36194
  • Jim Morrison
    Azt hiszem ez lesz a következő telefonom
    Android 5.0
    3GB RAM
    32GB ROM
    5MP + 16MP Cameras
    Snapdragon 615 MSM8939 Octa Core 64bit
    5.2 inch Gorilla Glass Screen
    6000mAh Battery (Built-in 2480mAh Battery + Removable 3520mAh Battery)
    250$

na jó lehet nem, elég buci

de már majdnem tökéletes!
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.09.04. 13:53:37
  • GregSB
    http://www.theverge.com/2015/9/3/9252787/samsung-gear-s-2-watch-video-hands-on

Jó hatással volt az Apple Watch a Gear sorozatra.
    - Végre úgy néz ki mint egy szép óra, és nem mint egy karpánt egy 80-as évekbeli Sci-Fi filmből.
    - Ráraktak egy hardver eszközt a menüben való léptetéshez - nem takarjuk ki a kezünkkel amíg használjuk (itt a forgaható gyűrű, az Almánál a korona)
    - A Watch facekre testre szabhatunk mini widgeteket amelyek különböző dolgokat mutatnak (megtett lépések száma aznap, naptár, stb)
  • RelakS
    Valóban nincs. 8K elég :D
    Két okból is:
    1: tv-nek használva egy 24"-os FHD monitor már ugye jó felbontású :) Nna, ez 96"-os lenne 8K-ban. (nyami)
    2: úgy tudom, a moziban használt film felbontása 4K körül van, szóval a 8K már csak arra jó, hogy digitalizáláskor kevesebb múljon a felbontáson. Ha tovább mennének, akkor már a film szemcsésségét is nagy felbontásban mentenék, amit meg nem biztos, hogy kéne :D
    Cserébe a tömörítési hibák kevésbé tűnnek fel.
    Utoljára szerkesztette: RelakS, 2015.09.03. 20:23:34
  • Jim Morrison
    nekem a huawei bejön
  • PeeTeR

• theone91
    Direkt a mobiltelefonok komolyabb terjedésétől számítottam a dolgot. Oké, hogy máshol már inkább évszázados mint évtizedes technológia, de most a mobilokra vetítve vizsgáljuk a dolgot inkább.

Szerintem a gyártók látják, hogy jelenleg a Li-Ion egy olyan technológia ami a legkevesebb kompromisszummal jár ezért nehéz elszakadni tőle, de azt is láthatják, hogy jelen formájában a lehető leginkább fejik meg az egész technológiát. Nagyon nagyon ritkán jönnek akkutechnológiákkal kapcsolatos, valóban releváns hírek, de minden eddiginél égetőbb a jobb akkuk fejlesztése.

Nem azt mondom, hogy kukázni kell a lithium ion technológiát, de nem csak fejleszteni, bővíteni is kell azt: A Samsung grafit és szilikon bevonásával teszi ezt és ezzel azonos akkuméretek mellett kétszer akkora kapacitást ígér. Már csak a jobb életciklust kell valahogy kijátszaniuk és ha a Samsung ezt levédeti, mint technológiát, akkor durván bebiztosítja magát a (teljes) akkuiparba.

Amúgy lehet hogy pont a Tesla lesz az a cég akik megtalálják az új-legjobb-megoldást (ez szintén nem zárja ki a Li-Iont), mert náluk a lehető legfontosabb a legkönnyebb, legkompaktabb, leghatékonyabb és legbiztonságosabb akku kifejlesztése.
  • Dzsini
    A technológia ~60 éve nem változott alapjaiban (Nikkelesből Lítiumosba volt egy nagyobb váltás) de mostanra sokkal kevésbé sérülékeny, formázható (hajlítható, nem feltétlenül henger vagy vastag téglatest alakú), sokkal gyorsabban és biztonságosabban tölthető, kevésbé érzékeny (nem kell meríteni-tölteni, formázni, stb), jóval hosszabb élettartamú (töltési ciklusok), és sokkal nagyobb sűrűségű (amperóra/köbcentiméter) lett. És ez a fejlődés folyamatos.
  • theone91
    Én már korábban írtam arról, hogy a Huawei is ezt csinálja. Szerinted miért mászkál annyi tinilány a Huawei sub-premium telefonjaival. Mert olcsóbban hozzájutnak mint az iPhonehoz és tükörselfiek esetén a fene sem mondja meg, hogy nem iPhone.
  • adam46
    Persze erre senki nem nyáladzik, hogy iphone, HTC kopi
  • theone91
    Hát nem volt nehéz kimatekozni, hogy az új iPhone-ban lesz force touch.
  • Jim Morrison
    a huawei bemutatta a telefonjat amiben van force touch
    Iphone elott eppenhogy :c
  • theone91
    Szerintem nincs szükség a 32K-s kijelzőre, de ha akarjátok, legyen.

