104786
A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!
No warez, no cry!
No warez, no cry!
-
hali. kis segítségre lenne szükségem, bogarászom egy ideje a fórumokat de elakadtam.
A taktikámon csiszolnék valamennyit, illetve a kövi szezonra erősítenék rá, mivel pénz már nincs.
szóval Arsenal, 4231, 2 felfutó szélsőhátvéd, 1 labdaszerző, 1 sima középpályás, szélen 2 befelé törő inside forward, középen 1 amc/support és elől egy DLF/S lenne.
Nem igazán gondoltam át a szezon előtt és leigazoltam a lób.szó Mandzukicot, aki nem az elvártak szerint termel, bár ezzel nem is lenne feltétlen baj, mivel az alap ötlet a taktika mögött az, hogy a DLF kicsalogatja a védőket és így az IF-ek be tudnak törni, vagy ha olyan a szitu akkor az AMC ki tudja őt ugratni (ez nem tudom mennyire üti egymást)
Na most azt nem tudtam még kitalálni hogy milyen tulajdonságai legyenek egy ilyen DLF-nek?
Gondoltam rá hogy hozok egy 50 millás sztárcsatárt és kész, de úgy meg nem FM az FM :D
valahol azt írták hogy legyen erős, jó "flair", illetve jó gyorsulása legyen ha kell, én viszont cseppet elveszettnek érzem most magam.
Ötletek? -
McEachran3 #101338 Köszönöm a tanácsokat, de végül a Southampton mellett döntöttem.
Remek az utánpótlásuk, illetve anyagilag is stabilan állnak, és a tavalyi remeklésük után mindenképp ki akartam próbálni őket.
World Super League-Southampton
1. Szezon-Div 7.
A keret remek, nem is tervezek senkit hozni, a média első helyre vár minket. Igazi ellenfeleink talán a Mainz, Freiburg, Stoke, Sunderland négyes lehet. A PSG rögtön az első héten bejelentkezett két játékosunkért is(Clyne, Schneiderlin). Egyiküket sem akarom eladni, ezért rögtön kaptak egy kicsit zsírosabb szerződést. A PSG egészen 23-25 millió fontig licitált értük, de én válaszra sem méltattam őket. Nem vagyok rászorulva a pénzükre, annál inkább sem mivel a bajnokság megnyeréséért 22,5 millió font jár, ami rengeteg. De a fenti ligákba mégtöbb pénz van, szóval kíváncsi vagyok mennyire fognak elfutni az átigazolási pénzek illetve a fizetések pár év után. Az edzés is nagyon jó, bár még fogok hozni 1-2 edzőt. 24 csapatos a bajnokság szóval lesz itt 46 meccsünk plusz még a kupa. Kelleni fog a bő keret.
A kupában közben már sorsoltak is, mi a Rayo-t kaptuk, akik a 4-ik divízióban szerepelnek. Szerintem simán verjük őket.
Néhány kép:
Utoljára szerkesztette: McEachran3, 2015.09.15. 13:22:35 -
korbin555 #101337 Még egy évig szólt a szerződése, de nyáron mindenképpen eladtam volna. Azért volt alapember, mert akiket kinéztem, túl sokat kértek. Nem azért, mert olyan jó lenne. 41 meccsen rúgott 16 gólt, és ebben benne van az NB2 is. Hoztam helyette ingyen egy iraki harcost, aki sokkal jobb nála. A nevét nem írom le, mert nem bírtam megjegyezni.
Soós is listán van, a helyén már Vedran Jugovic játszik. Mára már kiléptem, de szezon végén úgyis dobok képet az új emberekről.
-
Lancelot1983 #101336 hogy mehetett oda? úgy értem, te bajnok leszel alapember nálad, ők meg kis túlzással kiesés ellen küzdenek, ilyenkor ha te ajánlasz neki még gyorsan jobb szerződést, akkor maradna? -
korbin555 #101335 Bekaphatják. Csalódottak Szilágyi távozása miatt, pedig ők adták el a hátam mögött a Puskásnak. Féláron.
