104786

A feltölhető maximális képméret: 750x563 pixel!

No warez, no cry!

• Lancelot1983
    Falkirk 1. idény féltáv: Tabella

Igazából vicc, hogy vezetjük a bajnokságot, és olyan híres csapatok, mint Dundee, Hamilton, Raith, Queen of South, simán mögöttünk vannak és idegenben is verjük őket, pedig fantasztikus játékos keretük van, lehet a végére majd feljavulnak azért.

Másik bug, nagyon kemény szerelésre van beállítva taktikám 18 meccs alatt mindenkinek van vagy 16-29db sárga lapja nekünk van 6db, már nem az első mentésem, amiben ez feltűnt.
  • Volcanor
    A következő idényre megjavult?
  • Barnabyka
    Igy en anno a napolival jartam ..
  • Volcanor
    Úgy látszik, elmarad a 2020/21-es bajnokság Belgiumban. Szeptember közepe van, és nincsen sorsolás. Csak nemzetközi és hazai kupameccsek lesznek.
  • kchryss
    Tényleg meg kell várni a január elejét. Érdekes eddigi fm-ekben nem így volt. Ráadásul megnéztem és egyedül a magyar és a lengyel bajnokságban van így. Néztem több hasolnó bajnokságot ahol hosszú téli szünet van, de azokban "normálisan" működött.
    Most az a problémám, hogy editorban aktiváltam az nb3-at és ott viszont tényleg január 31-ig nem lehet lekötni, sőt ott január 31-ig holidayre is van küldve az összes játékos :(
  • Soulwave
    Amúgy pénzügyi szempontból (meg minden másban) a Bundás jobban tetszik mint a PL/Championship. Championshipben nagyjából 40e font havit adhatok a legjobbaknak. Ez hetire lebontva 10 ezer font. Az meg mire elég. Plusz akkor még rájön a munkaerő korlátozás. Bár nem tudom mi a különbség ilyen szempontból a 12 és a 14 között, de gondolom elég hasonló a két játék. Szponzortól 700e fontot kaptunk összesen . TV pénz pár százezer, de lehet még annyi se. Ehhez képest az igények nagyok.
  • LasDen #94648
    nem tudok 0-24 itt lenni es minden szabalyszegesnel dadazni...
  • Darthmushroom
    valakinek azt is kell :D :D :D :D
  • LasDen #94646
    Kösz hogy helyettem dolgozol...:D
  • korbin555
    Kösz.Vannak itt nagy pénzek.A Hoffenheim-nél és a Stuttgart-nál is vannak,akik 80k körül keresnek.Szerintem náluk havi 2-3M is lehet a havi bérkeret.De ott olyan szponzorok vannak ami nekem még nincs.Én most adhatok a kulcsembereknek max. 27k-t. De bőven elég az,pláne úgy,hogy nincs is kulcsemberem.Azért látszik,hogy ez egy gazdag ország,és a liga reputációja is veri Európa nagy részét.A 2.Bundesliga most 14. a rangsorban.Ide már sokkal könnyebb lesz jó játékost hozni.A gond inkább a nagy igényekkel lehet.
  • Darthmushroom
    köszi, idén már nagyon remélem h elérjük a bl-t meg hátha összejön egy EL címvédés vagy ha nem akkor valamelyk hazai kupába kéne valamit villantani, mert csak az 5 év már. Tavalyiba ilyenkor másodosztályú csapattal már a bl győzelem volt a célom.
  • korbin555
    Kösz,neked is további hasonlókat.Komoly embereket igazoltál.
    Nekem is oda kell figyelnem,mert a három nagy kerete ijesztően erős az enyémhez képest.Bár senki nem is várja el tőlem,hogy velük versenyezzek.
  • Soulwave
    Grat, elég komoly pénzt kaptál, vagyhát nem tudom milyen erős a második liga de 1 misi fizu havonta korrekt
  • Darthmushroom
    Grat és sok sikert a nagyobb osztályban :D
  • korbin555
    Stuttgarter Kickers 2014-2015.

