111
-
Idum #111 Sziasztok!
Szeretnék nektek egy újonnan nyílt fórumot bemutatni! wowforum.forumx.hu a címe. Remélem így majd többen látogatják! Azt is megköszönném, ha csak rákattintotok, és regisztráltok.
Köszönöm!
Thx! -
#110 jha a havidijrol meg annyit hogy 1k-2k között fog mozogni úgyh sztem rohadtul olcsó joh minden drága amiért fizetni kell xd de manapság már miért nemkell fizetni ez ahozképest csekély összeg -
#109 HÁT csak annyit fűznék hogy a wow 1 kira régi és bevált játék ebböl a 3ombol sztem 2őnek esélye sincs de a warhammer sztem mennifog mert már sokan megunták a wowo-t am énis wowozom és átfogok térni a warhammerhez mert már rohadtul unom pláne h szinte mindenböl van 70esem úgyhogy én sok szerencsét kívánok a warhammer onlinehoz. :P -
Ry0K3N #108 Akkor próbáld ki az EVE onlinet és csapj fel egy kalóznak ;)
Rengetegen kalóz korp van szóval elhelyezkedni nem lesz nehéz. -
#107 Azért gáz, hogy a CD Galaxisban néztek rád a játék kapcsán. :) NC! -
ziby20 #106 uj kieg: http://href.hu/x/54ey -
Ghoosty #105 Most már van némi tapasztalatom, így tudok némi cáfolatot adni.
1. Fizetős: Mindegyik játék fizetős. A legtöbb játékkal sajnálatos módon elég hamar lehet végezni. Nem egy olyan játék volt, aminek a végigjátszása 1 hétvége volt(kb 12 óra). Ha ezekért a játékokért pénzt adtam volna akkor midegyike 10e felett lett volna. Ha így nézem, akkor a WOW-ban 1,5 hónap alatt(4 nap játékidő) még egy csomó helyen nem jártam, nemhogy kiismerjem. Mindez szintén 10e pénz.
2. Farmolás: Lehet, hogy 70. szinten, meg sokadik altnál már tényleg erről szól a játék. De amíg egyszer/kétszer elmész lvl 70-ig addig még nagyon élvezetes lehet a játék, még némi farmmal is. Ehhez jön hozzá a különböző kasztokból eredő eltérő játékstílus.
Mutass egy játékot, ami nem folyton ismétlődő cselekvésekből áll.(mondjuk 2 végigjátszás után)
3. Időigényes: A KSH adatai szerint magyarországon az átlagos TV-nézési idő kb 3 óra/nap. Ha ebből a 3 órából 2-t a WOWwal töltesz az nem is olyan sok idő.
Kötelező raidek: Ezzel kapcsolatban nincs saját tapasztalatom, de egyik munkatársam elég hardcore játékos van legalább 4 70-es karaktere. Ő hardcore guildben van és nekik van 3 raid napjuk amiből 2-n kell ott lenni. Szerintem túlzás egy casual gildhez állítani, hogy kötelező 3 raidnap.
"Összesítve: akinek van elszarni való ideje, nyugodtan játszhat vele"
Milyen idő számít elszarásnak? Egy film(2 óra)? Heti 3-4 nagytakarítás? Zenehallgatás? TV-nézés? Minden nap vásárolni menni, heti nagybevásárlás helyett? Passzianszozni(asztalnál)? Offline játék? Stb. -
#104 ÁÁÁ, a 3. pontot elfelejtettem kikövéríteni! :[;) -
#103 Akkor megmondom a frankót. :) Mintegy utolsó szóként. :P
WoW egy jó játék, de három fő problémája van:
1./ Fizetős. Rendben, ez nem annyira nagy baj, mert ha az ember csökkenti a kiadásait összelehet hozni rá a pénzt. De ahhoz képest hogy fizetni kell érte, korántsem olyan igényes és bugmentes a játék, mint azt elvárhatná az ember. Leginkább a kreativitás hiányzik a játékból, szinte minden quest ugyanarról szól: farmolás. Persze akadnak üdítő kivételek, de azok általában egyszeri poénok.
2./ Farmolás. Ezt ha valaki élvezi, hát annak csak gratulálni tudok. :) "Büdös a farm?" meg ehhez hasonló kommenteken nagyon el tudok csodálkozni. Sőt, még olyat is láttam, amikor a tag - szó szerint - büszke volt arra, hogy mennyit farmol. Én úgy gondolom, hogy ha az ember leül játszani, akkor nem az elbeg a szeme előtt, hogy 5 XY insta-run, csak hogy meg legyen a repu. Vagy daily questek végtelen ciklusban.
3./ Időigényes. A játék arra kötelez, hogy órákat a gép előtt rohajd naponta, ha el szeretnél érni valamit. Jó cucc kell? Raidelj 24/7 és lesz. De még egy casual guildben is heti 3 nap raid van, amit szerintem egy átlag ember nem tud megengedni magának. És nem is éri meg. De most már olyan népszerűségnek örvend a játék, ami generálja az új embereket. "Ha már ilyen sokan tolják, én is kipróbálom!" alapon. Ezt akár nevezhetnénk divat-WoWosnak is, de szerintem felesleges. Ilyen az emberi természet.