Februárban meg profitunk lett, de csak azért, mert december után megint kaptunk egy tőkeinjekciót (160k). De az egyenleg így is félmillió mínusz. -
korbin555 #101334 Csak vicceltem. A Vidit mire onnan felviszed az első osztályba, már a 17 is kint lesz, nem a 16. -
miért soroltad fel a válaszhatók közé ha nem mered bevállalni? :D
am szerintem WHU/Watford -
Lancelot1983 #101332 sassuolo -
McEachran3 #101331 Persze. :D
Ugyanabban az osztályban lévő Q.P.R. és Sassuolo egy játékosa többet ér mint az egész Videoton. De kihívásnak tényleg jó :D Esetleg más javaslat? :)
Utoljára szerkesztette: McEachran3, 2015.09.15. 10:05:00 -
korbin555 #101330 Videoton. Az még plusz kihívás.
-
McEachran3 #101329 Sziasztok.
Nemrég keresgélés közben kaptam egy World Super League database-t, amit már régóta keresek. Ennek a lényege az, hogy van 20 bajnokság, egymás alá sorolva, a legfelsőben van a 20 legnagyobb reputációjú csapat(Chelsea, Barca, Bayern, Juventus), a következőben a 20-40-ig reputációval rendelkezők(Monaco,stb.) és így tovább. Gondoltam mielőtt még kijön a 16-os, csinálok még egy karriert itt is, csak úgy szórakozásból. Hogy legyen kihívás is gondoltam az első 4 divízióból nem választok. Átnéztem mind a 20 bajnokságot olyan csapatok után kutatva akik érdekelnének, és kaptam egy párat ami érdekel csak nem tudok választani közülük. Ebben kérném a segítségeteket.
14.Div-Guangzhou
13.Div-Watford
12.Div-Leicester
11.Div-Sassuolo
11.Div-Videoton
11.Div-Q.P.R.
10.Div-Hull
7.Div-Palermo
7.Div-Red Star
7.Div-Southampton
6.Div-Swansea
5.Div-West Ham
Előre is köszönöm. -
Sigurosson ilyen szinten húzó ember. Mi lett volna ha még nyertünk is volna valamit.
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.09.15. 08:11:30 -
korbin555 #101327 Félidő.
meccsek.
Tabella.
Ligakupa.
Játékos statisztikák.
December végén kaptunk 210k tőkeinjekciót, bizonytalan az anyagi helyzetünk. Pedig csak 22k megy a fizetésekre, de hát nincs semmilyen bevételünk. Ez van, semmit nem tehetek. Legfeljebb megnyerem a bajnokságot, mert erősen úgy néz ki, hogy az meglesz. A Videoton mióta Horváth Ferenc a menedzser, tör fel mint a talajvíz, de elég messze vannak. -
Ayew-Sigurosson-Insigne-Austin 4es elől tarolt :D
am tervezettel ellentétbe hatalmas mozgás volt a nyáron :D 100m bevétel eladásból, ebből 3 kulcs ember (Williams, Shelvey, Insigne) 65 millió :D el is költöttem közel 70 misit ebből a pénzből :D -
Az nem semmi 3. helyen vegezni ezzel a csapattal, grat. -
korbin555 #101324 Ja, keresés előtt először bal oldalon a competitions-t ki kell kijelölni.
Utoljára szerkesztette: korbin555, 2015.09.14. 19:47:36 -
köszi! -
korbin555 #101322 Beírod a szűrőbe hogy: Magyar Ligakupa, majd Enter. Kijelölöd, a jobb alsó sarokban pedig: Remove. Mented, és ennyi. -
Kezdenek en is meg utoljara egy magyar csapattal,csak idegesit a ligakupa,leirnad hogyan torolted a jatekbol a sorozatot? Felvan rakva az editor :) -
Lancelot1983 #101320 le tudnád írni nekem a színkódját annak a kék színnek, amit a közepes tulajdonságokhoz használsz? egész jól néz ki -
korbin555 #101319 Na akkor van plusz motivációm, nem hagyhatlak cserben. 