A bajnokságot simán nyertük,irány a 2.Bundesliga.A 31 kapott gólt kicsit sokallottam,de a védőim voltak az egész keret leggyengébb játékosai.Sokat nem számított,senki nem fenyegetett bennünket.
    3.Liga.
    Meccsek.
    Az új szezonra megállapított büdzsé korrekt,és(nagyon) elégedett voltam vele.A média a 13.helyre vár bennünket.Mivel azt mondtam,hogy képesek leszünk a táblázat felső részében végezni,ez így módosult..A szponzoroktól az eddigi 800k helyett 2,3M-t kapunk,ehhez jön még 3,6M a TV pénzből.Itt már nem mi leszünk a leggazdagabb klub,mert a Hoffenheim a Stuttgart és a Köln is sokkal gazdagabb,mint mi.Clubs finances.A liga favoritjai is ők,ugyanebben a sorrendben.Két pikáns meccsünk már biztos lesz a városi rivális ellen.A szezont egyébként 25M haszonnal zártuk,de a főnök 22,5M-s adománya nélkül éppen,hogy pozitív lett volna az egyenleg.A youth és training facilities építés alatt van,ez is pozitív hír.A valós esélyeimről egyenlőre gőzöm sincs,mert még csapatom sincsen.Eddig csak az biztos,hogy tíz körüli emberem fél lábbal már a kapun kívül van.Az új igazolásokkal majd a következő szezonnal jelentkezem.
    Köszönöm.
  • Darthmushroom
    AFCB 5. szezon kezdet:
    Az igazolások nagyszerűen sikerültek annak ellenére h alapból nem sok pénzt kaptunk, szerencsére később adtak még 1 keveset. Bardi személyében egy tehetséges kapust sikerült igazolni aki bár 10m volt nem volt drága mivel alapból 9mt ért. Rugani és Powell személyében két tavaly kölcsön itt szereplő játékos érkezett nem is drágán ahhoz képest h mekkora tehetségek. Crisante számomra hatalmas meglepetés h ilyen olcsó volt úgy h átadó listán se volt, szerintem nagyot hibázott a Milan itt, már be is hívták tőlem a válogatottba is. Depayt és Bakkalit még a télen lekötöttem, eleinte csere embereként számolok velük. Chabolah bár talán drága volt, de angol és sok poszton bevethető és azt nézzük h 11ből 7t 4 éves részletbe fizetek talán jobban hangzik. Zouma meg számomra a legnagyobb fogás főleg ennyiért, mivel a játék egyik legjobb védője.

Am a szezon nem indult rosszul a kegyetlen sorsolás ellenére sem, Chelsea+Pool idegenbe döntetlen és itthon vertük az Evertont. Majd jött a szuper kupa amit kis szerencsével de behúztunk:

am ismét nevetséges a sorsolásom ugyebár 2 nagyot már letudtam, de a következő bajnokik: Spurs,MU,Arsenal,City így sorba köztük EL meg ligakupa meccsekkel.
  • sapjack
    Köszönöm a segítséget Korbin :)
  • korbin555
    Tényleg kár a gyenge tavaszért,de ez így is szép eredmény.Jövőre irány a PL.
  • Barnabyka
    Az FM12-höz a legfrissebb db-t betudná valaki linkelni?
  • Soulwave
    York City FC - 2014/15 / Championship

A tavalyi feljutás után a vezetőség az asztal szélét rágta, hogy maradjak, és miután visszautasítottam az összes edzőt kereső PRL csapatot így is lett. Tudtam, hogy a Championship már nem lesz gyerekjáték, hiszen a csapatok nagyrésze ötször akkora költségvetéssel dolgozott mint én. A média predikció természetesen az utolsó, 24. helyre várt minket, ami azért előrevetítette az erőviszonyokat.