Összesítve: akinek van elszarni való ideje, nyugodtan játszhat vele, mert tényleg egy hangulatos játék, és élvezetes is tud lenni. (Én is ismerem az érzést, amikor nagysoká' megborul egy raidboss. :) ) De ha az addig wipe-olással/poti/gear farmmal töltött időre gondolok, hát az már kevésbé élvezets, és tulajdon képp nem egy produktív dolog. Amikor abbahagyod, és belegondolsz, éveken át nem csináltál semmit. Megszünik egy világ.
Kvp szépen összefoglalta a dolog lényegét egyébként.
""Nagyon fontos a loot gyujtogetese..."
lol, rögtön cigányozd le az összes wowost, gratula."
Erre muszály vagyok reagálni, mert akkora kapufa, hogy na. :) Amikor kocsit veszel, házra spórolsz, vagy a porcelán elefánt készleted bővíted... nos az is gyüjtögetés, bármilyen meglepő. -
Ghoosty #102 Hát a fallout 1-2-t végigjátszottam nem 1x, nagyon hangulatos volt meg hiányzott, hogy nem folytatták, de az ottani questek is ilyen egyszerűek voltak. Csak ott többet kellett keresgélni, néha a beszélgetésekből derült ki a megoldás, de ott is inkább az öld meg, szerezd meg, vidd el szintüek. Mondjuk abban mindenképp jobbak, hogy 1 feladatot több féle képpen is meg lehetett csinálni és szerintem ez adta a plusszt a küldetésekhez, ami miatt én is úgy érzem, hogy jobb volt.
Az Elder Scroll sorozat kimaradtt az életemből, mert nagyon nem tetszett a fejlődési rendszere. Játszottam vele 1-2 napot, de nem tudtam kibékülni azzal, hogy ha nem használok bizonyos skilleket, akkor azé életbe nem lesz elég magasak a képességeim. Csak azért kellett sokmilliószor elnyomni egy varázslatot, hogy az is fejlődjön és bónuszt kapjak az inteligenciámra.
Kicsit túlzásba estem az egyszerűsítésnél, de arra akartam rávilágítani, hogy egyszerű dolog is lehet izgalmas.
Komolytalan
Köszönöm a tanácsot. Szerencsére jól meg az angol, így nem lesz gondom a szocializálódással, de úgy választottam szervert, hogy megnéztem hol van több magyar guid és oda mentem.(PVP asszem pont a Ragnaros, de nem vagyok otthon így nem tudom megnézni:)) -
Komolytalan #101 Milyen 60s/quest? Nem jutottál 20-as szinten túl? 50+ területeken eleve 1-2g/quest, meg gyakran olyan felszerelési tárgy, amit nem tudsz használni, mondjuk 4g-s 2 kezes fegyver. De amik közben esnek - 60-ig minden karimnak esett legalább 1 epic, plust jónéhány kék, köztük twinknek való is - azt is el lehet adni.
"Az nem tünt fel hogy az aldor repuhoz tárgy kell,ami random drop a megfelelő mobokból,ami ilyenformán nem 100% és igy szart se ér az érvelésed?"
Te hol láttál 100% dropratet a WoWban? Max 1-1 quest item esik 100%-al. Aldor repu Nagrand, igaz ott is vannak elitek, de minden erőlködés nélkül szólózhatóak is. Én Scryert szedtem BT mellett, az Aldort tény hogy Nagrandban. De allakhazam, thottbot, wowhead, wowdb a barátod, ha kell valami. Meg egyébként is 5g/db áron van AHban 350 repu, kell belőle kb 100db, az 500g, nem összeg.
"Ezzel felsoroltál pár egyedi! questet...lvl 70-ig ennyi nem szabvány quest van....hűha...most le kellene petéznem?"
Nem kell lepetézni, ki nem sz.rja le mit csinálsz. Csak hazugságokat ne irkáljál, pl hogy 5 féle küldi van a játékban. Meg a többi állításod 99%-a. -
Komolytalan #100 Kártya se jobb: 52 színes lapból kap néhányat az ember, ezeket lepakolja az asztalra valami rendszer szerint, utána meg jól összekeverik:-)
Amúgy tanács, ha karit kezdesz:
- Ha tudsz angolul/németül/franciául/spanyolul, és adott nyelven akarsz társalogni, akkor az adott nyelvű szerveren belül tökmind1, hogy hol indítasz karit.
- Ha magyar közönségben akarsz játszani, az csak 3 szerveren van komolyabb, ebből Bloodscalpot nem ajánlom, Ragnaros, Arathor mindkettő jó.
Később váltani pénzbe fáj, 20euro/karakter a transzfer ára, ami pofátlan lehúzás:-( -
cateran #99 Lámikám (bár nem öriztünk együtt malacot:P) a questek lvl 60-ig szart se adnak nemhogy kezdőtőkét..vagy az ilyen 60s/questekre gondolsz?
Az nem tünt fel hogy az aldor repuhoz tárgy kell,ami random drop a megfelelő mobokból,ami ilyenformán nem 100% és igy szart se ér az érvelésed? Azt már meg sem említem, hogy ha a blooed elf csókákra gondoltál BT elött,azok max scryershez dobhatnak repu tárgyat (az orkok szart se dobnak,eliteket meg ne aoezz...) Persze jó régen jártam arra,ha vmi más mob,akkor buktam és nyertél:D
Pech,de sem tvzni nem szoktam,se kocsmázni..wow elött is olyan heti 5-6 órát vagyok max,mert kib unalmas (viszont a idők során összegyült társaság süti)...erre varrjál gombot:P
"Bombázás, CTF, Domination, trambulinos, sárkány etetős, felfedezős, gida gyógyítós, sebesült kötözős, aztán van valami verseny quest, memóriajáték, meg a franc tudja (fele frakciónál el se kezdtem még küldizni)."
