104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• korbin555
    Club finances újra.
  • korbin555
    Haladás 2013-2014.
    Szezon letudva,meglepően könnyen.Ilyen simán csak két-három év után nyertem NB1-et,nem elsőre.Igazából nem is értem.Nem csináltam semmit,nem variáltam a taktikát,csak pörgettem a meccseket egy átlagos kerettel.Egy nap alatt lezavartam az egész szezont, pedig elég lassú a rengeteg betöltött liga miatt.A vége felé voltak gondjaim,mert öt sérültem volt egyszerre.Sajnos emiatt elbuktam az MK elődöntőben,pedig veszettül szerettem volna azt is megnyerni.Igaz,közben emberhátrányban elvertem 5-4-re a Fradit,de ez nem nagy dicsőség.Pláne,hogy a győztes"gólomat"Böde fejelte be a saját kapujába a 81.percben.Szédületes meccs volt.Tabella.Meccsek.Nem is azt furcsállottam,hogy simán lettem bajnok,hanem hogy kikkel sikerült ez:Andorka.Halmosi.Ugrai.De még Schimmert,vagy Németh Máriót is mondhatnám.Mindenki parádézott.Rengeteg gólt rúgtunk,igaz sokat is kaptunk.Az egész csapat gyengécske,talán Horváth volt a legjobb játékosom.Ő pedig gólkirály lett.Sajnos már öregszik.Szóval ezzel a csapattal oktattam az NB1-et.Mi lesz itt jövőre?Mert ezeknél csak jobbak jönnek.És még sokkal jobbak is jöhetnének,csak üres a kassza.Radót elpasszoltam a Debrecennek 650k+30%-ért.320k volt az ára,jó üzletet csináltam vele.Igaz,féltem,hogy a szurkolók bombát raknak a kocsimba,mert eladtam a szezon játékosát.28 meccs,13 gól,21 gólpassz.Nem rossz teljesítmény,de én tudom,hogy nem fog fejlődni tovább,és nála sokkal jobbak vannak célkeresztben.És nem itthon kell vitézkednünk ezentúl.Lehúztam nullára az átgazolási keretet,így most legalább lesz pénz a bérekre.Jön egy ukrán jobbhátvéd,egy montenegrói balhátvéd,meg néhány afrikai középpályás.És mind ingyen.Tele van a játék jó generáltakkal,bár az igazán jók mind kiröhögnek,ami azért nem meglepő,nem tudom őket megfizetni.Bár az ukrán filléres fizetést kért,pedig jobb,mint a Schimmer,meg a Fehér Zoli együtt.Gyengén állunk anyagilag,nincs mese.1M veszteség a szezonban úgy,hogy semmit nem költöttem,csak a bérekre,de azok is alacsonyak.1500€ a legmagasabb fizetés.De jellemzően az egész liga le van égve.Club finances.Ez is csalóka,mert például a Fradi gyakorlatilag csődben van.Nálunk sem lehet szó semmiféle fejlesztésről,mert nincs miből.De azért itt még rend van.Hozok még két edzőt,két scout-ot,és ennyi.Meg egy csatárra is szükségem van.Ezért is kellene a scout,mert nem látom a legtöbb játékost.Pontosabban az értékeiket.Csak gyanítani valakiről, hogy jó lesz,az nem bolt,de reszkírozok,mert nincs más lehetőségem.A néger gyerekekre kíváncsi leszek,mert néhány tulajdonságukról fogalmam sincs.Nem tudom megnézetni,mert a scout nem mehet ki Európából. Agyrém.De valahogy majd túlélem ezt is.Az előttünk álló szezonra a cél a címvédés,és a kupát is jó lenne behúzni.Itthon favoritok leszünk,de valahogy el kellene vánszorogni a BL csoportkörig,és akkor biztosak lesznek az anyagiak is. Meg lehet csinálni,ha nem kapok egy nagyágyút az utolsó körben.Mert egy Zenit, Sparta,vagy Celtic nem ijeszt meg.De egy Arsenal még nagy falat lenne.Ha nem jön be,akkor még egy év kenyéren és vízen.
    Köszönöm.
  • Darthmushroom
    nekem is, főleg h facen fm kockákat is olvasom, de most nem nagyon van időm munka mellet, pedig ott a hull akit bent tartottam meg hosszú távú tervként Bastia meg Frankfurt is.
  • LasDen #93763
    faszom. egyre jobban hiányzik ez a rohadt játék :D és akkor meg az itt olvasottak is rátesznek egy lapáttal...
  • Solt
    Hajrá... :)
  • korbin555
    Az nem sikerült,de ordítoznom is kellett,először a szezonban.Már 0-2,és 1-3-ra is égtünk,de aztán csak sikerült fordítani.Dunaharaszti.
  • fordjee
    Tika-Tika-Harasztika:) Ott élek, remélem kiejtenek:)
