GodTube - keresztény válasz a YouTube-ra

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

" A gond az, hogy pl tudományosan, logikusan sem tagadni, sem bizonyítani nem lehet Isten, vagy más transzcendens dolgok létét, mert ilyen szintû tudományos ismeretekkel még nem rendelkezünk. Tehát bármelyik oldal is bonyolódik ilyen vitába, biztos, hogy csak és kizárólag hitre alapul az, amit állít. "

Na, azért ez nem igaz, az egyes szent könyvek által leírt isteneket kitûnõen lehet cáfolni, ha megcáfoljuk azon könyvek állításait (fõképpen ellentmondásokkal).

Persze egy Nagy Rendszergazda létét nem lehet cáfolni, de ugyanúgy nem lehet a vámpírok, szellemek, UFÓk, mumusok, elfek, orkok, ... létét cáfolni 😊

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

"...az értelmes emberek..."
Középkori buta 'parasztokról' beszélünk, nem modernkori iskolázott emberekrõl.

Tévedsz, mert az értelmes emberek vallások nélkül is tudják, hogy mit szabad és mit nem. Így volt ez mindig, még a kereszténység kezdete elõtt is. Ha loptál levágták a kezed és kész. Én se azért nem nyársalom fel a szomszédot vasvillával, mert félek, hogy a pokolra jutok, hanem azért, mert
1. Tudom, hogy ez rosz. Mindenféle vallás nélkül tudom, mert így neveltek a NEM vallásos szüleim.

2. Nem akarok 60 éves koromig a börtönbe rohadni.

Abban viszont igazad van, hogy a kereszténység egy remek eszköz a buta emberek irányítására.

NEXUS6
A gond az, hogy pl tudományosan, logikusan sem tagadni, sem bizonyítani nem lehet Isten, vagy más transzcendens dolgok létét, mert ilyen szintû tudományos ismeretekkel még nem rendelkezünk.

Tehát bármelyik oldal is bonyolódik ilyen vitába, biztos, hogy csak és kizárólag hitre alapul az, amit állít.

Pl: mi a tudat, és miben különbözik a nem tudatos dolgoktól, vagy mindennek van valamilyen szintû tudata?
Ha erre az alapvetõ kérdésre majd képes lesz a tudomány válaszolni, akkor elkezdhetünk Istenrõl is vitatkozni.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

lpmaskmancick
lesza muzulmánoknak meg a zsidónak,meg a buddhistáknak,a krisnásoknak,stb-nek is youtubejuk? 😄

facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop

"SzóSzó, vallások nélkül sokkal kevesebb vér folyt volna a történelemben + jó 1000 évet megspóroltunk volna a tudománynak, mert a túlbuzgó papok nem írták volna tele evangéliumokkal Arisztotelész munkáit. XD"

Ez így nem igaz. A vallás nagyon jó eszköz volt a kordában tartásra. Nem véletlen hittérítettek erõszakkal szerte a világon. Kevésbé valószínû, hogy vasvillával fernyársalod a szomszédot, ha hiszel valami mindenek felett álló erõben, ami elintézi, hogy ezért halálod után elképzelhetetlen kínok közt szenvedj.

Vallása vállogatja.

Haverom anyja pöttyet vallásos, gyönyörûen a fejébe verték, hogy õ azért nem gazdag, mert az úr így teszi próbára, míg a gazdagok számára a próbatétel az, hogy tudjanak jól élni.

Namost, ha az õ nevét és a logikát valaki egy mondatban említi, akkor azt én kénytelen vagyok körberöhögni.

sonicXX írta: "Nem tudom, én elég mélyen vallásos vagyok, de a legtöbb ismerõsöm pont azt rója fel nekem, hogy néha frászt kapnak a logikám precizitása miatt, és hogy nehéz kikezdeni az érveimet egy vitában."

hmm szerintem úgy értik , hogy értelmetlen vitatkozni veled. A vallással pont az a baj, hogy nagy ívben pottyant minden érvre és logikára, mert hát HIT! Ha mégis logikusnak akarnak tûnni, akkor meg annyira nyakatekert magyarázatokkal jönnek, hogy az már röhelyes.