Ezzel felsoroltál pár egyedi! questet...lvl 70-ig ennyi nem szabvány quest van....hűha...most le kellene petéznem?( a fele meg megkövetel valamit pl. sebesült kötözős-first aidet,gida gyógyító-must be druid..)
Ghoosty:Az általad felsorolt dolgok milyen módon kapcsolodnak 1 fantáziára alapuló játékhoz? Vedd példának a Falloutot (mint rpg játék -igaz, nem mmorpg- és ahhoz mérd...vagy Kotor...vagy Morrowind.... és lehetne sorolni! A WoW lehetett volna ennél sokkal,de sokkal rugalmasabb (ha már rpg névvel illetik!)
Persze abban igazad van, hogy ezek is egyszerüek...ilyenformán lehet reklamálni a foci és biliárd szabályainak megalkotóinál.... (autószimulátorról amit irtál meg éppenséggel marhaság:)
-
Ghoosty #98 Nem akarom védeni a wow-ot, nem ismerem olyan mélyen, de ennyi erővel mindent le lehet egyszerűsíteni, hogy milyen monoton és unalmas.
1. Foci: 2x 11 ember kerget egy labdát, hogy egy kapuba berugja, közben meg körölöttük több 1000 ember ordítozik
2. Autószimulátor: Nyomkodod a jobbra balra gombot, hogy előrébb kerülj egy képzeletbeli ranglistán.
3. Billiárd: Egy bottal piszkálsz be golyókat néhány lyukba.
4. Lottó: Beixelek 5 számot 90 ből és izgulok, hogy hátha én nyerek, aminek az esélye 1 a sokmmillióhoz.
Még sorolhatnám tovább.
Sokan köztük én is azért játszom, hogy játszak, ha gyüjtögetek cuccot, akkor gyüjtögetek.
Amúgy tegnap kezdtem el játszani a hivatlos verzióval és tetszik, hogy fel lehet fedezni a világot, lehet kergetni a mobokat. Több emberrel együtt dolgozva kinyírni egy erőebb ellenfelet stb. Ha eljutok majd a 70-es szintre és tényleg a farmolásról fog szólni, akkor valószínüleg abba fogom hagyni, de szerintem addig még pár hónapig nagyon jót fogok szórakozni. -
Komolytalan #97 "Aham....és a kezdő pénzt mi hozta? a jézuska?"
Lámikám, 60-as karakternek kell epic mount, szerinted L60-ig a questek mit adtak, ha nem a kezdőtőkét? Néhány 10g-vel már simán el lehet kezdeni kereskedni, más kérdés hogy a piacot ennyivel nem fogod megrengetni.
"A megvesszük olcsón-eladjuk drágábban régi trükk,kár hogy 1 fullos vagy közel fullos serveren nagyon nem mükszik"
Ühüm, biztos igazad van, én csinálok valamit rosszul, hogy nekem megy. Transzfernél az 5000g karakterenként probléma is volt, még úgy is hogy minden táska eladható cuccokkal lett teletömve előtte, és ez nincs beleszámolva az 5000g-be.
"Persze-persze..a respawn csak a te kedvedért megugrott....tudod a mobok időlimittel teremnek újra,hiába vagy aoe-s"
Ja, és az nem tűnt fel, hogy a BT bejárati részen több 100 mob van, ami jó az említett frakciónak, kb 5 perc respawn idővel? Egy AoE 15-20 mob (mive attól többet nem tudok kihealelni offspecen), utána ivás, így 5 percnél tovább is tartott, mire egy kört futottunk.
"Ha már minden kiesett 1 instából vagy nem kell semmi onnan...na attól a pillanattól kezdve unalom a köbön"
A honored igazán nehezen van meg (kb küldikből összejön), utána meg már lehet menni heroic módban, ami minimum epic gem + badge, nether. De az persze nem jó semmire.
"no persze aki ott lóg éjjel-nappal,annak valóban hamar megvan minden (lásd "én pl az asszonnyal"2 account? 2 gép? no ez derék...a blizz tán még kitüntetést is ad:D"
Mellette még nemcsak munkára, de gyerekre is van idő, na erre varrjál farzsebet. Valszínűleg többet rohadsz a TV/kocsma/netes fórumok előtt (ahol ugye semmi maradandót nem produkálsz) mint mi a WoW előtt. Meg valószínűleg többe is kerül neked mindez (gyerek mellett elég nehéz drága/időigényes hobbyt folytatni).
"Lássuk csak: ölj meg x mobot,gyüjts össze x tárgyat mobokból,gyüjts össze x tárgyat a a földről,beszélj xy figurával,kisérd el xy npc-t....mmm van még valami?"
