132
  • poppe
    én a nagy mélység titkát láttam az arénában a megnyitón, de nem sokat tanultam belőle, IMAX-ben a természetfilm is a látványról szól :)
  • poppe
    el is kaptak vkit h kameráz :)

http://asva.info/letartoztatas-a-the-dark-knight-miatt-2008-07-20.html
  • lamella
    Úgy vagyok vele, hogy a látvány ugyanúgy a részét képezi a filmnek, mint az összes többi összetevő. Ez érvényes az olyan filmekre is, mint pl a Nem vénnek való vidék, ahol nem mindegy pl. az sem, hogy a tájat cam-os verzióban nézi az ember monitoron vagy pedig a mozivásznon. Persze a jó film dvd vagy vhs minőségben is jó marad, de a mozivászonnal szerintem egyik sem ér fel. Számomra, ha valaki egy cam-os filmet illet kritikával az olyan mintha egy teljesen más filmről beszélne, figyelmen kívül hagyom.
  • 5c0rp330n
    a látványtól IS olyan jó, a szerves részét képezi a filmnek, ha az nincs meg, felborul az egész. jóhogynem azt mondod, hogy csak a hangját hallgatod meg kép nélkül és úgy is ütnie kell. jesszusom. agyadat használd azért kicsit.
  • winnie
    "Amúgy az IMAX kurva hamar be fog csődölni ha nem változtatnak a felhozatalon."

nem, mivel ezekkel a 10-15 éves filmekkel is nagyot kaszálnak, folyamatosan toplistások pedig csak egy moziban mennek - ellenben a u2-film nem nagyon mozgatta meg a népet.
  • InfectedMann
    Régen én is nagy avi -s cam huszár voltam, aztán szép lassan rájöttem, hogy kurvára nem élvezetes úgy filmet nézni, hogy azon tűnődöm, hogy egyik másik elmosódott pixelpaca mi akar lenni. Néha néha belenézek egy-egy camos sample -be, hogy tudja hol tart a technika, de még mindig nem éri el azt a minőséget amire érdemes sávszélességet pazarolni.
    Inkább kiadom azt az 1350 Ft -ot a a jegyért, még akkor is ha néha meg se tehetném.
    Amúgy imádom mikor ismerősöm a cam -os verzió után iszonyat lehúznak egy filmet, aztán megnézik DVD -n jó minőségben és aztán meg hűűű, de zsír. HD minőségben meg már egyenes istenkirály.

Amúgy az IMAX kurva hamar be fog csődölni ha nem változtatnak a felhozatalon. Szerintem a The Dark Knight -al nagyot kaszálhatnának, de hát ők tudhák :)
  • opeca
    Akkor most a látványtól olyan jó?
    Az nudli, azt én nem értékelem.

A természetfilmek is jók -legalább megtudsz valamit a vilgáról, mert Batman is kell, de attól okosabb biztos nem leszel:), valszeg egy IMAX-os liszensznek jóval komolyabb követelményei vannak, azért vetítenek nálunk még csak "fos" természetfilmeket.
  • sanyeszt
    Én már alig várom. Minél több barátomat megpróbálom rábeszélni hogy nézzék meg moziban, gépen biztos nem üt annyira mint moziban (mivel ez minden filmmel így van).
  • Acheron
    "csak azért a joker-sminkért kár, meg a mociért :/" Szerintem meg a Joker maszkírozása az egyik olyan dolog a filmben amit kegyetlenül eltaláltak a készítők.A modernkori Jokernek pont így kell kinéznie,tiszta pszichopata fej,tökéletes ^^
  • Acheron
    A filmről ne mondjon senki rosszat és semmi jót amíg nem látta,hiszen csak utána érdemes véleményt formálni miután láttuk(aki a kamerás változatot nézte meg az meg ne dicsekedjen vele).Ez tuti moziba nézős,ha eddig nem így gondoltuk volna akkor legyünk olyan naívak és higyjünk az amerikaiaknak,a statisztikának a bevételének stb,hogy ez egy jó film lesz.Persze lesznek olyanok akiknek ez nem jön be,de ez mindig így van.Olyan film nincs ami mindenkinek tetszik.
  • poppe
    IMAX-re forgatták, legtöbb helyen tuti úgy is vetítették, nem csoda h mindenkinek leesett az álla... sajna nálunk csak fos természetfilmeket adnak IMAX teremben...
    aki meg egy ilyen múvít megnéz kamerásan, nem is tudom mit keres a filmek világában...
  • Atisz #41
    Tényleg tudhat vmit a film ha ilyen értékelést kap... csak azért a joker-sminkért kár, meg a mociért :/

