111
-
Ghoosty #31 Hát én tuti nem játszanék olyan MMO-t, amiben egy idő után elvesztem a karakterem.
Elfecsérelt idő? Akkor minden szórakozás az, pl Film nézés, zene hallgatás stb.
Ez is arra való, hogy szórakoztassa az embert. Ha valaki úgy gondolja, hogy azzal alkotott valamit, hogy lett x szintü karaktere, akkor azzal bajok vannak.
Én örülök, ha sok jó játék jön ki, de ha nincs bennük fatázia, úgysem fogok velük játszani.
-
savior #30 alap esetben mondjuk az emberek vesznek 1-2 havonta egy jatekot 10k forintert. az mmo pedig kinal egy alternativat: jatsz ezzel egesz evben, es fizess havonta par ezer forintot. a problema csak annyi, hogy keves mmo-ban van annyi tartalom es jatekelmeny, hogy akar csak par honapra is lekosse az embert. ezert van az, hogy a legtobb ingyenes vagy ingyenesse valik. egy jo mmo-nak azert van sok jatekosa, mert sosincs vege, mindig van hova fejlodni, mindig van mit csinalni. -
Cat 02 #29 1 évig ülsz a gép előtte azt meghalsz ? -
opeca #28 Az meg, hogy egyiknek sincs vége, iszonyat nagy gáz. Így csak az a kérdés marad: mikor unod meg?
Ehelyett lehetne inkább valami Fable-szerű öregedős, a végén meg meghalós. Azt még én is kipróbálnám, persze ilyen nem lesz, mert az nem biznisz. -
opeca #27 Buzulás ez az egész MMO.
Rossz irányba mennek a dolgok. Nem baj az, hogy van MMO, a baj inkább az, hogy ennyi, és mind ugyanarra megy ki.
Hol a fantázia?
Az elfecsérelt időről ne is beszéljünk. -
Ghoosty #26 Próbáld ki a WoW-ot trial accounttal, ne gagyi free szerverekke. Én is úgy kezdtem, ahogy te(free szerverekkel), aztán megjelentek ezek a trial account lehetőségek 10 nap ingyé eredeti szerveren. Azóta már vagy 5 ilyen accountot csináltam, kipróbáltam több karaktert szerintem el fogok kezdeni játszani, már csak el kéne mennem egy bankba netes számlát nyitni, mert nincs kedvem gamecardozni.
Nálam a a latency nem megy 100 ms alá általában 100-150 ms.
-
Komolytalan #25 A szerverpark 1 része Párizsban, másik része Németországban van, de nem baj. A latencydre meg nyugodtan kiverheted. Gondolom Chello, T-Kábel meg T-Online is egy rakás fos (máson nem próbáltam, bocs). Per pill az index is 25-35 msec pingre, ami ugyebár!=játék latency (merthogy ott még fel is kell dolgozni az adatcsomagot, nem csak visszapattintani). -
Komolytalan #24 2004. Egy 0.1 verziószám váltás a WoWnál általában annyi contentet hoz, mint más játékban egy kiegészítő. Mondjuk ezzel felvenni a vesenyt, hááát... Kell hozzá vagy 150 fejlesztő, ami lehet nem lesz meg Warhammer Onlineéknak. De ha meglesz, 2-3 év múlva, akkor tényleg visszatérünk a kérdésre. -
Komolytalan #23 Első 4 szót tessék értelmezni "Warhammer Online úgy hallottam". Ha sikerült, lehet tovább olvasni, hajrá. Betazni nincs se időm, se kedvem, majd ha bizonyított meglátjuk. Jelenleg aki próbálta és olvastam mind úgy nyilatkozik, hogy pvpre okés, de amúgy eléggé le van egyszerűsítve a dolog. Te se mondtál mást, csak azt hogy "ha megcsinálják amit ígérnek" (Duke Nukem Forever), meg "szuper marketing" (1 hónap, utána cancel account). Szóval érted mire gondolok, remélem. -
savior #22 en wow-ot free szerveren probaltam ki. drop meg xp rate 30-40x volt. minden ellenfel utan leptem 1 szintet, es mindegyik dobott vagy 10 cuccot... szal 15 percen belul toroltem is.
aoc erdekes lenne, viszont nagyon bugos. a megjeleneset is mar szamtalanszor eltoltak.
war elegge a wow-ra hajaz. ha jobb lesz nala, akkor rengeteg jatekost szerezhet, viszont kicsit meresz dolog a tronon levo tukorkepevel a szinre lepni.
