2516
-
Renata100 #2516 -
#2515 -
IXEMGabeo #2514 meglestem a Breaking Bad, El Camino c. filmjet, amiben Jesse menekuleset veheti mindenki szemugyre...
igazabol nem volt tobb a sztoriban, de a feszultseg erezheto volt:)
visszaemlekezeseknel igazabol paran szerepet kaptak pl Todd, Ermentraut es Walt is, de meg Jesse baratnoje is, aki a 2. evadban megfulladt a hanyasaban...
Azt mondom, hogy a film ertekelhetetlen lenne, ha nem lett volna a sorozat, de igy legalabb pont a kerult az ugyek vegere mi is tortent az 5. evad legvegen -
#2513 Robert Forster, Oscar-Nommed Star of ‘Jackie Brown,’ Dies at 78
-
#2512 Szerintem is fasza lett, örülök, hogy elkészült ez a film! -
#2511 Kurva jó lett a film, érdemes megnézni mindenkinek, akinek tetszett a sorozat. -
#2510 Mikor érkezik? -
#2509 max payne szintű bosszúállás ? -
#2508 Mi lesz ebből?! :) -
#2507 -
#2506 XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
#2505 Breaking Bad - The movie -
Hangman576 #2504 -
#2503 spoiler!!!444 -
#2502 Hogyne, mar meg is van a sztori hozza, Walter Jr ujraepiti az apja drogbirodalmat. -
#2501 lesz 6. évad? -
Arhenius #2500 -
rabbiddgog #2499 -
#2498 nem tudom és nincs kedvem utánanézni. ez csak egy tipp volt, lehet, h tévedek. -
Quantumleap #2497 Mert az első évad magyar tévén még a második amerikai premierje előtt lement? -
#2496 Régebben olvastam, hogy Giligan még az első évad alatt is fekete komédiának szánta a sorozatot (ezért van benne annyi komikus múltú színész), aztán meggondolta magát és komolyabbra vették a figurát. Amikor a magyar forgalmazó címet ad egy ismeretlen műfajú és történetű sorozatnak/filmnek, és a cím nem egyértelműen fordítható (mint itt), akkor először konzultál a készítőkkel, hogy mire lehet számítani. Szerintem ez az oka, hogy végül az lett a magyar címe, ami. -
#2495 Sztem felreforditas, valami olyasmit kepzelek el, hogy azt gondolhattak, hogy a breaking valami jelzo itt, es igy szerintuk valami olyasmi lenne a cim, hogy "nagyon rossz" amibol lehetett vegul az ennel is rosszabb cim. Viszont az elso reszekbol egyertelmuen ra kellett volna jonniuk, hogy ez hibas, amikor konkretan igekent hasznaltak a break bad kifejezest benne. Ezt pedig siman betudnam az altalanos inkompetenciajuknak, ami altalanosan jellemezni szokta az ilyen szerencsetlen magyar forditasokat.
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.06.01. 23:11:57 -
Prof William #2494 Az AMC-n néztem és ott tulajdonképpen a RTL (vagy TV2) verziót adják.
Azért Speed-nek fordítani Meth-et az eléggé "based on". A Kék Meth meg majd mi lesz? Kék Speed? -
ldavid #2493 BB-ben többféleképpen is fordították amikor a reklámok mentek, vagy szóbakerült, de maga a sorozat az AMC-n megy és ott eredeti címek vannak. -
Quantumleap #2492 BTW, nem láttam még egyikből egy részt se szinkronosan. A "Better Call Saul"-t hogy mondják pontosan? -
Quantumleap #2491 De komolyan, a "Totál szívás" mégis honnan a fenéből jött? Az égvilágon semmit nem fejez ki a sztoriból. Vagy hogy Walter megszívta, mert rákos? Akkor evvel az erővel a Better Call Saul meg lehetne Bohóc humor, mert hogy Saul gyakran humorizál. Ha mindenáron fordítani akartak, talán a "Bűnre törve" vagy "Bűnre lépve" logikusabb cím lett volna. De inkább hagyták volna az eredetit.
