132
  • Harry Seldon
    Megfogalmaztad mindazt, amiért rosszul vagyok a műfajtól. Láttam már a GitS-t, meg még prbálkoztam néhány, klasszikusnak tartott darabbal. Lehet, hogy a történetek némelyike akár jónak is mondható, de a megvalósítás az valami katasztrófa.

Mi lenne, ha komoly történethez komly körítást is adnának, és ne az egykaptafás, mélybárgyú megvalósítást alkalmaznák orrba-szájba? Ja, hogy így az egyszerübb... Na, ezért nem fekszik nekem az anime. Külsőségeiben roppant gyerekes, és mivel a filmművészet vizuális dolog nálam ezért bukta is a dolgot.
  • csgj
    Hát, én csak azért nem bírok végignézni egy animét, mert valami iszonyatosan ronda. Ilyen ocsmány, színes, eltúlzott, idióta ábrázolásokkal teli grafikát máshol nem látni. És az animéknél EZ megy egy kaptafára. Azt is utálom, ha van egy srác vagy csaj, aki csodálatosan szépen tud rajzolni, de ilyen koppintásokkal pocsékolja a képességét. És sok ilyet láttam már :S Persze, ezt is lehet szeretni, és jobb is, ha mindenkinek más tetszik. Csak nekem ez a véleményem róla. Sorry az anime rajongóknak!
  • opeca
    A Halászkirály Legendája jó film, de elég volt egyszer megnézem.
    A 12 majom sem lett volna rossz, de mondjuk eléggé lassú volt nekem.
    Harcosok Klubja eléggé szélsőségesen adja elő a mondanivalóját, olyan érdekesnek ítélem.
    Rekviem egy Álomért, hát az baromira nem tetszett. Szerintem katasztrófális.

De mondjuk ha egy Planescape: Torment-et megfilmesítenének, nem spórólós költségvetéssel, hát annál biztos, hogy a látvány és a story miatt is mode és vissza fosnék.
  • DarkEvilPiccolo
    Jah arról meg nem is beszélve, hogy amcsik animéket filmesítenek non-stop...
  • DarkEvilPiccolo
    A filmipar halódik, az animeipar virágzik, és ez azért van mert a japánok tudnak még a mai napig jó sztorikat kitalálni. Amcsiéknál meg csak a sok rókabőr lehúzás megy, meg felújítás istenf*sza.
    Amiket felsoroltál azok valóban jó filmek, de manapság tény, hogy túlnyomó részt sz*r filmek vannak. Anime is van nagyon ratyi, de sokkal kevesebb mint film.
  • Molnibalage
    A Ghost in the shell nem volt olyan rossz, de azért nem piszkítottam magam alá..
  • Molnibalage
    Nekem nem tetszett a 12 Majom, hihetetlenül vontatott.
  • qwas
    67,1 millió dollár az első nap. Akkor ez 20 dolláros mozijeggyel számolva 3,35 millió ember látta egy nap alatt? Gondolom akkor nem csak amerikában vetítették a premier napján.
  • HöfEE
    Ja és még valami mielőtt kapom a flame-et. Nem vagyok elvakult anime rajongó a jó filmeket is nagyon szeretem például az általad emlitett 12 majom egy szerintem nagyon jó film! De az animéket is tartsuk tiszteletben, ott is ugyanugy ahogy a filmeknél van rossz, és jó.
  • HöfEE
    A "japcsiszarok" között van néhány olyan kiemelkedő mestermű amitől szépen összefosnád magad, mert ilyen mély tartalommal, és filozófiával bíró filmet még nem láttál! Csak néhány ismertebbet:Ghost in the Shell, Neon Genesis Evangelion, Memories, Ergo Proxy stb. Ja és a Miyazaki filmeket még csak nem is említettem, az egy külön kategória! Úgyhogy csak óvatosan a szarozással.
  • Andrews2007
    Igen. én is manapság úgy érzem trendik lettek az animék, ahogy a szex és new york féle szingli csodák is.

De persze kivételek ott is akadnak csak kevés.

Amiket írtál filmeket, pedig mind nagyon jók de nem csak ez az 4. Mellé kéne még rakni vagy 100 másikat kb, más műfajokban is.
  • Harry Seldon
    Remekműveket akartok? Tessék:

A Halászkirály legendája
    12 Majom
    Harcosok Klubja
    Rekviem egy álomért.

