Google Android
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
25 centirol barmikor rohogve kulonbseget tudok tenni egy 720p (~320 ppi) es 1080p (440 ppi) kijelzo kozott, valoszinuleg messzebbrol is.
Konkret pixeleket csak nagyon nagy pixeleknel latni, attol hogy olyanokat nem latsz, meg nem jelenti azt, hogy a szemed nem erzekelne jobb felbontast. Az emberi retina leginkabb elfogadott felbontasa kb 0.6 szogperc/pixel, de egyes tanulmanyok szerint inkabb ketszer ennyi (0.3). Ahhoz, hogy ezt elerd, ~320 ppi-t legalabb kb 45 centire kell tartanod magadtol. 30 centirol legalabb 477 kell, 20 centirol legalabb 716 ppi. De ahhoz, hogy tenylegesen tokeletesnek lasd, nem is eleg ha ezt a szamot elered, hanem annal is szignifikansan magasabb felbontas kell. link
Ezek alapjan ez a 806 ppi-s kijelzo kb az egyik elso olyan mobilkijelzo, amit nagyjabol tenyleg kozel tokeletesnek latsz a legtobb tipikus tavolsagbol nezve.
Es mindez azokra a kijelzokre vonatkozik, amit kozvetlenul nezel, es akkor most kezd csak eledezni a VR es google glass-szeru cuccok (abban mar most 3000 ppi-s kijelzo van).
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.15. 10:26:03
Regards,
Uj 5.1 image-ek
Duracell Will Sell You A Giant Wireless Charging Plug (Yes, You Read That Right) For Your Non-Wireless Charging Phone - orulet
The New USB Type C Connector: A Practical Guide To The Next Generation Of Data And Power Ports
April 2015 Material Design Spec Update
Regards,
Lehet kapni ma is olyan eszközöket, amik modern technológiával hozzák azt a teljesítményt, mint a te "legelső" telefonod. Azok bírják 3-5 napig (mert a gyártástechnológia és az akkumulátorok is fejlődtek), viszont sehol nincs a tudásuk, sebességük a mai készülékekhez képest.
Ma már belépő kategória a nevük - ott bőven előfordul ilyesmi, ahogy a butatelefonoknál is - a mai butafonok 2-3 hetet(!) bírnak, nem 2-3 napot - nyugodtan lehet azt is választani, én is azt tettem.
A gyártók a modern készülékeket úgy tervezik, hogy egy napot bírjanak - és ezzel a korláttal hozzák a lehető legjobb teljesítményt, legnagyobb tudást. Erre van kereslet, itt van a profit.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
PSNid: hunrika PS Homeid: ChrisLowe
Ugyanakkora méretben régebben 7-800mAh-s, most akár 3000mAh-s téglák vannak a gép hátuljában, amiket már bármikor, bármennyit lehet tölteni, gyakorlatilag nem igényelnek karbantartást, és 3-400 ciklus helyett 1000 körüli ciklust bírnak érezhető teljesítménycsökkenés nélkül (ami napi töltéssel számolva kb. 3 év, ez alatt a készülék amúgy is csereérett lesz). Emellett jelentősen csökkent a veszélyesanyag-tartalmuk, környezetbarátabb az előállításuk.
El kellene felejteni ezt az "akkumulátorok nem fejlődnek" legendát ugyanúgy, mint a "300ppi felett nem lát a szem" dolgot is. Az egyik tévedés, a másik pedig egy reklámszöveg.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Csak épp amikor új készüléket fejlesztenek és mondjuk a költségeket osztják az osztályok között akkor az akku kapja a legkevesebbet mivel nem azzal adják el a kütyüt. Kevés az a vásárló aki aksiüzemidő alapján vesz készüléket..
Ki mondta, hogy f??det rám?!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
300 ppi felett te még tudsz különbséget tenni (25 cm távolságból nézve)? Pl. 254 ppi esetében 1 pixel lenne 0.1x0.1 mm, azért 0.1 mm vagy pl. a 800 ppi esetében a 0.03 mm között szerintem nem fogsz különbséget tenni.
Szerintem szucsy89 #31872 igaza van.
Az, hogy az 1 napos rendelkezésre állást tudják tartani ilyen fejlődés mellett, az sok mindenen múlik.
Nem értem, hogy miért nem az akku-technológiákra fekszenek rá a gyártók? Ebbe kéne inkább az R&D pénzeket ölni a pixelsűrűség agyatlan növelgetése helyett.
Prioritások!