Szerencsére anyagilag stabilizálódott a helyzetünk, ezért elkedztük a junior coaching fejlesztését (4 év után ideje volt), ráadásul Marco Antonio eladásával egy kisebb "vagyonhoz" jutottunk. Ingyen jött, nem játszott, 1M-ért ment. Természetesen ezt azonnal fizetésekbe fektettem, mert továbbra is szerettem volna ingyen igazolható játékosokat hozni. Így sikerült elhozni a szlovákok nagy büszkeségét az öregedő Vittek Robit. Rajta kívül csak két nagy fogásom volt, Anthony Pilkington ill. Jamal Blackman angol U21-es kapus brutál jól védett a szezonban. Néhány komolyan 'kinéző' játékos is jött, mint a lett válogatott Gorkss vagy a nigériai válogatott Etuhu, de csalódást okoztak, erre még visszatérek.
    Transzferek:

Mint látható kicsit túligazoltam magam, de szerettem volna odakeveredni a top halfba. Ennek ellenére nem voltak nagy elvárásaim (avoid relegation). Tehát a játékosok megvoltak, a taktikát megváltoztattam a régen bevált 4-1-2-2-1-re, az edzőmeccsek pedig felemásra sikerültek, a gyengébb csapatok megvertek minket az erősebbek meg nálunk futottak bele a késbe...

Ekkor aztán jött a korábbi posztban említett cumi... Kiderült, hogy a Championshipben (ezt eddig én legalábbis nem tudtam), csak ülőhelyes szektorok lehetnek, és hirtelen a 8000-es stadion, 3000-es színházzá változott, ráadásul mindenki bérletes. Mondanom se kell, hogy a meccsbevételünk innentől kezdve 30%-ra esett vissza, miközben a bérkifizetés megnőtt a tavalyihoz képest. Nem meglepő módon naptárév végére már ismét 0 font volt a számlánkon. Ezen egy kicsit enyhített később hogy beköltöztünk a York Community Stadiumba (4000 ülőhely). Illetve az is hogy egy-két játékos idő előtt távozott.

Ennyit tehát a háttérről és akkor most jöjjenek az eredmények: Gyakorlatilag a harmadik mérkőzés után play-off pozícióba kerültünk. Mint az alábbi grafikonon látható, szinte végig a play-off pozíciók valamelyikén sikerült tartani a csapatot, többnyire annak köszönhetően, hogy a védelmem betonzbiztos volt, a kapusom Blackman pedig az új Seaman lehet :D. Így sikerült elkerülnünk a zakókat, inkább X-eltünk itthon pedig elég sok meccset behúztunk. Ennek ellenére a támadójátékunk egy kalap ... volt, sokszor a távoli bombák, vagy szögletgólok döntöttek. A taktikám nem vált be teljes mértékben, ezért visszaálltam a 4-4-2-re (emberfogás, letámadás, kontra).

Éreztem hogy baj lesz, hiszen kilátástalanul játszottunk, a válogatott játékosok, főleg a középpályán harmatos teljesítményt nyújtottak, Vittek szezonbéli 19 gólja pedig ímmel-ámmal jött össze, de inkább volt rossz mint jó. Persze, ha onnan nézem, hogy négy éve még ötödosztályú volt a csapat, nem rossz teljesítmény, de kár a szezon végéért. Nagyon leeresztettünk, a tavaszi szezonban csak háromszor sikerült nyerni, és ezzel elúszott a play-off lehetősége. Így első közös Championship szezonunkban 10.-ik helyen sikerült végezni.

Mindent összevetve tehát felemás szezont zártunk. Nagyon jól kezdtünk, abszolút partiban voltunk a nagyobb csapatokkal is akiknek bőven millió feletti fizetési kerete volt (nekünk 350k), viszont a téli/tavaszi időszakban leeresztettünk, sajnos nem tudtam olyan összeállítást találni, amivel ki lehetne kerülni a gödörből. Persze ahogy említettem így is túlszárnyaltuk az elvárásokat. Őszintén szólva, ha esetleg a play-offba kerülök és tovább is jutok, nem hiszem hogy jól jártam volna a premier league-ben a 4000-es stadionnal (most bővítik plusz 2000 ülőhellyel), meg a párszázezres fizu kerettel. Így jobb lesz alulról építkezni és a jövő szezonban robbantani a bankot.
    A kupákról szándékosan nem írtam, LC-ből kiestem 1 kör után, FA-ben pedig legjobb 32-ig jutottam és az Ipswich ejtett ki.

Azért az jó érzés, hogy a York történetének legjobb eredményét értem el. Jövőre még jobb lesz, illetve végbe megy az elkerülhetetlen fiatalítás. Köszi ha elolvastad!