Pedig majdnem leléptem. Viszonylag hamar új szerződést ajánlottak, de nem fogadtam el a siralmas training facilities fejlesztése nélkül. Egy héttel a szerződésem lejárta előtt újra leültünk, megint kértem a fejlesztést. Megint elutasították. Megpróbáltam a youth facilities-t is, arra meg azt mondta, hogy az egyáltalán nem tartozik a klubvezetés szerinti irányvonalba. Voltak közben egész jó ajánlataim külföldről, de ebben a karrierben nem megyek ki az országból. Itthonról abban az időszakban nem kerestek, így végül mégis maradtam. Azóta keresett a Fradi, de most már nem érdekel. Jobb csapatom van mint nekik, a fejlesztés meg úgyis megindul ha lesz egy kis pénz. Szezon végén majd megint bepróbálkozom.
Most éppen nem játszom, mert ez az utolsó karrierem, nem sietek sehová. Heti 1, max 2 szezon a tempóm.
(Nem emeltem semmit, a LK is maradt. Csak tartalékcsapatot adtam hozzá, mert azt az SI ezer éve nem képes megcsinálni.Talán van 5 klub az NB1-ben, ahol van tartalék.) -
Békéscsabaiként örülök, hogy felfuttatod a gárdát! Én az FM 2009-ben játszottam utoljára magyar csapattal, természetesen a Csabával, egy UEFA kupa döntőt sikerült összehozni a Bayern ellen, amit persze elbuktunk. Emelt YR nélkül, meg pár új szabály beiktatása nélkül nem is fogok belevágni jövőre sem. Neked kitartást és sok sikert! -
cech19960320 #101317 Az akció utána is tart.
a kompatibilitást meg úgy kell érteni, hogy már tableten is folytathatod pl a pc-n elkezdett játékot. -
mondjuk én ezt nem értem
"Valamint az egyik legjobban várt újítást, az eszközök kompatibilitását is megoldották, így ezentúl már mobilon vagy tableten is játszhatod kedvenc játékodat."
erről van valami bővebb infó? -
meddig él ez az akció? a játék megjelenése után is megtudom venni kedvezményes áron? -
Köszi!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!picsába holnap mehetek a bankba pénzt berakni,nem bírom ki hogy ne vegyem meg már most :D -
korbin555 #101313 Észre sem vettem.
Az értéke pedig 54k. Utolsó napi biznisz volt, a dátumból kiindulva. Talán meg akartak szabadulni tőle.
-
cech19960320 #101312 Egy nagyszabású akciónak köszönhetően amelyet a http://gocland.com/hu, az http://fmhungary.hu/ és a http://footballmanager.hu/ közösen hozott létre, itt a lehetőség, hogy kedvezőbb áron juss hozzá a világ első számú manager játékához, a Football Manager 2016-hoz.
Ha előrendeled, a béta kódot már a játék November 13-i megjelenése előtt 2 héttel megkapod!
Előrendeléssel az eredeti árnál sokkal olcsóbban, mindössze 32 €-ért kaphatod meg a játékot. Nincs más teendőd, mint a lentebb megtalálható linken lévő oldalon a kosárba rakni a játékot, előrendelni, és így a hivatalos megjelenés előtt 2 héttel már játszhatsz is a Béta verzióval.
Az előrendelés mikéntjéről itt találsz információkat:
http://www.fmhungary.hu/hirek/Football_Manager_2016_elorendeles -
Somáliát hogy tudták megvenni 3400 euróért a Fraditól vajon? :D -
Hattyúk tánca: Első felvonás
Az adatbázis frissítés után napokig kerestem, h kivel kéne kezdeni, végül a Swansea-ra esett a választásom. EL szereplést ígérve több mint 20 milliót kaptam igazolásokra, de még a célkitűzések előtt a kérésemre a fizetési sapkát is növeltek, így elég aktívak voltunk az átigazolási piacon. Reed és Brownhill kivételével a nyáron mindenki a kezdőbe érkezett és be is vállt, pl. Austin második lett a góllövő listán 27 góllal. Télen érkező két játékos inkább a jövő emberre lesz. A bajnokságban végig megbízható teljesítményt nyújtottunk, egy kisebb hullámvölgyünk volt csak egy 3 verességes szériával, voltak nagy győzelmeink (7:0, 0:6) de a nagyoktól voltak nagy zakóink is (6:1, 1:4 stb.), végül teljesen megérdemelten a 3. helyen végeztünk. A kerettel elégedett vagyok, sok érkező szerintem nem lesz, inkább a feleslegtől kéne megválnom. +pozitív dolog h kaptam egy igen tehetséges játékost az ifikhez.