    Egyébként grat, nem tudom, hogy csináljátok, én még nagycsapatokkal is össze-vissza szopok:) Csatárok annyi gólt rúgnak kb. , mint a védőim.
  • korbin555
    Elérkezett az új év,túl vagyunk a bajnokság félidején.Tabella,és meccsek.Verhetetlenek ugyan nem vagyunk,de ezzel a játékosállománnyal ez egy meglepően jó teljesítmény.A mögöttünk lévők meg ütik verik egymást.A Fraditól már repült Doll,most a vébergyuri kínlódik velük.A kupában a negyeddöntőben a Dunaharaszti ellen játszunk majd.A szünet jókor jött,mert vannak sérültjeim.
    Egy kicsit előretekintve.Több embernek lejár a szerződése,de persze senkivel nem hosszabbítok.Akikért pénzt remélek(Németh Márió,Radó,Guzmics,Ugrai),azokat is elpasszolom szezon végén.A tartalékban lévő tíz ember pedig kivétel nélkül listára kerül.Ennél erősebb keretre lesz szükségem.Az NB1-hez ez is elég,de szeretnék egy-két kört menni a BL selejtezőben.A vezetőségtől a junior coaching fejlesztését kérem majd,remélem értékelik a verejtékes munkámat.Nyáron néhány jobb edző, és scout is érkezni fog,mert ez nem állapot,ami itt van.Előre tervezek,mert ezt a bajnokságot innen már nem veszíthetjük el.A győzelemért jár 456k,+ az eladási bevételek.Pénzért ezután sem hozok senkit.Rengeteg free agent lesz nyáron.Csak összeszedek 7-8 embert,akik jobbak,mint a jelenlegiek.A BL indulás miatt is egy kicsit vonzóbbak leszünk.Az anyagi helyzetünk okay,de folyamatosan mínuszban vagyunk,pedig egy fillért nem költöttem.Azért nem vészes,legalábbis a Fradi/Kaposvár/Paks trióhoz képest.Ők már bizonytalan pénzügyi státuszban vannak.Ezért sem értem a Fradit,mert decemberben 300k-t ajánlott Radóért. Szezon végén tőlem vihetik.Bár az értéke most 325k,áron alul meg tőlem nem kapják meg.Egyenlőre ennyi.A szezon végével holnap reggel jelentkezem.
    Köszönöm.
  • Solt
    Sajnos nagyon könnyű lett a játék... kezdtem egy karriert a Sampdoriával, 7 forduló után még 100%-s vagyok úgy, hogy csak egy balhátvédet hoztam az alapkerethez... :S
  • korbin555
    Kellett nekem dicsekedni.A szurkolók ki vannak akadva,mert simán kikaptunk a rivális Győrtől.
  • korbin555
    Kösz a linket.Valahová már korábban elmentettem,csak elkevertem.A brazil és argentin ligákat majd akkor töltöm be,ha magasabb lesz a reputációm.Ahhoz egy-két BL csoportkör nem ártana majd.Különben még csak egy rövidlátó magyar scout-om van,és ő is csak Európában működhet.Bár így is találtam már két gyanúsan klasszisjelölt néger gyereket,csak nem látom az összes értéküket.Majd a következő szezonban.Nem lehet mindent egy-két év alatt megcsinálni.Igazi nagy csapatot évekig tart összehozni, itthon meg pláne.Később majd törlök néhányat a jelenlegi ligák közül is,mert sok lesz.Már így is percekig tart,amíg a válogatott meccsnapokat szimulálja a gép.Kicsit túllőttem a célon.Pedig van itt hardver rendesen.
    Ez az NB1 egyébként egy vicc.Tabella.Annak ellenére,hogy három sérültem van,és amúgy is mindig az játszik,aki a legfrissebb, futószalagon nyerjük a meccseket.A leggyakoribb eredmény a 4-1,de a Honvédnak hetet rúgtunk egy Ugraival,meg egy Andorkával.Röhej.Mi lesz akkor,ha tényleg erős csapatom lesz?A 13-ban az első évben nem is tudtam bajnokságot nyerni, második lettem a Vidi mögött.Azt eddig is tudtam,hogy könnyebb ez a játék, mint a tavalyi,de erre nem számítottam.És itt egy gyöngyszem.Mert azért a védelem nem áll mindig a helyzet magaslatán.De amíg ez a [URL=http://imagerz.com/QBZGCktvAwMCBV8YQgVQ]"világklasszis"[/URL]nem felejt el gólt rúgni,addig nem lesz baj.És itt van még Halmosi is,aki életében nem játszott még ilyen jól.
  • BetonK
    Hajrá Korbin, kitartást, élvezetes karrier lesz nekünk is, neked is!
    Bár kétlem, hogy nem ismered az alábbi kis gyűjteményt, belinkelem azért, hogy ne kelljen kéthavonta ránézni az afrikai klubbokra, elég csak október 3.-án:

http://www.mypassion4footballmanager.com/2013/11/football-manager-2014-regen-dates-youth-intake.html

Brazíliát hhogy nem töltötted be? Sok jó free agent van minden évben, és gyakran eljönnek bagóért is.

• korbin555
    Köszönöm a megelőlegezett bizalmat.Sajnos máris porszem került a gépezetbe.Andorka hiánya fáj,mert négy meccs-öt gól,3 gólpassznál tartott,és most három hétre kidőlt.
  • zyndar
    Hajrá Korbin, mindig szívesen olvasom az írásaidat. A taktika tetszik, az én véleményem szerint ez is az a kategória, ami csak elméletben működik, de tudom, hogy rám fogsz cáfolni.
    Én egyszerűen nem találom azt a megoldást, ahol a csatár(ok) lövi(k) a gólok döntő többségét, sőt, csak támogató szerepkörben kerülnek egyáltalán helyzetbe... :)
  • korbin555
    Haladás FC.2013-2014.
    Tervezés és kezdet:
    Hosszas mérlegelés után elkezdtem az első,utolsó,és egyetlen hazai karrieremet.A 13-ból hozott tapasztalatok okán eszközöltem három változtatást az editorban.Az első a youth rating megemelése 95-re,ami így ukrán,cseh szint.A másik az ország fejlettségi szintjének emelése fejlődőről,fejlett státuszra.(Remélem,hogy így végre látok majd normális magyar srácokat a játékban,és nem csak én leszek képes megtartani néhányat, hanem más csapat is.)Valamint eltöröltem a föld színéről a Liga Kupát.Ennyi lenne,ami kihatással van a játékra.A klub alapítási évét kijavítottam,mert hibás az 1911.Valójában ez 1919.
    Sokat törtem a fejem a betöltendő ligákkal kapcsolatban is,végül 25 ország,és 32 liga került be induláskor.Itt kihasználtam a lehetőséget,és trükköztem egy kicsit. Mivel nálunk a teljes afrikai földrész uniósnak számít,kerestem db-ket,és végül tíz afrikai ország került be a játékba.Így majdnem a komplett fekete kontinens több ezer játékosa elérhető lesz.Ez tehát összesen 89 ezer játékos és személyzet.A betöltött országok teljes listája.
    És akkor a karrier:
    A körülményeket mindenki ismeri az NB1-ben.Így nem lepett meg,hogy 0 fizetési, és 0 átigazolási pénzt "kaptam".Áprilisban kezdtem a játékot,és rögtön maximális szintre állítottam a team cohesion-t.Így most augusztusban már 90% körül áll a begyakorlás,ami jobb,mint amire számítottam.A felállással kapcsolatban nem sok lehetőségem volt.Mivel a két csatárról nem mondok le,ezzel fogok játszani ebben a szezonban.Egy éve is volt már,hogy utoljára hazai földön játszottam(fm13).Így amikor a rettenetes játékosállomány okozta sokkot kihevertem,megnéztem,van-e free agent,akit használni tudok.Mivel a Fradinak eladtam Devecserit(45k),lett egy kis plusz fizetési keret.A négy,külföldiek elleni felkészülési meccs is szépen hozott.Végül három embert érkezett. Zagorac,aki még ifi,és komoly fejlődés előtt áll(állítólag).