Google Android

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skinnyman
Nem szamoltam ki, de ha a gyarto 806 ppi-t mond, akkor feltehetoen annyi, valoszinuleg pontosabb szamot tudnak mondani, mint te innen 😊
25 centirol barmikor rohogve kulonbseget tudok tenni egy 720p (~320 ppi) es 1080p (440 ppi) kijelzo kozott, valoszinuleg messzebbrol is.

Konkret pixeleket csak nagyon nagy pixeleknel latni, attol hogy olyanokat nem latsz, meg nem jelenti azt, hogy a szemed nem erzekelne jobb felbontast. Az emberi retina leginkabb elfogadott felbontasa kb 0.6 szogperc/pixel, de egyes tanulmanyok szerint inkabb ketszer ennyi (0.3). Ahhoz, hogy ezt elerd, ~320 ppi-t legalabb kb 45 centire kell tartanod magadtol. 30 centirol legalabb 477 kell, 20 centirol legalabb 716 ppi. De ahhoz, hogy tenylegesen tokeletesnek lasd, nem is eleg ha ezt a szamot elered, hanem annal is szignifikansan magasabb felbontas kell. link
Ezek alapjan ez a 806 ppi-s kijelzo kb az egyik elso olyan mobilkijelzo, amit nagyjabol tenyleg kozel tokeletesnek latsz a legtobb tipikus tavolsagbol nezve.
Es mindez azokra a kijelzokre vonatkozik, amit kozvetlenul nezel, es akkor most kezd csak eledezni a VR es google glass-szeru cuccok (abban mar most 3000 ppi-s kijelzo van).
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.15. 10:26:03

Regards,

Dzsini
És az első okostelefonod milyen teljesítménnyel és képernyővel rendelkezett, és a mostani milyennel rendelkezik?

Lehet kapni ma is olyan eszközöket, amik modern technológiával hozzák azt a teljesítményt, mint a te "legelső" telefonod. Azok bírják 3-5 napig (mert a gyártástechnológia és az akkumulátorok is fejlődtek), viszont sehol nincs a tudásuk, sebességük a mai készülékekhez képest.
Ma már belépő kategória a nevük - ott bőven előfordul ilyesmi, ahogy a butatelefonoknál is - a mai butafonok 2-3 hetet(!) bírnak, nem 2-3 napot - nyugodtan lehet azt is választani, én is azt tettem.

A gyártók a modern készülékeket úgy tervezik, hogy egy napot bírjanak - és ezzel a korláttal hozzák a lehető legjobb teljesítményt, legnagyobb tudást. Erre van kereslet, itt van a profit.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Nem tudom...a legelső okostelefonom is 1 napot bírt és most is... Ezek a tények, az nekem nem fejlődés, hogy a mAh több csakhogy meglegyen az átlag 1 nap. .és az egy nap az átlag,ha elutazom valahova és útközben unaloműzésképpen nyomkodom akkor fél nap jó esetben, ez baromi karcsú elvárnám miközben 800ppi-ről beszéltünk, hogy 3 napot birjon átlagosan mint anno a butatelefon.

PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe

Dzsini
Figyelnek az akkura és az egész rendszerre, hogy 1 napot elhúzzon átlagos használat mellett (az átlagos azt jelenti, hogy van, aki ennél többet használja, és van, aki kevesebbet - nekik elmegy 2-3 napig is).
Ugyanakkora méretben régebben 7-800mAh-s, most akár 3000mAh-s téglák vannak a gép hátuljában, amiket már bármikor, bármennyit lehet tölteni, gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást, és 3-400 ciklus helyett 1000 körüli ciklust bírnak érezhető teljesítménycsökkenés nélkül (ami napi töltéssel számolva kb. 3 év, ez alatt a készülék amúgy is csereérett lesz). Emellett jelentősen csökkent a veszélyesanyag-tartalmuk, környezetbarátabb az előállításuk.

El kellene felejteni ezt az "akkumulátorok nem fejlődnek" legendát ugyanúgy, mint a "300ppi felett nem lát a szem" dolgot is. Az egyik tévedés, a másik pedig egy reklámszöveg.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ráadásul ez a 800ppi azért is fölösleges, mert ehhez kell egy olyan vas ami megmozgatja....az a vas meg valószínűleg az akku üzemidejét rövidítené... Egyetértek a kijelzőtechnika egyenlőre rendben van egy mai felsőkategóriás proci a mai szoftverekkel bőven megbírkózik míg az akkuk a 8-9 kijelzőidővel gyengék. És az nem megoldás, hogy szoftveresen letiltunk pár funkciót meg monokróm kijelző....
Csak épp amikor új készüléket fejlesztenek és mondjuk a költségeket osztják az osztályok között akkor az akku kapja a legkevesebbet mivel nem azzal adják el a kütyüt. Kevés az a vásárló aki aksiüzemidő alapján vesz készüléket..

