36194
  • theone91
    Azért ne feledjük, hogy ők is kezdték valahol.
  • szucsy89
    én még mindig úgy vagyok vele, hogy nem vennék ilyeneket, max oppo/oneplus, de inább megmaradok a sony-samsung-lg jól bejáratott vonalon
  • PeeTeR
    ha nem is vegtelen, de van boven :)
    de ahogy theone is irta, ez legalabb A/O
  • theone91
    Plusz ez egy indiai márka.
  • theone91
    Nagyából igen, de ez legalább egy Android One készülék.
  • szucsy89
    végtelen a számuk ezeknek a kínai márkáknak? minden nap más promot linkelsz :D
  • theone91
    De írják.

"5.5" HD IPS display"

A HD mindig is a 720p-t jelentette.
  • Vadnokedli
    720P-s kijelző 5.5 colon. Ezt bezzeg nem írják.
  • PeeTeR
  • GregSB
    Bocs, 2014-15ös
  • GregSB
    Én sem értem azt miért kellett beletenni az elemzésbe. Számomra azert volt erdekes ez a cikk es azert is tettem be, mert benne van az a 2013-2014es chart, amiben látni melyik készülék mennyire volt elterjedt.
  • Dzsini
    Igen, erről beszélünk, hogy fejlesztői oldalról a "legegyszerűbb megoldás" programozás terén a "nem működik így jártál, a supporttal úgyse mész semmire" és a "nem kompatibilis az eszközzel" címkék használata a bevételt generáló vásárlók kiszolgálása helyett.
    És ez sajnos előfordul a nagyoknál is - lásd Borg példáját is.
  • skinnyman
    Egy megjegyzest irtam csak egy nagyon is kapcsolodo temahoz. Kit erdekel? Nem szabad kimondani a nevet sem? En kerek elnezest.

Dzsini: mivel (termeszetesen) lehetseges az API-val mindenfele dpi vagy felbontas adatot lekerdezni a keszulekrol, igy termeszetesen semmi nem all az utjaba, hogy valaki olyan gany appot irjon, ami peldaul csak egy vagy nehany konkret felbontason vagy dpi-n mukodik. Ez viszont leginkabb csak a fejlesztot minositi, senki mast. Az OS-ben a kezdetektol minden adott, hogy egy appnak ne legyen gondja kb barmilyen felbontason es dpi-n mukodni, es fejlesztoi eszkozokben minden tamogatos adott hozza.

Mas:
    Snapdragon 820 Leak Details Quad-Core Hydra CPU And Adreno 530 GPU
    AOSP Developer Changelog Posted For v5.1.1_r6 (LMY48G) To v5.1.1_r9 (LMY48I)
  • Borg
    Ugyanígy jártam a Heroes3 HD-vel. Pedig eszem ágában sem volt lollipúpra frissíteni a Tab S-t, de az asszony rányomott, és mire hazajöttem a Heroes már csak fekete képernyővel indul. Hang van, kép nincs. Ubisoft support szerint: Telepítsem újra a programot, csináljak factory resetet, vagy indítsam újra a tabletet :D És ugyanezt a kört futják, bármit válaszolsz...
    Másoknak is ugyanez a gondja, állítólag a google support visszatéríti a play store költséget.
  • Dzsini
    Nem az, de jókat lehet haterkedni rajta minden irányban. A Windowst még érdemes belevenni :)
  • theone91
    Én még a mai napig sem értem, miért releváns dolog összehasonlítani a iOS fragmentációt az Android fragmentációval.
  • Dzsini
    A legutóbbi példám: a Plants vs Zombies 2 például (apró cég apró frencsájzának jelentéktelen epizódja) olyan, hogy ha _bármi_ nem olyan értéken van a készüléken, amit ők elképzeltek ahhoz a felbontáshoz, akkor már nem indul el. Ha két hasonló készüléken ugyanazon felbontás mellett más DPI-t használ, akkor az egyiken működni fog, a másikon nem (fekete képernyő, hang van, kép nincs). Ezzel teleírták a support fórumokat olyanok, akik épp a "nemnyert" oldalra kerültek, és válaszra se méltatták őket megjelenés óta.

Kipróbáltam én is, akár a DPI-n állítok, akár ha 1 pixellel vékonyabbra veszem a gombsávot (sokkal vékonyabbra van állítva), akkor már működésképtelen lesz a program. Ő úgy tudja, hogy fektetve 213 DPI és 1280x768 pixel kell. Ha neked más van, így jártál, nem játszhatsz.
  • Dodo55
    Nexus 7 esetén érdekes a dolog, mindenesetre a hw gyártó (a hw-ra szabott distro fejleszőjének) felelőssége, hogy az API által elérhető funkciók jól működjenek. Ha ott nincs hiba, akkor máshol sincs hiba. Az eltérő kijelzőméretek és pixelsűrűségek által vélt problémákat meg tapasztalataim szerint szintén hibátlanul kezeli a rendszer. Az OS verzióbeli különbségek terén is hihetetlenül kellemeset kellett csalódnom eddigi fejlesztéseim során.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2015.08.07. 18:27:06
  • Jim Morrison
    Német Telekom automatikusrol kezire allitja az MMS letoltest androidon a nem reg bejelentett biztonsagi res miatt. Legalabbis google translate szerint :p
  • Dzsini
    Nem szokott problémát jelenteni, mert ha nem 1 klikkes a megoldás, akkor gyorsan feldobják a "nem kompatibilis" listára a zűrös masinát, és azzal el van intézve :)