És már most majdnem olyan jó,mint Devecseri volt.Horváth,aki viszont nem nagyon fog fejlődni,de jelenleg így is talán a legjobb játékosom.És végül Fábio Junior,akinek lejárt a szerződése az Al Ahly csapatánál.A brazilt lehet,hogy még egy szezonra itt tartom,de a két fiatalt azonnal eladom,ha normális ajánlatot kapok értük(+40%).Sajnos a személyzet egy hulladék,de még nincs meg az anyagi lehetőségem a korrigáláshoz.Tehát egyenlőre marad a kétcsillagos edzés,ami fájdalmasan gyenge.Az első néhány meccsünk jól sikerült.Közben fél szemmel mindig figyelem a szabad fiatal játékosokat is.Sajnos a Chief Scout a 8-as értékeivel nem fog rajtam segíteni,tehát rengeteg időt kell erre fordítanom.Két-három havonta átnézem az afrikai csapatokat is tehetségek után. Szegények vagyunk,mint a templom egere,de ez itt mindenkiről elmondható. Guzmicsra kaptam ajánlatot a Debrecen/Fradi/Videoton triótól is.De csak részletben fizetnék ki a 300k-t,ami nekem most nem biznisz.Majd nyáron úgyis elviszi valaki 400k-ért,ha bajnokok leszünk.Két éves hosszabbításra sikerült rábírnom(nem volt könnyű),így legalább nem lopják el tőlem ingyen.Egyébként nem ragaszkodom senkihez,mert ez a csapat olyan gyenge,hogy nehéz jelzőket találni rá.Még szerencse,hogy a többi csapat is harmatgyenge.Ha nem lesznek komolyabb sérülések,azért illene behúznunk a ligát.A keret elég karcsú, úgyhogy ez döntő lehet majd.Szóval itt tartok most,majd a félévi állással jelentkezem újra.
    Köszönöm.
  • Solt
  • BBeno2
    megcsinálták MB1-re is :D

Ronci - Pápa
    messi - kecsó
    ribery - kaposvár.

nagyon jó lett az is :D csak kár hogy nem a posztjukon játszatták őket.

ribery MC volt
    messi AMC
    ronci meg STC
  • zyndar
    Van humorérzékük
  • Soulwave
    2020/21 - Schalke 04

Második szezonomon vagyok túl a Schalkéban, és egyértelműen kitűztem célul a Bundesliga címvédést, illetve a nemzetközi kupákban való jó szereplést.

Kicsit nehezen indult meg a csapat, négy új argentin igazolással vágtam neki az évnek, akik nem tudtak megfelelően beilleszkedni eleinte. Ráadásul a két csatárom teljesen kudarcot vallott, a 4-3-2-1-es Poacherre építő taktikám ugyan működött, de 1-2 góllal tudtunk csak nyerni mindig.

Ezután a legfiatalabb új igazolást a 18 éves Hernán Rodriguezt vetettem be csatásorban és ez sikeresnek bizonyult annak ellenére, hogy csak cserének hoztam.

Miután a téli felkészülés is jól sikerült, biztosan behúztuk a Bundesligát, a végén már megengedhettük magunknak a BL miatt, hogy a cserecsapat játsszon. Ugyanígy sikerült legyőznunk a DFB kupában a Bayernt, így német kupagyőztes is lett a csapat.

