127612
-
Letölteném a büntetést. Kíváncsi vagyok milyen lehet bent lenni... szerintem egyszer ki is próbálom
-
Igazság?! Hogy is volt az, h a faszi véletlen elsodort egy cigó gyereket, de nem is lett semmi baja. Hogy is végezte a faszi?! Ennyit az önbíráskodás igazságáról...
Szabályozott módon meg úgysem működne, ez egyértelmű. -
F1re #51012 en ge. nem tom elképzelni mit csinalnek :D neki mennek mindennek :D akkor már ugy is mind1 szökni probálnék összevissza meg mindent kiprobalnek én lennék megájvér azt fegyvert csinalnek az ágyambol :DDDDDD -
Fbn Lx #51011 nem káosz lenne, hanem összetartás és igazság.
De akkor ne menjünk el az anarchiáig,: nem kénye kedve szerint, a hozzátartozó a bűntény súlyának megfelelő mértékű büntetést hajthatna végre/szabhatna ki, pusztán a természete fölött dönthetne. -
hat kevesebb borton kene az tuti ,mert hullananak ,mint a legyek :) -
Nézd, most józan ésszel, h hálisten nem történt ilyesmi, azt mondom: nem lenne semmi értelme, mert a hozzátartozóm nem hoznám vissza vele, magamnak meg egy életre keresztbetennék.
DE!: Sosem lehet tudni, h vkiből ilyen szituáció mit hozna ki, még a legbékésebb embernél is előfordulhat. Magamról sem mondanék semmit 100% biztosan. -
De azért ha valaki megölné egy közeli hozzátartozód nem sokáig gondolkoznál azon h kinyírd mikor alkalmad lenne rá... ugye? -
A bíróság egy állami intézmény, a büntetőper egy hivatalos eljárás, törvények alapján történik. Persze, emberek alkotják és hajtják végre, mint bármi mást. Egész mást jelent az önbíráskodás. Gondolj bele kicsit jobban, micsoda káosz lenne, ha mindenki kénye-kedve szerint bánhatna az őt vagy hozzátartozóját bántalmazóval! -
Egy prison break fan... -
Szegedi csillagba rakatnám magam , aztán magamra varratnám alaprajzot meg minden és kiszöknék , aztán elmenekülnék röszkére. -
Valami mást eszelnék ki...
ez nem jön össze hiába akarjátok... :D -
Nem tudom mit tennék.
Mellesleg szerintem egyáltalán nem mellékes, hogy ártatlanul vagy bűnösként szabják ki rám a fegyházbüntetést.
Nemrég láttam a "Guildfordi Négyek"-ről szóló filmet.
Ártatlanul ültek 15 évet..., azért azt kibírni... -
Unreal1942 #51002 Thaiföld. Nincs kiadatási egyezmény. Meleg is van. Biztos lehetne ott boldogulni. -
Futnék mint a nyúl, amerre látok (lehetőleg délre, hogy ne legyen probélma, ha nincs hol lakni egy darabig.) Szereznék hamis papírokat, az otthoniakkal meg telefonon (nyilvános) tartanám a kapcsolatot. Le nem tölteném, az tuti.. -
Fbn Lx #51000 :ASD-ds -
Zóanagyvarázsló #50999 *
(igen, ez az AB fe
ladata, hatásköre, más egyebek mellett) -
Zóanagyvarázsló #50998 Tudod mire való az AB? Olvastad a hivatkozott AB határozatot?
Utólagos normakontrollról volt szó (igen, ez az AB fe, és alkotmányellenesnek találták. Az Alkotmány 8. § (4) szerint az élethez való jog nem függeszthető fel, nem korlátozható rendkívüli állapot, szükségállapot vagy veszélyhelyzet idején sem.
Ennek fényében legalábbis furcsállom, hogy ily' meglepő magabiztossággal szólod le az említett határozatot. -
"30-as években pl a jenki rabok mit csiáltak? Utat építettek, kaszáltak, mezőgazdasági munkát végeztek."

