Sötét lovag - minden idõk legjobb filmje?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen. én is manapság úgy érzem trendik lettek az animék, ahogy a szex és new york féle szingli csodák is.

De persze kivételek ott is akadnak csak kevés.

Amiket írtál filmeket, pedig mind nagyon jók de nem csak ez az 4. Mellé kéne még rakni vagy 100 másikat kb, más mûfajokban is.
Remekmûveket akartok? Tessék:

A Halászkirály legendája
12 Majom
Harcosok Klubja
Rekviem egy álomért.

Ennyi. Aki ezeket nem látta, nem látott semmit. Nem szaros animékat kell nézni, és azoktól ejakulálni, mert olyan rohadt trendi a japcsiszar manapság.

www.gamedroid.hu

Imaxban már van Nascar rövidfilm is nálunk. Itt már nem számítógépes szarságról van szó, hanem rendes imax kamerával felvett dologról. Elég komoly amikor pl a pályát felül nézetbõl mutatják és olyan mintha egy erkélyrõl néznéd, vagy elején mennek az erdõben és körülnézel a környezetBEN... El tudom képzelni milyet üthet egy batman...
Imaxban igazság szerint minden film büntet elsõre, így én óvatos vagyok ezzel a filmmel is.
Én meg pont azt akartam írni, hogy engem például a remény rabjai nem nyûgözött le , nem rossz film , de nekem a top 100 ban sincs benne. Keresztapát meg nem is láttam és nem is érdekel.

koschwarz
igaz. érdemes megnézni az imdb-n a top 250 elsõ 100 helyezettjét, és meglepõ, mennyi olyan filmet találsz, amirõl nem gondolnád, hogy elvileg a világ mittomém 56. legjobb filmje. speciel nekem eszembe nem jutna a keresztapát az elsõ helyre tenni. ellenben a remény rabjai mindenképpen a top-ban van szerintem, szóval szubjektív, az biztos....

de a nagy számok törvénye szerint azért azok a filmek, amik ott vannak a listán, valószínûleg TÉNYLEG jó filmek.

\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"

Molnibalage
Meg természetesen a többi X-Men rész azér jó.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
"egy igazi remekmû, ha azt nem tudod értékelni, akkor nem csodálkozom, hog azt mondod, hogy képregényadaptáció elvbõl nem is lehet jó"

Bazz, nem tudsz olvasni???? Olvas már el légyszíves #66-ot...

"és ha láttad az elsõ részét és nem aludtad végig, tudnod kéne, hogy nagyon sokmindenrõl szólt és várhatóan a folytatására ez méginkább jellemzõ lesz"

Láttam a másik Christian Bale féle Batman-t. Nem kellett volna... Gyenge. X-2-hõz egyetlen képregényadaptáció sem ért fel. Õszintén szólva az összes többi eddig hipergyenge volt, a Trafó lett egy közepes valami.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

5c0rp330n
a Keresztapa az mondjuk egy idõtlen klasszikus, egy igazi remekmû, ha azt nem tudod értékelni, akkor nem csodálkozom, hogy azt mondod, hogy képregényadaptáció elvbõl nem is lehet jó és nem is szólhat semmirõl. ilyet különösen nagy baromság mondani ennek a filmnek az esetében annak a jegyében, hogy ez egy folytatás, és ha láttad az elsõ részét és nem aludtad végig, tudnod kéne, hogy nagyon sokmindenrõl szólt és várhatóan a folytatására ez méginkább jellemzõ lesz.

Megint annyira ökörség ezen vitatkozni, hogy mi a legjobb film. Ez annyira relatív, pont annyira, mintha arról vitatkoznánk, hogy ki a legjobb nõ. Kinek ez, kinek az. Az a rohadt IMDB egy tetszési index, akik látták szavaznak, ezáltal, aki bizonytalan a film megnézésével kapcsolatban, esetlegesen megnézheti, hogy másoknak, hogy tetszhet és még kommenteket is olvashat.
Én szerintem abszolút nincs olyan, hogy minden idõk legjobb filmje, ez baromság. Vannak jó filmek és vannak nagyon jó filmek. ennyi. Mindenkinek más tetszik, ezt el kell fogadni.
A Mementot senki nem mondta pedig sztem benne van az elsõ 10-ben.
Nekem speciel a Ryan közlegény megmentése nem tetszett.