Csak arra utaltam, hogy a Samsungon kívül nem nagyon hallani arról, hogy a gyártók túl sok R&D költséget ölnének az új akkutechnológiák kifejlesztésébe. Mintha mindenki másra várna. Ugyan azt az akkutechnológiát használjuk, mint húsz éve a telefonokban. Kicsit nonszensz nekem.

Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.09.03. 11:24:19
  • SzirmosSzisza
    Nekem pár telefonnál rémlik, hogy lehetett venni nagyobb akksit + hozzá hátlapot amivel nagyobb lett a teló.
  • Dzsini
    Adnak, alsó és alsó-közép kategóriában. 480p-s képernyővel, ilyesmivel.

Sőt, butafonnál adnak 2 hetes üzemidőt is.

Optikai zoomra meg veszel egy filléres kompaktot :)
  • RelakS
    Ez igaz, csak a user még mindig azt látja, hogy 1-2 naponta tölteni kell a tepsit, míg a régi vackát hetente is elég volt

Én ki tudnék békülni egy kissé vastagabb telefonnal, ha cserébe adnának hosszabb üzemidőt, meg optikai zoomot.
  • SzirmosSzisza
    Nagyobb kijelző, 4k/fullHD, 83 mag magas órajelen és még mindig naponta 1-szer kell tölteni. Szerintem elég sokat fejlődtek azért a régi telókhoz amik 1 magon döcögtek valami alacsony felbontáson és így is ennyiszer kellett tölteni.
  • RelakS
    Szerintem meg az a baja, hogy a kijelző méretét lassan már csak akkor érdemes növelni, ha valaki VR sisak kijelzőnek is akarja használni, viszont az akkumulátorok üzemideje nem nagyon akar hosszabbodni.
  • theone91
    300 dödölle, 3 különböző méret (két, főként férfi variáció és egy női méret). Oké, nem ronda, de az első szebb volt.
  • theone91
    Ezt most úgy érted, hogy 16K-s kijelzőket kéne a telefonokba tenni? Máskülönben nem értem mit mondol'.
  • szucsy89
    de nem azt mondták hogy flagship, hanem hogy flagship killer, tehát egy nem flagship, ami lealázza a flagshipeket, éééérted? :D

amúgy a sony komolyan ilyen hülye? fél évente dobják ki a Z-ket, a design változatlan a sima Z óta (kb.), most is belebasztak egy ujjlenyomat olvasót, és ennyi.... kb. a Z2-ig talán a 3-ig azt mondtam hogy oké, de ez igy már nagyon kezd gáz lenni egy Sonytól
  • ldavid
    röhej amit művelnek a kijelzőkkel manapság, bezzeg a nagy akksi még mindig nem divat
  • gabi89
    "Szép" lesz az aksiidő :D
    Már egy LG G4 is 3000mAh -s aksival is csak 4 óra kijelzőidőt hoz. Akkor ez bitang jó optimalizációval és még nagyobb aksival is max 3,5 óra. :D
    Rendes használat mellettm tehát nem minimum fényerőn és 2G-n mobilnet nélkül gondoltam.
  • PeeTeR
    jogos, megvarom!!444!444!! valahogy :D
  • theone91
    Szerintem amúgy tök gáz, hogy nem 8K-s kijelző került a Z5-be. Ezért van szarban a Sony is amúgy.
    Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.09.02. 20:00:07
  • theone91
    A Domestos pedig kinyírja a baktériumok 99,9 százalékát.
  • Dzsini
    Ők reklámozták magukat úgy, hogy "flagship killer" - és itt a topicban is szó volt arról, hogy mi is az a "flagship". Ez.
  • theone91
    A OP2 egy 300 fonttal olcsóbb telefon. A fura az, hogy ez egyáltalán felmerül.

