141
-
opeca #21 Kpasz majd egyet.
Odatesszük a házad mellé, aztán nehogy rinyáljál majd az SG-n.
Kell a fenének atomerőmű. -
puppetmast3r #20 Azert kell lebontani mert rohammunkaban lett felepitve, es nem ilyen idotartamra (epitesekor 10 evre terveztek).
A zona maradekat el kell latni a megfelelo monitoring, huto es szellozorendszerrel hogy teljesen biztonsagos legyen. -
puppetmast3r #19 Persze a mi penzunkon.
2 dolog.
1. nem a Te penzeden hanem foleg amerikai tokevel.
2. akkor bezzeg nem hozongtel mikor a csernobili aram fillerekert jott a KGSTn keresztul. -
Epikurosz #18 szemed van? nézd meg a grafikát.
Lebomlás párszáz év? Lesz az pár ezer is. -
puppetmast3r #17 A discoverys film olyan orditoan szenzaciohajhasz es hazug volt hogy szanalmas.
Nyilvan lezarjak az oldalat is:)
Amugy bennt sincs mindenhol eros sugarzas, inkabb forro pontok vannak.
Az alagutakat egy hocserelonek astak a blokk ala, plusz azert hogy a buborekoltatotartalybol ki lehessen szivattyozni a vizet es feltolteni betonnal.
Valoban epitettek foldalatti gatakat, de nem a blokk ala.
A belso munkakat pedig nyilvanvaloan robotokkal csinaljak:) -
Epikurosz #16 "A finanszírozáshoz szükséges pénzeszközöket nemzetközi összefogással teremtették elő."
Persze, a szarukat takarítsuk el mi, a mi pénzünkön.
Van itt még valaki, aki meri dícsérni a kommunizmust??? -
Remetix #15 Van az kettő is, BME-nek is van egy, és a KFKI-nek is. -
t0ma #14 nem vagyok szakerto, csak olvasgattam, de sztem a cuccal semmit nem lehet kezdeni. varni kell par szaz evet, mire lebomlik a hasado anyag.
a szarkofagot meg minek lebontani alatt? nem azert akarnak most uj burkolatot, hogy a szivargas megszunjon? nem hiszem hogy sok onkent jelentkezo lenne, aki oda menne pakolgatni...
de varom egy hoza ertobb velemenyet is az ugyben. -
#13 nem a discoveryn volt? azt en is neztem...de nem mostanaba :) -
#12 az oké hogy befedik, ratoljak vagy akármi...de azz oldalat is bezarjak? vagy az ott lesz és mint a nyugati palyaudvarnal ki be maszkalnak majd azok az emberkek aki eppen lebontjak bent a szarkofagot? -
#11 Igen, miért? -
kev #10 Láttam nemrég a katasztrófa részletes dokumentumfilmjét a tv-ben.
Ha nem zárták volna el a súlyosan sugárfertőzött részeken az erőművet, akkor lett volna egy második sokkal nagyobb robbanás is. Alagutat kellett fúrni az erőmű alá, és a szivárgó, radioaktív anyag útját emberi erővel kellett elzárni. A bányászoknak, akik az alagutat ásták 90%-uk nem élte túl. A sugárzás az erőmű tetején is olyan nagy volt, hogy a radioaktív törmelék elhordására odaküldött robot, felmondta a szolgálatot, igy hát az oroszok emberi erővel tisztították meg a tetőt.. Mindenki meghalt, aki ott fent volt.
Ennyi. -
AranyKéz #9 Inkább minthogy tele legyen rakva az ország széntüzelésűvel.
-
puppetmast3r #8 A legnagyobb veszelyt az jelenti jelenleg hogy a szarkofag mely a 4es blokk serult szerkezetere tamaszkodik, leomlik a zonaba es felkavarja a radionukleotidokat tartalmazo port.
Ezt tokeletesen kikuszoboli ez a "fedo", plusz el lehet vegezni a szarkofag bontasat is alatta, anelkul hogy a kornyezet szennyezodne.
Ahogy olvastam, nem raepitik a blokkra a tetot hanem mellette rakjak ossze, es ratoljak.
-
harcu #7 Fognak is építeni, ebben biztos lehetsz. Csak az a kérdés, hogy hova. Bár a fővárosiakat eddig sem zavarta, hogy működik egy atomreaktor a városban, szóval lehet, hogy oda kellene rakni az újat is. :) -
#6 A házadtól 1000 méterre lesz. Örülsz? -
Tripax #5 Engem jobban érdekel, hogy mi lessz a cumóval ami bent van. Mert amit most a Novark kigondolt az, építészetileg azért nem több mint egy hangár. A franciákat még megértem mit kersnek ott (lásd a francia-orosz kapcsolat), de az ámerikaiakat nem. Bár érdekes, hogy vannak villódzások, ennek ellenére meg mien segítőkészek. De ez inkább már politika. -
waterman #4 a paksi erőművet úgy építették, hogy bármikor mellé lehetne még csapni 2 blokkot. direkt akkora helyet választottak, hogy csak pár aláírás kérdése legyen az egész.. -
#3 ha valoban sugároz, kik épitik meg megy hogy? védőruhába?:D akkro az az 5 év kevés lesz. -
#2 STALKER 3 : Építkezésnél a francia építők megfertőződtek és elakarjákfoglalniaZÓNÁT xD
sztem...
amugy en is epitenek meg! de ezt ők máshogy fogják fel... -
#1 Kíváncsi vagyok mikor jönnek ide a sötétzöldek, a "soha többet atomenergiát" hozzáállással. Én legszívesebben építenék még egy atmoerőművet idehaza.