Opeca hsz-ánák 2. részével teljesen egyetértek. én is mindig ez kérdezem (többnyire magamtól)...
  • lamella
    Én 2x néztem anno moziban és azóta jópárszor dvd. Cameron egyértelmű mesterművéról van szó. De mint kivétel nélkül minden film, ez sem tetszhet mindenkinek. Én jópár embert ismerek akinek tetszik. A The dark Knight-nál meg aki a kamerás, monitoron nézős verziót megnézve akarja eldönteni, hogy érdemes e moziban megtekinteni, az megérdemli, hogy ne tetszedjen neki.
  • xuldar
    Skynet primitív vagy, ne magadból indulj ki. Mi van, ha külföldön él a srác, és ott nézte meg moziban?
    Különben kövezzetek meg, de nekem tetszett a Mr. és Mrs. Smith... az utolsó 10 percig. Na ott kúrták el az egész filmet, pedig jó ötletre épült, és egészen addig nézhető volt.
  • opeca
    Ellenzem a letöltéseket, de szerinted mennyire jó az a film, amit csak a 15 négyzetméteres vásznon érdemes megnézni?

Ha ez a film annyira jó, hogy az imdb-n 9.x-et kapott az indulásnál, akkor ennek bizony a gagyi kamerás változatnál is ütnie kell.
  • Skynet
    Szerintem aki megnézte tengermélyen qssoljon,mert egyértelmű hogy gagyi kamerás változatot letötött és megcsodálta,azalapján meg filmet kritizálni amikor a háromnegyed képvilág,hangok ilyesmik nincseek benne,hát gratu..:)
  • kalapos01
    te is megnézted.
  • opeca
    Te láttad a filmet?
  • kukacS3K
    én azt nem értem hogy hogy tudta meg nézni annyi ember a titanicot? nem azt mondom hogy a film rosz de az emberek nagy részéről nem bírom elképzelni hogy beülne egy ilyen filmre
  • Griphons
    Az elég gáz lenne, ha azért osztanák az oscar-t, hogy milyen rating-ot ért el a film az imdb-n. Az ameriaki filmekben én már nem hiszek, azokban meg pláne nem, amiket ennyire favorizálnak, úgyhogy csúnyán megtorrentezem, aztán meglátom, hogy megnézem-e moziban.
  • tyuklepes
    Több mint 90ezer néző, még mindig 9.5 :)
  • 5c0rp330n
    csak azért, mert Batman, annyira nem lehet jó? azért eléggé beszűkült dolog ilyet mondani. a legelejétől figyelem ezt a filmet, az első teaser-től kezdve. már az első trailer után megmondtam, hogy ez bizony 9.0 felett lesz, aztán amikor jött a második trailer meg olvastam ezt-azt a filmről, figyeltem a whysoseroius-on megjelenő új dolgokat, és erre még jött Heath halála, számomra egyértelmű volt, hogy valami egetrengető blockbuster lesz.
    egyébként 9.7-el indult imdb-n, tegnap is még annyi volt.
  • InfectedMann
    tudom kevés rá az esély, de remélem az imax mozi is műsorra tűzi valamikor :)
  • nickwearby
    "a Sikoly és az Austin Powers babérjaira tör,"

Ezekhez azért nem kéne egy Nolan filmet hasonlítani.......
  • kalapos01
    Ja. Az új filmek magasabbról indulnak és utána csökkennek, mivel először a rajongók, majd a "normál" nézők szavaznak.

De ez, ha visszanézed, azt jelenti, hogy egy indy 4 8.0-ról indult, egy hancock 6.9-ről, anno a 300 8.4-ről. Az utóbbi időben a wall-e indulás 8.7 volt, az nagyon durva volt. De hogy film 9.0 fölött induljon és azóta se csökkenjen... (Mondjuk szerintem a 91 ezer szavazat sokkal durvább. A walle pár hét után is csak 44 ezernél tart, az indy 4 is csak 71 ezernél.)
  • Lacee83
    Azért annyira nem lehet jó. 9.xx az imdb-n valószínűleg túlzás Az új filmek mindig sokat kapnak (túl sokat) Persze látatlanba egy 7est adnék neki nálam minden Batman innen indul.
  • engine
    A filmet várom, biztosan megtámogatom legalább egy mozi jeggyel :)

De néhányan borzalmas szinten vannak szövegértésből itt köztünk, sajnos.
  • ProGabe #23
    persze hogy nem kritika. aug 7 a magyar premier. az egy dolog hogy melyik szekcióban kapott helyet!