\"See you kids. Study your math. Key to the Universe.\"

Rettentõen nehéz megmondani, hogy melyik minden idõk 10 legjobb filmje. Szerintem nincs is ilyen. Én azt mondom, az elsõk között a helye az Amerikai história X-nek, Forrest Gump, Keresztapa-trilógia, Star Wars, Gyûrûk Ura, Remény rabjai, Ellenség a kapuknál, Ryan közlegény megmentése. Meg szerintem még vannak olyanok, amik ide érdemesek, csak nem akarok kihagyni egyet se, ezért inkább nem sorolok fel semmi többet. :)

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Hát a LOTR trilógia a legtöbbet hozó és talán legjobb trilógia jobb mint pl a Keresztapa trilógia hisz annak a 3. része sajnos :(((.

A LOTR ban a 2. a gyenge láncszem de a bõvített változattal szerencsére javít ezen nálam.

A TDK-t meg ajánlom hogy nézzétek meg és utána siránkozzatok.
Molnibalage
Pédául Forrest Gump, (A LotR-ból CSAK az elsõ résznek kéne ott lennie a többinek nagyon nem), Úttalan út, Szigorúan Bizalmas, Nagy Hal, Amerikai História X, Hetedik, Remény Rabjai (ott van), Alien 2, Ryan közlegény megmentése.

A TOP 250 tele van nézhetetlen színvoalú filmekkel amiket láttam és KÍNSZENVEDÉS volt végignézni és ezek nem a filmek régi voltából fakadnak! 20-40-60 éves film is lehet jó.

Amúgy meg az amcsik hülyék, nem is tudnak manapság filmet csinálni, ezért is pártoltam át már hosszú ideje az animék világába. Remélem valaki belém köt...

DBZ is My Favourite

SZERINTEM mindenidõk legjobbja a Star Wars...

DBZ is My Favourite

Lateof
Ha szerinted a LOTR sem, akkor mi az, aminek a top10-ben kéne lennie? Tényleg kíváncsi vagyok :)

Courage is realizing you\'re afraid and still acting.

Molnibalage
"A kommentedbol ordit, hogy szamodra a kepregeny=mese gyerekeknek es ilyenforman barmilyen mas feldolgozasa is csak marhasag lehet,pedig hat....."

Egyáltalán nem. Az X-Men széria elég jó (a második része világbajnok), de azért semmi keresnivalója a TOP10-ben egyiknek sem ahogy a Gyûrûk Ura-nak sincs sok...

Régen hatalmas Marvel képregény rajongó voltam. Ebbõl látszik, hogy talán egy kommentbõl nem kéne messzemenõ következtetést levonni, mert nem tudsz...

Orbitális baromságnak tartom azt a kijelentést, miszerint sokak számára csak azért jó film a DK, mert Ledger meghalt. Egy ismert szinész halála a büdös életben nem ad ekkora "teszési indexet" egytlen egy filmnek sem. Legfeljebb tiszteletbõl úgy fognak fogalmazni a kritikusok és mások, hogy "igen, Ledger zseniális volt, voltaképp egy tisztességesen megcsinált filmben, amely azonban Ledger leszámításával koránt sem olyan nagyszerû és egyedülálló."

Na, én ilyet még sehol nem olvastam, ebbõl pedig az következik, hogy a DK összességében egy remek mozi. Azt aláírom, hogy túlzásnak tûnik a Top 250 elsõ helye, de ez néhány hónap elteltével simán normalizálódhat, és akkor majd a helyére kerül. Nem tudom hova, még nem láttam a filmet. Mondjuk ezzel az erõvel akár maradthatna elsõ is... :D Amíg meg nem nézem. :D

Na, remélem, érthetõen fogalmaztam meg a gondolataimat.

www.gamedroid.hu

Azok a filmek amik szolnak valamirol,dokumentumfilmek neven ismeretesek..a tobbi a szorakoztatast kell(ene) hogy szolgalja....:)
A kommentedbol ordit, hogy szamodra a kepregeny=mese gyerekeknek es ilyenforman barmilyen mas feldolgozasa is csak marhasag lehet,pedig hat.....
A Keresztapa minositesevel reszben egyetertek:D Ruhellem a maffiafilmeket, igy odaig sem jutottam el hogy megnezzem:P Elkezdtem,de nem volt bejovos:)
Molnibalage
Nehogymár egy képregényadaptáció megverjen olyan filmeket amik szólnak is valamirõl. Az imdb top listája amúgy az én szembemben vicc kezdve a Keresztapával. Képtelen vagyok felfogni mi olyan nagy benne. Megnéztem, megvontam a vállam azt csá. Helyenként majd elaludtam az unalomtól. Nem szeretem az akciófilmeket, de azért ez túlzás. A Halálsoron 3 órája ehhez képest szélvészékt robogott le, az jó film.