Eközben javában zajlott a bajnokok ligája, ahol a csoportban a ManCity-t a Shaktart és a Rosenborgot kaptam, 5-1-0-ás összesítéssel csoportelsőként jutottunk tovább. A nyolcaddöntőben az Inter otthonában ugyan kikaptunk 3-2-re, de tudtam hogy 2 idegenben rúgott góllal esélyesebbek leszünk itthon. Be is jött a számításom 1-0-ra nyertünk és mi mentünk tovább. Ezután a Dinamo Bucharest említést sem érdemel 7-0.

A Valencia elleni elődöntő azonban érdekesnek ígérkezett, ugyanis a spanyol csapat nagyon megerősödött, vezette a spanyol bajnokságot. Itthon 2-1-re nyertünk, úgy, hogy kiállítottak tőlük egy játékost. Majd jött a visszavágó:

Mondanom se kell, lerágtam mind a 10 körmöm. A Valencia ment 2-0-ra de Neto a hosszabítás előtt 2 perccel bevágta. Jött a hosszabítás, a Valencia az első 15 perc végén betalál... 3-1... elúszni látszik a bajnoki döntő. A második 15 percre már nincs lehetőség se cserére se, elbeszélgetésre, de Molinari betalál 3-2 idegenben jobb gólaránnyal már mi vagyunk fórban. A végén még buktatják Buickot és be is varrja a büntetőt. 3-3. Döntősök vagyunk.

A döntőben a Man Utd.-ot kaptuk, akik a Barcát is kiejtették, így volt félnivalónk.
    Alaptalanul, ugyan kis segítséggel, de jött a 18 éves Rodriguez és két gólt lőtt a BL döntőben, ezzel a Schalke történetének első BL címét szerzi. Rodriguez pedig a BL legjobb játékosa lett.

köszi, hogy elolvastad.
  • Oziris666
    http://www.nemzetisport.hu/sportszelep/cr-a-barnsleyban-is-remekel-neki-kell-adni-az-aranylabdat-
  • Gerdzso
    Tudnátok mondani valami jó taktikát ami használ AML/AMR-t vagy AMC-ket?

• horrorpops
    tudnátok abban segíteni, hogy editorban hol lehet módosítani egy-egy bajnokság közvetítési díjait illetve az olyan átigazolásra vonatkozó szabályokat, mint pl Olaszo.-ban az egy szezonban max egy eu-n kívüli igazolás lehetősége?!
  • Gerdzso
    Ja hogy így értetted a nyelvtudást meg ezeket, így érthető. Sokat segítettél. Nálam 14 bajnokság van betöltve.(Angol,Francia,Német,Ukrán, Orosz, Holland, Spanyol, Portugál, Magyar, stb) (8-al indultam) Viszont most menet közben nem jelzi csillaggal hogy mennyire lesz lassú... igazándiból én nem érzem túl lassúnak, de azért jó lenne egy visszajelző, mert akkor alacsonyabb ligákat is betennék.
  • korbin555
    A helyzet az,hogy a scouting-knowledge ablaknál látod,hogy mely országokban van valamilyen szintű jelenléted, ismeretséged az embereid által.Ha olyan helyekre küldöd a scout-ot,amit nem ismer,akkor az nem scout,hanem turista.Arról már nem is beszélve,hogy olyan helyeken is mászkál,ami esetleg be sincs töltve a játékba.Hébe-hóba belebotlik valakibe,de mivel nincs az adott területen ismeretsége,csak csavarog cél nélkül.Már az is sokat segít,ha beszéli az ország nyelvét,de az sem az igazi.Ha egy scout adatainál az van,hogy scouting knowledge:Ireland,akkor nem küldöm Romániába például.Ezért elég minden nemzetiségből egy scout.És mindegyik oda megy,ahol ismeri a terepet.A brazil Brazíliába,a kínai Kínába.Az a jó scout(a képességein túl),aki sok országot ismer.Persze a Chief Scout nem olyan okos,mint mi,tehát ha például az Ír scout-ot elküldi Vietnamba,akkor felülbírálom,és kész.Néha leellenőrzöm,és korrigálom a hülyeségeit.Az igazi az lenne,ha csak én küldeném ki őket,de az már túl sok időbe kerülne,és nem vagyok mazochista.Azt mindig tudom,hogy milyen országot/területet akarok figyeltetni,és úgy igazolom a scout-okat hozzá.Ha itthon játszom,akkor nem kell Nyugat-Európai scout,mert ott érthetően úgysem fog velem szóba állni senki.Tehát már a játék kezdése előtt úgy töltöm be a ligákat,hogy hasznom lehessen belőle.Ha betöltök tíz ligát,akkor max. tíz scout kell,és mind mennek a saját országukba.Esetleg egy argentin jól boldogul Dél-Amerikában,vagy egy horvát a Balkánon.Ezért gondolom,hogy a 27 scout értelmetlen és haszontalan,nem mellékesen fizetni kell őket.Nekem Angliában sem kell kettőnél több angol scout,de az a kettő legyen nagyon jó.Legyen mellette inkább egy skót,ír etc.
    Szóval ezeket gyűjtögettem össze a scout kérdésről,de ez még messze nem minden. De így már félelmetesen hatékonyak tudnak lenni,a klubunk reputációjának megfelelően.(Mert ugye le is kellene tudnunk igazolni a felfedezetteket)Egy tucat jó scout a megfelelő helyen,hat-hét fiatal klasszist is hozhat évente.Ez pedig már egyenes út a gazdagság felé.Mert ezek a srácok mind nagy pénzt érnek majd,az nyilvánvaló.
    Ezt az NPOWER-Sky Bet dolgot én sem értem.Nem használok semmilyen db-t. Indításkor még Sky Bet volt,az biztos.Lehet,hogy közben lejárt a szerződés.Passz.
  • Gerdzso
    Viszont ezt a lefedettség dolgot nem igazán értem... azt hittem abból jön, hogy mennyire scoutolom át a területet és nem abból hogy van-e valaki aki beszéli a nyelvet.. fura :o