• korbin555
    Nem rossz ötlet,de túlságosan bonyolítaná a dolgomat.Nem akarok itt is 15 évet eltölteni.
  • korbin555
    El kell érni január elejét,és akkor lehet lekötni meccseket,és túrákat is.
  • korbin555
    Cut Out Faces Megapack.fm 14-es,de működik visszafelé.
  • Darthmushroom
    asszem majd később tudsz a szünet elején, meg képméretre figyelj
  • kchryss
    Üdv!
    Most jutottam annyi időhöz, hogy kipróbáljam az idei fm-et.
    Van egy problémám, nem tudom, hogy bug e vagy az idei játékban alapból így van.
    Szóval, FM2014-ben a magyar csapatokkal a téli szünet nagy részében nem tudok barátságos meccseket lekötni. Egész decemberben és januárban ez a helyzet és az összes magyar csapattal. Január 31-től tudok lekötni meccseket, így csak pár hét jut a felkészülésre.
    Nálatok is így van?

• sapjack
    Üdv! FM 2012 facepakk linket tudna vki adni? lehetőleg olyat amiben egész sok játékos megtalálhato előre is köszönöm!
  • Darthmushroom
    kicsit csavarhatnál a történeten :D pl. kizárólag németeket igazolhatsz vagy valami ilyesmivel :D
  • korbin555
    Félidei jelentés.

Tabella.
    Meccsek.
    Nem rágom a körmömet az izgalomtól,de nem is akarom.A kupából azért rögtön az első komolyabb ellenfél(Schalke)eltüntetett bennünket.
    A hirtelen nyakamba szakadt gazdagsággal elég nehéz még bármit is kezdenem,mert a reputációnk miatt sem normális staff,sem játékos nem hajlandó tárgyalni velem.Azért számtalan visszautasítás után,legalább minden edzési szintnél elértem a 3 csillagot.A játékosokkal nem volt problémám,különösebb kiadás nélkül is tudtam hozni pár embert, és eddig mind jól teljesítenek.
    Gos.
    Korte.
    Riff.
    Schartner.
    Starzynski.
    Aranbarri.
    Nem egy veretes társaság,de ahogy a példa mutatja,ebben a ligában ennyi bőven elég.Korte különösen jó fogás volt,de egy osztállyal feljebb max.csereként jöhet majd szóba.Egy jobb kapus azért hiányzik,de akik erősítést jelenthettek volna,nem álltak szóba velem.Kivétel a 35 éves Timo Hildebrand,de ő meg 38k fizetést kért.Mondtam, hogy adok 3,8K-t,de ez valamiért nem tetszett a köszvényes öregúrnak.Most már nem változtatok,tavaszra marad ez a csapat.A nagy többség úgyis repül szezon végén,mert a Bundesliga 2. már nem az ő szintjük lesz.
  • Lancelot1983
    Taktikáról kép:Taktika

ezt a taktikát még talán CM 99/00-ban játszottam aztán FM2006-7 körül lett állandó taktikák egyike azzal a különbséggel, hogy ott támadó mentalitásban játszottam, de az utóbbi években nem nagyon játszottam, de keret erre volt alkalmas.

Réti meccs: Falkirk-Raith
    Nem az év meccse volt, 1-1 vagy 0-0 igazságosabb lett volna, így a tabella kicsit módosult.

El ne kiabáljam, de a védelem 8 meccs 4 gól az nem tűnik, olyan rossznak és balhátvédem 8-ból 4-szer a meccs legjobbja, csít játékos :)
  • Lancelot1983
    Bristol-i karrierem nem indult túl jól, így párhuzamosan elkezdtem egy másikat is:

Falkirk

Média 7. helyre várt minket 10-ből én célként a kiesés elkerülését jelöltem meg. Keretben sok fiatal tehetséges játékos van. A csapatomban, ahogy megszokhattuk csak skót játékosok és személyzet lehet, így minden játékost, aki nem skót volt az kirúgtam, mivel nem vettek meg senkit 2 nappal az első tét meccs előtt. Kölcsön nem veszek és nem adok senkit sem.