Bombázás, CTF, Domination, trambulinos, sárkány etetős, felfedezős, gida gyógyítós, sebesült kötözős, aztán van valami verseny quest, memóriajáték, meg a franc tudja (fele frakciónál el se kezdtem még küldizni). -
cateran #96 "De ki az a hülye aki így csinálja? Nekem classic wowban 2 kari 60-as epic mountját, meg kiegészítőben ugyanazon karakterek 70 epic mountját egy L20 (kieg után később L35) alt szedte össze AHból."
Aham....és a kezdő pénzt mi hozta? a jézuska? A megvesszük olcsón-eladjuk drágábban régi trükk,kár hogy 1 fullos vagy közel fullos serveren nagyon nem mükszik (túl sok játékos árulja ugyanazt)
"de ott meg 70-en összeáll egy AoE meg egy healer class, én pl az asszonnyal 2x2 óra alatt szedtem össze Aldor revered->exalted reputációt."
Persze-persze..a respawn csak a te kedvedért megugrott....tudod a mobok időlimittel teremnek újra,hiába vagy aoe-s....
"de a kiegészítőben szinte minden fontosabb repu összejön szinte magától."
Ha már minden kiesett 1 instából vagy nem kell semmi onnan...na attól a pillanattól kezdve unalom a köbön (Shattered hallsot csak néhány milliószor kell végigtolni az exaltedért..annyi idő alatt az összes létező loot kiesik és elröppen néhány év az életedből...no persze aki ott lóg éjjel-nappal,annak valóban hamar megvan minden (lásd "én pl az asszonnyal"2 account? 2 gép? no ez derék...a blizz tán még kitüntetést is ad:D bár vannak durvább csókák is...pl aki 1 maga tolta egyszerre 2 géppel-2 accounttal vagy akár többel...nagy az isten állatkertje:D)
Az "ölj meg x mobot" az 1! fajta küldetés...csak a célpont ami változik:P
A csúcs az amikor murloc fejeket illetve emberi koponyákat kell gyüjteni és nem 100% a drop...no comment (megnézném azt az élő -majd általad megölt- embert akinek a fejében nincs koponya..:D)
Lássuk csak: ölj meg x mobot,gyüjts össze x tárgyat mobokból,gyüjts össze x tárgyat a a földről,beszélj xy figurával,kisérd el xy npc-t....mmm van még valami? A bombázós outlandi questeken kivül nem nagyon ugrik be semmi,bár lehet hogy még lenne ha nagyon megerőltetném magam:D
A WoW nem más mint a Diablo upgradelve és néhány rpg elemmel feldúsítva ( a crafting rendszer 1 vicc) öld a mobokat és lesd a lootot (raiden még inkább, mint amúgy) illetve totál unalmassá degradált BG-k (aréna más tészta,az per pill még buli) Sajnos a TBC veszett sokat rontott a hangulaton (ami az alapjátékban még elég jó volt) és a WotLK elözetese sem mutat sok fejlődést ez irányba (nem kicsit tűnik illogikusnak, hogy a kezdő világon még outlandnál is erősebb lényeket fognak a játékosok találni....wtf?:D persze másik kontinens....mindjárt más:D) Ja, a kedvenc logikátlanságom a nyelvtanulás hiánya...:P:D -
Komolytalan #95 Jó, tudom, te csak a classic wowot ismered, de lássuk mi történt azóta:
"Belep az ember, valaszt egy feladatot (wow-ban 5 fele van, csak a szoveg ter el)"
Jóval több típus van, 15-20 közelebb van az igazsághoz mint az 5. Ezenkívül azt az 5nél is szemérmesen elfelejted, hogy a legegyszerűbb "ölj meg x mobot" küldi is sokféle annak függvényében, hogy az adott mobnak milyenek a képességei (pl healeli magát, társait), illetve milyen "társaságban" van, nameg maga a színhely milyen (honnan tudod megközelíteni, stb).
"Nagyon fontos a loot gyujtogetese..."
lol, rögtön cigányozd le az összes wowost, gratula.
"Harmadik fontos szempont a raid-eles..."
Itt inkább azoknak sz.r, akik "elől vannak a listán", mivel ők egy évben 2-3 hónapot játszanak "nolifer" szinten, utána meg 8 hónapig csak sírnak, hogy nincsen elég tartalom a játékban.
"Negyedik elem a pvp jatek..."
Pvp részben a tudás elég sokat számít, főleg mivel általában egyengearben nyomják a játékosok - BGk-ről kiveszik a S1 geart, utána elkezdik az igazi pvpt, az arénát. Arénában eleve közeli Élő-pontszámú csapatokat hoz össze, hogy ez a közeli Élő-pontszám a gearből vagy a tudásból adódik-e, az lényegtelen. Fura módon ha mindenkinek megvan mindene, ami pvphez jó lehet (a top csapatok ezt elég hamar elérik 1-1 aréna szezonban), akkor sem a szerencse fog dönteni egy-egy csapat mellett, hanem a felállás, és a tudás (vagyis AvsB csapatnál nem 50-50% a nyerés-vesztés aránya közel sem).
"Ha valaki nem akar a jatek unalmasabb es repetitiv reszeivel jatszani..."
Ez így van, más kérdés hogy javak/account vásárlása account törléséhez vezethet, de aki igen lusta az simán bekockáztatja ezt.
"Ez a nyeremeny veletlenszeru, tehat ha megtamadunk egy mob-ot, akkor az olyan mint amikor meghuzzuk a nyeroautomata karjat. Ezutan ket dolog tortenhet, vagy nyerunk (megoljuk) vagy nem (minket ol meg)."