Utoljára szerkesztette: Darthmushroom, 2015.09.13. 12:03:40 -
korbin555 #101309 Éves fizetés. A Loki mondjuk könnyen ugrált, tavaly 4,1M-t hoztak be eladásból. De ismerem én ezt, nagyon hamar sz@rban lesznek. Idén még elköltöttek 3M-t játékosra, de jövőre már problémáik lesznek a bérek miatt. Mindig nem tudnak milliókért játékost eladni, más bevételük meg nem tudom honnan lenne.
Közben vége az átigazolási szezonnak, én is körülnéztem a piacon. Én ugyan csak max. 2,8k fizetést adhatnék 1 kulcsjátékosnak, de olyan itt nincs, így a legmagasabb fizetés 2,1k. Több tucat ember utasította vissza az ajánlataimat, de nem fogok elszállni a bérekkel. A tavalyi kezdőből pedig már csak 3 számít annak. Guilherme rendben van, Soós és Szilágyi meg csak addig lesz kezdő, amíg nem találok szezon közben jobb free player-t a helyükre. Szép lassan el is tűnnek a magyarok, bár a klub nélküli Filkort idehoztam. Idén még jó lesz.
A 8. helyre várnak, ehhez képest a tabella. És a felállás az új emberekkel. Transfers, és akik elméletileg a kezdőbe jöttek:
Most még nem tudtam ennél erősebb társaságot összeszedni, de úgy tűnik ez is elég lehet. A tavalyi bajnok Fradi jelenleg tök utolsó, a BL selejtezőben is könnyedén félretolta őket a Zsolna (0-5). A Vidit az Anderlecht szedte szét atomjaira (0-7), a Lokit meg az Odd Grenland tüntette el. Bár ők legalább nem égtek, mint a rongy (1-2). De a többi klub nem igazán érdekel, már most sem nagyon bírnak velem. Pedig most még a Debrecen és a Videoton erősebb nálam, de nem nagyon látszik. A Vidi ugyan elvert (1-2), de őket meg verik a gyengék. Jók leszünk ha nem lesz sok sérültem. Hoztam még egy erőnléti edzőt, és egy jobb orvost a nyugdíjba vonult doki helyett. A rengeteg lapot begyűjtő fegyelmezetlen emberek pedig mind távoztak, remélhetőleg sokkal kevesebb lesz az eltiltás is. -
kashuka #101308 Sziasztok
a legújabb sortitoutsi cut out face megapackot honnan tudnám letölteni egyben? -
ha figyeli pár csapat akkor úgyis elfogják vinni,csak ne rakd átadóra,hanem anélkül ajánld fel olyan 250k-ért,ha nem kell akkor meg szépen viszed lefele az árat ameddig gondolod -
bencekovacs #101306 A Dinamo Minszkkel vagyok, az 1. idényem után. Van egy középhátvédem, aki történetesen a csapatkapitány is. Jó szezont futott, ő lett a liga legjobb védője, válogatott behívó stb. Persze sorba állnak érte a nyugati klubbok. Ő távozni akar, ki is jelentette és a morálja is minimumra csökkent. Mivel a pénzügyi helyzetem katasztrófa nem gördítek akadályt a távozása elé. Na de itt a bibi. Ajánlat nem érkezik érte. Lehet én szabok érte túl nagy árat, de mégse veszteném el a legjobb védőmet aprópénzért. A szerződése még 2 évig hozzám köti. Közbe csapatkapitányt is kellett választani a szezonra, és nem őt választottam ha úgyis távozik. Erre felkapta a vizet, hogy ilyet hogy merek meglépni. Ki érti ezt... :\
Ő az. Mennyit kérhetnék érte, amiért el is viszik? -
Lancelot1983 #101305 ja azt lehet elfelejtettem, hogy a lenyúlt állami pénzek idén már az fm-ben is megjelenhetnek a magyar bajnokságban