Stig95
Helô. Tudtok olyan YouTube alkalmazàst ami tudja hàttérben futtatni a zenét és nincs telehànyva ezer reklàmmal?

Ki mondta, hogy f??det rám?!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Az nem 806 ppi, hanem 800 vagy 801!!!
300 ppi felett te még tudsz különbséget tenni (25 cm távolságból nézve)? Pl. 254 ppi esetében 1 pixel lenne 0.1x0.1 mm, azért 0.1 mm vagy pl. a 800 ppi esetében a 0.03 mm között szerintem nem fogsz különbséget tenni.
Szerintem szucsy89 #31872 igaza van.
adam46
Ez csak a retina bullshit
Dzsini
Az akku technológiára ugyanígy ráfeküdtek, ahogy a fogyasztás csökkentésre is. Egy 5 évvel ezelőtti processzor és rendszer egy mai képernyővel 1-2 óra alatt összecsuklana. Egy modern akkumulátorral és rendszerrel egy "butatelefon" 3 évesen 2,5-3 hetet elmegy egy töltéssel.
Az, hogy az 1 napos rendelkezésre állást tudják tartani ilyen fejlődés mellett, az sok mindenen múlik.

theone91
De azért itt már 800+ ppi-ről beszélünk. Még ha fel is tűnik, akkor sem fog érdekelni az 500-550 és a 800 ppi közti különbség.

Nem értem, hogy miért nem az akku-technológiákra fekszenek rá a gyártók? Ebbe kéne inkább az R&D pénzeket ölni a pixelsűrűség agyatlan növelgetése helyett.

Prioritások!

skinnyman
"nem úgyvolt hogy kb. 300ppi felett az emberi szem nem képes különbséget tenni?"
Ezt azert nagyon remelem, hogy nem vette be senki 😊

Regards,

Dzsini
... ami az elejétől fogva marketingszöveg volt (kezdve ott, hogy milyen messziről nézed). Az emberi látás amúgy is picit bonyolultabb annál, hogy pixelezni lehessen 😊

Valamivel jövőre is el kell adni az új telefonokat.

szucsy89
nem úgyvolt hogy kb. 300ppi felett az emberi szem nem képes különbséget tenni? akkor meg mire ez a fallosz verés? 😄
Azért a mostani tab s 8.4-em felbontása is rohadt közel áll a retinához. En legalábbis keresem a pixeleket csak épp nem találom, 359 pp-s érték elég meggyőző. Mondjuk lehet rossz tesztalany vagyok, mert az ipad minivel összehasonlítva sem láttam a különbséget felbontásban.

Vadnokedli
Samsung állítólag már készíti a 860 akárhány PPI-os Noteot. De az is 800 körüli.

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

skinnyman
theone91
Hol árult oled tv-t a samsung?
theone91
Tavaly még árult OLED-et a Samsung. Most olvasom, hogy kiszállt, miután drága és komplikált a gyártás. Ahogy kb. mindenki. Talán visszatérnek, ha költséghatékonyabb lesz.

Samsung meg Panasonic OLED TV? Mesélj még 😄 Hol tudok venni? Vagy Sonyt? Azt az 1db professzionális oled monitort nehogy ide soroljuk már...
theone91
A Samsungnak (főként) és a Panasonicnak is van OLED tv-je. Utóbbinak a Sony szállítja a paneleket. Az OLED periférián van az LG-nél az IPS-hez képest.

TV fronton is nekik van egyedül OLED, tehát pont üzleti elvből lehetne egy csúcskészülékbe ilyesmit rakniuk.
theone91
Az LG-nek az IPS-ben van a legnagyobb érdekeltsége, az IPS-panelek legnagyobb részét ők fejlesztik és gyártják a világon. Üzleti elvből sem fognak az OLED-del és annak bármilyen mutációival foglalkozni.

Én azért reménykedtem benne, hogy ebben is villantanak valami OLED-et végre...
theone91
Szerintem szép. Egyedül a bőr ugyan egyedi, de nem tetszik. Szerencsére csak opcionális.

