36194
-
#32740 -
#32739 Ez a bevonuló/levonuló zene csak szerintem nagyon gáz? :D -
#32738 Meh, Edge+. -
#32737 most indul
watch -
#32736 dehogynem, elkezdik találgatni, hogy mi lesz a következőben... -
#32735 Hál-istennek lemegy ma, után legalább 2 napig nem jön új samsung szarságról hír. -
#32734 hamarosan unpacked -
#32733 szép lenne -
#32732 A project Ara 2015-ben fog Pilot testingbe kezdeni Puerto Rico-ban.
Ezt nem hinnem, hogy a "toporog egy helyben" kategoria... -
#32731 Azt halottam de utána volt olyan is, hogy nem leállt csak vége egy fázisnak, dolgoznak a következő modellen, ami inkább majd ipari felhasználásra lesz.
Legalábbis ilyesmi rémlik -
#32730 Task killer :(
2.3 óta nem sok értelme. Ami olyan azt te is kitudod lőni a task váltóban, ami meg rendszerhez tartozik, rezidensen fut az úgy is újraindul. Így csak az akkumulátort meríted vele.
Greenify, Disable service, Amplify - ezeknek van értelme ha valaki ért hozzá. -
#32729 task killert nem hasznalunk android-on korulbelul 5 eve.
egyebkent regota szerintem nem is mukodnek valszeg, de amelyik csinal is valamit, az is csak artani tud. -
Dzsí Pí #32728 tegnap jött vmi pici system updae a nexus 5-ömre(5.1.1) azóta bármelyik task killerrel ki akarnám lúni a háttérbe nfutó programokat, nem megy, mert nem lát egy futó progit se:D pedig mennek mert a memory meg 40 %on van átlagba(rendben tartott a telom) vmi ötlet vagy program alternatíva? -
#32727 Januárban -
#32726 Mikor állt le a glass? -
#32725 Végfelhasználók kb semmit nem fognak ebből érezni.
Ilyen apróságok lesznek, hogy pl ha a Glasst újraindítják, az mar nem Google név alatt fog menni, masik céghez tartozik. -
#32724 és ez miért jó nekik/nekünk?
mi ebből vajon mit fogunk megtapasztalni? -
#32723 Van az oldalon link hooli.xyz-re :D -
#32722 Igazából semmi extra, csak kicsit letisztultabbá tettek mindent Larry-ék. Eddig mindent Google név alatt akartak csinalni, most ehelyett van az Alphabet, ami az összes cégüket összefogja es irányítja. A Google csak egy lesz a sok közül, és csak a core bízniszűkre fog fókuszálni: keresés, maps, android -
#32721 Mi lesz itt ...:c -
#32720 Szóval, 2015 van, es tech cégek kozul a két legjelentősebbnek (Microsoft, Googke), indiai CEO-ja van. Kiváncsi vagyok ezt hányan jósoltak volna meg 10+ éve :) -
#32719 azta
+ eleg jo a URL :)
http://abc.xyz -
#32718 Ez már majdnem úgy hangzik, mint ez idei Motorola termékportfólió. Muhawhaw.
Amúgy értem mire célzol, és valóban remek ötlet papíron, és abban is biztos vagyok, hogy minden nagy mobilgyártónál van legalább két-három ember aki pont valami ilyesmin agyal egy jól eldugott kísérleti tervezőasztal felett, de ezen ötlet szénhidrátmentes kivitelezése is könnyen borulhat bele fájdalmas "infrastruktúrális" problémákba.
Plusz: Sok "azonos" készülékből különböző változós iterációk? Ez nagyjából a fragmentációt a 2010-2011-es szintre repítené vissza, amikor még tényleg jelentős probléma volt. Noha úgy tűnhet, mintha mostanában a meglepően egységes hardverkomponensekkel a gyártók a csúnya, rossz Qualcomm alá szeretnék monopolizálni a piacot, de a valóságban észrevétlenül sokat profitálhattunk ebből, mi mint a felhasználók(!). Nem véletlenül van az, hogy a fragmentáció mára már csak egy ilyen bajusz alatt büfögött kifejezés, ami már közel sem olyan sziklaszilárd, az Android platformmal szembemenő érv, mint pár éve. Főként azért, mert az egységesítés miatt az end-user mára már nem találkozik fragmentációs gondokkal (megjegyzem, távol áll tőlem, hogy lebecsüljem a fejlesztők hétköznapi problémáit az Androiddal kapcsolatban, rohadtul nincs egyszerű dolguk).
Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.08.10. 21:57:20 -
ldavid #32717 mondjuk inkább olyanra gondoltam hogy lenne kétféle hw, meg két kijelző méret (esetleg ips/amoled choice) és azokhoz lehetne még rakni több ramot, tárhelyet, akksit stb.
a külsőt meg már egyszerűbb lenne variálni. -
#32716 A legreménytelibb Project Ara is csak egy helyben toporog, ami már ugye egy belsős Google fogalom jó ideje.