Szegény Colchester :(
    Amúgy h-h NPOWER van nálad és nem Sky Bet? Vagy ez valami licenc gond? Vagy az most valami alsóbb osztály? :D

• korbin555
    Valóban minden a topon van nálad,nagyon rendben van.Jönni kell a jó ifiknek. Látom szomszédoltok,épül az új ékszerdoboz is.Az UK&Ireland nálam is akkor lett teljes,amikor Északír,meg Wales-i scoutom is lett.Skót,Angol,Ír már volt előtte is.Kell mind az öt terület hozzá.Mondjuk a lefedettséghez nem kell scout,elég,ha valamelyik edző odavalósi.A Metalurg Donyeck-nél igazoltam egy kazak fitness trainert,azonnal a fél Kelet-Európa felkerült a térképre.Beszélt orosz,román, lengyel,horvát,szerb nyelven is, mindenhol dolgozott már korábban.A scoutok is mindjárt háromszor annyi embert találtak azokban az országokban.Mondjuk mivel ez egy vándorkarrier,most nem foglalkozom csapatépítéssel.
    Közben kíváncsiságból még tavaly(2025)betöltöttem az NB1-et.A Fradi dominál,11 bajnoki cím zsinórban.De ez semmire nem elég nekik.Egyetlen BL csoportkört nem képesek felmutatni.Háromszor érték el az EL csoportkört,ami ugye 18 meccs,de egyet sem nyertek meg belőle.Az utolsó eredményüket meg lehet csodálni.Szégyen,de hát sajnos nem lehetek ott mindenhol.
    És a végére,megnézheted,nálam hogy áll a csapatod.
  • Gerdzso
    Itt a kép a cuccosokról, amúgy fiatal játékosokat én is hozok rengeteget, akikből simán világsztár lesz, de az mégsem ugyanaz mikor ténylegesen "saját" a játékos. :)

Amit viszont nem értek, hogy a legjobb scoutjaim mind angliai félszigetet kutatják, de még is csak 70-80% között mozog a felderítettség, most újraszerveztem az egész scout hálózatomat, év végén meg elküldök 3 scoutot, mert most vettem észre, hogy nagyon gyengék...

