132
-
MR SUGAR #132 én 4szer néztem meg a Sötét lovagot moziban!!! -
mate317 #131 Remény rabjai szerintem sem akkora durranás. Sima börtöndráma, jó színészekkel. -
#130 Remeny rabjai jo, de azert tulzasokba se essunk. -
Hoz_Hun #129 A japánoknál mindig is a TVs szereplés, az ott futott (saját) filmek/sorozatok voltak a lényegesek és nem a mozi. És biza ott sok az anime (a TVkben).
De igazad van teljessen és én sem értem hogy jön ide az anime. Teljessen más műfaj nem lehet összehasonlítani a kettőt.
Az meg hogy a japánok által kreált dologok, legyen az film, anime, játékprogram, könyv vagy manga ötlet gazdag ez tény pláne az amcsik felhozatalához képest. Mint ahogy az is hogy nagyon sok van belőle és messze nem mind annyira jó, de ami kikerül a máig (és remélem a jövőben is) zárkozott országból az minőségi cucc. A zárkózottságot úgy értem, nem szennyezte be más ország gondolkodásmódja, vagy a japánokra jellemzően a pozitív dolgokat vették/veszik csak át továbbra is.
És azt se felejtsük el, hogy a japánok nem nekünk vagy bárki másnak kreálják az animéiket hanem saját maguknak. -
Hoz_Hun #128 Sose értettem, hogy a Remény rabjai mitől akkora szám. -
Whitee #127 Ez a film, nemhogy az első, de még az első öt helyre sem lenne méltó. Az első mindig is Stephen King Remény rabjai lesz...
Statisztika? Ki nem szarja le? Nem attól lesz híres egy film, hogy 600milliárd forintnyi bevételt hozott, hanem az, hogy az utókor számára mennyire marad emlékezetesnek. Valahogy nekem ez a Batman-es film nem jött be. Meghalt Ledger meg egy ?statiszta? és akkor már mindenki sajnálatból megnézi milyen maradandót alkotott egy öngyilok. Na meg amúgy is..az a hülye, aki az Imdb-s pontokat nézi, mert az az oldal is olyan ratyi, mint ennek a Szekeres Viktornak az írásai. Szóval nulla. -
winnie #126 "Am a Godfathert rem visszaszavazzák az első helyre, mivel az a number 1"
az a number one, ami az első helyen van. letöröm a lelkesedésedet, de azt nem te döntöd el. nem mellesleg, ugye a remény rabjai a 2. és ez nem visszaszavazósdi. aki egyszer szavazott, az többször nem tud arra a filmre. -
1Obi1 #125 Na ja, de egy mozijegy 1000 forint, egy videojáték meg 18000.. -
bitbandita #124 Ha valaki nem tud rajzolni, attól még lehet fogalma a vizuális művészetekről, sőt. Valószínűleg te sem játszottál még le soha egy szűkített mol skálát 4-es szekvenciában, mégsem mondja senki, hogy ne halgass zenét... -
Ragnar360 #123 1 heti bevételt tekintve a karib 3 volt a befutó, ismétlem 1 HÉT ALATT, 300 vmennyi dollárral, a GTA IV ezt verte el csúnyán és magasra téve a mércét a nagybetüs SZÓRAKOZTATÓ IPARBAN (zene, film stb.) ugyanis 1 hét alatt elérte az 500 millió dolláros bevételt.
Am a Godfathert rem visszaszavazzák az első helyre, mivel az a number 1 -
giga123 #122 AZ a rosz a filmben hogy joker már joker nem mutatnak semmit hogy átalakulna és nyilván nem mutatnak mivel smink van rajta nem úgy mint az eredetiben . Ez már egy rosz jel. -
archkoven #121 Lehet, hogy én vagyok a maradi, de ha én meg is nézek egy ilyen képregényadoptációt, soha nem hagy bennem maradandó nyomokat, nagyon távol állnak attól, hogy a világ legjobb filmjének tartsam őket.