Vadnokedli
Fú de nem tetszik nekem speciel.

szucsy89
Amit leírtál, azt én már régóta tudom, látom te is.
A probléma itt az, hogy mi lehet a gond DanielT-nek #31844?
Megjegyzem, hogy egyesek a CM-nek mondják a CM Security-t, ezért gondoltam arra.
theone91
Igen. Az egész arra épít, hogy a felhasználó nem biztonságos forrásból telepít alkalmazásokat. Mi ebben az új? Mi is ezt mondjuk.

Ráadásul ez a kutatóközpont pont az anti-vírus készítőinek szavahihetőségét kérdőjelezi meg. Nem értem, most már magadra cáfolsz?

"Some security-software vendors may claim that several dozens of millions of Android malware samples exist; in reality, most of these programs are merely "potentially unwanted" rather than genuinely malicious apps"

Olvasd el ezt, jó tudni.
theone91
Nekem inkább úgy tűnik, hogy úgy amúgy az egész témával nem foglalkoztál sokat. Szimplán feldobtál egy logikátlan teóriát és most abból extrapolálsz.

(ja, és remélem nem kevered a CM Security-t a lent említett CyanogenModdal)

skinnyman
Biztos, hogy nem virus.
Egyebkent meg ertelmes korulmenyek kozott Android-on a virus nagyjabol nem letezo fogalom. Ez nem egy windows xp 6 millio tatongo biztonsagi ressel. Erdemi kodot vegrehajtani csak app tud, amit vagy explicite telepitett a user, vagy gyarilag telepitve volt a telefonon. Gyarilag telepitett virus max a legnoname-ebb Kinai cuccokon lehetnek, mert egyik komolyabb gyarto sem engedhetne meg maganak, a legtobb kinai sem. Ha pedig a user hulye, es virust telepit, az ellen sehol nincs orvossag.
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.12. 20:36:16

Regards,

Ha a Factory Reset-tel nem jön helyre, akkor újrarakják az egész Android rendszert (tehát ez abban az esetben, ha megállapítják hogy szoftverhiba miatt nem megy ez vagy az vagy hogy általában nem megy jól a "gép"😉.
Hogy a vírussal mi történik Factory Reset után, nem tudom, én nem foglalkoztam ilyennel!
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2015.04.12. 20:17:53
SzirmosSzisza
Factory Reset után, hogy lenne rajta vírus?😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Abból a célból, hogy ne tudj belépni, ez nagy veszteség sokak számára. A legtöbb vírus inkább a jelszólopás miatt van írva, ez igaz, de azért ne kötelezzük el magunkat, mert lehetnek ilyen szórakoztató vírusok is.
A CM Security nagyon jó védelmet ad, tehát semmi védelem nélkül nem ajánlott. Szerintem sokaknak azért nem működik rendesen az okostelefonja, mert egyrészt be van fertőzve és nem tudnak róluk (másrészt meg a túlterhelés meg a hardver gyengesége miatt), a szervizben meg azt csinálják hogy újrarakják az egész rendszert.
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2015.04.12. 20:10:26
theone91
És mégis mi célból tiltaná le egy vírus a jelszómezőt? Pont egy olyan mezőt, ahol a kártevő többek közt keyloggolhatná a jelszavakat (mert ugye többségében erre fáj a foga egy vírusnak). Oké, hogy ismerjük a nagy szavakat, de próbáljunk meg egy kis logikát is hozzájuk csatolni.

(ilyet)

Lehet vírus került és az szórakozik velük, csak sajnos ritka az az ember, aki antivírust használ Android-ra, pedig szépen beszélnek róla, hogy nagyon fertőzhető. Egyszer kell tisztázni, hogy mi a helyzet és utána lehet megítélni a Google-t!!!!
A CM nem hinném hogy ilyent csinálna.
skinnyman
Ez az egyik tippem nekem is, a masik pedig az, hogy domain specifikus a dolog (talan mailbox.hu specifikus), mivel ezt is magyar irta...
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.12. 16:57:56

Regards,

Vadnokedli
CM-ed van? Akkor lehet ott van elásva a problem, valami kis bug.

DanielT
Ugyanez a gond.