és lehet ezért van ennyi pénz a magyar fociban :)
-
korbin555 #101304 Rengeteg pénz? Miről beszélsz? 6,5 körül volt az elején a bérkeretem, most van a Győrnek egy brazilja, aki egyedül ennyit keres. A téli feljutási ígéretkor felment 8,5k-ra, most meg úgy 34k, hogy felsőházat ígértem, és igazolásra nulla pénzem van. Ha elhúznám arra, akkor ez is kevés lenne, meg az is. A többi klubnál nem tudom mi van, de majd a szezon kezdetén ránézek. Akkor már látom, máshol mennyi megy a bérekre. De nálam ennyi a keret, és kész. Gyanítom, hogy ezzel valahol az NB1 középtájon leszek, ami nem hinném, hogy valami nagy szenzáció lenne. Különösen úgy, hogy talán én voltam egyedül az országban, akinél nem mínuszt mutatott a balance. Az új szezonra meg az előjelzés 600k plusz. Ezt mondjuk nem értem, de majd kiderül.
A játék elején pedig a Vidi és a Loki bérkerete külön-külön is 30k, és a Győr sincs sokkal alatta. A Loki tavaly 450k-t adott Nikolicsért, a fizetése meg 5,5k. Kőgazdagok hozzám képest. De nem sokáig.
Nem kellett meggyőznöm, az ügynöke tukmálta rám. Azt sem tudtam, hogy létezik. Alig bírom lerázni a sok kupecet. Mindenféle 38 éves brazil kapusokat, meg 20 éves uru féllábúakat akarnak rám sózni. Akik közül persze sokan itt jók lennének, de nem ugrok mindenre. Guilherme speciel a Légia Varsó tartalékból lett munkanélküli. Előtte brazil alacsony osztályban játszott, azelőtt meg a portugál kettőben. Alkudnom nem kellett, ennyit kért. Az orosz gyerek meg csak 110€ fizetést kért.
-
Na röviden akkor én is az első biszemb.szomos csapatomról (eddig csak és kizárólag Fradival nyomtam, meg 1x ismerkedésnek a Reallal)
Arsenal (kb.) féltáv FM14-el
Volt egy elég erős kis bevásárlásom, jött Mandzukic (24,5 milla - 7.07-es átlag, 27 meccsen 11 gól, 4 gp, nem túl sok), Godin (20 meccs, 7.47-es átlag) a kezdőbe, Adriano is jött volna oda ingyért, de többet van rehabon mint edzésen (10 teszt meccset meg egy éleset nyomott, bele is rokkant).
Jött még a sokat dicsért Dória 9 milláért (és ment is egyből a Swanseabe ahol lenyomott már 30 meccset csak hogy szokja a PL-t), egy brazil jobbhátvéd, meg Luke Shaw 45-ért a téli szünetben. Drága volt, kellett is szórakozni utána a pénzekkel, de eddig jó vételnek tűnik (7,5-es átlag 6 meccsen). Az eladási oldalon Arteta-t lehet kiemelni, ő ment a ManU-ba 8 milláért, ez a szezon úgyis csak bohóckodásnak lesz felfogva, Flamini lehozza a labdaszerző szerepet míg találok egy jó fiatalt vagy egy óccó sztárt.
Durván -80 millában vagyok, ha már Wenger bácsi nem költött majd akkor én szétb.szom a malacperselyt.
Féltávnál 3 pontra vagyok a Mancitytől a 2. helyen (idegenben elvertek 1-0-ra, ennyivel mennek).
Még véletlen se emelkedik ki egy játékosom sem semmiben, viszont csapatként jók vagyunk. Stabilan hozzuk az egy gólos győzelmeket, a keret teljesen korrekt, a Bl-ben megyek Madridba majd, az húzós lesz, a 2. helyet mindenképp meg akarom őrizni, illetve ha itthon elkapom az olajos cityt akkor az első hely se álom.