pirates viszonylag egyedi, csak 1-2 hasonlo stilusu mmo van. hajoacsnak lenni erdekes lehet, foleg ha a hajokat sok apro elembol epithetok fel, es igy egyedieket lehet tervezni. sok jatekos viszont nem ilyen iranyban gondolkodik, inkabb mangas vagy fantasy-s mmo-ban. -
Loverman #21 Érdekes, a WoW is külföldi szerverekről megy (Párizsban van az európai szerverpark, legalábbis az angol nyelvűek), és általában 20 ms a latency, úgy megy mint az áldás, egy közepesebb gépen is, 60 kb/s-on (persze isten segítse meg azt akinek csak olyan nete van, szegényke:( )
Úgyhogy szerintem még mindig fennáll hogy ha valaki nem ismer valamit akkór ne írjon róla hülyeséget hasraütésszerűen.. -
Loverman #20 te magadnál vagy? lehet hogy annyit adtak el belőle, de az nem jelenti azt hogy annyian is játszák. max a kiadó szeretné ha így lenne. ha meg Lineage 2 lenne a trónon akkor arról készült volna SP rész, stb stb stb -
Su0my #19 én a WoWot kb 2.5 nap alatt meguntam (napi 3 óra játék), de az nem is annyira tetszett, csak a zenéje és a ggrafikája hangulatos.. meg tényleg elég 1síkűú.. de ez a kalózos, ez lesz a következő, amit kipróbálok :P -
tomcsa4 #18 Ja azt elfelejtettem, hogy a WoW inkább a kalandozásra helyezte a hangsúlyt (akkor), tehát a két játék stílusa is más, hiába MMO mindkettő. -
tomcsa4 #17 WoW amerikában 2004 okt 29-én startolt. Európában 2005 Február 1. Akkor tartalmazta már a plaxfieldek nagyrészét. 6 területet kapott hozzá patchben. Meg akkor egy 40es inta volt, az sem játékra készen (béta, és Molten Corrol van szó). 20as insták eg része meg se volt még, illetve sokkal kevesebb quest. De annyira jól megcsinálták, hogy most nagyon jó (nekem mindig a kedvencem marad, bár már nem játszom). Hogy hányadik peccsnél tart? Ember nem tudja megmondani. De ki keleltt már adni (amúgy amikro kijött, akkro is baromi jó volt), mert a kiegészítéseet a játékosok alapján adják. Rengeted küldit tettek bele utólag, meg instákat (rengeteget) és egyébb ötleteket.
Ezért kijön Warhammer, gondolom majd a játékosok alapján is adnak tartalmat, nem csak azt és úgy, amit és ahogy ki kell majd hagyni, hogy valami megjelenjen már belőle! Dinamikusan fog fejlődni, mint a WoW, csak így lehetséges. Mire van igény, meg persze amit bele szerettek volna tenni, de kimaradt. Ha mondani kéne valamit, hogy melyik a népszerűbb: Warcraft vagy Warhammer világa, akkor én azt mondom Warhammer (holott a Warcraftot sokkal joban szeretem én). Kimaradt ötletek és a játékosok alapján fejleszteni! -
sermonizer #16 Egyettértek azzal amit mondassz.
Azt azért vedd figyelembe, hogy a wow is évek alatt jutott el erre a szintre. Nem követem már, de hanyadik kisebb-nagyobb patchnél jártok? Meg ugye ott a kiegészítő is.
Ha jól emlékszem talán 2005-ben vagy 2006ban startolt el a wow. Tehát van cirka 2-2,5 év előnye....Ha majd a warhammer is benne jár ebben a korban visszatérünk erre a kérdésre:-DD
-
tomcsa4 #15 Nézd, sokan szeretik a Warhammer világot. Sokan ki is próbálják. De most nincs benne annyi, hogy napi 10 órát játssz évekig! Első hónapokban még csak csak, de utána már napi 3-4 óra, aztán nem mindennap és beáll kocajátékká. Ez az én véleményem, de természetesen frissítésekkel, jó ötletekkel ez elkerülhető, remélem, hogy élni fognak vele! -
tomcsa4 #14 Öö ez nem olyan összehasonlítás, hanem csak bemutatott három, közeljövőben megjelenő, ígéretes MMO-t. Rendben is van (mivel sok jön, mert divat lett az MMO, ezért jó is, hogy szelektálnak).
Másik, ebből a mondatból, hogy "Conna lehet az MMO-k Haloja, a felnőttek számára" mondatban (nem szószerint idéztem) nem azt vettem le, hogy a Halo felnőtteknek szólna! Túlkomplikálod Loverman. Én úgy értettem ezt, hogy sikeres leeht, mely a felnőtteknek szól, de az MMO-k közül az egyik legjobb (mert sokak szerint az FPS bajnok a Halo, mellyel én sohasem értettem egyet, mivel elég gagyi számmora, de ez én vagyok)! -
sermonizer #13 Komolytalan.
Én wowoztam évekig, nem is fogom szapulni. De az azért erős amit a warhammerről irtál. Olvastál már róla? Jártál már a bétájában? hmm...