Nekem a reálisabb történetek sokkal jobban megmaradnak az emlékezetemben, míg ezek a mesék egy hét után már nem is emlékszem miről szóltak. -
Lacee83 #120 Most nézem hogy a Batman: Kezdődik! is 8.4 et kapott. tetszett de azért annyira nem jó hogy a világ 100 legjobb filmje között legyen a helye. Már csak ezért is kivi vagyok erre az újra mert az imdb-n nagyon nyomják fölfelé. remélem eljutok egy moziba, ilyen filmet vétek lenne kihagyni. A "világ legjobb filmjét" kamerásan megnézni egy 17"es monitoron gáz. A mozi élmény nálam 1-2 pontot mindig emel az értékelésnél. Persze Amerikában a szuperhősös filmeknek nagy kultusza van nem csoda a siker.Lehet mifelénk ugyan sokan nézik majd meg de 9et nem adunk rá. -
Deryck #119 olyan gagyi joker sminkje xP -
sugarman #118 uveboll összes filmje -
Joss Beaumont #117 Sziasztok!
Teljesen felesleges olyan dolgokon vitatkozni, hogy melyik minden idők legjobb filmje.
Hiszen a Profi az. -
bippo #116 The Spirits Within
http://www.imdb.com/title/tt0173840/ -
#115 jó, akkor most szépen leülsz és megnézed ezeket:
Final Fantasy - Advent Children
Final Fantasy - Dirge of Cerberus
Final Fantasy - valami spirit-es címe van már nem tom mer elfelejtettem ^^
Vexille
és ez csak kezdésnek :]
na ezektől fog leszakadni az állad! -
cateran #114 Az Ex Machina nagyon ott van a szeren -
Lalee1 #113 Hello Mindenkinek! Végigolvasva az összes hozzászólást, Harry Seldon-nak csak annyit mondanék, hogy azért ezzel a névvel lehetne kicsit nyitottabb, és nem egyből lebunkózni mindenkit akinek a véleménye nem egyezik meg veled főleg ugye egy film miatt. Történetesen a Rekviem egy Álomért, nekem se jött be számomra túl erőszakosan adta elő a mondanivalóját a rendező, az volt az érzésem hogy végig ott van vhol a filmben egy rejtett szöveg, hogy "Ne Drogozz b*zigyerek!!", meg a vége túlontúl anti-happyend, abban az időben terjedt el ugye ez a "ne legyen happy end" aztán ez odáig fajult hogy már egy Disney gyerekfilmnek is kétes a vége(Karib tenger Kalózai 3.), nekem túlzás volt hogy a 4 főszereplő közül mindenki a helyzetből kihozható legrosszabb sorsra jut...a Fountain-nél is az volt az érzésem, hogy nagyon fel akar már érni a nagyokhoz a rendező de kicsit az is mesterkéltnek tűnt nekem, de mindenképp jobb mint a Rekviem...abban a témában a már említett Trainspotting véleményem szerint jobb, a karakterábrázolást tekintve is, előbbiben drogosokat ismertünk meg, utóbbiban embereket akik drogot használnak, meglátásom szerint. a 12 majom viszont jó film, szeretem a Terry Gilliam filmeket alapjáraton is. A Dark Knight-nak viszont szurkolok tetszett az első is, plusz Christian Bale... meg hát ugye akkor már Heath Ledger is, nagyon remélem hogy tényleg van olyan jó mint mondják. -
sandor8206 #112 Teljesen igazad van, pezsegnek hogy megdöntötte a Pókember 3 hétvégi rekordját, csak azt nem teszik hozzá hogy azt többen nézték meg csak hát növekedtek a jegyárak, csak a korrektség kedvéért. De azért ez is szép teljesítmény a TDK-tól.