Utoljára szerkesztette: Quantumleap, 2015.06.01. 18:36:40 -
ldavid #2490 nem félrefordítás ez, mert ritkán fordítják le az eredetit, max felhasználják - mondjuk ettől még kibaszott szar
btw úgy rémik a "yo" is "hé" lett magyarul
Prof William #2489
az AMC-n már eredeti címmel megy (vagy fog menni)
és igen, az első pont azért volt vágva mert eredetleg hosszabb mint a többi rész (+így még egy melltartó is belefért :D)
Utoljára szerkesztette: ldavid, 2015.06.01. 18:21:55 -
Prof William #2489 Ezzel magyar címmel én sem tudom mit akarnak. Eleve nehéz lenne úgy fordítani, hogy értelmes magyar cím jöjjön ki belőle. Hagyták volna csak simán Breaking Bad-nak.
De az első részből meg konkrétan KI VOLTAK vágva jelenetek. És nem a durvulás (nem is lett volna benne) hanem totál hétköznapi dolgok.
Kapásból...
1. Walter autót mos és összefut azzal a diákkal akit helyre próbált tenni az órán.
2. Walter beszélget a dokival, hogy biztos csak még a megfázás azért köhög, de dokinak valami nem stimmel és ezért elküldi vizsgálatra.
Hogy ezek miért maradtak ki azt nem bírom felfogni... Nem fért volna bele a sugárzási időbe? -
#2488 Pff, azt vicces lesz az egesz sorozatban ugy hivni, epic fail.
En mar a sorozat magyar cimen sem jutottam sose tovabb, a "Totál Szívás" sztem minden idok egyik legelcseszettebb felreforditasa, pedig nem keveset lattam mar...
Nem veletlenul nem nezek semmit magyarul joideje (max azt, amit eleve abban csinaltak).
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.06.01. 13:13:16 -
Prof William #2487 Nézem hogy a magyar verzióban (Eddig 4 részt láttam magyarul) a Meth-et következetesen Speed-nek mondják... Féltek, hogy a nézők nem fogják tudni, hogy mi az Meth és ezért inkább közérthetőbb drognevet találtak ki? -
Quantumleap #2486 https://www.youtube.com/watch?v=-6v-ApehVbc -
Garga Pitic #2485 Vége, de ne aggódj!
A sorozat karakterei annyira jól sikerültek, hogy számos spinoff sorozat várható.
Hamarosan jön a "Wings to fly", főszerepben Wendy!!!
-
#2484 -
#2483 Mi ez a banner? :) -
#2482 egy kettő volt már előző postban is
robinedds/look-on-my-works-ye-mighty-and-despair -
#2481 post/71070/breaking-bad-easter-eggs-that-you-missed-the-first-time -
ldavid #2480 hétfőn Aaron Paul és Krysten Ritter egymás után voltak vendégek Jimmy Kimmelnél
"Our next guest tonight choked on her own vomit next to our first guest tonight. That is a talk show rarity." :D -
NiGhTM4R3 #2479 Köszönöm a választ!
Nagyon érdekes infó. -
#2478 Peldaul itt van elmagyarazva.
TLDR: a meth hatasai kozott van tobbek kozott az eberseg, koncentracio, paranoia. Jesse ezt jol tudta, erre jatszott ra. Direkt nem is mondott semmi konkretat, hogy mi utan asik, azt rabizta a faszi paranoiajara. :) -
NiGhTM4R3 #2477 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, a 4. évadban volt egy rész mikor Jessy (ál)vásárlóként drogot akart venni egy házban de elzavarták. Aztán mondta, hogy ő ért a drogosok "nyelvén" ezért elkezdett ásni egy gödröt, majd az egyik drogos örömmel átvette mikor "elfáradt".
Ezt megmagyarázná valaki? a gödörásás hogy függ össze a drogosokkal?