Neked van igazad.
:)
Csak nehogy csalódnod kelljen.
még több, mint két hét van a hazai bemutatóig.

5c0rp330n
szó nincs ilyesmirõl. imdb-n elsõ hely=legjobb film.

A fórumozók pedig egyre hülyébbek...
Ha értelmesen olvastad volna el a cikket, akkor lejött volna, hogy ez nem egy filmkritika volt.
hi!
Csak nekem tûnt fel hogy az egész film kritikában egyetlen szó sem esett a filmrõl? egész végig semmitmondó számokat soroltak egymás mellé az egész cikkben, semmi a történetrõl, semmit a látványról,hangról,történetrõl....
egyre szánalmasabb a szememben ez az sg...

10 éve a gép elött!

poppe
akkor pontosítok. az imaxos természetfilmbõl semmit nem tanultam
és egy fos volt a dark knighthoz képest, ezt már így látatlanban is megmondom

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™

nagy bevétel=legjobb film?

Ha nem sokat, akkor valamit mégiscsak tanultál belõle.

De nem is az a lényeg, hogy mit tanultál belõle, hanem az, hogy agyatlanul fikázni a természetfilmeket, nem vall túl sok észre:)
Túldramatizálod.
A látványon értsd a CG-t.
poppe
én a nagy mélység titkát láttam az arénában a megnyitón, de nem sokat tanultam belõle, IMAX-ben a természetfilm is a látványról szól :)

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™

poppe
el is kaptak vkit h kameráz :)

http://asva.info/letartoztatas-a-the-dark-knight-miatt-2008-07-20.html

Úgy vagyok vele, hogy a látvány ugyanúgy a részét képezi a filmnek, mint az összes többi összetevõ. Ez érvényes az olyan filmekre is, mint pl a Nem vénnek való vidék, ahol nem mindegy pl. az sem, hogy a tájat cam-os verzióban nézi az ember monitoron vagy pedig a mozivásznon. Persze a jó film dvd vagy vhs minõségben is jó marad, de a mozivászonnal szerintem egyik sem ér fel. Számomra, ha valaki egy cam-os filmet illet kritikával az olyan mintha egy teljesen más filmrõl beszélne, figyelmen kívül hagyom.
5c0rp330n
a látványtól IS olyan jó, a szerves részét képezi a filmnek, ha az nincs meg, felborul az egész. jóhogynem azt mondod, hogy csak a hangját hallgatod meg kép nélkül és úgy is ütnie kell. jesszusom. agyadat használd azért kicsit.

"Amúgy az IMAX kurva hamar be fog csõdölni ha nem változtatnak a felhozatalon."

nem, mivel ezekkel a 10-15 éves filmekkel is nagyot kaszálnak, folyamatosan toplistások pedig csak egy moziban mennek - ellenben a u2-film nem nagyon mozgatta meg a népet.
InfectedMann
Régen én is nagy avi -s cam huszár voltam, aztán szép lassan rájöttem, hogy kurvára nem élvezetes úgy filmet nézni, hogy azon tûnõdöm, hogy egyik másik elmosódott pixelpaca mi akar lenni. Néha néha belenézek egy-egy camos sample -be, hogy tudja hol tart a technika, de még mindig nem éri el azt a minõséget amire érdemes sávszélességet pazarolni.
Inkább kiadom azt az 1350 Ft -ot a a jegyért, még akkor is ha néha meg se tehetném.
Amúgy imádom mikor ismerõsöm a cam -os verzió után iszonyat lehúznak egy filmet, aztán megnézik DVD -n jó minõségben és aztán meg hûûû, de zsír. HD minõségben meg már egyenes istenkirály.

Amúgy az IMAX kurva hamar be fog csõdölni ha nem változtatnak a felhozatalon. Szerintem a The Dark Knight -al nagyot kaszálhatnának, de hát õk tudhák :)

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

Akkor most a látványtól olyan jó?
Az nudli, azt én nem értékelem.