vagy ez kéne, hogy dolgoztatni őket, mint állat vagy mint a régi korokban...egy cella egy ember...és ne tudjanak érintkezni, beszélni egymással (max a látogatókkal) -
az a baj,hogy ez nem hozza vissza az áldozatot.. :( -
Fbn Lx #50995 Önbíráskodás? o.O
Gondolj már bele, az állam végzi az önbíráskodás. Tegyük fel, megölik a bácsikádat, ezért az állam úgy gondolja, hogy 10 évre bezárja az embert, holott a bírónak, az ügyvédnek, senkinek sincs semmi köze se a bácsikádhoz, se a gyilkoshoz. Mégis eldöntik a bácsikád felesége és gyerekei helyett, önbíráskodva, hogy mit kell az illetővel csinálni, ahelyett, hogy ezt a jogot átadnák a hozzátartozóknak. -
itt aztán lehet lazulni -
Fbn Lx #50993 na ez pl. felháborító, mi köze van egy kreált fantomnak ahhoz, ha valaki megöli a hozzá betörő embert menekülés közben?
ha valaki komolyabb bűncselekményt követ el, még mindig megvannak a jogai? Milyen alapon?
nem elég, hogy a megvett föld sem ténylegesen az enyém, még meg sem védhetem akárhogy.
Ha ilyen fasságért csuknának le, tuti menekülnék.
Megindulnék északnak, keletnek, fel a hegyekbe, aztán ki tudja, talán oroszban bujkálnék, a kevésbé lakott részeken.
Ugyanígy akkor is, ha jogos lenne az ítélet, de mondjuk lenne vagy 10 év. -
Sztem az önbíráskodás csak rontana a helyzeten. Semmiképp sem jó megoldás. -
Nem tudom... nem fenyeget ez a dolog egyelöre... -
Fbn Lx #50990 szabad kezet kéne adni a megkárosítottaknak, azaz a meggyilkolt illető rokonainak jelen esetben, hogy azt csináljanak a gyilkossal, amit akarnak. Döntsék el ők.
Mondjuk ezt minden alkalommal elmondom, amint képbe jön a jól bevált önbíráskodó igazságszolgáltatás. -
fogalmam sincs, de az biztos hogy ott aztán tudnék élni -
miből gondolod, hogy oda kerülnél? -
boldogan mennék be letölteni
az új fegyház az alföldön jobb, mint a kinti élet -
BIZ0906 #50986 A többség menekülne a saját bűne elöl (függ azért, hogy mitől)? Ha már bűnt követtél el vállald a következményét! Persze ha ártatlan vagy mint a Szökevény című filmben sajna kénytelen vagy menekülés közben bizonyítani az ártatlanságod :) -
Guantanamo viszont eleg nagy szivas lehet. A NASA feltoros hackert is ide kuldtek csak azt nem ertem ,hogy Ot miert tartjak annyira veszelyesnek ,hogy ide kuldjek .
-
Azt viszont kevesen tudják, hogy jogilag nem jól. Az AB függesztette fel. Mégis milyen alapon? Az AB az nem törvényalkotó sem alkalmazó szerv... Az EU csatlakozásig semmi sem gátolhatta volna, hogy legyen igazán, de legalább a tárgyalások bizonyos szakaszáig. -
:D Es elutasitanak a bortonbol.. "Koszonjuk a jelenkezest ,de nem toltheti le a 10 ev szabadsagvesztest,mert On nem felelt meg az elvarasoknak." -
bejutási feltétel: törd fel ezt meg ezt a szájtot...fertőzz meg egy hálózatot...térítsd el a router forgalmát...
-
De ez az, bocs, csak nem tudtam az eredeti címét. :) -
ellenben börtönt építenék ppp-ben számtech bünözőknek
net nem lenne (mert ugye az tilos) de LAN igen, micsoda LAN partik mennének, lenne egy szoftvercégünk is, hogy az elítéltek ne unatkozzanak
kockáknak mi kell? egy asztal, egy szék egy ágy meg gép. az igazi kocka szabadon is úgy él, hogy a bezártság fel sem tűnne neki. itt még teljes ellátást is kapna
egy idő múlva, sokan már be is akarnának kerülni
:DDD -
De az a film. Lattam es jo kis film.Felon: Az elitelt -
igen,ha jól emlékszem Mo.-n a rendőrgyilkost végezték ki utoljára,majd a halálbüntetés megszűnt -
kurvahülye kérdés
legközelebb az lesz, mit teszel ha hererákot kapsz? -
akkor nagyon hasonló lehet a története... -
Az más kérdés, hogy énsem értek egyet sok mindennel.
Plö azzal, hogy miért én tartom el a sok köcsögöt. Aki embert ölt, azt énis kivégezném. Ellenben tudni kell, hogy amig be volt vezetve mo-on a kivégzés addig is csak évente max 1-2 volt.
p.s.: Amúgy nem kell ám őket irigyelni...Szopatva vannak rendesen. A bodzás is kapja az ívet nap mint nap!