Amúgy meg az egyik legjövedelmezőbb film meg a Grease, hisz a befektetett pénz majdnem 4000 hozta vissza, ennyit a bevételekről, minden relatív. -
DarkEvilPiccolo #111 Aki hülye az hülye. Nem lehet ezt általánosítani. Bár tény, hogy általában az "elborult" elmével megáldott emberek néznek animét. Bár ez olyan dolog, hogy a Barbapapa is anime, és azt meglehetősen nem az elborult elméjűeknek találták ki. XD -
#110 De akkor is. Ez most csak egy péda volt.
(egyébként inkább az anime-sokra jellemző ez a dolog) -
ButcherBill #109 Még szép, hogy rekordokat döntöget, mikor a dollár árfolyama a béka segge alatt van. -
DarkEvilPiccolo #108 Jah egyetértek. A lényeg, hogy jó legyen. És én nem egy Anime Vs. Film háborút akartam kirobbantani, ugyanis nem csak hogy nincs bajom a filmekkel, hanem a régi klasszikusokat egyenesen imádom, de a mai 5let hiányban szenvedő filmeket egyensen rühellem. -
sandor8206 #107 Az animékre visszatérve, nincs jól megcsinálva nézzétek meg az Appleseed-et szerintem a valaha legjobban megcsinált rajzfilm, itt a technikai dologra gondolok. Nem vagyok anime fan ,de ennek a kinézetére csak lestem. És kinek ez kinek az, nekem mindegy csak jó legyen.
A címre reagálva pedig "Sötét lovag - minden idők legjobb filmje?" szerintem NEM, de jó film. -
DarkEvilPiccolo #106 Ez most olyan dolog, hogy akár a filmekbe is bele lehetett volna ugyan így b*zulva, vagy bármi másba. És akkor nem szántátok volna, csak akkor ha animéről van szó? -
#105 Nem unjátok még, hogy azon vitatkoztok, hogy szubjektíven kinek mi a kedvence? :DD
Ha már drogos filmekről volt szó én pl. hiányolom, hogy senki sem említette meg a Trainspottingot. Pedig ha valami, na az üt. Szerintem. ÉS itt a lényeg: Szerintem!
(Az animés dologhoz csak annyit tennék hozzá, hogy volt olyan szobatársam aki totál anime b*zi volt. Az anime volt mindene. Mása nem is igen lehetett mert nap 24 órájában csak anime-t nézett. Először szántuk a többiekkel utána már idegesítő volt, hogy nem csinált soha semmi mást.) -
DarkEvilPiccolo #104 Igen, örüljünk neki, hogy egy ilyen felsőbbrendü lény megtisztel mindket a jelenlétével. XD -
L3zl13 #103 Igen, és akinek a véleménye, ízlése nem egyezik meg a tieddel az bunkó és sötét és úgy egyátalán alsóbbrendű lény.
Gratulálok... -
DarkEvilPiccolo #102 Szóval még egyszer mondom, én nem az anyagiakra értettem ezt a halódás dolgot. -
DarkEvilPiccolo #101 Félreértesz. Én a halódást úgy értem, hogy nem tudnak már semmi értelmeset kitaláni az amcsik. Míg a japánok az animéjikkel meglehetősen változatos sztorikkal rukkolnak elő. Aki egy kicsit igényesebb, az a mai filmekre szerintem simán nemmondja azt, hogy jók. És az animéket nem kell megmenteni, ugyanis még gyerekcipőben jár, és csak most kezdet el teret hódítani pár éve. Amúgy meg nem csak az idióta TV-t kell nézni mint nézettséget, hanem inkább azt, hogy a neten szinte minden 2. letöltés anime. -
Harry Seldon #100 opeca: A 12 Majom üres és vontatott? Inkább te vagy az, szerintem. Ja, nincs bene csimmbumm aztán baszás 5 percenkénti váltásban? De szar, nem?
A Rekviem mint kávétartó? Neked kéne tartanod a kabátomat, miután megérkezekegy filmvetítésre....
Ja, és még véletlenül sem esett szó művészfilmekről, te kis analfabéta.
