Nincs technikai ok az MP3 leváltására
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Legkönyebben úgy lehet meghallgatni, hogy mit csinál egy mp3 kódoló, hogy fogsz egy cd-t és arról bemásolsz egy számot wav-ba. Utánna azt mp3-ba tömöríted.
Majd egy hangszerkesztõ programban az eredeti wav-ot és a az mp3-at ellenfázisba teszed (az eredetibõl kivonod az mp3-at) és ami marad az az, amit az mp3 kipakolt...
/fonotos, hogy a nyers és az mp3 fájl tökéletesen egymáson legyen a hangszerkesztõ szoftverben/
jó még talán meg lehet hallani egy hifi hangszórón hogyha tényleg nagyon jó minõség az egész de egy mini szar fülhallgatónál minden ugyan úgy szól
A cikk címe:Nincs technikai ok az MP3 leváltására
Valóban, technikai ok nincs inkább pénzügyi okok miatt marad fent, mint eddig
is, mivel a fejlesztõi, pénzügyi szektornak sokba lenne hogyha az Ipod os Pc s
társadalomnak hallásfejlesztõ technológiákat dolgoznának ki<#vigyor3>#vigyor3>
Az objektivitáshoz tartozik:hangipari berkekben, kifinomult hallású szakemberek
(hangmérnökök) soha nem dolgoznak mp3 mal......az õ hallásuk valahogy ezta
kifinomult technikát nem díjazza....<#vigyor3>#vigyor3>
Aki pedig extra jó minõséget akar, az veszteségmentesen fog tömöríteni.
Visszatérve a fõ témára még a különbözõ mp3 kódolók közt is hatalmas különbségek lehetnek.
Az emberi fülnek pedig nem az a jobb ami egy szkópnak vagy analizátornak jobb hanem az ami szimplán hallásra jobb.
MP3 vs OGG konkrétumok:
http://www.digit-life.com/articles/oggvslame/
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Arról nem is beszélve, hogy az mp3 annyira jó magas hangban, hogy semennyire, mivel 16khz fölött LEVÁGJA, 16khz fölött csak zaj van az mp3-ban. OGG-nél szépen mozog a zenére a 20 khz-s tartomány is, és ez hallható is, már akinek még nem amortizálódott le a füle.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Milyen jogon mered leszólni ezt az embert, aki már felmutatott valamit? Arra a nagy semmire, ami csak szavakban létezik?
Tudod, én meg már {b}majdnem{/b} 1 mp alatt futom a százat, helybõl ugrom át {b}majdnem{/b} a Gellért hegyet, és még sorolhatnám hosszan, hogy mi mindent tudok csinálni {b}majdnem{/b}.
Ez az ember lehet, hogy veszteségmentesen bekompresszál egy 192khz - 24 bit mélységû 5 perces zenét kevesebb mint 0.1 megába... Adatokat ugyanis nem közöltek, de ha õ mondaná (ami szintén hihetetlen lenne), de még mindig messze hihetõbb, mint te, aki csak dumálsz, és ha bizonyítékot kér tõled bárki is, akkor elsunnyogsz.
Az a majdnem gondolom azt jelenti, h egyelõre a fájlméret 30-40mb, igaz? 😄
Forza.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Nem vagyok síkhülye, de BME infón nekem és a többieknek is bizony napokig magyarázták az MP3 finomságait, elméletét, MIUTÁN megvolt már a matematikai alapozás (Fourier stb). Feltételezem hogy kitalálni kicsivel idõigényesebb volt, mint utólag nagy vonalakban vázolni, hogyan is mûködik.
De ha gondolod, ülj le és a többszáz csórika helyett pár nap alatt dobj össze egy jobb eljárást az MP3nál, nem tudom mi tart vissza, és valószínüleg meg fogsz belõle élni egy életre 😊
Die Große Zeit ist jetzt angebrochen
az mp3 egyfajta dolbiként üzemel kisebb bitrátánál és a mélyebb hangokat egyszerûen kiszûri , míg az OGG erre ugyan figyel, dehát valahol azért mégiscsak vesznie kell a minõségnek ... a méret rovására...
Die Große Zeit ist jetzt angebrochen
Több évig, több százan dolgoznak egy olyan dolgon amit pár nap alatt pár értelmes ember meg tudna valósítani.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Apám, ez a faszi mióta dolgozhat már az új szabványon az MT-9 en vagy hogy hívja.
Közben meg már majdnem készen vagyok egy olyan új programmal ami veszteségmentesen bekompresszál egy 192khz - 24 bit mélységû 5 perces zenét kevesebb mint 1 megába.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
A kudarc az, ha meg sem próbálod.
Ráadásul az OGG nem licenszköteles (meg vannak más elõnyei is).. Egyszerüen csak az MP3 már az emberek tudatában volt mikor az OGG létrejött és még mindig sokan nem ismerik, így nem éri meg abban terjeszteni (fõleg, hogy az mp3 lejátszók többsége nem is eszi meg...)
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...