• Balu0
    sonicXX írta: "Nem tudom, én elég mélyen vallásos vagyok, de a legtöbb ismerősöm pont azt rója fel nekem, hogy néha frászt kapnak a logikám precizitása miatt, és hogy nehéz kikezdeni az érveimet egy vitában."

hmm szerintem úgy értik , hogy értelmetlen vitatkozni veled. A vallással pont az a baj, hogy nagy ívben pottyant minden érvre és logikára, mert hát HIT! Ha mégis logikusnak akarnak tűnni, akkor meg annyira nyakatekert magyarázatokkal jönnek, hogy az már röhelyes.

A kereszténység legnagyobb baja pedig, hogy mindenki aki nem hisz egy 2000 ésves fantasy regényben amit ráadásul a középkorban még jól át is írtak, hogy a parasztok ne lázadjanak az egyház meg gazdagodjon, az mind a pokolra kerül.

A PedoPapokról meg ne is beszéljünk... pfúj..

Ennél már csak az iszlám rosszab, mert ők még ma is tettleg is ki akarnak csinálni mindenkit aki nem hisz az ő istenükben.

A keresztények legalább erről leszoktak pár évszázada.

Nőket gyerekeket gyilkolni Isten nevében számomra ugyanúgy bűn, mintha csak úgy csinálnák.

SzóSzó, vallások nélkül sokkal kevesebb vér folyt volna a történelemben + jó 1000 évet megspóroltunk volna a tudománynak, mert a túlbuzgó papok nem írták volna tele evangéliumokkal Arisztotelész munkáit. XD