4231-ben nyomom jelenleg IF-ekkel, bal szélre még kell egy ember, a jobbon Oxi jól nyomja most, a többieket rotálgatom össze-vissza.
Ha lefutott a szezon egy labdaszerző jön majd, ide vagy valami kis wonderkidet nézek, vagy bociszemekkel kérek 30 millát és elhozom Vidalt vagy talán Wanyamát aki durva jó szezont fut eddig (sajnos)
-
azért örülök, hogy a hazai pályát olykor megfújja a spori :D
arsenal-stoke 1-1, 3 perc hosszabbítás 95. perc legvégén szöglet után egy fejesből 2-1, középkezdés és le is fújta :D -
Lancelot1983 #101301 grat, hogyan lett ilyen sok pénz békéscsabán? az a 34e euró az rengeted bérkeret (már ha az euróban értendő és nem forintban az nem volt odaírva :) ) az első szezonban kb a fehérvár+debrecen együtt ha tud gazdálkodni ilyen bérkerettel, sok külföldi jobb bajnokság nemzetközi kupaindulói sem gazdálkodhatnak ilyen sokból :) azt a guilherme srácot hogy tudtad meggyőzni? szerintem még az nb1-ben is a legjobbak között lesz, és nem is kért sokat a tudásához képest -
korbin555 #101300
Első szezon.
A bajnoki cím zsebben van. Ennél simább is lehetett volna, de amikor kidőlt 1-2 fontos ember, menetrendszerűen jöttek a zakók. 1 ponttal szereztünk kevesebbet tavasszal mint ősszel, pedig sokat segített a március elején érkező Guilherme. A sérültek mellett pedig a sok fegyelmezetlen ember is húzott vissza. Kaptunk 4 pirosat, és hihetetlen 45 sárgát. A szezon vége felé már hálás téma volt a sajtóban, hogy a Békéscsaba és Csernai megfélemlíti az ellenfeleit. Félemlíti a fenét. Ugyanezzel a taktikával a Halinál piros nélkül, 6-8 sárgákkal hoztam le szezonokat. Ennyit számít, mi van a játékosok fejében. Vagy mi nincs.
Egy új ember jött még, ő a Győrben is játszott korábban. Mevoungou. Május közepén érkezett amikor meglett a bajnokság, és megállapították az új büdzsét. Ami annyiban könnyíti meg az életem, hogy 34k lett a bérkeret az eddigi 8,5k helyett. Cash pedig nincs amit át tudnék csoportosítani.
A 3 legjobb ember az osztályzatok alapján az említett Guilherme, Koszó és Balogh. Említésre méltó talán a majd 2017 márciusban csatlakozó Yakovlev. Őt az ügynöke ajánlotta februárban. Jobb lett volna most megkaparintani, de ruszki nem jöhet 18 éves kora előtt. Majd kiderül mi lesz belőle mire ideér. Bár ifiedzőm egy sincs, a youth facilities meg poor, úgyhogy majdnem mindegy itt van-e. Mondjuk pofára majdnem beférne a mostani kezdőbe.
Az NB1-ben elvárás a középmezőny. Olyan, hogy sima bent maradás ismeretlen a főnököm előtt. Ami nagyobb gond, hogy a fejlesztés szó is ismeretlen előtte. Megpróbáltam megzsarolni, de nem engedett. Így aztán nekem kellett, mert voltak ugyan ajánlataim, és nem kötelező itt maradnom, de külföldre nem akarok menni. Megkeresett már a Jablonec, a Dukla Praha, a kazah Aktobe, a Górnik Zabrze(közben kiestek), a Lokomotiv Sofia, és néhány más, kevéssé ismert külföldi klub is. Magyar nem, így maradok és kész.
Most pár nap pihenő, mert ez az erőltetett menet káros az egészségre. Heti 1-2 szezonnal szépen elhúzom az időt október végéig.
Köszönöm a figyelmet.