Az egyenmegjelenésű animék, mint igen komoly vizuális művészi produktumok? Nézd, most idde kéne raknom úgy egymillió smileyt, és egy linket egy minimaxra utaló linkkel, az való neked.
Tényleg nem tudok rajzolni. Na és ez hogy jön ide? Csak annak lehet véleménye egy művészi produktumról, amelyben az illető is nagymenő? Na, akkor soha többet ne nézz filmeket. Meg ne csinálj semmit. Fullsötét egy ember vagy, iszonyatosan primitív gondolatvilággal. De sebaj, ilyenekre is szükség van, aljamunka elvégzésére. -
winnie #99 szerintem te nagyon félreértelmezel valamit. a filmipar, ha csak hollywoodot nézzük (pedig ott az egész világ), akkor töretlenül fejlődik, évről-évre nagyobb a bevétel - messze van még a halódás, hiába álmodozol.
(az idei év, elnézve a már most két 300M fölötti produkciót, plusz a dark knightot, ami 400M körül lesz még durvábbnak néz ki)
igazából nem is értem az animék hogy jönnek ide. tán, ha tévésorozatokkal haonlítanád össze őket, de még az amerikai tévésorozatokat is többen nézik.
ha vetünk egy pillantást a japán mozis bevételi listára, akkor ott sem animációs filmek vannak, hanem a tinifilm Hana yori dango: Fainaru és a Za majikku awâ, köztük persze az indiana jones 4 - az egyik legjobb bevételt pedig az Aibő: gekijő-ban, ami megint nem anime.
az, hogy a tévében nézik az animéket, egy dolog, de a tévében nézik az idétlen és rém szórakoztató japán vetélkedőket is - sóval szerintem kár delirálni a filmipar bukásáról, inkább az ainmáket kell megmenteni. -
DarkEvilPiccolo #98 Mind1 felesleges ezen vitatkozni. Kinek ez kinek az. Ízlések és pofonok. De én biztos vagyok benne, hogy a filmiparnak nem lesz fényes jövője. Mindenki kénytelen lesz "ócska" animéket nézni, mert nem lesz más. :P -
#97 A filmek több fajta céllal készülhetnek.
-elgondolkodtasson
-érzelmekre hasson
-izgalmas legyen, ne kelljen gondolkodni csak leülni és nézni
-szórakoztasson, nevettessen
(természetesen lehet több is egyszerre)
Én például az utóbbikat kedvelem, a jó kis akció filmeket, kalandfilmeket, fantasykat. Valószínűleg ez is nagyon fog tetszeni. A Batman Begins is tetszett, de ha X-men 2-vel kell összehasonlítani, akkor az X-men 2 tetszett jobban, mert akció dúsabb volt.
Hiába összeszedettebb, tartalmasabb a film, ha egyszer a másik köt le jobban.
Bár azért van olyan film, ami inkább azért tetszett, mert elgondolkodtatott valamin (Majmok bolygója, Időgép).
Az animéket én például nagyon nem szeretem. Akármilyen komoly művészet is, egyszerűen nem tudom megnézni (pedig mondhatni művészet kedvelő is vagyok, művtöriből érettségiztem). Már a rajzfilmeket se, csak a Fantázia 2000 -et szoktam időnként nézni :)
Nem lehet ezekről a dolgokról általánosságban beszélni, sem azt mondani, hogy valaki azért nem néz meg valamit mert nem érti.