[URL=http://postimg.org/image/a81no0lep/]"lefedettség"[/URL]
  • fergusonpapa
    Teljes mértékben egyetértek korbinnal, sok munka egy saját nevelő egyesület létrehozássa. Én inkább figyelőkkel bombázom a világot. Kis adatbázissal játszok (nem 90e hanem 30e) körül de így is sok jó játékost talál az ember. Nekem 5 év után 5 csapatra elég világklaszist találnak 1-2m /db áron is. Szerintem ez jobb stratégia. Aki pedig nagyon jól csinálja mint korbin ,az eredmény elképesztő tud lenni.
  • korbin555
    Számít bizony.Ha Angliában vagy,akkor vagy scout,vagy egyéb staff tag is kellene, hogy teljes rálátásod legyen a Brit-szigetekre.Nálam a vándorkarrierben(most West Ham)ez így néz ki.A complete level eléréséhez mind az öt országra szükségem volt.(Anglia,Észak-Írország,Írország,Wales,Skócia.)Itt most más kontinens,régió nem érdekel,mert csak innen akarok igazolni.Angliában különben is csak az EU-s országokat figyelem,a többivel nem foglalkozom.
    A 27 scout pedig döbbenet.Inkább a minőség,mint a mennyiség.Egy tucat bőven elég.És érdemes olyan nemzetiségűt igazolni,akinek az adott célterület a hazája, vagy ismerős azon a kontinensen/régióban,esetleg beszéli az adott nyelvet.Sok olyan scout van,aki több országot is ismer.Ezek közül kell válogatni.A másik meg,hogy az a scout,akinek nincs legalább 14-15 judging CA/PA értéke,nem sokra jó.Nemcsak,hogy félreinformál(a PA megítélésében),hanem észre sem veszi a tehetséget.Sok idő(és pénz)a jókat összeszedni,de érdemes.És nem árt az okosan kiválasztott,nagy adatbázis sem.Mert ha nincsenek betöltve a ligák,akkor hiába a scout,mert nincs hová küldeni.Egy jól kiépített scout rendszer gyilkos fegyver ebben a játékban.
    Hamarosan indítom a Haladás karrieremet,tervezési fázisban vagyok.18 ország,22 liga,87 ezer játékos és staff.Ott már lesz mit keresgélniük.Az összes olyan ország be lesz töltve,ahonnan minimális esély is van ide igazolni.Ezen felül még az advanced setup-nál is finomítok,különös tekintettel Észak,és Nyugat-Afrikára.Ligák,és külön olyan országok is,amelyeket különben nem is látnék.A 13-ban ez nagyon bejött.Sok a jó,olcsó afrikai srác,csak egy-két jó afrikai scout kell hozzá.Hogy a gépem mit szól majd az egy csillagos sebességhez,majd kiderül,tavaly nem volt nagy problémám vele.A válogatott meccsek szimulálása szokott sokáig tartani.
  • bakkerman
    nem kell 27 scout,elég 10-12 is,különböző nemzetiségűek
  • Gerdzso
    Köszi! Sokat segítettél, majd lövök fel képet ezekről.

Viszont abból is gondolom, hogy minden maxos, hogy még csak opcióm sincs erről beszélni... :(

