Sance231#96
Azért kezeljük a helyén a dolgokat szerintem. Én is szeretem az animéket, de annak a műfajnak is vannak kiszámítható stílusjegyei, ráadásul rohadt sok. Sok anime fan az eredetiség szóval dobálózik, de a mai animék többsége végletekig elcsépelt témákat használ, amiknél azért sokkal mélyebb egy jó művészfilm. Ergo ugyanannyi a szemét ott is, mint Hollywoodban. Az animék kinézetét becsmérlő véleményeket viszont nem értem. Egyértelmű, hogy egy anime rajzolásánál nem a földbe döngölő látványvilág az elsődleges cél, hanem az érzelmek lehető legsokoldalúbb megjelenítése. Aki szerint meg mind ronda, az még nem látott gyönyörűen rajzolt animét.
opeca: Egy óra után kikapcsoltad a Rekviemet? Akkor sztem inkább ne is beszélj többet róla, nagyon látszik, hogy nem jutott el az agyadig a lényeg. Én végignéztem, és utána fél óráig köpni-nyelni nem tudtam, úgy földbe döngölt. Na meg azt a filmet már a tökéletes megvalósítás miatt sem illik szidni, technikailag ugyanis hihetetlenül jól van összerakva. Persze ami általában szétbombázza az ember agyát, az az egyre mélyebb depresszió a múviban.
Az imdb-re szerintem amúgy lehet számítani, persze nem annak megállapításában, hogy mi a világ legjobb filmje, de azért ha a normál filmkedvelő ránéz az első 10-re, ott bizony mind tökéletes, korszakalkotó mozik csücsülnek. A Dark Knight-ra kíváncsi leszek, hogy meddig tartja magát, de gyanús, hogy mestermű lett (még nem láttam).
A képregényfilmekről: Nálunk szar egy megítélése van, valahol a gyerekfilm és a szórakoztató eksönmozi között, holott lassan ott tartunk, hogy az egyik legkomolyabb műfajjá válik Hollywood-ban (hálivúd amúgy köszöni szépen, jól van, jönnek onnan a jó filmek szép számmal). Ezért lehet az, hogy valaki képes mondjuk egy X-Men 2-t a Batman Begins fölé helyezni. Azt még elhiszem, hogy az akciójelenetek jobban tetszettek, de hogy tartalomban és összetettségben, üzenetben (röviden: mint film) az X-Men 2 egy nagy semmi a Begins-hez képest, az is biztos. Persze ezeket sokan nem tudják értékelni, a lényeg csak annyi, hogy robbanjon.