A kereszténység legnagyobb baja pedig, hogy mindenki aki nem hisz egy 2000 ésves fantasy regényben amit ráadásul a középkorban még jól át is írtak, hogy a parasztok ne lázadjanak az egyház meg gazdagodjon, az mind a pokolra kerül.

A PedoPapokról meg ne is beszéljünk... pfúj..

Ennél már csak az iszlám rosszab, mert õk még ma is tettleg is ki akarnak csinálni mindenkit aki nem hisz az õ istenükben.

A keresztények legalább errõl leszoktak pár évszázada.

Nõket gyerekeket gyilkolni Isten nevében számomra ugyanúgy bûn, mintha csak úgy csinálnák.

SzóSzó, vallások nélkül sokkal kevesebb vér folyt volna a történelemben + jó 1000 évet megspóroltunk volna a tudománynak, mert a túlbuzgó papok nem írták volna tele evangéliumokkal Arisztotelész munkáit. XD

Common sense,based on a strict construction of the term,consists of what people in common would agree on:that which they\"sense\"(in common)as their common natural understanding. Go buy some!

joebacsi
az összes jobb összeesküvéselmélet is nagyon logikus(nak tûnik), így tudnak viszonylag nagy népszerûségre szert tenni, akárcsak az egyház...de az utóbbinak jobb a marketingje 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Nem tudom, én elég mélyen vallásos vagyok, de a legtöbb ismerõsöm pont azt rója fel nekem, hogy néha frászt kapnak a logikám precizitása miatt, és hogy nehéz kikezdeni az érveimet egy vitában.
Mondjuk igaz az is, hogy egy Wiccának alapvetõen kell kötõdnie a valósághoz, és keresni a párhuzamot a természeti jelenségek és az élet bizonyos eseményei közt, ez pedig hamar megedzi az ember analogikus képességeit, sokat kell adnunk olyan dolgokra mint növénytan, állat ismeret, önismeret, csillagászat és matematika. Tehát általában eléggé sokat gondolkodunk mindenféle jelenségen és törekszünk a tudatos és öntudatos életre, vagyis a velünk történteket nem minden esetben magyarázzuk az Istenekkel - ez legtöbbször gyakorlatilag a legutolsó a magyarázatok lehetséges sorában.

Ezt most csak azért mondtam, mert nem tartom ferrnek az általánosításodat. Szûklátókörûségre utal, hiszen rengeteg vallást gyakorolnak a Földön, te pedig a keresztény hívõkrõl alkotott szubjektív képed alapján leáltalánosítasz minden vallásos emberre a kijelentéseddel. Ez otromba és tiszteletlen dolog szerintem. Ismerek olyan keresztényeket, akikkel le lehet ülni órákon át filozofálni vagy társalogni vallási vagy nem vallási témában, és kultúráltan lehet velük vitázni. Sajnálom, ha te ilyenekkel nem találkoztál, de a szegénységed nem mindenki szegénysége. Azért mert nem láttad a Nagy Falat, attól a Nagy Fal még ott van Kínában, csak venni kellene a fáradságot a meglátogatására.

De szólj, ha ez nem volt logikus és meghunyászkodom.
hat en megneztem csak kivancsisagbol a linket. szerintem a gyerek nm tiszta. miert nm valalja azt amit mond nyiltan? miert kell si maszk moge rejtoznie?

Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.

A GodTube üzemeltetõi alig vették észre hogy SoldierInGodsArmy (http://youtube.com/profile?user=SoldierInGodsArmy) is rakott fel videókat. Kellett pár hét amíg letörölték. Hiába no, a vallásosaknak nem a logika és a gondolkodás az erõsségük 😊

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

← ElőzőOldal 2 / 2