Úúúú, ez annyira durva hazugság, hogy nyugodtan kirakhatod aláírásodba, ez egy az egyben minősít téged.
"Ahogy tycho nagyon jol megfogalmazta a penny arcade-en: a wow egy olyan jatek ahol lehetosegunk van arra, hogy havonta fizethessunk a baratainkert."
Ööö, te ha mész sörözni - mert az alkoholizálás nyilván a wownál előrébb való tevényekség - akkor sose szoktál fizetni a barátaidért? -
Komolytalan #94 "a WoW igenis farmolós játék"
Ha most csak az anyagi részét nézzük, akkor go e-bay or AH. Ha az ember nekiáll mobokat ölni, és 10 silverenként akar 5000g-t összeszedni, az tényleg 50ezer mob volna. De ki az a hülye aki így csinálja? Nekem classic wowban 2 kari 60-as epic mountját, meg kiegészítőben ugyanazon karakterek 70 epic mountját egy L20 (kieg után később L35) alt szedte össze AHból.
A repu farm az kiegészítőben már kb annyi, hogy lemész adott instákba, míg ki nem esik a nagyja azoknak a cuccoknak, amiket szeretnél, közben összejön a repu. Jó, van pár fraction, aminél nem ad egy insta se reput (pl Scryer, Aldor), de ott meg 70-en összeáll egy AoE meg egy healer class, én pl az asszonnyal 2x2 óra alatt szedtem össze Aldor revered->exalted reputációt. Vagy bemegyek AHba, és fizetek érte kb 2000g-t, ha van sok gold, és nincs kedvem még 4 órát se farmolni. Ez a 4 óra kb fél évi farmolás adag nálam. A classicban voltak orbitális sz.pások reputáció gyűjtés terén (nem is gyűjtöttem őket, inkább altoztam), de a kiegészítőben szinte minden fontosabb repu összejön szinte magától.
WoWban jelenleg a legkomolyabb farm pont a pvp, annak is a bg leach része, hogy az alap gear meglegyen a játék komolyabb pvp részéhez. -
kvp #93 "Valahogy nem tudom, hogy mi ebben a wowban az ekkora nagy őrület..."
Mint anno a diabloban volt... Belep az ember, valaszt egy feladatot (wow-ban 5 fele van, csak a szoveg ter el), majd teljesiti. Ezert pontokat kap amitol elorebb lesz a listan a tobbi jatekoshoz kepest es ujabb neveken vegezheti el ugyanazokat a tevekenysegeket. (neha szebb grafikat is kap valaki, hogy legyen mit neznie)
Nagyon fontos a loot gyujtogetese is, ami abbol a regi hagyomanybol adodik, hogy a gyoztes kifosztja a legyozottet. Ez pl. a 2. vilaghaboruban abbol allt, hogy a katonak tobbnyire kifosztottak a halott ellenseget es civileket, vagy manapsag leszurnak valakit a gear-jeert (lasd: mp3 player). Ezt mindenki szereti csinalni, ha megsem akkor unni fogja a jatekot. Minel jobb felszerelest tudnunk szerezni, annal elorebb vagyunk a sorredben.
Harmadik fontos szempont a raid-eles, ahol tobb jatekos nyom le egy kozos ellenfelet, termeszetesen a felszereleseert vagy a pontokert. Fontos csapatepito elem, mivel aki nem jatszik eleget annak a csapata lemarad a nagy listan a tobbiekhez kepest.
Negyedik elem a pvp jatek, ami a quake ota nagyon nepszeru. Ez a 'megyek es olok' uzemmod, annyi kulonbseggel, hogy itt a jatekos tudasa nem szamit tul sokat, a felszereles es a karakter szintje hatarozza meg ki a jobb. Ez a ket dolgot a fenti 3 tevekenyseg soran lehet beszerezni, tehat ha valaki pvp-zni akar, akkor a masik harmat is csinalnia kell.
Ha valaki nem akar a jatek unalmasabb es repetitiv reszeivel jatszani, akkor lehetosege van penzert megvenni az elonyoket. Tehat tobb penz a valos vilagban = jobb karakter a jatekban. Ilyenkor az illeto fizet majd elvezi, hogy o a legjobb ('a kiraly'), amit a penzeert cserebe meg is erdemel, legalabbis a tobbseg ezt gondolja.
Hogy tudtak ezt az alapvetoen egysiku jatekot elvezetesebbe tenni?
1. Chat rendszer: az elso mmo-k (akkori nevukon mud-ok) meg pont errol szoltak. Lehetett bennuk olni es fosztogatni is, de a lenyeg az volt, hogy a jatekosok beszelgethettek egymassal. A mai mmo-kban is ez a fo kozossegepito elem.
2. Szerencsejatekok: a loot tablak (tehat a megolt ellensegnel levo dolgok) nem abbol allnak ami naluk lehetne a vilag szabalyai szerint, hanem egy meghatarozott nyeremeny rendszerre alapulnak. Ez a nyeremeny veletlenszeru, tehat ha megtamadunk egy mob-ot, akkor az olyan mint amikor meghuzzuk a nyeroautomata karjat. Ezutan ket dolog tortenhet, vagy nyerunk (megoljuk) vagy nem (minket ol meg). Ha nyerunk, akkor veletlenszeruen ad valamit a gep ami az adott mob tablajaban szerepel. Ez a loot. Ha valakinek nem tetszik az eredmeny vagy meg tobbet akar, akkor bedob meg egy kis idot (es elofizetesi penzt) a gepbe meghuzza megegyszer a kart. Majd loot-ol megint.
