10 milliós lett a World of Warcraft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért a Lotro is megszorongatta a Wowot, minõségben mindenképp eladásokban pedig 3 milliós tábora lett. (én nyomtam mindkettõt 3-4 hónapig)
Már nincs sok értelme. Az alapjátékban volt, akkor az volt jó játékos pve-ben, aki pvp-ben is teljesített. Mára (kiegben) teljesen felhigult az állomány! De azért jó móka, szerintem a WoWban pve is és pvp is jó (én mindkettõt játszottam másfél évig).

Másik: aki azt mondta, hogy az a baj, hogy nincs vége, nem érti mi az MMO lényege. Sajnos még mindig kevesen fogják fel, pedig már nálunk is régen elérhetõ az internet, szóval leeht vizsgálódni. Tudod ki fizetne havidíjjat egy olyan játékért, mainek van vége. Annak meg nincs értelem, hogy addig fizeted, amíg nem éred el a végét, mert ez a cégeknek nem érdeke.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

es a pvp-nek mi az ertelme a pvp egyenlo a nullaval
"Az meg, hogy egyiknek sincs vége, iszonyat nagy gáz."

pff... ez benne a lényeg. ha valami jó, miért legyen vége?
Sanyix
És annak mi értelme?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

dronkZero
Nekem úgy rémlik, hogy ennek a hajós játéknak semmi köze a Johnny Depp-es cucchoz, és hogy a Disney is fejleszt valami sokkal gagyisztikusabb kalózos MMO-t...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Õ arra értette, hogy em játszik annyit 21 évesen már. Illetve ha játszik, akkor nem azzal, ami a divat! Ha megtanulnál értelmezni is, jó lenne.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

Torzonborz
nos a piratesben a pvp nagyon jó gyakorlatilag az egész játék e körül forog s van is értelme. eléggé észnél kell lenni s nem baj ha van egy csöpp taktikai érzéked is mert a megyek oszt ütökvágokrúgokharapok itt nem nyerõ megoldás 😄

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Hát gratulálok, miért is ciki, ha valaki játszik felnõtt korbna???
Szerintem is sokkal jobb elmenni a kocsmába, jól beba**ni, aztán hazamenni az asszonyt még jól megverni.
Vagy esteleg egy sõr mellett ülni a TV elõtt és bámulni a sporteseményeket sorra.
jah meg utolag hiaba jon ki mas mmorpg pl: warhammer meg a pirates hogy ha nem eri el azt a szinvonalat amit a wow elert. Ne azzal gyere hogy szep grafikaja van meg a karakterek is szepen kivannak dolgozva a wow meg egy rakas fos mert hogy nez mar ki. A jatek lenyege a tartalom, a kidolgozott tortenet + a feeling.
Mar sorry en wow-ban nem pvp-zem, inkabb questelek es raidra jarok. Nallam kizart a pvp. Ezert nem szeretem a L2-ot
Vorpal
"Én is így vagyok, 21 évesen, és nem érzem cikinek."
Pedig az.

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

Sanyix
Ígyvan.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

L2 nem arra van kitalálva, hogy questelsz vagy 1 raidbossal szenvedsz, hanem amint elértél x szintet megállás nélkül pvpzel.
Torzonborz
jah sajna nálunk nem lehet kapni.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

QuippeR
"Amúgy se játszanék havi díjért."
akkor mit akarsz a Star Trektõl meg a Stargate-tõl?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Kutakodtam kicsit Potbs után.

Elképzelhetõ, hogy nem lehet kapni nálunk Magyarországon dobozos változatát?

A cdgalaxisban is csak néztek rám....

A srác vicces volt...a WOW kiegészítõt szerette volna nekem eladni...

bicajosblogom.blog.hu

Sanyix
"a szornyek es a kornyezet valami elkepesztoen igenyetelen."

Mivaaan??? Trópusi mocsaras vidéktõl sivatagon át havas magashegységekik minden van a környezetében, elég szépen megcsinálva. A mobokból is van sokféle és azok se csúnyán kidolgozottak, csak az ai-juk olyan mintha a 8. kerben járna az ember (odajön belédköt egy majom, visszaütsz jön még 8). Ugye a kezdõfalunál továbbjutottál?

én másfél éve játszok ugyanazzal: Deicide.
nem nagy szám, de sajátos hangulata van, és nincs agyon bonyolítva. Igaz többnyire chat-elni lépek be régi ismerõsõkkel 😊

Persze amikor látok valami újat, akkor neki megyek egy-két hétig napi 1-2 órában kipróbálom. Egy se jött be igazán. Talán a Shayia.