Amúgy a Scoutolás számít? Tehát hogy mennyire felderített a világ? Mert most 42%-on áll. 27 scoutot dolgoztatok, mert úgy gondoltam talán ez is segíthet.
  • korbin555
    Elég összetett kérdés.Dobhatnál egy képet a Facilities-ről!
    Ez tényleg egy klasszis HOYD,de semmi nem garantálja,hogy minden évben kapsz szuper ifiket.Még akkor sem,ha valóban minden top és extra.Ami elengedhetetlen a kimagasló ifikhez:
    Training Facilities,Youth Facilities,Junior Coaching: Minél jobbak,annál magasabb lesz az ifik CA értéke.
    Youth Recruitment:Ez növeli a PA értéket.Valamint nem engedi a térség többi csapatának,hogy náluk bukkanjanak fel a legjobb új srácok.
    Head of Youth Development(kulcsember):Magas judging CA/PA, motivation, mental,working with youngsters.Döntően befolyásolja az ifik minőségét.
    Coaches:Az ificsapatnál is kell a sok csillagos edzés minden kategóriában.
    Ha ez mind extensive,és exceptional,akkor lesznek klasszis ifik.Ha bármelyik is átlagos,netán az alatti,akkor már semmire sincs garancia.Sok klubnál ezek közül alapból maximumon van néhány,azok a híres nevelő klubok.De leírni könnyebb, mint megcsinálni.Saját tapasztalatból(fm13),még 20 év,és legenda státusz sem biztos hogy elég mindenhez.Nekem például soha nem engedték,hogy a Junior Coaching-ot fejlesszem.Pedig anélkül csak gyenge,vagy közepes CA értékű srácokat kaptam.Hiába van 190 PA értéke egy 15 éves srácnak,ha 60-ról kell indulnia,soha nem éri el a maximumot.Azért néha így is beütött a főnyeremény,és összességében sem lehetett okom panaszra.De így is előfordult,hogy három évig egyetlen normális ifit sem kaptam.Máskor meg négy nagy tehetség jött egyszerre. Saját wonderkid-em soha nem volt,de tele voltam olyanokkal,akik a húszas éveikre világklasszisok lettek.Elég fáradtságos meló ez,sokat kell könyörögni mindenért,még egy gazdag klubnál is.Lehangoló,hogy a sikerek,és a sok pénz ellenére sorozatosan elutasítják az embert a szemellenzős vezetők.Állandóan keresgélni kell a mindig jobb staff-ot is hozzá.Én az utóbbi időkben inkább ráálltam a toborzásra.Egyszerűbb néhány év alatt begyűjteni egy tucat klasszis scout-ot.Aztán sorban hozni a szuper 16-18 éveseket a szegényebb országokból. Ezek három év múlva ugyanúgy saját nevelések lesznek.Ehhez viszont egy kiterjesztett scouting range kell.Mondjuk nem árt egy normális reputáció sem, hogy szóba is álljanak az emberrel.De ez már egy másik stratégia.
  • korbin555
    Sajnos sehogy.A Steam automatikusan telepíti.
  • bakkerman
    Hogy lehet megoldani azt,hogy újra telepítem a játékot,de ne kapja meg a 14.2.1-es patchet??
  • Gerdzso
    Az miért van, hogy nincs normális utánpótlásom?
    Egyetlen olyan fiatalom nincs aki képes lenne bekerülni a kezdőcsapatba, vagy legalább rotációba jó legyen... minden maxra van fejlesztve és van egy elvileg egész jó HOYD-em... vagy mégsem elég jó? Vagy szimplán idő kell neki? Mert az igaz, hogy ez csak a 2. éve a csapatnál..
  • BetonK
    Aaaz a meccs

Félidő sima 2-0, azután jól sikerült team talk @ Juve: 2-2, ezen a ponton is változtattam, két gólos előny a visszavágóra.
  • bakkerman
    ment a tippmix úgylátom mindkét oldalon :D
  • zavbal
    Na elmész a francba (mellékesen még jó gyengék is voltunk)
  • bakkerman
    természetesen a meccs statisztikát nem kell részleteznem...7 lövés náluk,abból 4 gól,nekünk meg 18 helyzet,abból 0 gól,mezőnyben is jobbak voltunk. Most fogadjuk a Nice-t,de már előre látom,hogy mi fogunk nyerni,mert épp ezt a scriptet dobja be a gép
  • bakkerman
    még mindig kitud borítani a játék a randomitásával...már a tavalyi verzió is ilyen volt,de nem tudom megszokni...nyerünk 4 tétmeccset,összesen 13 gólt rúgva,1 kapott gól,aztán jön az 5. meccs,elmegyünk az EVIAN-hoz,és 4-0-ra elintéznek minket. Igen,alkalmazkodni kell meccsről meccsre az ellenfélhez,bele kell nyúlni mindig egy picit a taktikába,de azt nekem senki ne mondja már,hogy idegenben verünk 2-0-ra egy PSG-t,aztán elmegyünk egy evian otthonába és 4 kibaszott gólt lőnek nekünk. Ilyen nincsen a valóságban