Ghoosty#105
Most már van némi tapasztalatom, így tudok némi cáfolatot adni.
1. Fizetős: Mindegyik játék fizetős. A legtöbb játékkal sajnálatos módon elég hamar lehet végezni. Nem egy olyan játék volt, aminek a végigjátszása 1 hétvége volt(kb 12 óra). Ha ezekért a játékokért pénzt adtam volna akkor midegyike 10e felett lett volna. Ha így nézem, akkor a WOW-ban 1,5 hónap alatt(4 nap játékidő) még egy csomó helyen nem jártam, nemhogy kiismerjem. Mindez szintén 10e pénz.
2. Farmolás: Lehet, hogy 70. szinten, meg sokadik altnál már tényleg erről szól a játék. De amíg egyszer/kétszer elmész lvl 70-ig addig még nagyon élvezetes lehet a játék, még némi farmmal is. Ehhez jön hozzá a különböző kasztokból eredő eltérő játékstílus.
Mutass egy játékot, ami nem folyton ismétlődő cselekvésekből áll.(mondjuk 2 végigjátszás után)
3. Időigényes: A KSH adatai szerint magyarországon az átlagos TV-nézési idő kb 3 óra/nap. Ha ebből a 3 órából 2-t a WOWwal töltesz az nem is olyan sok idő.
Kötelező raidek: Ezzel kapcsolatban nincs saját tapasztalatom, de egyik munkatársam elég hardcore játékos van legalább 4 70-es karaktere. Ő hardcore guildben van és nekik van 3 raid napjuk amiből 2-n kell ott lenni. Szerintem túlzás egy casual gildhez állítani, hogy kötelező 3 raidnap.
"Összesítve: akinek van elszarni való ideje, nyugodtan játszhat vele"
Milyen idő számít elszarásnak? Egy film(2 óra)? Heti 3-4 nagytakarítás? Zenehallgatás? TV-nézés? Minden nap vásárolni menni, heti nagybevásárlás helyett? Passzianszozni(asztalnál)? Offline játék? Stb.