"Clove has announced the Z5 will cost £525 which isn't far off our estimate."
    Utoljára szerkesztette: theone91, 2015.09.02. 19:56:11
  • RelakS
    Frankó, meg jó lenne, de...
    De az ára tuti nagy lesz, a Z3 meg még nincs egy éves
    4K inkább 10"-ban érdekelne, ott is csak arra lenne jó, hogy a kisebb képhibák, mint google maps-ban az olvashatatlan ferde szövegek, eltűnjenek.

Egyébként első blikkre elég értelmetlen
    ...
    ...
    ...
    Szóval hátha jövőre :D
  • Dzsini
    Na ez flagship, nem az 1+2.
  • Borg
    Leszek én az első: Kellett, mint szar a zsebbe.
  • Jim Morrison
  • skinnyman
    Nem mai dolog de ugy latom meg nem volt:

Source: New "Nexus 5" By LG Will Feature Snapdragon 808, 5.2" 1080p Display, 3GB RAM, 2700mAh Battery, USB-C, And More
    Egyezik a korabbi pletykakkal, ez alapjan kicsit csalodas, de meg megvarjuk a veget... Ar/ertekben mondjuk sztem valszeg tovabbra is a toppon lesz.
    Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2015.08.31. 22:55:36
  • theone91
    Az Android Wear készülékek most már iOS-szel is kompatibilisek.
  • Jim Morrison
    Motorola Bounce: 5.43" QHD, MSM8994, 32or64GB/3GB, 21MP/5MP, 3760mAh, Shatterproof, December.
  • Vadnokedli
    :D Állítólag a Telemax amúgy meg a Cordonhoz küldi a telefonokat.
  • Firerock
    Tényleg egy undorító cég. A motorola defy-omon nem működött a hangszóró,elvittem hozzájuk,1 hónap után szóltak hogy nem garanciás a hiba de 30.000-ért szívesen megcsinálják. Berágtam,itthon elvittem egy szerelőhöz,azt mondta hogy holnap csattogjak be 1500ft társaságában és vihetem a hibátlan telefont. Igy is lett. -1 csillagot adnék ha lehetne
  • theone91
    Erre tessék.
  • Vadnokedli
    Cordon.. :D Ilyen jó a híre?
  • szucsy89
    haverod vigye vissza a G3-at ha még garis a szervibe, ingyen kicserélik az egész házat

amúgy az a 8 hely az max. 2, típushiba sajnos
  • theone91
    Igen, ez plusz pont, pláne, hogy Magyarországon csak három gyártónak van saját, hivatalos szervizközpontja: LG, Samsung és Nokia. De még ők is rengetegszer passzolnak le partnereknek, alvállalkozóknak szervizelésre váró telefonokat.

Mindenki más olyan partnerekkel szerződik mint a Telemax vagy a végtelenül gusztustalan és gerinctelen Cordon. Utóbbi rendszeresen úgy rakja újra össze a vízálló telefonokat, hogy gyakorlatilag megszűnik a vízállóság.

Volt olyan ismerősöm, akinél három napba telt egy USB-csere az előző OnePlus esetén, ami nem a világvége. Ő az edigitalnál vette a cuccot, most kérdés, hogy a telefon a saját OnePlus garanciális-ösvényét járta be, vagy esetleg az edigital passzolta le egy alvállalkozónak a telefont. Ami amúgy nem lenne meglepő, hisz mint említettem ez nálunk igencsak bevett szokás.