Ennyi. Aki ezeket nem látta, nem látott semmit. Nem szaros animékat kell nézni, és azoktól ejakulálni, mert olyan rohadt trendi a japcsiszar manapság.
  • peat666
    Imaxban már van Nascar rövidfilm is nálunk. Itt már nem számítógépes szarságról van szó, hanem rendes imax kamerával felvett dologról. Elég komoly amikor pl a pályát felül nézetből mutatják és olyan mintha egy erkélyről néznéd, vagy elején mennek az erdőben és körülnézel a környezetBEN... El tudom képzelni milyet üthet egy batman...
    Imaxban igazság szerint minden film büntet elsőre, így én óvatos vagyok ezzel a filmmel is.
  • Vucli
    Én meg pont azt akartam írni, hogy engem például a remény rabjai nem nyűgözött le , nem rossz film , de nekem a top 100 ban sincs benne. Keresztapát meg nem is láttam és nem is érdekel.
  • koschwarz
    igaz. érdemes megnézni az imdb-n a top 250 első 100 helyezettjét, és meglepő, mennyi olyan filmet találsz, amiről nem gondolnád, hogy elvileg a világ mittomém 56. legjobb filmje. speciel nekem eszembe nem jutna a keresztapát az első helyre tenni. ellenben a remény rabjai mindenképpen a top-ban van szerintem, szóval szubjektív, az biztos....

de a nagy számok törvénye szerint azért azok a filmek, amik ott vannak a listán, valószínűleg TÉNYLEG jó filmek.
  • Molnibalage
    Meg természetesen a többi X-Men rész azér jó.
  • Molnibalage
    "egy igazi remekmű, ha azt nem tudod értékelni, akkor nem csodálkozom, hog azt mondod, hogy képregényadaptáció elvből nem is lehet jó"

Bazz, nem tudsz olvasni???? Olvas már el légyszíves #66-ot...

"és ha láttad az első részét és nem aludtad végig, tudnod kéne, hogy nagyon sokmindenről szólt és várhatóan a folytatására ez méginkább jellemző lesz"

Láttam a másik Christian Bale féle Batman-t. Nem kellett volna... Gyenge. X-2-hőz egyetlen képregényadaptáció sem ért fel. Őszintén szólva az összes többi eddig hipergyenge volt, a Trafó lett egy közepes valami.
  • 5c0rp330n
    a Keresztapa az mondjuk egy időtlen klasszikus, egy igazi remekmű, ha azt nem tudod értékelni, akkor nem csodálkozom, hogy azt mondod, hogy képregényadaptáció elvből nem is lehet jó és nem is szólhat semmiről. ilyet különösen nagy baromság mondani ennek a filmnek az esetében annak a jegyében, hogy ez egy folytatás, és ha láttad az első részét és nem aludtad végig, tudnod kéne, hogy nagyon sokmindenről szólt és várhatóan a folytatására ez méginkább jellemző lesz.
  • sugarman
    Megint annyira ökörség ezen vitatkozni, hogy mi a legjobb film. Ez annyira relatív, pont annyira, mintha arról vitatkoznánk, hogy ki a legjobb nő. Kinek ez, kinek az. Az a rohadt IMDB egy tetszési index, akik látták szavaznak, ezáltal, aki bizonytalan a film megnézésével kapcsolatban, esetlegesen megnézheti, hogy másoknak, hogy tetszhet és még kommenteket is olvashat.
    Én szerintem abszolút nincs olyan, hogy minden idők legjobb filmje, ez baromság. Vannak jó filmek és vannak nagyon jó filmek. ennyi. Mindenkinek más tetszik, ezt el kell fogadni.
  • lordofchaos
    A Mementot senki nem mondta pedig sztem benne van az első 10-ben.
    Nekem speciel a Ryan közlegény megmentése nem tetszett.
  • hawkie22
    Rettentően nehéz megmondani, hogy melyik minden idők 10 legjobb filmje. Szerintem nincs is ilyen. Én azt mondom, az elsők között a helye az Amerikai história X-nek, Forrest Gump, Keresztapa-trilógia, Star Wars, Gyűrűk Ura, Remény rabjai, Ellenség a kapuknál, Ryan közlegény megmentése. Meg szerintem még vannak olyanok, amik ide érdemesek, csak nem akarok kihagyni egyet se, ezért inkább nem sorolok fel semmi többet. :)
  • Andrews2007
    Hát a LOTR trilógia a legtöbbet hozó és talán legjobb trilógia jobb mint pl a Keresztapa trilógia hisz annak a 3. része sajnos :(((.

A LOTR ban a 2. a gyenge láncszem de a bővített változattal szerencsére javít ezen nálam.

A TDK-t meg ajánlom hogy nézzétek meg és utána siránkozzatok.
  • Molnibalage
    Pédául Forrest Gump, (A LotR-ból CSAK az első résznek kéne ott lennie a többinek nagyon nem), Úttalan út, Szigorúan Bizalmas, Nagy Hal, Amerikai História X, Hetedik, Remény Rabjai (ott van), Alien 2, Ryan közlegény megmentése.