Ja és egy só sem esett a Guild Wars-ról, annak is van népes tábora, bár én hamar meguntam.

Amit várok: Star Trek, Stargate. Bár félõ ezek nem lesznek egy éven belül. talán kettõbe se. Az pedig egyet eredményez: drága lesz.

U.I: WoW-ot sose próbáltam. egyszer letöltöttem hogy benézzek egy free szerverre, de mivel nem indult el elsõre, töröltem. Amúgy se játszanék havi díjért.
Torzonborz
PotBs bezony jól néz ki és a pvp nagyon jó fõleg a port battel ( 24vs24 pvp csata ).

Lineage II ... a karakterek gyonyoruen vannak kidolgozva. Minden elismeresem, hasonlot csak az SRO-ban lattam. Ugyanakkor a szornyek es a kornyezet valami elkepesztoen igenyetelen. Bar lehet, hogy ez csak nekem szur szemet. GW-vel meg nem jatszottam. Ha vegre meglesz az uj vas inkabb a WoW-be invesztalok. (BTW screenshot alapjan PotBs iszonyat jol nez ki)

A PerfectWorlddel csak egy baj van, iszonyat nagy a reakcioideje. Lenyomod a gombot, hogy elindulj, gondolkodik 2 masodpercet, aztan csinal barmit is. Mielott rakerdeznel, hogy milyen geppel jatszottam, hat nem egy fapadossal 😊

Masik, hogy ingyenes. Valoszinuleg pontosan ugyanaz fog tortenni vele, mint a Silkroad Onlinenal, a jatekban levok 99,9%-a robot, a legitek meg nemhogy belepni nem tudnak, de mobhoz sem jutnak.

hat ocsem en kiprobaltam gw-t meg a lineage2-ot nem jott be csak azert mert nem olyan osszetett mint a wow, hiaba van valami ingyen ha nagy rakas fos az egesz.
Nezzetek utana a Perfect World cimu MMO-nak. Nincsen havi elofizetesi dij, viszont vannak mikro tranzakciok. Kellemes meglepetest okozott, mind jatekmenetileg, mind pedig grafikailag.
www.perfectworld.com.my
Mert a WoW pvp rendszere olyan nagy izgalmakat kinál......a bonyolultságáról meg aztán ne is beszéljünk😄 mind a pve mind a pvp 9 éven felülieknek nem ajánlott kategória😄 de amúgy igazad van..😛
GW miért? nincs havidíj nem kell minél többet játszani hogy jobban kihasználd a befizetendõ összeget.

A türelem rozsdát terem.

Ha veszélyt jelentettek volna a wowra akkor észrevettük volna már...

Még mindig nehezére esik felfogni egyeseknek hogy ez a cikk az ÚJONNAN MEGJELENÕ MMO-król szól. Istenem..............

Hm, nagy lehet itt az érettség ha "kiverheted rá" meg ilyen kifejezésekkel operál az ember. Ehhez csak gratulálni tudok. A lényeg az hogy úgy tényleg nem kellene hozzászólni valamihez ha nem értünk hozzá. Ha ilyen a latency-d akkor szar a neted, így jártál. Nekem wowban volt már 10 is. Ha letöltök éppen, akkor felmehet ezerre, de attól még nem érzékelek lag-ot. Remélem szép napod lesz holnap az óvodában😉

Ez az egész cikk egy reklám.Lineage2, Guildwars stb. lényegesen "nagyobb" veszélyt jelentenek mint ez a három mmorpg együtt.
Hát én tuti nem játszanék olyan MMO-t, amiben egy idõ után elvesztem a karakterem.
Elfecsérelt idõ? Akkor minden szórakozás az, pl Film nézés, zene hallgatás stb.
Ez is arra való, hogy szórakoztassa az embert. Ha valaki úgy gondolja, hogy azzal alkotott valamit, hogy lett x szintü karaktere, akkor azzal bajok vannak.
Én örülök, ha sok jó játék jön ki, de ha nincs bennük fatázia, úgysem fogok velük játszani.
alap esetben mondjuk az emberek vesznek 1-2 havonta egy jatekot 10k forintert. az mmo pedig kinal egy alternativat: jatsz ezzel egesz evben, es fizess havonta par ezer forintot. a problema csak annyi, hogy keves mmo-ban van annyi tartalom es jatekelmeny, hogy akar csak par honapra is lekosse az embert. ezert van az, hogy a legtobb ingyenes vagy ingyenesse valik. egy jo mmo-nak azert van sok jatekosa, mert sosincs vege, mindig van hova fejlodni, mindig van mit csinalni.
1 évig ülsz a gép elõtte azt meghalsz ?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Az meg, hogy egyiknek sincs vége, iszonyat nagy gáz. Így csak az a kérdés marad: mikor unod meg?