Fizetés heti 12000 font, ha ehhez még hozzáadjuk a személyzet bérét és az egyéb alkalmazottak bérét, akkor kb havi 90000 font lesz a kiadás, hát ezt sajnos bevétel oldalon nem tudjuk kompenzálni és még vannak egyéb kiadások is, így egy jó darabig biztos, hogy veszteséges lesz a klub. Még a játékos eladás szóbe jöhetne, de tehetségeinkért nem akarnak túl sokat fizetni, sőt már-már megalázó max 50000 fontos összegek jönnek.

Célok: előbb-utóbb feljutni a premier ligába, és ott egy legalább 200 éves karriert csinálni, ahol remélem szoros versenyfutás lesz a bajnoki címért, glasgow-i, edinburgh-i, dundee-i, és néha-néha a többi csapattal.

Keret: így, hogy kiraktam az idegenlégiósokat nagyon megfogyatkoztunk.
    Kellet vennem egy első számú kapust, harmadik számút ifiből hoztam fel
    Középső védőm csak 1 maradt így vettem kettőt meg 1-et ifiből hoztam fel
    Védekező középpályásom nem volt, így ott is vettem kettőt, sima középpályásból meg egyet felhoztam ifiből
    Csatárom csak kettő volt, így vettem hármat, így is kb csak 23 fős lett a keret, én meg olyan 27 +- 1 fővel szeretek dolgozni.

Challenge kupából kiestünk a Rangers ellen 2-0 lett 2. percben már vezettek utána volt 3 ordító helyzetünk rövid időn belül és ezzel el is löttük a puskaporunk.
    Ligakupában Cowdenbeath vert ki minket 2-2-es félidő után 5-2

Bajnokságban pedig, így állunk: Tabella
    Következő forduló Raith ellen lesz.

• korbin555
    1M-t.De semmit sem költök el,hanem átcsoportosítottam a fizetésekre.Így most a 47k helyett 75k a fizetési keret.Már neki is álltam jó edzők,és scout-ok után kutatni.Eddig mind olyan fizetést kértek,amit nem tudtam megadni.Gondolom a téli átigazolási szezonban a többihez is hozzáférek majd,de azt sem költöm játékosra.Tele a világ klub nélküli,meg lejáró szerződésű játékossal,és legalább majd ki tudom fizetni a bérüket.Ilyen pocsék reputációval,ami nekünk van,normális játékos úgysem jön ide.Majd a Bundás Kettőben már jobbak is szóba állnak velem.
  • Volcanor
    Ejha. Ebből mennyit költhetsz el?
  • korbin555
    Hoppá!Mennyire tudtam örülni,hogy a kupameccs után 600k TV-pénzt kapunk majd. Aztán jött EZ.Úgy tűnik szerencsés választás volt,hogy nem a Kiel,hanem a Kickers mellett döntöttem.
  • Darthmushroom
    nincs warez, max off topicba írjál
  • Darthmushroom
    yeahh már mindegyik 4,5 csillagos, egyenlőre ennyit tudok kihozni de jó ez :D
    edzés
  • korbin555
    Nem tudják,mit csináljanak a pénzükkel.Szerintem csak gyengíteni akarják a többi csapatot.Kap egy csillagászati fizetést,aztán meccset néz a kispadról.Ezek képesek rá.
  • Darthmushroom
    Én azt se tudom minek nekik mikor ilyen középhátvédeik vannak: Kompany, Nastasic, Varane, Caulker, Balanta arról nem is beszélve ha védekező középpályásnak kell oda meg: Matuidi, M'Villa, Garmash, Touré, Rodwell, Fernandinho
  • korbin555
    Alapból azt mondanám,hogy el kell adni.De más megközelítésből nézve,én nem erősíteném az ellenfeleket.A kulcsjátékosaimat biztos,hogy senkinek nem adnám el ligán belül.
  • Darthmushroom
    Na most mit csináljak?????? tavaly ingyen jött, de a védekezésünkben kulcs ember volt, de azért ennyi pénz bőven meggondolandó.
    Carvalho
  • Darthmushroom
    utána olvastam kiről lesz az új stadionunk hát... már bánnom h elküldtem a szar értékei ellenére. Scoutként alapból itt dolgozott Steve Fletcher,de több mint 700 meccset játszott a klubban aktív korában és védő létére több mint 100 gólt ért el.