A TOP 250 tele van nézhetetlen színvoalú filmekkel amiket láttam és KÍNSZENVEDÉS volt végignézni és ezek nem a filmek régi voltából fakadnak! 20-40-60 éves film is lehet jó.
  • DarkEvilPiccolo
    Amúgy meg az amcsik hülyék, nem is tudnak manapság filmet csinálni, ezért is pártoltam át már hosszú ideje az animék világába. Remélem valaki belém köt...
  • DarkEvilPiccolo
    SZERINTEM mindenidők legjobbja a Star Wars...
  • Lateof
    Ha szerinted a LOTR sem, akkor mi az, aminek a top10-ben kéne lennie? Tényleg kíváncsi vagyok :)
  • Molnibalage
    "A kommentedbol ordit, hogy szamodra a kepregeny=mese gyerekeknek es ilyenforman barmilyen mas feldolgozasa is csak marhasag lehet,pedig hat....."

Egyáltalán nem. Az X-Men széria elég jó (a második része világbajnok), de azért semmi keresnivalója a TOP10-ben egyiknek sem ahogy a Gyűrűk Ura-nak sincs sok...

Régen hatalmas Marvel képregény rajongó voltam. Ebből látszik, hogy talán egy kommentből nem kéne messzemenő következtetést levonni, mert nem tudsz...
  • Harry Seldon
    Orbitális baromságnak tartom azt a kijelentést, miszerint sokak számára csak azért jó film a DK, mert Ledger meghalt. Egy ismert szinész halála a büdös életben nem ad ekkora "teszési indexet" egytlen egy filmnek sem. Legfeljebb tiszteletből úgy fognak fogalmazni a kritikusok és mások, hogy "igen, Ledger zseniális volt, voltaképp egy tisztességesen megcsinált filmben, amely azonban Ledger leszámításával koránt sem olyan nagyszerű és egyedülálló."

Na, én ilyet még sehol nem olvastam, ebből pedig az következik, hogy a DK összességében egy remek mozi. Azt aláírom, hogy túlzásnak tűnik a Top 250 első helye, de ez néhány hónap elteltével simán normalizálódhat, és akkor majd a helyére kerül. Nem tudom hova, még nem láttam a filmet. Mondjuk ezzel az erővel akár maradthatna első is... :D Amíg meg nem nézem. :D

Na, remélem, érthetően fogalmaztam meg a gondolataimat.
  • cateran
    Azok a filmek amik szolnak valamirol,dokumentumfilmek neven ismeretesek..a tobbi a szorakoztatast kell(ene) hogy szolgalja....:)
    A kommentedbol ordit, hogy szamodra a kepregeny=mese gyerekeknek es ilyenforman barmilyen mas feldolgozasa is csak marhasag lehet,pedig hat.....
    A Keresztapa minositesevel reszben egyetertek:D Ruhellem a maffiafilmeket, igy odaig sem jutottam el hogy megnezzem:P Elkezdtem,de nem volt bejovos:)
  • Molnibalage
    Nehogymár egy képregényadaptáció megverjen olyan filmeket amik szólnak is valamiről. Az imdb top listája amúgy az én szembemben vicc kezdve a Keresztapával. Képtelen vagyok felfogni mi olyan nagy benne. Megnéztem, megvontam a vállam azt csá. Helyenként majd elaludtam az unalomtól. Nem szeretem az akciófilmeket, de azért ez túlzás. A Halálsoron 3 órája ehhez képest szélvészékt robogott le, az jó film.
  • opeca
    Neked van igazad.
  • opeca
    :)
    Csak nehogy csalódnod kelljen.
  • Cat #60
    még több, mint két hét van a hazai bemutatóig.
  • 5c0rp330n
    szó nincs ilyesmiről. imdb-n első hely=legjobb film.
  • Sance231
    A fórumozók pedig egyre hülyébbek...
    Ha értelmesen olvastad volna el a cikket, akkor lejött volna, hogy ez nem egy filmkritika volt.
  • Theodolit
    hi!
    Csak nekem tűnt fel hogy az egész film kritikában egyetlen szó sem esett a filmről? egész végig semmitmondó számokat soroltak egymás mellé az egész cikkben, semmi a történetről, semmit a látványról,hangról,történetről....
    egyre szánalmasabb a szememben ez az sg...
  • poppe
    akkor pontosítok. az imaxos természetfilmből semmit nem tanultam
    és egy fos volt a dark knighthoz képest, ezt már így látatlanban is megmondom
  • gombabácsi
    nagy bevétel=legjobb film?
  • opeca
    Ha nem sokat, akkor valamit mégiscsak tanultál belőle.

De nem is az a lényeg, hogy mit tanultál belőle, hanem az, hogy agyatlanul fikázni a természetfilmeket, nem vall túl sok észre:)
  • opeca
    Túldramatizálod.
    A látványon értsd a CG-t.