elég lehangoló és főleg unalmas már folyton a cikk íróját szapulni. nem gondoljátok?
    hihetetlen hogy emberek mikbe nem bírnak belekötni, ráadásul teljesen alaptalanul

év filmje - nem év filmje. ő ilyet nem írt, hiszen nem látta! viszont ti sem állíthatjátok az ellenkezőjét amíg nem nézitek meg!
    mindjárt jön egy IQ-huszár és beírja: nem állíthatja senki hogy az év/minden idők legjobb filmje amíg nem látta az összeset^^
  • winnie
    azt pedig egy szakértő megmondja, hogy a film adaptáció-e (bár a credit szerint saját a sztori), mindenesetre az valóban durva, hogy a mennyiség és a minőség ennyire egymásra talál. mármint, hogy all time rekord + olyan kezdő imdb-értékelés, ami a site történetében még sosem volt.
  • winnie
    "A Joker sztorit már nem egyszer vászonra vitték."

akkor írom lassabban. olyan nincs, hogy "joker sztori".

joker egy karakter a dc univerzumban. több száz sztoriban szerepel. és még több száz eredeti sztorit lehet írni köré. az "első" filmben ra's al ghul volt meg madárijesztő a főgonosz. ők is ugyanúgy batman ellenségei, mint joker, velük is készült több száz sztori, hiszen a képregény mmár 70 év jelenik meg havonta (plusz ott a rengeteg spinoff.)
  • Chris05
    Azért nem olyan rossz a film, de akcióra ne nagyon számítsatok, a két és fél órából!!!!!!!! kb. 2 óra 10 perc elmélkedős beszélgetés, no akció, csak a színészi játék. Még egyszer mondom nem rossz, de szerintem pl. az előző részhez képest sem 2x jobb. Viszont nem ül le a film soha, történet is korrekt, de ez az imdb érték nevetséges. Nem kell mindent elhinni amit neten olvastok, meg kell nézni és majd eldöntitek (Ja és szerintem csak Ledger halála miatt ennyi a rating).
  • bertino
    persze, hogy nem az év filmje.
    ez csak hype Viktor részéről, mint mindig.
  • tommyknockers
    Szerintem azért mondják jónak a filmet, mert Heath Ledger meghalt, és amit láttam spot-okba órási teljesítményt nyújtott...szerintem.
  • dtm
    Nem szeretek negatívat hozzászólni, de ez egy kritika lett volna ? Inkább egy kib....... statisztikai összegzés. Marha unalmas, hogy mindig a nézőszám, meg a nyitó izé meg azé... (Miközben ez a nagy szám kizárólag a reklámos emberkék munkáját dícsérik, nem pedig a filmet magát). Ez nem kritika volt! Úgyhogy ez mehetne másik kategóriába!
  • RedRiot
    Zsigerből utálom a képregényadaptációkat, de ezt már muszáj lesz megnéznem. Azt viszont nem hiszem el, hogy ez lenne minden idők legjob filmje. Erre majd 5-10 év múlva kell visszatérni.
  • tyuklepes
    Köszönöm, ilyen gyorsan senki sem állította ki szegénységi bizonyítványát :D
  • opeca
    A Joker sztorit már nem egyszer vászonra vitték. Ha folytatás, akkor az még lehangolóbb.

A lényegi tartalmon nem változtat, hogy itt tipikusan egy remake-ről van-e szó, vagy egy kerettörténet újabb feldolgozásáról, amit esetleg egy másik altörténetből vettek át.

A lényeg, hogy Batman és Joker, Két arc, stb., ezek már százszor lejátszott körök, az, hogy téged történetesen nem zavar az, hogy most éppen nem a tejbe mártott kiflit, hanem a tejjel nyakonöntött kiflit kapod, legközelebb meg a tejes kiflit, mást még zavarhat.
  • szarvasdinnye
    Amugy is moziban akartam megnezni, de igy mar tuti premierre veszem a jegyet. Ha jo, lehet, hogy megnezem 2x is. 9,6 IMDb-n az egeszen durva nyitas, bar ha tenyleg ekkora mozi, akkor 9 ala tuti nem megy.
  • szacsi
    idióta, tanulj meg szöveget értelmezni...
  • ProGabe #11
    itthon megbukott!

ráadásul igen nagy a különbség aközött hogy egy film jó-e és sikeres, vagy hogy megbukik
    lásd Donnie Darko (hatalmas film, totál bukás) vs. Pókember 3 (fos film, óriási nyereség)