A wow-ban meg ket trukk van. Egyreszt a gyujtogetes lehetosege, meghozza teljes keszletek formajaban (lasd meg: pokemon, 'szerezd meg mind'), tovabba az, hogy nem lehet benne veszteni. A jatek ugy van megirva, hogy ha valaki hibazik, akkor az egyetlen buntetes az, hogy meg tobbet kell jatszania. Semmilyen lehetoseg nincs arra, hogy valaki veglegesen elrontson valamit. Ha nem sikerul, akkor ujra lehet probalni mindent. A vilag statikus, tehat csak a jatekosok listaja az ami a teljesitmenyt meri, mert a vilag nem megvaltoztathato, akarmit is tesznek benne a jatekosok. (ha megis sikerul valami maradandot tenni, azt a bug-ot tobbnyire gyorsan javitjak) Ezert is fontos, hogy tobb szerver legyen, mert igy mindenki tud talalni maganak egy szervert, ahol az adott teruleten jo lehet. Ha minden jatekost osszeraknanak egy vilagba, akkor az emberek tobbsege soha nem kerulne a top 1000 kornyekere, tehat nem nagyon lenne ertelme jatszaniuk.
Ahogy tycho nagyon jol megfogalmazta a penny arcade-en: a wow egy olyan jatek ahol lehetosegunk van arra, hogy havonta fizethessunk a baratainkert. Ez az amiert olyan sokan szeretik. (ertsd: ha abbahagyod a rendszeres fizetest, elvesztesz mindent ami idaig fontos volt neked) -
#92 Valahogy nem tudom, hogy mi ebben a wowban az ekkora nagy őrület... én játszottam haverom accjával oridzsin szerveren vele kb egy hetet...és...hát nem fogott meg annyira... de lehet hogy ez csak az én hibám :D -
cateran #91 Jah,elfelejtettem hogy a Bg-ken 10vs10, 25vs25 illetve 40vs40 játékos mehet (EoS-ra nem emlékszem pontosan...már hogy mi a limit,100 éve nem voltam:D) Ezek voltaképpen a raid insták pvp megfelelői:) -
cateran #90 Hehh Sanyix, jó sok marhaságot összeirtál:D A BG-k (battlegroundok) szeparált területek (tulajdonképpen pvp insták) ahol a népek üthetik egymást bizonyos sztori és háttértörténet szerint,illetve azért van valami cél is:D(pl WSG-ben megszerezni az ellenség zászlaját) A BG-k az alap pvp,minden serveren, még a pve servereken is megtalálhatók.Az outdoor pvp területek igazán a pve servereken lényegesek (a pvp serveren majdnem mindenhol pvpben vagy) Ezek olyan területek,ahol a játékosok szintén valami cél miatt üthetik egymást, de nem szeparált terület,a pve világ közvetlen részét képezik.Az aréna 1 szintén szeparált terület előre összeállt csapatoknak (2vs2, 3vs3 és 5vs5), eleddig a sima bg-k elbaszása óta a legjobb pvp móka(már aki szereti:D) A végső pvp a pvp server maga:)Mindenki mindenkit, majdnem mindenhol gyepálhat...(általában a gankeljük a kicsiket szintjén ki is merül...)
Komolytalan: a WoW igenis farmolós játék..ha nem hiszed nézd csak meg mi kell 1-1 craftinghoz,1-1 pvp vagy aréna tárgyhoz,aztán gondolkodj el azon hogy mit is csinálsz értük? Vagy pénzt vagy a hozzávalókat vagy honort,reput akármit farmolsz....questre szart sem ad a wow(a pve raid tárgyakat meg sem említem...csak 1 példa: kara reset ideje 1 hét,bossonként hetente 1x van esélye mindenkinek hogy olyan tárgy esik ami neki jó...ha nem az esett,"újra húzhat" jövő héten...amikor is vagy esik neki, vagy nem...és igy tovább.....) -
Komolytalan #89 Jó, most nem kezdek el mindent kijavítgatni, amit rosszul tudsz, vagy rosszul értelmezel (feltételezem hogy szándékosan, vagy elég sz.r lehet neked). Legyen neked a WoW farmolós játék, valamire rá kell fogni, hogy nem ad apuci pénzt gamecardra havonta, illetve 70es karira, mert ugye akinek büdös a szintezés, annak ott az e-bay...
L2 az isten, meg a CS, nyomjad azokat. Játsz csak egy 5 éve csak finomhangolt játékkal, én meg játszok azza a sz.rral, amiben pár havonta egy kiegészítő jön ki patch néven, 2 évente kb egy új játék jön ki, kiegészítő néven. Így mindenki boldog lesz. -
#88 Te miről beszélsz? Wowban csak egy területen lehetett pvpzni? Ezt nehezen hiszem. L2-ben akárhol, kivéve a városok. Outdoor pvp területek? LOL ott külön pvp területek vannak? Hát így meg is értem miért farmolós játék a wow, ilyen idióta rendszerrel nincs is értelme a pvpnek(mert ahogy így olvasom csak e-penis növelő cél nélküli pvp-k vannak... Wowban hülyék pvpznek, vagy csak mindenki 5k hp-re 5-öt üt? Mert úgy tudom elképzelni hogy pvpben kevésbé kell figyelni mint pve-ben. L2-ben lehet 2 lövés(ha az ellenfélnek szerencséje van 1 is) is egy ember ha a csapat többi része egy pillanatra nem figyel, sőt akár a látszólag elveszett pvp-t is meg lehet fordítani, ügyesen.