Ezt azert nagyon remelem, hogy nem vette be senki 😊
Regards,
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Na ez talan az elso ami mar tenyleg retina 😊
Regards,
A probléma itt az, hogy mi lehet a gond DanielT-nek #31844?
Megjegyzem, hogy egyesek a CM-nek mondják a CM Security-t, ezért gondoltam arra.
Ráadásul ez a kutatóközpont pont az anti-vírus készítőinek szavahihetőségét kérdőjelezi meg. Nem értem, most már magadra cáfolsz?
"Some security-software vendors may claim that several dozens of millions of Android malware samples exist; in reality, most of these programs are merely "potentially unwanted" rather than genuinely malicious apps"
(ja, és remélem nem kevered a CM Security-t a lent említett CyanogenModdal)
Egyebkent meg ertelmes korulmenyek kozott Android-on a virus nagyjabol nem letezo fogalom. Ez nem egy windows xp 6 millio tatongo biztonsagi ressel. Erdemi kodot vegrehajtani csak app tud, amit vagy explicite telepitett a user, vagy gyarilag telepitve volt a telefonon. Gyarilag telepitett virus max a legnoname-ebb Kinai cuccokon lehetnek, mert egyik komolyabb gyarto sem engedhetne meg maganak, a legtobb kinai sem. Ha pedig a user hulye, es virust telepit, az ellen sehol nincs orvossag.
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.12. 20:36:16
Regards,
Hogy a vírussal mi történik Factory Reset után, nem tudom, én nem foglalkoztam ilyennel!
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2015.04.12. 20:17:53
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
A CM Security nagyon jó védelmet ad, tehát semmi védelem nélkül nem ajánlott. Szerintem sokaknak azért nem működik rendesen az okostelefonja, mert egyrészt be van fertőzve és nem tudnak róluk (másrészt meg a túlterhelés meg a hardver gyengesége miatt), a szervizben meg azt csinálják hogy újrarakják az egész rendszert.
Utoljára szerkesztette: kl24h, 2015.04.12. 20:10:26
(ilyet)
A CM nem hinném hogy ilyent csinálna.
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.12. 16:57:56
Regards,
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Elfogadnám ha a külső gyártók cuccán lenne pici lassulás, no de a nexusokon sem tökéletes. Ezt leginkább a Microsoft használhatná ki de ők is toketlenek. Ios más célközönség ott nagyobb a márkahűség.
Kiprobaltam most es siman hozza tudtam igy adni nem gmail-es google accountot, nem iranyitott at sehova.
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.12. 10:19:57
Regards,
5.0 frissítés felrakása után nem tudok bejelentkezni a google accountommal.
Az alap problémát az okozza, hogy nem gmail.com-os az account, hanem mailbox.hu -s (ami mögött szintén a google van). Illetve leginkább az, hogy ezek a kibaszott baromállatok, ahelyett, hogy adtak volna egy account név/password dialógus ablakot, átirányítanak a mailcím megadása után. Engem ebben az esetben a mailbox.hu weboldalra, ahova beírva az acc nevet és jelszót, csak a leveleimbe léptet be.
Korábban ezzel nem volt gond, amikor beírtam őket, engedett tovább az accountomra. Most meg csak megnyitja a levelem. Remélem iszonyatos kínok között döglik meg az a féreg, aki ezt kitalálta.
Nem lehet valahogy "hátulról" accot létrehozni?
Utoljára szerkesztette: DanielT, 2015.04.12. 08:53:25
Egyebkent oszinten szolva egyaltalan nem ertem ezt a nyavalygast, sztem full jo a material felulet, es ezt meg olyanok is elismerik, akiktol kb full idegen az android. Egyszeru, egyseges, hatekony, az animaciok gyonyoruek, es a 100 dollaros indiai telefonokon vagy karorakon is full jol fut. Emellett pedig bar az izles szubjektiv dolog, de alapvetoen nem hanyja le az ember tole a bokajat (ami kevesbe igaz pl az uj ios-ekre, pedig ott tenyleg kukazhatod a telefont, ha nem tetszik egy frissites).
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.04.12. 01:04:57
Regards,
OTA telepítést meg egyből el kell felejteni, teljes szűz install kell factory image-ből.
Ettől még persze ezt a Google elbaszta, (meg a szoftverfejlesztők is akik nem frissítik 5.0-ra az appokat) mert az összes készüléken csak baj van az 5.0-val. Talán egyedül a Motorolán stabil.
Utoljára szerkesztette: gabi89, 2015.04.11. 16:23:10
EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...