Nem egy postodat olvastam már, ahol teljes joggal hordtál le olyan postolokat akik halották, hogy a wow milyen szar meg 2hét próba után alkottak róla véleményt...
Most te mégis ezt teszed a warhammerrel kapcs.
A megjelenési hatéridejét ujra eltolták júniusra egyrészről.
Másrészről ha picit belemélyedsz a fellelhető információba akkor olyan tervhalmazzal/igérethalmazzal találkozhatsz, amiből ha csak a felét megvalósítják a wow kiegészítőstül, mindenestül "felkötheti" a gatyát...
Erős marketingel a warhammer komoly trónkövetelő lesz....
-
sKie #12 Mondjuk a cikk cime es a tartalma kozt van nemi elteres, ami azert nem korrekt dolog. OK, le van benne irva, hogy 10 millio felett az aktiv jatekosszam, de hol volt itt szo hasonlitgatasokrol? -
Komolytalan #11 Warhammer Online úgy hallottam pvp irányultságú, abba meg hamar bele lehet unni. Ja, meg a bonyolultságára is azt mondják, hogy zsíroskenyér szintű, tehát WoWnál is egyszerűbb. Szerintem ez túllövés a célon tipikus esete.
Age of Conan jól hangzik, majd meglátjuk milyen lesz az a harcrendeszer 100ms+ latencynél, mert ugye külföldön hostolt szerverektől sokkal jobbra ne számítsunk.
Pirates meg bár szívemhez közel álló dolog, azért nagyon kíváncsivá tesz, hogy ki lenne benne mondjuk hajóács, vagy kocsmáros, ha kalóz is lehet. -
Komolytalan #10 Lineage 2-nél nem is adnak meg aktív felhasználó számot, csak felhasználó számot. A WoWnak igen jó a havi "lemorzsolódási" aránya, kb 5%. Van olyan MMO, amelynek 50%. Szóval ez alapján az a 14 millió, ami pl ez alapján http://kotaku.com/gaming/list-it/top-10-mmos-269160.php csak 1 millió volt kb 1 éve, nem biztos hogy játszott vele 1 hónapon belül. Szóval jó lesz az 1.4 milliónak is, és akkor nem fog senki se belekötni (bár valószínűleg még ezzel is masszívan sokat mondtam Lineage 2-re). -
radical@work #9 Miről beszélsz. -
Csaba42 #8 Én is így vagyok, 21 évesen, és nem érzem cikinek. Az a ciki, ha valaki nem azt teszi, amihez kedve lenne, mert az nem menő, de amit éppen csinál, az menő, és azt azért teszi. Na, ez a ciki. -
morden #7 Ezt a cikket nem is értem... az NCsoft-os Lineage2 14 millió felhsználóval bőven megverte már a wow-ot , szóval értelmetlen arról cikkezni , hogy mi fogja megingatni a wow trónját , ha már régen le lett taszítva róla ... -
#6 AoC május 20.-án jelenik meg . egyébként meg mi ez a hülye szöveg : "ezzel továbbgondolva a WoW által indított trendet az egyedi mozgások és támadások szintjén." ??? mintha wow elött nem lett volna mmo. vicc.
A PotBs meg tegnap indult hivatalosan de preorderesek már 7.-e óta játszhattak (én is :P ) s a pvp elég komoly benne. -
Carbine #5 Azért az EVE-Online is tartja magát rendessen a palettán... igaz nem 10 millió felhasználóval. A cikkíró helyében azért megemlítés szinten is beleraktam volna a cikkbe a Star Trek világra alapuló MMO-t és a Stargate Worlds-öt is. Elméletileg mindkettő még az idén elkészül, bár ez felérne egy kisebb csodával. -
Loverman #4 "Viszont megvan az esélye, hogy az MMO-k "Halo"-ja legyen és komoly részesedést érjen el egy olyan termékkel, amit egyértelműen a felnőtt közönségnek szántak." Azért ez érdekes kijelentés, miután a HALO pont nem felnőtt közösségnek szánt. Ezért van benne űrlény és kék-zöld vér. -
GrimReaper78 #3 Az egyetlen MMO, amire az eddigiek alapján kíváncsi leszek, az a Vampire/World of Darkness. Már HA elkészül valaha, jóllehet elvileg fejlesztik, és csupán évek kérdése, hogy megjelenjen. :) -
#2 a warhammer online sulyosan pocsek.....(beta elmenyek) -
#1 10millio? ... akkor a havi -1 emberke nem is olyan rossz átlag.
de komolyra forditva a szót. én is játszottam mmokkal... jo poennak indult mindegyik...csak meguntam... most ott tartok hogy neha neha jatszok csak egy nagyon picit...es nem mmokkal... es igy 18 evesen ...ciki vagy nem ciki... inkabb csinalok mast mint hogy egy mmo elott szinteket lepjek.