És tényleg nincs pénz a játékra, tényleg pvpzni szeretek, mint mondtam intelligens ellenfelek ellen jobb a játék, mint pár script és egyszerű ai ellen, ahol csak az a nehézség ha 20 mob rádcigánykodik. Mellesleg nem is fizetnék elő hivatalos szerverre, mivel az 1x raten olyan rohadt sokat kell az agyatlan mobokat ölni, idióta questeket csinálni, hogy azt nem is bírnám, mert nem vagyok kocka.
Mellesleg ugyan az a pvp rendszer van l2-ben 2003 óta, csak kisebb finomítgatások vannak, úgyhogy ennyire új az az akkora "vívmány" amit te a wowba 2 éve meguntál. -
Komolytalan #87 Jó, amiről te írsz, hogy mekkora vívmány L2-ben azt én közel 2 éve meguntam WoWban. Úgy hívták hogy Alterac Valey. Azóta a játék továbbfejlődött, a classicban jött még 2 bg, outdoor pvp területek, meg jött egy Burning Crusade című kiegészítő, új bg-vel, meg aréna rendszerrel. Nameg a PvE tartalom is bővült kicsit.
Az továbbra is áll, hogy a PvE és a PvP létezik MMO vonalon is, van aki az egyiket szereti, van aki a másikat, wowban nagyságrendekkel komolyabb kihívás PvE content végére elérni (és közben a legjobb PvE geart összeszedni), mint mondjuk a legjobb PvP geart összeszedni. A PvE rész leginkább azért nehezebb, mert sokkal kevesebb hibát tűr már alap szinten is, mint a PvP része a játéknak. Már a legkisebb, 10 fős raid-instában is megtörténhet az, hogy rosszul mozogsz, és ezzel a csapatot hidegre teszed. Egy rossz mozdulattal. PvPben ilyen sosincs. És ahogy a PvE tartalmon megy végig az aktuális guild, egyre csak komolyabb kihívások állnak előtte - egyre kisebb hibákért egyre komolyabb büntetések. Szóval az hogy a PvE, mint co-operatív multiplayer csak agyatlan mobok ölése naphosszat, az legalább olyan csúsztatás, minthogy téged Vér Istvánnak hívnak, és 12 éves vagy, mivel csak pvpzni szeretsz (ráadásul pénzed sincs rendes játék havidíjának kifizetésére). -
#86 Énis szélesítem kicsit a tudásod: l2-ben legalábbis nem a faxverős kiafaszagyerek 1vs1 pvp-k a menők(mert sztem te erre gondoltál), hanem valamilyen cél érdekében akár 200 vs 200 pvpk. Itt a legfontosabb a partykon belüli összefogás, hogy a healerek mindig figyeljenek a hp-kra, reseljenek ha valaki meghalt, bufferek időben buffoljanak, a harcoló játékosok ne rohangáljanak el kilóméterekre, és ne rambozzanak be az enemyhez, mert agyonlövik. Allyn belül meg ugye a partyk együtt mozgása, és a kijelölt taktika követése.
Tehát pvp-ben minden megvan mint a coop módban, csak sokkal több (intelligens ellenfelek), ezért a coopnak csak addig van értelme amíg szerezni kell valamit a mobokból, aminek az a célja hogy jó cuccokban ne ingyen ingyenfrag legyél pvpben. -
cain #85 sajnos a war nem hozza azt a szintet, amit az alapjául szolgáló univerzumhoz eddig megjelent kiadványok megteremtettek. sem minőségben, sem hangulatban. minőségben ugyan lehet javulni, és ez nem téma, végülis ez csak egy béta, viszont az asztali rpg alapjában véve dark fantasy, világvége-előtti hangulatban, vagy boldog tudatlanságban lévő, vagy a kellő tudással rendelkező, és miatta megkeseredett emberekkel/elfekkel/törpékkel. valószínűleg nem fogom kipróbálni, kár lenne az évek alatt felépített nimbuszt hetek alatt lerombolni.
potbs - ha jut rá időm/lehetőségem, feltétlenül ki fogom próbálni.
személy szerint, amit nagyon szeretnék, az egy sci-fi mmo. lehetőség szerint battletech vagy shadowrun/cyberpunk stílusban. esetleg védjeggyel.
btw, a warhammer 40k mmo-t is elkezdték már, a thq fogja kiadni, de ahogy a regényekhez és az asztali játékhoz képest megerőszakolták azt a rendszert is, hogy "számítógépképes" legyen, nincsenek vérmes reményeim. -
cain #84 több, mint 2 éve játszom everquest2-vel. az a játék teljes körűen pve. aki pvpzni akar, az nyugodtan elmehet pvp szerverre játszani.