De itt ugye egy online felületen összeállított, hagyományos okostelefonról van szó, amit jelenleg csak úgy lehetne kivitelezni, hogy sorozatgyártás helyett kézzel készítik a NYÁK-okat. Magyarul sehogy. Egy gyártósort egy adott NYÁK-térképre készítenek fel, nem fogják az egészet átprogramozni majd átkalibrálni és átdolgozni az egészet, mert Polgár Jenőnek nem elég az Adreno 430. -
#32715 Tehát szerinted n faktoriális számú Androidot optimalizálnak a [insert bármilyen random márka bármilyen random készüléke here]-ra? -
#32714 A jobbak ma is fordíthatnak maguknak forráskódból linuxot, és lehet feltenni univerzális "mindenrejó" változatot is - szerintem megoldható lenne Androidon is nagyjából processzortípuson belül általánosított változatot készíteni, nem véletlenül játszanak többen is a modulokból legózható telefonnal, akár működő koncepció szintjén is. -
#32713 Hat nem, mert most a gyarto alakitja a rendszert a keszulekehez, de ha mi valogatu k osszeallitast, akkor ki....? :) -
#32712 De pont ez az, hogy startupnak adják el magukat (mert az jól hangzik), pedig egyszerűen egy Oppo alapította leányvállalat, amivel eljátszották ezt az egészet, a vásárlóközönség pedig szépen bevette - beveszi és tapsol a kis cégnek, akik a semmiből jövet milyen jó kis készüléket gyártanak :)
Nem gond, mert működik, és az üzletben becsületességet elvárni bárkitől dőreség, de mindenképp érdekes.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.08.10. 09:21:31 -
#32711 hat de :D -
#32710 Mert most nem? :D -
#32709 Mert ez esetben sok különböző hardver-permutációkra kellene az OS-t optimalizálni. -
ldavid #32708 azt nem értem, miért nem jött még össze a custom telefonok gyártása.
mármint hogy adott lenne vagy 3 méret és te választol bele adott alkatrészeket (nem Ara-féle, mert az is más).
még ha csak kéféle soc meg akksi, meg ram stb közül lehetne választani akkor is simány király lenne. -
#32707 A lényegen nem változtat: Ha egy startup talál magának befektetőt, akkor pontosan megteheti ugyanazt, amit a OnePlus is tett. Sőt, a OnePlus One kezdeti népszerűsége és későbbi sikere csakis egy filléres marketingkampánynak köszönhető, ami a viral marketingre és a hype-ra épített. Még ha tényleg egy szubdivíziója az Opponak, akkor is autonómiában dolgoznak.
Plusz ott a crowdfunding is, bár azt hagyjuk, mert biztos lábakon álló, életképes okostelefonokat még nem nagyon láttunk közösségi tőkéből.. -
#32706 Legalabb eltartjak a sonyt es a tobbit az alkatreszvasarlassal :)) -
#32705 En rabeszeltem magam egy Huawei re, megobbentoen jo, jelenleg ott tartok, hogy mast nem is vennek :)))) -
#32704 A OnePlus tulajdonképpen egy Oppo tulajdonú leányvállalat, 100% részvénytulajdonosai a cégnek.
(pontosan az Oppo Electronic tulajdonában van a OnePlus és az Oppo Mobile is - így az Oppo Mobile nevében nyilvánosan közölhetik, hogy ők nincsenek üzleti kapcsolatban a OnePlus-al :) Hogy közös a tulajdonosuk, ahhoz semmi közük :) ) -
#32703 Ja, nem védeni akartam ezeket a márkákat, nekem totál neutrálisok. Meg amúgy is felelőtlenségnek tartom, ha valaki instabil vagy kiépítetlen supporthálózattal vesz magának egy bármilyen bonyolult szerkezetet.
Viszont a másik oldalról az tetszik, hogy bárki beszállhat a játszmába és a piac nem csupán a premier ligáról szól. Lásd Oneplus. Teljesen kínai startup, nincs még két éves sem, de eladások tekintetében (eddig nyilván csak az első és egyetlen generációval foglalkoztak a statisztikák) már ott van a felső egynegyedben. -
#32702 Csak az a baj, hogy manapság annyi Kínai cég kezd el telefont forgalmazni, hogy már megszámolni se lehet és sanszos, hogy ezek pár éven belül eltűnnek a süllyesztőben. :) Itt van például a ubik uno semmi különleges nincs benne, amiért indokolná a gyártását, egyszerűen csak ők is a telefon piacból szeretnének megélni, mert jelenleg éppen ez megy. Amúgy meg a telefont bemutató filmjükben elég csúnyán akad a rendszer. :D
Utoljára szerkesztette: adam46, 2015.08.09. 15:15:16 -
ldavid #32701 (LG-éknél még sokáig eltartott, míg elviselhető külsejű telefont sikerült összehozni)
Utoljára szerkesztette: ldavid, 2015.08.09. 13:49:19