A természetfilmek is jók -legalább megtudsz valamit a vilgáról, mert Batman is kell, de attól okosabb biztos nem leszel:), valszeg egy IMAX-os liszensznek jóval komolyabb követelményei vannak, azért vetítenek nálunk még csak "fos" természetfilmeket.
Én már alig várom. Minél több barátomat megpróbálom rábeszélni hogy nézzék meg moziban, gépen biztos nem üt annyira mint moziban (mivel ez minden filmmel így van).
"csak azért a joker-sminkért kár, meg a mociért :/" Szerintem meg a Joker maszkírozása az egyik olyan dolog a filmben amit kegyetlenül eltaláltak a készítõk.A modernkori Jokernek pont így kell kinéznie,tiszta pszichopata fej,tökéletes ^^

\"Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz;Gigabyte P35C-DS3R;Kingmax 4Gbyte Ddr2;Msi Nx8800Gts 320 Mb OC;Maxtor 320Gb\"

A filmrõl ne mondjon senki rosszat és semmi jót amíg nem látta,hiszen csak utána érdemes véleményt formálni miután láttuk(aki a kamerás változatot nézte meg az meg ne dicsekedjen vele).Ez tuti moziba nézõs,ha eddig nem így gondoltuk volna akkor legyünk olyan naívak és higyjünk az amerikaiaknak,a statisztikának a bevételének stb,hogy ez egy jó film lesz.Persze lesznek olyanok akiknek ez nem jön be,de ez mindig így van.Olyan film nincs ami mindenkinek tetszik.

\"Intel Core 2 Duo E6550 2.33Ghz;Gigabyte P35C-DS3R;Kingmax 4Gbyte Ddr2;Msi Nx8800Gts 320 Mb OC;Maxtor 320Gb\"

poppe
IMAX-re forgatták, legtöbb helyen tuti úgy is vetítették, nem csoda h mindenkinek leesett az álla... sajna nálunk csak fos természetfilmeket adnak IMAX teremben...
aki meg egy ilyen múvít megnéz kamerásan, nem is tudom mit keres a filmek világában...

Atisz
Tényleg tudhat vmit a film ha ilyen értékelést kap... csak azért a joker-sminkért kár, meg a mociért :/

Opeca hsz-ánák 2. részével teljesen egyetértek. én is mindig ez kérdezem (többnyire magamtól)...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Én 2x néztem anno moziban és azóta jópárszor dvd. Cameron egyértelmû mestermûvéról van szó. De mint kivétel nélkül minden film, ez sem tetszhet mindenkinek. Én jópár embert ismerek akinek tetszik. A The dark Knight-nál meg aki a kamerás, monitoron nézõs verziót megnézve akarja eldönteni, hogy érdemes e moziban megtekinteni, az megérdemli, hogy ne tetszedjen neki.
Skynet primitív vagy, ne magadból indulj ki. Mi van, ha külföldön él a srác, és ott nézte meg moziban?
Különben kövezzetek meg, de nekem tetszett a Mr. és Mrs. Smith... az utolsó 10 percig. Na ott kúrták el az egész filmet, pedig jó ötletre épült, és egészen addig nézhetõ volt.
Ellenzem a letöltéseket, de szerinted mennyire jó az a film, amit csak a 15 négyzetméteres vásznon érdemes megnézni?

Ha ez a film annyira jó, hogy az imdb-n 9.x-et kapott az indulásnál, akkor ennek bizony a gagyi kamerás változatnál is ütnie kell.
Skynet
Szerintem aki megnézte tengermélyen qssoljon,mert egyértelmû hogy gagyi kamerás változatot letötött és megcsodálta,azalapján meg filmet kritizálni amikor a háromnegyed képvilág,hangok ilyesmik nincseek benne,hát gratu..:)
te is megnézted.
Te láttad a filmet?
én azt nem értem hogy hogy tudta meg nézni annyi ember a titanicot? nem azt mondom hogy a film rosz de az emberek nagy részérõl nem bírom elképzelni hogy beülne egy ilyen filmre
Griphons
Az elég gáz lenne, ha azért osztanák az oscar-t, hogy milyen rating-ot ért el a film az imdb-n. Az ameriaki filmekben én már nem hiszek, azokban meg pláne nem, amiket ennyire favorizálnak, úgyhogy csúnyán megtorrentezem, aztán meglátom, hogy megnézem-e moziban.

"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity