A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
És erre vagy büszke? Gratulálok. Íme a mai ifjúság.

Hzajövök és mit látok a híradóban. Kis suhancok köpdösik le a másikat és akarják levetkõztetni. Felvették mobilra és még egy csaj is vihog alatta. Szokás mondani, hogy magyar ember nem üt nõt. Lehet, hogy kellene most már néha. Vagy csak levetkõztetni a csajt. Kíváncsi vagyok akkor is vihogna e. Akkor talál felfogja mit csinált. Vágjátok mirõl beszélek? És ezek nem egyedi elszigetelt esetek. Itt a szép már csak pusztába kiáltott szó.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Shifter
eléggé...

ಠ_ಠ

Molnibalage
Nem. Már a szülõket kéne szûrni!

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

somdav95
Beszólt?XDDD

chhaya
Bezony.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

clio1616v
A sikerélményre kell alapozni mindent.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

clio1616v
Ez nem igaz, mindenki számára az létezik, amit már megtapasztalt. Ha még nem látott ilyet akkor számára nem létezik, ha meg hallott ilyenrõl sem muszágy hogy elhigyje.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

clio1616v
nem vagyok sem gyerek sem szülõ sem nem végeztem most a sulival és húdekemény ^^

clio1616v
tudom

clio1616v
nem tudom

chhaya
Nem olvastam vissza mindent, hogy miket írtatok, lehet az volt a baj. :)
Milyen mélyen van a baj? Az ilyen deviáns gyerekeknél nyilván szülõi szinten. De ezen valamelyest lehet javítani, és ebben már az ovinak van szerepe (szocializáció és társakkal való viszony kialakítása szempontjából), azután alsó tagozatnak, kiemelten az elsõ osztálynak (azért, hogy mennyire szerettetik meg a gyerekkel a tanulást; ha már itt megutáltatják a gyerekkel az iskolát, akkor halott ügy az egész). Szóval az óvónõket és az alsós pedagógusokat kellene a leginkább szûrni, mert itt kezdõdik minden. Persze, nyilván a családi háttértõl függ, hogy mennyire tudnak segíteni a gyerekeknek, van amikor semennyire... de ez adja (ennek kellene adnia) a továbbtanulásban, a gimis évekre az alapot. Gimire már nagyon nehéz nevelni a szülõk és a tanárok által elrontott kölyköket. :/

Shifter
én 9. osztály félév környékén ütöttem le a tanárom aztán 15 perc múlva már ki is iratkoztam :)

ಠ_ಠ

Molnibalage
Csak én nem olyna értelemben használom. Leírtam vannak olyan gyerekek akiket az saját szûlõje úgy küld iskolábal, hogy éhezik vagy hogy hétvégén nem látott mosdást.

Akkor szerinted milyen mélyen van a probléma?

joshua
A tanárnak joga van a testi fenyítéshez.

Manapság (saját példa) nincs sok eredménye az különféle figyelmeztetéseknek.

chhaya
Amikor salsoul nyomja neked ezt a dumát, akkor mindig kiakadsz. :)
A jelenség itt is létezik, lehet, hogy nem ennyire durván, lehet hogy igen, de én alapvetõen nem az ennyire szélsõséges esetekrõl beszéltem. A legtöbb gyerekkel lehet kezdenki valamit, csak néhány órá, némelyik tanártípus mellett vadulnak be.

REPS0L
cicákat kihagytam ^^

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

Christiansen
De É-K Magyarországon se..

Molnibalage
Attól, mert te még nem láttál valami az létezik. Vagy ahogy az Angyalok Városa címû filben volt, csak más volt a téma. Valami akkor is igaz, ha nem hisz benne az ember.

Christiansen
én voltam pár éve egy EGYHÁZI gimnázium szalagavatóján,
és az osztályvideón füvezés meg kemény piálás voltDD::D:D

chhaya
Nem vagyok se gyerek, se szülõ, de az elsõre szavaztam. ^^

Balázs, nyertél, nem járok Bp-n. :D

Molnibalage
Nem. Az újgazdagok csemetéi ilyen nevelhetetlenek. Pénz az van, de szülõ az nincs. Problémás meg a cigány gyerek. Milyen gyakran jársz a fõvárosban. 2 óra BKV-zás után lehet sírni és megdöbbeni.

REPS0L
a jelenlegi szavazás 2:1 arányban fog eloszlani, az elsõ a gyerek és a szülõ, a másik meg a huszonéves aki most végezte el a sulit, és neki már tökmind1, meg húdekemény.

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

chhaya
Az ilyennek nem suli kell, hanem javítóintézet.
Biztos vakon járok, mert konkrétan ilyen kölykökkel nem sikerült még találkoznom, de hallomásból sem közelítik meg az általad emlegetett 30%-ot... Szar környék lehet az.

Továbbiakban feladtam, elbeszélünk egymás mellett.

Molnibalage
És ez mennyiben befolyásoljaa viselkedést? Semmennyire, mert semmiféle kötelezettséget vagy valódi büntetést nem ró a gyerekre. 30 éve ez elég volt. Ma csak röhögnek ezen.

Darukezelõ
Az ilyennek elég annyi, hogy ránézel, és már nyílik is a bicska. Pedig emberek szoktak egymásra nézni, és nem verik össze egymást. És ezek tényleg ilyen okból mennek neki embereknek, mert rájuk néznek, vagy nem tetszik nekik az adott ember, és már megy is a kötekedés.

tenkenorman
nah többet nem írok:D

http://www.tenke.hu

tenkenorman
...és lám. nem vertük meg a gyereket.
amúgy meg:
Megverjük a gyereket= Megvertük a gyereket(pont)
Fegyelmi fokozatok= Kényszerül jó útra térni, de ha nem kirúgják és nincs gond!
mondjuk ellehetne gondolkodni azon hogy megverjük és fokozatot is adunk:/
nem csak vicc. nem kell megverni. majd a szülõ. ha meg nemveri, kirúgják csöves lesz.

tenkenorman
a tanárnak nincs joga testi fenyítéshez, viszont van joga büntetni. elvheti az ellenõrzõt. Sok helyen nem tartják be a fegyelmi fokozatokat. Kiosztanak több osztályfõnöki intõt is. (hogy azt nem értem) A tatabányai mûszaki szakközépbe például betartják. megkapod az elsõ szaktanáridat. aztán osztályfõnöki figy. intõ, rovó. volt egy gyújtogatás. valószínûleg dohányzás miatt kigyulladt a lány WC. elrendelte az ig. hogy amíg nem kerül kézre a tettes addig akiket cigizésen kapnak rögtön három fokozatot lép elõre. Szóval akinek már az igazgatói jön elgondolkozik rajta hogy cigizik-e.
de ha egyesével is lépegetsz. nem sok húzásokd van mert jön a fegyelmi tárgyalás ahol nem igen szoktak kegyelmezni.

zsutyesz
#31712 - ennek vajon mi lehetett az oka, indoka? Unta az órát? <#wilting>

Ale Alonso! poppe fan club&#8482;

Molnibalage
Elõbb ver agyon az ilyen, minthogy rád halgasson. Ha elsõ körben csak kedves szóval szólsz hozzá, akkor "közöd köcsög" vagy más hasonló elmés válasz jön. Ha erélyes szóval akkor hajlamos egybõl ütni, mert ki vagyok én, hogy beszóljak neki.

Megoldás? Ha ütni merészel akkor nagyon durva fenyítést neki. Fizikait. Msából nem ért az ilyen. Nem mindenki ilyen közel sem, de az én idõmben 3-4% volt az ilyen. Most 30% (!!) körüli.

Nem értem az itt hozzászólókat. Vakon járják az utcákat?

Egyéb

chhaya
De basszus az ilyet nem ütni kell, hanem segíteni neki normális emberré válni... -.- Ha már a nevelés a tanár dolga... Grrr

chhaya
A dolog kétoldalú. Tartson olyan órát a tanár, hogy a gyereknek eszébe se jusson dumálni helyette. <#ravasz1> Volt nekem olyan órán, ahol a téma alapvetõen nem érdekelt, de ámulva hallgattam a tanárt. S volt olyan is, amikor a kedvenc témáimból annyira szar órákat tartott a tanár, hogy az elsõ 10 percben már halálosan szenvedtem. :)

Molnibalage
Talán az, hogy neveletlen suttyók és szocializáltságuk egy kölyökkuttya szintjén van egyes aspektusokból?

Molnibalage
Akkor téged ez amúgy sem fenyeget.

Molnibalage
Az ütés az amikor beleadok erõt. A nyekleves az csak olyan erõs, amit egy felnõtt csak dicsõítõ hátbaverésnek érez. Vagy csak egy fülpöckölés is néha elég.

clio1616v
De kell ok. Lehet nem jogos, de oka minden tettnek van. Lehet csak pusztán szórakozásból kezdeményeztek verekedést, vagy csak az indok számunkra ismeretlen.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Christiansen
alsós gyerekre értem az egészet, nem mutáló ló kamaszokra:)

clio1616v
Még a haját sem húzhatod meg nevelõ szándékkal a gyerekemnek, de nem csak mint tanár, hanem mint bármely másik ember.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Darukezelõ
Jaj de jó világ lenne, ha az emberek nem kötnének bele a másikba, és vernék pudinggá ok nélkül. Egyre több az ilyen eset sajnos, múltkor olvastam egy esetet, hogy 2 srác ment haza, asszem' Kispesten laknak, leszálltak a buszról, és 3 jóvágású fiatalember minden ok nélkül beléjük kötött. A srácok mentek tovább, a három srác utánnuk, és indult a box. Most erre mit lehet mondani? Az ilyen ember bárkibe beleköt, nem kell neki indok, lehet az tanár, vagy akármi más.

Christiansen
a nyakleves egy ártatlan pofon, konkrétan nevelõ jellegû de te ezt se tudod felfogni

egy ütés meg ökölbe szorított kézzel történik, és simán 8 napon túl gyógyuló lehet..

clio1616v
Fegyelmezzen, de ne nyaklevessel.

milk4
Ha hiszed,ha nem,én vagyok az egyik legcsendesebb gyerek az osztályban.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

milk4
Apám nem üthetne meg,a tanár miért üthetne akkor meg?

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

clio1616v
Pontosan, az ember ok nélkül semmit nem csinál. A gyerekek sem kivételek.

clio1616v
Nyakleves és az ütés között mi a különbség?

Darukezelõ
De gondolom a diáknak joga van végig dumálni, ökörködni egy órát. <#smile> De ha a tanár fegyelmezni akar, akkor meg k¤rva anyját, nem? <#smile>

chhaya
A tanár nem ver ok nélkül gyereket. Fordítva igen.
Ó, ez nem így van. A gyerek sem üt meg tanárt ok nélkül.

Molnibalage
Az én osztályomban 28-ból 2 volt. Abból egy kinõtte 16 éves korára a másik maradt semmirekellõ nyikhaj. Ma anyám osztály 30-35%-ban olyan gyerekekbõl áll akik több szempontból is problémásak.

Molnibalage
Igen. Hülye kérdésre hülye válasz. Az ütést megint összemosod a nyaklvessel. Nem igaz, hogy ennyire nehéz felfogású vagy.