Ehelyett lehetne inkább valami Fable-szerû öregedõs, a végén meg meghalós. Azt még én is kipróbálnám, persze ilyen nem lesz, mert az nem biznisz.
Buzulás ez az egész MMO.
Rossz irányba mennek a dolgok. Nem baj az, hogy van MMO, a baj inkább az, hogy ennyi, és mind ugyanarra megy ki.
Hol a fantázia?

Az elfecsérelt idõrõl ne is beszéljünk.
Próbáld ki a WoW-ot trial accounttal, ne gagyi free szerverekke. Én is úgy kezdtem, ahogy te(free szerverekkel), aztán megjelentek ezek a trial account lehetõségek 10 nap ingyé eredeti szerveren. Azóta már vagy 5 ilyen accountot csináltam, kipróbáltam több karaktert szerintem el fogok kezdeni játszani, már csak el kéne mennem egy bankba netes számlát nyitni, mert nincs kedvem gamecardozni.
Nálam a a latency nem megy 100 ms alá általában 100-150 ms.
A szerverpark 1 része Párizsban, másik része Németországban van, de nem baj. A latencydre meg nyugodtan kiverheted. Gondolom Chello, T-Kábel meg T-Online is egy rakás fos (máson nem próbáltam, bocs). Per pill az index is 25-35 msec pingre, ami ugyebár!=játék latency (merthogy ott még fel is kell dolgozni az adatcsomagot, nem csak visszapattintani).
2004. Egy 0.1 verziószám váltás a WoWnál általában annyi contentet hoz, mint más játékban egy kiegészítõ. Mondjuk ezzel felvenni a vesenyt, hááát... Kell hozzá vagy 150 fejlesztõ, ami lehet nem lesz meg Warhammer Onlineéknak. De ha meglesz, 2-3 év múlva, akkor tényleg visszatérünk a kérdésre.
Elsõ 4 szót tessék értelmezni "Warhammer Online úgy hallottam". Ha sikerült, lehet tovább olvasni, hajrá. Betazni nincs se idõm, se kedvem, majd ha bizonyított meglátjuk. Jelenleg aki próbálta és olvastam mind úgy nyilatkozik, hogy pvpre okés, de amúgy eléggé le van egyszerûsítve a dolog. Te se mondtál mást, csak azt hogy "ha megcsinálják amit ígérnek" (Duke Nukem Forever), meg "szuper marketing" (1 hónap, utána cancel account). Szóval érted mire gondolok, remélem.
en wow-ot free szerveren probaltam ki. drop meg xp rate 30-40x volt. minden ellenfel utan leptem 1 szintet, es mindegyik dobott vagy 10 cuccot... szal 15 percen belul toroltem is.
aoc erdekes lenne, viszont nagyon bugos. a megjeleneset is mar szamtalanszor eltoltak.
war elegge a wow-ra hajaz. ha jobb lesz nala, akkor rengeteg jatekost szerezhet, viszont kicsit meresz dolog a tronon levo tukorkepevel a szinre lepni.
pirates viszonylag egyedi, csak 1-2 hasonlo stilusu mmo van. hajoacsnak lenni erdekes lehet, foleg ha a hajokat sok apro elembol epithetok fel, es igy egyedieket lehet tervezni. sok jatekos viszont nem ilyen iranyban gondolkodik, inkabb mangas vagy fantasy-s mmo-ban.
Érdekes, a WoW is külföldi szerverekrõl megy (Párizsban van az európai szerverpark, legalábbis az angol nyelvûek), és általában 20 ms a latency, úgy megy mint az áldás, egy közepesebb gépen is, 60 kb/s-on (persze isten segítse meg azt akinek csak olyan nete van, szegényke😞 )
Úgyhogy szerintem még mindig fennáll hogy ha valaki nem ismer valamit akkór ne írjon róla hülyeséget hasraütésszerûen..

te magadnál vagy? lehet hogy annyit adtak el belõle, de az nem jelenti azt hogy annyian is játszák. max a kiadó szeretné ha így lenne. ha meg Lineage 2 lenne a trónon akkor arról készült volna SP rész, stb stb stb

én a WoWot kb 2.5 nap alatt meguntam (napi 3 óra játék), de az nem is annyira tetszett, csak a zenéje és a ggrafikája hangulatos.. meg tényleg elég 1síkûú.. de ez a kalózos, ez lesz a következõ, amit kipróbálok 😛

Blackmail the Universe

Ja azt elfelejtettem, hogy a WoW inkább a kalandozásra helyezte a hangsúlyt (akkor), tehát a két játék stílusa is más, hiába MMO mindkettõ.