btw, nem értem, mi probléma van azzal, ha valaki úgy szeret játszani, hogy a másik ember karakterét hozzá nem kell a földbe gyalulni.
amelyik játék pve része nem tartalmaz elegendő kihívásta a játékosoknak, ott a fejlesztők egyszerűen nem tudnak (akarnak) elegendő időt áldozni arra, hogy 1-1 mob működését (scriptjét, ai-jét) olyan szintre hozzák. vagy egyszerűen csak bénák hozzá. hogy te még nem láttál ilyet, az nem jelenti azt, hogy ez nem is létezik. -
cain #83 nos, mondjuk a játék készítőitől. még a hivatalos honlapon is ezt a rövidítést használják, nem pedig az általad kitaláltat. -
cain #82 itt a hivatalos szervereken játszókról van szó. free/tört szerverek, nem játszanak. a legtöbb cég nem igazán ad ki információt az aktív accountokat illetően (amelyek gyakran nem köthetőek különböző személyekhez). a hírben hozott számhoz képest a túlnyomó többség a 10%ot sem éri el, mégis mire vágjanak fel...? =)
lineage II: szerintem itt is "hozzáadtad" a tört szervereken létrehozott accountok számát a hivataloshoz. ez utóbbi az egyik ezzel foglalkozó honlap munkatársai szerint nem érte el az 1.2 milliót múlt év őszén. akkor a wow 9,3 milliónál tartott. -
Komolytalan #81 Kicsit szélesítem a tudásod: multiplayer!=pvp. Van ugye co-operatív mód (már Doom-ban is volt asszem), ahol a játékosok nem egymás ellen, hanem egy közös cél érdekében játszanak. A co-operatív mód annál komolyabb kihívás, minél több játékos tevékenységét kell összehangolni (meg nyilván minél nehezebb az adott feladat, vagyis minél kevesebb hibát tűr).
A WoW PvE része co-operatív multiplayer, és mint így, simán van annyi létjogosultsága, mint a pvpnek. -
#80 El kell, hogy szomorítsalak de, de igen a tisztelt cikkíró helyesen írta. A warhammer online rövidítése közismerten WAR aki járt jónéhány warhammer forumon az találkozhatott már vele nem is egyszer, sőt még a wow topicban is igy rövidítik.
U.i.: és a warcraftokra w1,w2,w3 rövidítéseket hallottam leginkább:). -
cateran #79 Ha neked az AB,AV,WSG,EoTS különféle pvp akkor grat:D Csak mert a cél más,(más? nagy különbségek az már biztos...)a lényeg ugyanaz...és igen AB és WSG és EoTS is veszett uncsi... -
Loverman #78 Ja amúgy nemtom honnan vette Dojcsák úr hogy a Warhammer Online: Age of Reckoning rövidítése WAR lenne, ha ezt a nagyvilágban találták ki akkor ok, de ha ő, nos ellent kell mondanon. Warhammer Online: Age of Reckoning rövidítve WO:AoR ;) Persze az emberek általában lerövidítik ezeket, lehet hogy a végén WO lesz belőle vagy AoR vagy valami, de az biztos hogy nem WAR! (Már csak azért sem mert a Warcraft stratégiák rövidítése War. War1, War2, War3.) -
Loverman #77 A WoW-ban ennyi fajta pvp van: aréna, AV,AB,WSG,EotS,world pvp. ez hat. ebből csak az AV uncsi, 70-es szinten. Az 16,7%;) -
irkab1rka #76 Ik bin da Dez nályt!
miko' lesz már nortrend? -
Oblivion 5 #75 Megértem a 10millió embert hisz én is közéjük tartoszom :)
Szerintem nagyon sokan vannak igy a WoW nagyon jó időtöltés szerintem PvP, pvE-ben is.
De inkább PvP^^
Csak igy tovább!
-
cateran #74 Saját magad megválaszoltad a kérdésed:D Multiplayer!=pvp:) ("hogy élő játékosokkal ÉS ellen..")
Amúgy a WoW pvpje minden csak nem izgalmas...Bár régen az volt...1-1 AV órákig eltartott taktikával,stratégiával..most 10 perc rohanás:( De hát kell a vérpistikéknek, meg az gyerköcöknek (ez a pve-re is igaz,csak 9 éven aluliaknak nehézség tekintetében) -
#73 Wowban lehet, l2-ben a nagybossokért, várakért pvpzünk (nem arénás faszság).
Egyébként nemtom miért játszik mmo játékkal az aki nem szeret pvpzni, éppen azért multiplayer hogy élő játékosokkal, és ellen játszon az ember. Mehetnél oblivionozni, ott ölhetnéd az agyatlan mobokat naphosszat, ingyen :) -
Camouflage #72 Alternativa lehet a Silkroad Online kinai (cSRO) es koreai (kSRO) verzioja. Ezekben, ellentettel a international verzioval (iSRO), nem engedelyezett a botok hasznalata. Aktivak a GM-ek, es ingame goldert lehet Item Mall-os cuccokat venni. Igaz, ha rajonnek, hogy kulfoldi vagy bannolnak :) A guildem es en szamos MMO-t kirpobaltunk, es azt kell, hogy mondjam, sem grafika, sem "feeling" vonatkozasan nincs ellenfele a Silkroadnak. Aki nem hiszi jarjon utana. Most lehet fikazni :)