Dögölj meg Google a faszságaiddal együtt.
DanielT
Érdekes. Nekem csak a mail címet engedi beírni, majd utána átirányít. A mocskos kurva anyjukért vették ki a jelszó mezőt?!?!
Engem leginkább azért bosszant a dolog, mert a lollipop jó frissítéseket hozott, ahogy írtad animáció, letisztult dizájn vagy akár az akkukezelésnél. Csak épp nem működik stabilan és a megjelenésétől fent van a nexusomon, eltelt fél év kaptam pluszban 2 frissítést és továbbra is akad, nincs meg a smooth érzés. 5.1 talán valamivel jobb, de elvárnám a google-töl, hogy nem kell több mint fél évet várni az orvoslásra. Mert ugyan jött a fent említett javítás csak épp a probléma továbbra is fentáll.
Elfogadnám ha a külső gyártók cuccán lenne pici lassulás, no de a nexusokon sem tökéletes. Ezt leginkább a Microsoft használhatná ki de ők is toketlenek. Ios más célközönség ott nagyobb a márkahűség.

skinnyman
Ramesz explicite h google accot akarsz hozzaadni? (Settings/accounts/add/google)
Kiprobaltam most es siman hozza tudtam igy adni nem gmail-es google accountot, nem iranyitott at sehova.
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.12. 10:19:57

Regards,

DanielT
Segítségre lenne szükségem.

5.0 frissítés felrakása után nem tudok bejelentkezni a google accountommal.

Az alap problémát az okozza, hogy nem gmail.com-os az account, hanem mailbox.hu -s (ami mögött szintén a google van). Illetve leginkább az, hogy ezek a kibaszott baromállatok, ahelyett, hogy adtak volna egy account név/password dialógus ablakot, átirányítanak a mailcím megadása után. Engem ebben az esetben a mailbox.hu weboldalra, ahova beírva az acc nevet és jelszót, csak a leveleimbe léptet be.

Korábban ezzel nem volt gond, amikor beírtam őket, engedett tovább az accountomra. Most meg csak megnyitja a levelem. Remélem iszonyatos kínok között döglik meg az a féreg, aki ezt kitalálta.

Nem lehet valahogy "hátulról" accot létrehozni?
Utoljára szerkesztette: DanielT, 2015.04.12. 08:53:25
skinnyman
Ahogy gab is irta elottem: ez valami boduletes baromsag. Senki nem kenyszerit semmilyen szoftverre semmilyen nexus-nal, azt hasznalod ami neked tetszik. Mas os-t is tehetsz ra ha akarsz. Ez kb olyan, mintha a felmillios gamer pc-d akarnad kidobni, mert nem tetszik az uj windows ami elerheto lenne ra. Ha nem tetszik, ne hasznald.
Egyebkent oszinten szolva egyaltalan nem ertem ezt a nyavalygast, sztem full jo a material felulet, es ezt meg olyanok is elismerik, akiktol kb full idegen az android. Egyszeru, egyseges, hatekony, az animaciok gyonyoruek, es a 100 dollaros indiai telefonokon vagy karorakon is full jol fut. Emellett pedig bar az izles szubjektiv dolog, de alapvetoen nem hanyja le az ember tole a bokajat (ami kevesbe igaz pl az uj ios-ekre, pedig ott tenyleg kukazhatod a telefont, ha nem tetszik egy frissites).
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.12. 01:04:57

Regards,

szucsy89
LG G3-on nincs bajom a lollipoppal, sőt, kurvajó. Néha-néha megröccen, de az sztem az LG hibája inkább. Amúgy nem bántam meg az i5-ről a váltást így 2 hónap után már kijelenthetem, az iOS nekem nagyon lebutított volt és kb. hülyének nézett, azóta az android/LG fícsörein még ennyi idő után is meglepődök mennyi kis apróság van ami nem volt iPhoneon

gabi89
Akinek baja van a nyalókával az tegye vissza a 4.4-et. Ez nem iPhone, hogy ne lehessen visszafelé lépni. Amúgy akinek meg nincs baja vele az valószínű olyan programokat használ ami nem kavar be. FB, Messenger és társai folyamatosan bugokat okoznak, a kamera daemon is ezek miatt van legtöbbször. (na meg Viber, Sykpe)
OTA telepítést meg egyből el kell felejteni, teljes szűz install kell factory image-ből.

Ettől még persze ezt a Google elbaszta, (meg a szoftverfejlesztők is akik nem frissítik 5.0-ra az appokat) mert az összes készüléken csak baj van az 5.0-val. Talán egyedül a Motorolán stabil.
Utoljára szerkesztette: gabi89, 2015.04.11. 16:23:10

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Akkor te lehetsz a kivétel, vagy nemtom, mert kollégám például a nexus4-et is azóta hirdeti, mióta lollipop került rá, olyan fasza... (csak a kutyának se kell már)