A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Soulwave
    2020/21 - Schalke 04

Második szezonomon vagyok túl a Schalkéban, és egyértelműen kitűztem célul a Bundesliga címvédést, illetve a nemzetközi kupákban való jó szereplést.

Kicsit nehezen indult meg a csapat, négy új argentin igazolással vágtam neki az évnek, akik nem tudtak megfelelően beilleszkedni eleinte. Ráadásul a két csatárom teljesen kudarcot vallott, a 4-3-2-1-es Poacherre építő taktikám ugyan működött, de 1-2 góllal tudtunk csak nyerni mindig.

Ezután a legfiatalabb új igazolást a 18 éves Hernán Rodriguezt vetettem be csatásorban és ez sikeresnek bizonyult annak ellenére, hogy csak cserének hoztam.

Miután a téli felkészülés is jól sikerült, biztosan behúztuk a Bundesligát, a végén már megengedhettük magunknak a BL miatt, hogy a cserecsapat játsszon. Ugyanígy sikerült legyőznunk a DFB kupában a Bayernt, így német kupagyőztes is lett a csapat.

Eközben javában zajlott a bajnokok ligája, ahol a csoportban a ManCity-t a Shaktart és a Rosenborgot kaptam, 5-1-0-ás összesítéssel csoportelsőként jutottunk tovább. A nyolcaddöntőben az Inter otthonában ugyan kikaptunk 3-2-re, de tudtam hogy 2 idegenben rúgott góllal esélyesebbek leszünk itthon. Be is jött a számításom 1-0-ra nyertünk és mi mentünk tovább. Ezután a Dinamo Bucharest említést sem érdemel 7-0.

A Valencia elleni elődöntő azonban érdekesnek ígérkezett, ugyanis a spanyol csapat nagyon megerősödött, vezette a spanyol bajnokságot. Itthon 2-1-re nyertünk, úgy, hogy kiállítottak tőlük egy játékost. Majd jött a visszavágó:

Mondanom se kell, lerágtam mind a 10 körmöm. A Valencia ment 2-0-ra de Neto a hosszabítás előtt 2 perccel bevágta. Jött a hosszabítás, a Valencia az első 15 perc végén betalál... 3-1... elúszni látszik a bajnoki döntő. A második 15 percre már nincs lehetőség se cserére se, elbeszélgetésre, de Molinari betalál 3-2 idegenben jobb gólaránnyal már mi vagyunk fórban. A végén még buktatják Buickot és be is varrja a büntetőt. 3-3. Döntősök vagyunk.

A döntőben a Man Utd.-ot kaptuk, akik a Barcát is kiejtették, így volt félnivalónk.
    Alaptalanul, ugyan kis segítséggel, de jött a 18 éves Rodriguez és két gólt lőtt a BL döntőben, ezzel a Schalke történetének első BL címét szerzi. Rodriguez pedig a BL legjobb játékosa lett.

köszi, hogy elolvastad.