WoW amerikában 2004 okt 29-én startolt. Európában 2005 Február 1. Akkor tartalmazta már a plaxfieldek nagyrészét. 6 területet kapott hozzá patchben. Meg akkor egy 40es inta volt, az sem játékra készen (béta, és Molten Corrol van szó). 20as insták eg része meg se volt még, illetve sokkal kevesebb quest. De annyira jól megcsinálták, hogy most nagyon jó (nekem mindig a kedvencem marad, bár már nem játszom). Hogy hányadik peccsnél tart? Ember nem tudja megmondani. De ki keleltt már adni (amúgy amikro kijött, akkro is baromi jó volt), mert a kiegészítéseet a játékosok alapján adják. Rengeted küldit tettek bele utólag, meg instákat (rengeteget) és egyébb ötleteket.

Ezért kijön Warhammer, gondolom majd a játékosok alapján is adnak tartalmat, nem csak azt és úgy, amit és ahogy ki kell majd hagyni, hogy valami megjelenjen már belõle! Dinamikusan fog fejlõdni, mint a WoW, csak így lehetséges. Mire van igény, meg persze amit bele szerettek volna tenni, de kimaradt. Ha mondani kéne valamit, hogy melyik a népszerûbb: Warcraft vagy Warhammer világa, akkor én azt mondom Warhammer (holott a Warcraftot sokkal joban szeretem én). Kimaradt ötletek és a játékosok alapján fejleszteni!

Egyettértek azzal amit mondassz.
Azt azért vedd figyelembe, hogy a wow is évek alatt jutott el erre a szintre. Nem követem már, de hanyadik kisebb-nagyobb patchnél jártok? Meg ugye ott a kiegészítõ is.

Ha jól emlékszem talán 2005-ben vagy 2006ban startolt el a wow. Tehát van cirka 2-2,5 év elõnye....Ha majd a warhammer is benne jár ebben a korban visszatérünk erre a kérdésre:-DD

bicajosblogom.blog.hu

Nézd, sokan szeretik a Warhammer világot. Sokan ki is próbálják. De most nincs benne annyi, hogy napi 10 órát játssz évekig! Elsõ hónapokban még csak csak, de utána már napi 3-4 óra, aztán nem mindennap és beáll kocajátékká. Ez az én véleményem, de természetesen frissítésekkel, jó ötletekkel ez elkerülhetõ, remélem, hogy élni fognak vele!

Öö ez nem olyan összehasonlítás, hanem csak bemutatott három, közeljövõben megjelenõ, ígéretes MMO-t. Rendben is van (mivel sok jön, mert divat lett az MMO, ezért jó is, hogy szelektálnak).

Másik, ebbõl a mondatból, hogy "Conna lehet az MMO-k Haloja, a felnõttek számára" mondatban (nem szószerint idéztem) nem azt vettem le, hogy a Halo felnõtteknek szólna! Túlkomplikálod Loverman. Én úgy értettem ezt, hogy sikeres leeht, mely a felnõtteknek szól, de az MMO-k közül az egyik legjobb (mert sokak szerint az FPS bajnok a Halo, mellyel én sohasem értettem egyet, mivel elég gagyi számmora, de ez én vagyok)!

Komolytalan.
Én wowoztam évekig, nem is fogom szapulni. De az azért erõs amit a warhammerrõl irtál. Olvastál már róla? Jártál már a bétájában? hmm...

Nem egy postodat olvastam már, ahol teljes joggal hordtál le olyan postolokat akik halották, hogy a wow milyen szar meg 2hét próba után alkottak róla véleményt...

Most te mégis ezt teszed a warhammerrel kapcs.
A megjelenési hatéridejét ujra eltolták júniusra egyrészrõl.
Másrészrõl ha picit belemélyedsz a fellelhetõ információba akkor olyan tervhalmazzal/igérethalmazzal találkozhatsz, amibõl ha csak a felét megvalósítják a wow kiegészítõstül, mindenestül "felkötheti" a gatyát...

Erõs marketingel a warhammer komoly trónkövetelõ lesz....

bicajosblogom.blog.hu

Mondjuk a cikk cime es a tartalma kozt van nemi elteres, ami azert nem korrekt dolog. OK, le van benne irva, hogy 10 millio felett az aktiv jatekosszam, de hol volt itt szo hasonlitgatasokrol?

\"Genyo Kapitany nem kegyelmez!\"