Volt már egy-két ilyen program, ami a rendkívül különleges, és alig ismert Nexus 7-emen kicsit problémássá vált egy frissítés után, páran panaszkodtak egy kicsit úgy, hogy hozzácsaptak kevés csillagot is, erre gyorsan megkaptuk javítás helyett a "nem kompatibilis" jelzést, és az 1 csillagos értékelések hogy-hogynem máris megoldódtak :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.08.07. 17:51:40
  • Dodo55
    Hogy nehogy darabokra szedjék a cikkeikben használt érveiket, mint pl. a "device fragmentation -> terrible state"*, mert az valószínűleg nem tenne jót a főszponzoruk eladásainak :D

*Lehet, hogy más plaformokon kínszenvedés különböző készülékekre fejleszteni, de Androidon ez nem igazán szokott problémát jelenteni a legtöbb esetben.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2015.08.07. 17:45:01
  • RYO21
    Miért van letiltva a kommentelés minden egyes verge cikk alatt?
  • szucsy89
    te már megint beleszőttél egy kis iphone fikát :D
  • GregSB
    Az eredeti riport itt van, még több charttal:

http://opensignal.com/reports/2015/08/android-fragmentation/
  • GregSB
    This is what Android looks like in 2015
  • skinnyman
    Igen, ugyanakkor vannak benne olyan cuccok, amik eddig semmilyen flagshipben sem nagyon voltak, pl 4 gb ram, usb type c.
    samsung-okban sokaig nem hasznaltak premium erzeto anyagokat flagshipekben sem. s6-ban mar igen, de ott meg pl mar nem cserelheto az aksi, nincs microsd foglalat, nem vizallo. htc cuccai sosem tudtak wireless charging-ot a femhaz miatt sem. (ami a jovoben mondjuk valtozhat).
    Viszonylag keves manapsag a "mindent bele" telefon, amiben nincs nagyobb zavaro hianyossag. Mert ezen az elven peldaul semelyik iphone soha nem volt a flagship kategoria kozeleben sem, kozben pedig az arcedulaja megsem ezt mutatja.
  • Dzsini
    "No quick charging, no wireless charging, no NFC, a 1080p rather than 2K display, a still paltry 16GB of base storage, no SD card slot" (innen) - nem kérdés, egy jó csip van benne, és valószínűleg szoftveresen is rendben lesz (az ára is rendben van), de ez nem a "flagship" kategória - az idén mondjuk a Galaxy Note 5 meg az Xperia Z5 lesz, ahova beletolják a mai high end tetejét.
    Egy flagshipben ne legyen "zavaró hiányosság", ez a Lamborghini Aventador világa.
  • skinnyman
    Azon mondjuk inkabb lehet vitatkozni. Specifikaciokban az azert elegge a toppon van, de azert van nehany zavaro hianyossaga is.
  • Dzsini
    Nem csak ők, a Oneplus 2 is "flagship killer" néven reklámozza magát, pedig bőven nem abban a kategóriában indul...
  • skinnyman
    Ez igy van, de amennyi baromsagot a verge haza tajarol olvastam, ez mar egy olyan dolog, amire csak legyintek egyet...
  • Dzsini
    Rettentő módon el vannak tévedve a "flagship" szó használatával...
    Zászlóshajó - a flotta élén haladó, legfontosabb (parancsnoki) hajó - piaci termékek esetén a "mindentbele, a lehető maximumot hozzuk ki" termékek elnevezése szokott lenni, ahol az árcímkét nem szokás nézni. Motorolánál ez sokkal inkább a Moto X Style lehetne.
    A piacon legszélesebb körben elterjeszthető, jó ár-érték arányú eszközt a "core product" néven szokták nevezni, ez a Moto G sokkal inkább ez.
  • skinnyman
    Moto G (2015) review: this is Motorola's real flagship
  • lac coo
  • skinnyman
    Ahogy az AP megjosolta:
    Nexus devices will continue to receive major updates for at least two years and security patches for the longer of three years from initial availability or 18 months from last sale of the device via the Google Store
    An Update to Nexus Devices
  • theone91
    Szerintem simán mehet a spam kategóriába.
  • PeeTeR
    menjel ki az utcara bazmeg ott talalsz uj arcokat
  • npattantyus
    Sziasztok! Saját szoftverünk Nearones egy lokáció-alapú okosteló app segít felfedezni új arcokat a napi rutinod során karaktered és érdeklődési köröd alapján.

Az első verzió elérhető a következő hetekben, ha van kedvetek kipróbálni csatlakozzatok G+ körünkhöz vagy jelentkezzetek a [email protected] címen 'Android beta' tárggyal.

https://plus.google.com/communities/116802172599436891419

Köszi előre is!

Nearones.hu - Fedezz fel új arcokat
  • skinnyman
    Android Platform Version Distribution Numbers For June And July Now Up - Lollipop Up To 18.1% Of All Devices
  • theone91
    Nem azt mondom, hogy nem konzumereknek készül a reklám, csak mintha a Sony ezzel azt is kommunikálná a piac felé: Hogyha másol nem is, a mobilszenzorok szintjén dominálni tud. Szerintem jól teszi ezt amúgy. Két legyet egy csapásra.

Mellesleg egyre több és több embernek előkelőbb helyen áll a kamera a prioritás-listán, pláne miután már a mobilok már teljesen átvették az uralmat az átlagos point-and-shoot kamerák piaca felett.
  • PeeTeR
    winfos volt, de megerkezett a win10 - jo lesz az