsz esetleg valamilyen navigacios software-t?Tehat amivel "GPS keszulekkent" lehetne hasznalni a telot? Koszi megint elore is a segitseget! :)
-
#22 Szia!
Első körben megkérdezném, hogy vettél-e BB szolgáltatást hozzá a szolgáltatódtól?
Amúgy a Blackberry Maps kicsit csücskös, nem szokott nagyon működni lakossági ügyfeleknél, csak a BES szervereken levő csókáknak.
Van ellenben kiváló alternatíva, a Google Maps, Börin felkúszol az m.google.com/maps címre, és le tudod tölteni, elég kellemes kis cucc, kb. ugyanazt tudja, mint a BB maps. -
nickedez #21 Sziasztok, vettem egy BB 8900-ast es seholsem talalom benne a GPS-t!vagyis a Mapsot es a navigaciot!Ugy tudom a menuben kene lennie egy kis iranytunek "terkepek" nev alatt, de nincs!:(( Tudtok esetleg segiteni?Elore is koszonom!!
?
E
l
-
#20 Jaja, sok a magyar BB-s... :D
Te hogy bírtad működésre?
Trémobil a BIS leírásánál igen bölcsen már nem tér ki arra, hogy tudná a cucc a BB Maps-et.
Mint írtam volt, BES-en müxik a cucc, képben vagyok, mert nagyvállalatnál dolgozom, és én hegesztgetem a BB-ket.
Haverom is meg én is futottam már több kört a Trénél, hogy miért nem megy a dolog, hisz hirdették is ezt a funkciót, ezzel annyit értünk el, hogy már nincs benne a leírásban... :P
Szóval ha van valami trükk a BB Maps felcsiholására, arra nagyon vevő lennék, mert kb. fele annyi adatforgalommal dolgozik, mint a Google Maps.
Beejive abból a szempontból fasza, hogy egyszerre kezeli az összes IM accountodat, nem kell futtatni a többféle klienst, ha több fiókod van, valamint nem zabálja annyira le a procit + nem kell össze-vissza váltogatni a kliensek között. Közel egy éve használom, tolom rajta az MSN-t, Google Talk-ot, ICQ-t, Yahoo Messenger-t, szóval teljesen korrekt cucc.
Próbáld ki, van trial verzió, aztán ha tetszik, akkor beruházol rá. -
gTWELVE #19 porog a topic.. :) az uj tremobilos bb elofizuval megy a bbmaps. http://www.t-mobile.hu/lakossagi/szolgaltatasok/uzenetkuldes/blackberry
es korlatlan.. jee..
Beejive tenyleg olyan jo? nem mertem meg kiprobalni.. -
#18 Kicsit régi már a kérdés, de ingyenes messenger kliens pölö az Instango, és elég neki, ha csak az APN van belőve a BB-n, nem kell BIS hozzá.
Instango
Én személy szerint Beejive-t használok, de az fizetős. -
#17 A BB Maps fent van nekem is, de ha BIS-ed van, akkor nem fog működni. Céges, BES-en levő BB-n müxik gond nélkül, szóval suxx nekünk, BIS-eseknek. :P -
gTWELVE #16 jaa, es Attila.. storm-om van. :D
elotte boldot hasznaltam szinten tremobilost, es desktop manageren keresztul fel lehetett rakni a maps-et. -
gTWELVE #15 Hello, sajnos ilyen programot nem fogsz talalni, ugyanis ingyen nics ilyen program.
En ajanlom a windows live msn-t, az a blackberry oldalarol ingyen letoltheto, es tokeletesen mukodik. A BIS szolgaltatas hasznalatat egyebkentis kulonossen ajanlom, mert igy sok mas ingyenes szolgaltatast is igenybe vehetsz.
Meg ha mar BB, akkor le tudnal mondani a push mailrol??? -
#14 Valaki tudna olyan aplikációt Blackberryre amivel ingyenesen MSN ezhetek? és Wifi-t is tudja kezelni, az a fő, hoy ne keljen hozzá blackbery előfizetés! -
#13 Van vkinek Blackberry Stormja?
Ilyeneket javítok és kíváncsi vagyok mik vele a tapasztalatai? -
#12 Attól függ mit akarsz. Csak másolni, akkor miniusb (vagy típustól függően akár microusb) kábellel csatlakoztatod a gép usb portjához. De megy bluetoothal is. Szoktak adatkábelt adni hozzá, ha nem kaptál, akkor vegyél, nem vészes az áruk.
Ha szinkronizálni/telepteni akarsz, akkor kell neked a blackberry desktop manager nevű progi, ami ingyenesen letölthető. Google-zd ki. -
#11 A bold 140-160k. És a legjobb business telefon.
Magáncélra felesleges. -
#10 Hogy tudom rákapcsolni a telefont a számitógépre? -
#9 Sajna a trémobil nem támogatja BIS-en a BB Maps-et, csak üzleti felhasználóknak megy, BES-en keresztül.
Használj Google Maps-et, bár nem olyan jó, mint a BB Maps, azért majdnem mindent tud, amit az. -
SYA #8 8100 Pearl-t hozott Jesus, valaki tudna segíteni abban hogy tudom valahogy GPS-ként használni, vagy legalább Garmin Mobile Xt-t érdemes-e rá fölrakni???Esetlet talált már valaki hozzá magyar menűt, mert már létezik, de még fizetős. -
Hát akkor méginkább megérte... -.- -
#6 Amúgy jóval drágább, 80-90 körül az E71 van, ez kétszer annyi. -
#5 Ha valakinek nem a megapixel meg az ide-oda fordítható menü a lényeg, hanem a minőség és a tudás, akkor nem hinném :-) -
#4 alul nincs apróbetű, h a kép csak illusztrácio? :D
btw, bb sux -
#3 80-90k árkategóriában (annyi, nem?) már sokkal jobb készüléket vehet az ember. -
#2 illusztrációként! -
#1 Sziasztok!
Vettem egy BlackBerry 9000-es telefont. A kérdésem az, hogy hogyan tudnám letölteni rá a BlackBerry Maps szolgáltatást. Az internetes megoldás azt írja ki, hogy ez a készülék nem felel meg a Maps követelményeinek, holott a Maps indulóképernyőjén a 9000-es telefon kép van illusztrációként.
Előre is köszönöm a segítséget.