Imd értékeléseivel én se mindig értek egyet, de naggyából tényleg jó. Bár 1-2 filmet majdnem nem néztem meg az értékelés miatt, aztán mégis nagyon tetszett. -
Sance231 #96 Azért kezeljük a helyén a dolgokat szerintem. Én is szeretem az animéket, de annak a műfajnak is vannak kiszámítható stílusjegyei, ráadásul rohadt sok. Sok anime fan az eredetiség szóval dobálózik, de a mai animék többsége végletekig elcsépelt témákat használ, amiknél azért sokkal mélyebb egy jó művészfilm. Ergo ugyanannyi a szemét ott is, mint Hollywoodban. Az animék kinézetét becsmérlő véleményeket viszont nem értem. Egyértelmű, hogy egy anime rajzolásánál nem a földbe döngölő látványvilág az elsődleges cél, hanem az érzelmek lehető legsokoldalúbb megjelenítése. Aki szerint meg mind ronda, az még nem látott gyönyörűen rajzolt animét.
opeca: Egy óra után kikapcsoltad a Rekviemet? Akkor sztem inkább ne is beszélj többet róla, nagyon látszik, hogy nem jutott el az agyadig a lényeg. Én végignéztem, és utána fél óráig köpni-nyelni nem tudtam, úgy földbe döngölt. Na meg azt a filmet már a tökéletes megvalósítás miatt sem illik szidni, technikailag ugyanis hihetetlenül jól van összerakva. Persze ami általában szétbombázza az ember agyát, az az egyre mélyebb depresszió a múviban.
Az imdb-re szerintem amúgy lehet számítani, persze nem annak megállapításában, hogy mi a világ legjobb filmje, de azért ha a normál filmkedvelő ránéz az első 10-re, ott bizony mind tökéletes, korszakalkotó mozik csücsülnek. A Dark Knight-ra kíváncsi leszek, hogy meddig tartja magát, de gyanús, hogy mestermű lett (még nem láttam).
A képregényfilmekről: Nálunk szar egy megítélése van, valahol a gyerekfilm és a szórakoztató eksönmozi között, holott lassan ott tartunk, hogy az egyik legkomolyabb műfajjá válik Hollywood-ban (hálivúd amúgy köszöni szépen, jól van, jönnek onnan a jó filmek szép számmal). Ezért lehet az, hogy valaki képes mondjuk egy X-Men 2-t a Batman Begins fölé helyezni. Azt még elhiszem, hogy az akciójelenetek jobban tetszettek, de hogy tartalomban és összetettségben, üzenetben (röviden: mint film) az X-Men 2 egy nagy semmi a Begins-hez képest, az is biztos. Persze ezeket sokan nem tudják értékelni, a lényeg csak annyi, hogy robbanjon. -
opeca #95 Megint buta vagy mint a föld.
Az anime-k igen komoly művészi munkásságról tanúskodnak látvány szempontjából.
Nyílvánvalóan még eletbe nem rajzotál egy krumplikört sem, ezért mondod csak a magadét. -
opeca #94 Miről beszélsz jóember? Engem aztán vádolhatsz bármivel, csak azzal nem, hogy a nudli, CG filmeket istenítem.
A 12 majom a történethez képest volt elég vontatott és üres.
A rekviem egy álomért, meg egy értelmetlen baromság volt, mostmár nyíltan a képedbe kell vágnom. Egy kokós hülyegyerekről meg a kurvájáról szólt az egész, egy óra után kikapcsoltam, kiszedtem a DVD-t és azóta is a mobil kávétartóm. Nem szeretem a művészfilmeket. Tartsd emberi gyengeségnek vagy hibának, de igazából ki nem szarja le?
Analfabéta meg miért lennék a filmekhez? Mert van olyan film ami a te ízlésednek megfelel, az enyémnek meg nem?
Ki vagy te? Valami nextgen Köves Gábor?
Te meg nézzél, hülye seggharapdálós művészfilmeket, hátha attól elcsöppensz. -
Harry Seldon #93 Nézzél Wantedet. Pörgős akciók, látványos, történet nulla, full ostobaság, nem gondolkodtat el. Ez kell nektek.
Kataszrófa a Rekviem? :D Nos, igen, itt lehet meghúzni a határvonalat, és azt mondani, hogy miről beszéljünk egymással, amikor gyakorlatilag analfabéta vagy a filmekhez.